Şimdi Ara

İnsan olmaklığın hakkının verilmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayatını değiştirmekten, kaliteli yaşamaktan dem vuran insanlara bakınca ağızlarında ciddi ciddi şunlar var: ''kitap oku, fitness yap, ders çalış''. Binlerce insanın kafasında böyle bir model var ve herkes ona ulaşmaya çalışıyor. Vallahi şaka gibi. Hadi biraz zorladılar diyelim o zaman da garip spiritüel zırvalıklara, yogaya falan sarıyorlar. Zirve bu yâni. Hakkaten garip bir durum.

İnsanın kavrayışının biraz naif olması lâzım. Yoksa ha kaya olarak varolmuşsun ha böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 14 Mayıs 2019; 2:47:47 >

• Kitap oku

İnsanlığın nirvanası bu olmalı

Öyle bir aydınlanış ki ne sen sor ne ben söyleyeyim

Hiç bu kadar generic köşesiz yoldan geçen dilencinin dahi kahvehane dayılarının dahi kabul edebileceği ifade var mıdır acaba

Bir önceki konudan çıktım popper diyor ki karşı çıkılamayan önerme bilimi geriletir bense tarihsel diyorum

Bu lafı söylemek için özel olarak çaba sarf etmek gerekir

Ben hiç kitap okumadım ya da bilgili kaslı fakat zalim bir entelektüel olarak random person rpsi yaparak içimdeki şeytanı tatmin ediyorum tarzı şeyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Kitap oku

İnsanlığın nirvanası bu olmalı

Öyle bir aydınlanış ki ne sen sor ne ben söyleyeyim

Hiç bu kadar generic köşesiz yoldan geçen dilencinin dahi kahvehane dayılarının dahi kabul edebileceği ifade var mıdır acaba

Bir önceki konudan çıktım popper diyor ki karşı çıkılamayan önerme bilimi geriletir bense tarihsel diyorum

Bu lafı söylemek için özel olarak çaba sarf etmek gerekir

Ben hiç kitap okumadım ya da bilgili kaslı fakat zalim bir entelektüel olarak random person rpsi yaparak içimdeki şeytanı tatmin ediyorum tarzı şeyler
    Nirvana olarak insanlığa bunların sunulması, insanları alenen kötülüğe teşvik etmektir. İyiden, iyi yaşamaktan anladığı bu gibi şeyler olan birinin kötülüğü kutsaması kaçınılmazdır. Bu durumda kitap okumak tüm kötülüklerin anası hâline bile gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

Nirvana olarak insanlığa bunların sunulması, insanları alenen kötülüğe teşvik etmektir. İyiden, iyi yaşamaktan anladığı bu gibi şeyler olan birinin kötülüğü kutsaması kaçınılmazdır. Bu durumda kitap okumak tüm kötülüklerin anası hâline bile gelir

Alıntıları Göster
    İyiyi yavaşlatan unsurlar tabi şekilde fenadır fena bir ameleliktir

Herkes her an geleceğe yatırım yapsın demiyorum tabi(zaten geleceğe uzatmak diye bir şey yoktur böyle şeyler varlık metafiziği zamanının safsatalarıdır) ancak hayatın doğal akışında çözülmesi muhtemel bir takım ilerici doğrular edinilebilir

Ölmek istemeyenler için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 14 Mayıs 2019; 3:22:1 >

• İnsan olmak denen şeye maddi bakış attığınız an olmamaklığın yolu ilahiyattan geçer. Cinler şeytanlar melekler halkolur.

İlim sahibi insanlar insan denen şeyin sonunu getirmeyi bir görev dahi atfedebilir. Nükleer top, İnternet, sosyal medya, bankacılık vs.

Bir kaptan var. Kokpiti otomatik pilota bağladım diyor ve arkada dinlence diyerek yerinden ayrılıyor. Faraza uçağın rotasını çarpmak üzere değiştirdiğini ve arkaya gittiğinde de uyku hapı içip bu sonu görmek istemediğini düşünün.

Dünyanın bi tanrisi varsa ve bu alenen insansa bundan farklı ne yapmış ki?.!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 14 Mayıs 2019; 13:41:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

Alıntıları Göster
    Siz, kendiniz, hayata baktığınızda, bir yaşama şekli size iyi gözüküyor; başka bir yaşama şekliyse kötü. Fazla okumadan, manevi bir derinleşmeyi beğeniyor olun; ve bir kültüre kapılıp gitmeyiyse beğenmiyor olun.

A yaşamını onaylıyorsunuz, B yaşamını reddediyorsunuz.

Başka insanlar da böyledir. Bir yaşama şeklini beğenir, diğerini beğenmez, zararlı bulurlar.

Size sorayım, şu ömr-ü hayatınızda hiç mi bir fikir size etki etmedi, sizi değiştirmedi, ufkunuzu genişletmedi? Bu, elbette oldu.

Ama bu pozitif etkiyi size bazı türden eserler sağladı, öyle değil mi? Belki dini eserler veya Tolstoy türevi yazarlar.

Tam da bu sebepten ötürü, herkesi değil, bazı türden eserleri yararlı buldunuz. Ve tam da bu türden eserleri yararlı bulduğunuz için, diğer eserleri, sizin güzelinize karşı gözüken eserleri, kötülüklerin anası olarak görüyorsunuz.

Bilin isterim ki;

Bu dünyada sizden başka insanların da değer yargıları var. Onların da iyi'leri ve kötü'leri var.

"Onlar hiçbir şekilde haklı olamazlar! Yalnızca benim gibiler haklıdır." diye haykıracak bir megalomanide olmadığınızı düşünüyorum.

O insanları anlamak demek, sizin ufkunuzun genişlemesi demektir. Eğer ki kötü'nün nasıl olduğuna yönelik idrakiniz artarsa, iyinin nasıl olduğuna yönelik idrakiniz de artacaktır.

Siz nasıl ki bir zamanlar bilmiyordunuz, öğrendiniz, ve bu öğrenmiş hâlinizi daha bilinçli buldunuz; ufkunuz genişledikçe de, dönüştüğünüz bu yeni hâli, daha bilinçli ve güçlü bulacaksınız.

Kötülüklerin anasıyla göz göze gelmeye cüret edemeyen biri, iyiliklerin babası olabilecek kudrette değildir diyerek noktalayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C4D119A15 -- 14 Mayıs 2019; 13:49:5 >

• yazar burada be demek istiyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.