Şimdi Ara

İnsanları umursamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bunun üzerine bana kitap tavsiyesi verebilir misiniz?

Ben merkezli olmak istiyorum artık,stresten çıldırmak üzereyim.

• Takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jean paul sartre - bulantı

Aklıma gelen... Orada da insanlardan toplumdan tiksinen birisi çok iyi anlatılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istemsizhareket

Jean paul sartre - bulantı

Aklıma gelen... Orada da insanlardan toplumdan tiksinen birisi çok iyi anlatılır.
    ben tam anlatamadım galiba hocam,gerçi bir şey yazmamışım ama.

öyle biri olmak istiyorum ki kafaya takmamak istiyorum başkalarının problemlerini,toplumun problemlerini vs bilinçaltıma okuduklarım doğrultusunda bu fikir adamakıllı yer edinsin istiyorum,binevi beynim yıkansın,kişiliğim değişsin.

bu doğrultuda olan bir felsefi düşünce ve bu düşünce doğrultusunda da önerebileceğiniz kitap var mı?

dediğiniz kitap düşüncelerimle paralel mi zıt mı tam anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaramsarDoc

ben tam anlatamadım galiba hocam,gerçi bir şey yazmamışım ama.

öyle biri olmak istiyorum ki kafaya takmamak istiyorum başkalarının problemlerini,toplumun problemlerini vs bilinçaltıma okuduklarım doğrultusunda bu fikir adamakıllı yer edinsin istiyorum,binevi beynim yıkansın,kişiliğim değişsin.

bu doğrultuda olan bir felsefi düşünce ve bu düşünce doğrultusunda da önerebileceğiniz kitap var mı?

dediğiniz kitap düşüncelerimle paralel mi zıt mı tam anlayamadım.

Alıntıları Göster
    kafaya takmama sanatı

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

kafaya takmama sanatı

Alıntıları Göster
    ben de bunu görmüştüm araştırırken kararsız kalmıştım. pek seçeneğim yok gibi,bunu alcam. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaramsarDoc

ben de bunu görmüştüm araştırırken kararsız kalmıştım. pek seçeneğim yok gibi,bunu alcam. teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Hocam gecen pdf seklinde bulup biraz okumustum cok bayagi bir kitap istersen para vermeden bir 15 20sf oku

Sana iyi gelirse bana da yaz belki ilk sayfalari kötüdür

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu insanları anlayamıyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Savage Sword of Conan serisini oku bir haftaya fişşek gibi olursun.
  • "Bir kitap okudum hayatım değişti" efsanesi gerçekten var mıymış ?

Bir kitap okuyup,insanları umursamadan yaşayabileceğini mi sanıyorsunuz ya da bir kitap okuyup kişiliğinizin tamamen değişebileceğine inanıyor musunuz ? Sadece merak ettim.

Uygulamaları ya da alıntılar bir fayda sağlayabilir ama yine de her şey sizin elinizde. Savaşmak yine sizin göreviniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rosita

"Bir kitap okudum hayatım değişti" efsanesi gerçekten var mıymış ?

Bir kitap okuyup,insanları umursamadan yaşayabileceğini mi sanıyorsunuz ya da bir kitap okuyup kişiliğinizin tamamen değişebileceğine inanıyor musunuz ? Sadece merak ettim.

Uygulamaları ya da alıntılar bir fayda sağlayabilir ama yine de her şey sizin elinizde. Savaşmak yine sizin göreviniz.
    Kitaptan nasıl bir fayda sagladigina bagli bence pek çok seyde bunu hissediyorum

Diyorum ki ulan sirf bu kitabi yada filmi hayatimin yegane odagi yol gostericisi yapsam her sey cok degisir

Ama genelde ufak bir parcasini o da belki yapabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Rosita

"Bir kitap okudum hayatım değişti" efsanesi gerçekten var mıymış ?

hocam öyle bir şey değil.

budanın öğretilerini falan araştırıyordum mesela,budizm üzerine yoğunlaşmak istiyordum sırf bu yüzden.

kafamın rahat olmasını istiyorum,düşüncelerimi bu yönde geliştirebilirsem belki mümkün olabilir,bilinçaltım etkilensin gerekirse 1 yıl sürsün ama olsun. binevi beynimi yıkamak değiştirmek istiyorum...

bu da birbiriyle bağlantılı sağlam argümanlarla olur ancak,olaylar zinciriyle vs olur.baya etkilenmem lazım...

aynı sosyalizm-komünizm kitaplarıyla kafayı kıranlar gibi düşün veyahut nihal atsız kitaplarını okuyup türkçü olanlar var. benimki bir siyaset felsefesi kadar efektif olmayacak olsa bile en azından denesem o felsefe üzerine yoğunlaşabilmeyi.

umarım anlatabilmişimdir. zaten pek bir şey de bulamadım hoş ya.

• Kafaya takmama sanati ve Cihad Kök kitaplari ilk aklima gelenler. Tuzu Uzatirmisin Hayat kitabinda sürekli fazlalik , deger verilmeyi haketmeyen insanlari umursamamamiz gerektigini yaziyor. güzel tavsiyeleri var. ama daha iyi kitaplar vardir yoktur bilemeyiz, denemek lazim.
  • Kitapla olacak iş değil ki. Rumuzun bile karamsar bilmem ne... Karamsarlık, sıkıntı, üzüntü, mutsuzluk birbirini çeker, besler bunlardan uzaklaşman lazım.
  • Çok kişisel gelişim kitabı okudum bu konuda ama bu işin bir anlık çıldırma ile çözüleceğini düşünüyorum.

Ha şunu da söyleyeyim, çevre, doğa ve insan bilinci olmayan, kafasını yastığa koyduğunda dertsiz bir şekilde "şıp" diye uyuyan insanlardan olma.

• KaramsarDoc kullanıcısına yanıt
    hocam tebrikler hayatın şifresini çözenlerdensiniz. ama uygulamak zor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.