Merhaba ben inşaat mühendisi bir arkadaşınızım. 28 yaşındayım. Bu sene uzun bir aradan sonra yks sınavına hazırlanma kararı verdim. Bu kararı verme sebeplerim: Ülkemizde İnşaat mühendisliğe duyulan saygının azalması Kötü çalışma koşulları Maaşların özellikle özel sektörde çok düşük olması Bu sebeplerden dolayı yeniden Yks'ye hazırlanma kararı verdim. Yüksek lisans eğitimimi de bu sene tamamlamış olacağım. Yaşın sadece rakamlardan ibaret olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu konu altında lütfen hedeflerimiz hakkında birbirimize destek olalım. Bir tanışma konusu olarak burayı açmak istedim. İlerleyen günlerde çalışma yöntemlerimi, bazı notlarımı ve önerilerimi buradan paylaşacağım. Tüm arkadaşlara çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnternationllove08 -- 13 Ocak 2024; 6:12:20 > |
İnşaat Mühendisliği mesleğimi bırakıp Yeniden Yks'ye hazırlanmak, Hedef: Derece yapmak
-
-
Başarılar hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hedef nedir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hedefim ilk 5000
-
Başarılar
Hedef neresi
-
Hangi bölüm için hazırlanıyorsunuz? İnşaat mühün iyi bir müh temeli verdiğini düşünüyorum. Mühendislikte hangi alanı seçerdiniz, merak ediyorum. İnşaat müh lisans ve yüksek lisans hangi okullardan?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hedef tıp mı
ben de 25 yaşındayım ve sınava hazırlanıyorum. ama yaş ne yazık ki rakamlardan ibaret değil hocam
-
tıp için rakamlardan ibaret sayılır mı?
bence tıp için fark etmez ya devlete atanıyorsun sonuçta. ama çok zor meslek ve yaş ilerledikçe insanın tahammül seviyesi azalıyor
-
YKS'ye çalışmak yerine dil öğrenin? Bahsettiğiniz problemler ülkemizden kaynaklı ancak yurtdışında daha refah çalışma koşulları mümkün..
-
Tekrar mühendislik okursanız bazı dersleriniz saydırılır belki o bakımdan 4 yılda değil 3 yılda bitirirsiniz, türkçe tarih gibi dersleri de hangi bölüme girerseniz girin sayarlar diye düşünüyorum.
Hedefiniz hangi bölüm ben de 24 yaşındayım 26 yaş gibi yks girmeyi düşünüyorum, 1 sene askerde olurum muhtemelen
Dhy ile atandığın bir meslekte sayıdan ibaret diyebiliriz. Başka bir meslek olsaydı böyle onun için de aynısını derdim.
Mühendislik bölümlerini kesinlikle istemiyorum. Nişantaşı üniversitesinde okudum. Bu bölümde bir kitabım mevcut, hatırı sayılır derece de mesleğimde iyiyim. Ancak Ülkemizde artık konuşmak dahi istemediğim pek çok konudan dolayı mesleği yapmak istemiyorum, Sağlık alanı düşünüyorum, tıp, diş hekimliği..
-
Tıp, diş hekimliği..
-
Mühendisliğin yurtdışın da dahi eskisi kadar iyi olduğunu düşünmüyorum artık, genel manada fizik bilimini içerdiği için, özellikli inşaat mühendisliği gibi mesleklerin geldiği konum üzücü bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnternationllove08 -- 6 Şubat 2024; 20:58:22 > -
Tekrardan mühendislik bölümlerini düşünmüyorum.
-
Evet yaş ile tahammül zorlaşıyor ancak, bir ömür boyu çalışacak insanın mesleğini ve geleceğini iyi tasarlaması gerek.
Benzer içerikler
- uçak mühendisi işsiz kalır mı
- ösym sonuç belgesi nasıl indirilir
- sağlık kurulu heyetinde ne soruyorlar
- organik maddeden inorganik madde sentezi
- millet kütüphanesi wifi bağlanma
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X