Şimdi Ara

İnsanoğlunun Boy Uzunluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1. Güvenilir Hadislerde ilk insan Hz. Adem'in boyunun 40 Metre olduğu geçiyor. Ama bilimsel verilere baktığınız zaman geçmişten günümüze insan boyu kısalmıyor, tam tersine uzuyor. Konu hakkında bilgisi olanlar açıklarsa çok mutlu olurum.

2. "Ayet’i kerimede İbrahim(a.s) ve İsmail(a.s) tarafından yükseltildiğinin açıklanması Kâbe’nin ilk olarak Hz. İbrahim tarafından inşa edilmediğine işaret etmektedir.

Bu ayet ışığında, İslam’da genel görüş, Kâbe’nin ilk olarak Hz. İbrahim tarafından yapılmadığı, ilk olarak Hz. Adem tarafından yapıldığı, Hz.İbrahim’in Allah’ın emri ile Kâbe’nin bulunduğu yere gittiği ve Kâbe’nin temellerini bularak o temeller üzerine bugünkü mevcut Kâbe’yi inşa ettiği kabul edilmiştir."

40 Metre boyundaki bir varlığın Kabe'yi "sadece" 10 Metre büyüklüğünde inşa etmesi ne kadar mantıklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dancing Bear -- 23 Haziran 2017; 19:35:11 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boy uzunluğu, bireylerin genel sağlığı ve refahı için önemli bir göstergedir. Yüzyıllar boyunca, insanların boy uzunluğunda kademeli bir artış yaşanmıştır.

Ergenlik döneminde büyüme hormonu salınımıyla boy uzunluğu hızla artar. Yetişkinlik çağına ulaştığınızda, büyüme plakalarınız kapanır ve boy uzunluğunuz sabitlenir.

Boy uzunluğunu belirleyen çeşitli faktörler vardır, bunlar şunları içerir:

• Genetik: Ebeveynlerinizin boy uzunluğu, sizin boy uzunluğunuzu önemli ölçüde etkiler.
    • Beslenme: Yeterli beslenme, özellikle de çocukluk ve ergenlik dönemlerinde boy uzunluğunun sağlıklı bir şekilde gelişmesi için gereklidir.
    • Uyku: Yeterli uyku, büyüme hormonu salınımı için gereklidir.
    • Egzersiz: Düzenli egzersiz, kas ve kemik sağlığını geliştirebilir ve dolaylı olarak boy uzunluğunu etkileyebilir.

Bazı kaynaklara göre Hz. Nuh'un boyunun 4,5 metre olduğu söylenmektedir, ancak bu iddianın bilimsel bir temeli yoktur. Tarih boyunca kaydedilen en uzun boylu insan ise 2,72 metre boyuyla Robert Wadlow'dur.

Boy uzunluğunuzun sizin genel sağlığınız ve refahınız için bir belirteç olabileceğini unutmamak önemlidir. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürerek ve doktor tavsiyelerine uyarak, boy uzunluğunuzun potansiyelini en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mantıksız tabiiki de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkesin sorgulaması mübah değildir. günlük işlerin neyse onunla ilgilen enerjini işine ayır yoksa bu zihinle var olan dinini de kaybedersen ortada bir şey kalmaz mahvolursun
  • 40 metrelik ağaçlar yok mu işte ilk insan onlar.

Sonradan kısalmış biraz.

• Biyoloji ve fizik bilimleri açısından 40 metre boyunda bir insan olması imkansızdır. Bunun temelde iki (ayrıntılarda daha çok ama sadece şu ikisi bile iddiayı çürütmek için yeter) nedeni vardır:

1. Biyofizyolojideki temel bir yasaya göre herhangi bir kara canlısının (yürüyenler) boyunu 2 katına çıkaırsanız, kemik kesiti 4 kat artarken canlının hacmi (ve dolayısıyla ağırlığı) 8 kat artar! Bu korelasyon yüzünden canlı boyunda bir sınır vardır. 4 ayaklı bir canlı ancak dinozorlar kadar büyüyebilir. Bipedal (2 ayaklı) bir canlının boyu ise maksimum 3,50-3,60 metre olabilir. 3,50-5,50 arası ise kritik eşiktir. 5,50'ye ulaştığında 2 ayaklı canlı artık hareket edemez hale gelir. Genel olarak memelilerin kemiklerin dayanma kapasitelerinin %25-30 kadarını kullanacak şekilde günlük aktivitede bulundukları bilinir. Mevcut formlar ile limitlere ulaşmak kolay değildir ama kemik kesiti 4 kat artarken (r^2) hacim 8 kat (2*2*2 = V^3) artacağından, boyu fazla büyüttüğünüzde kemikler kırılma eşiğine kolayca erişir.

2. Bipedal canlılarda en önemli sorun kalbin dikey pompalama (yerçekimine karşı) zorunluluğunun canlı boyuna bir limit koymasıdır.4 ayaklı canlılarda hemen tüm organlar aşağı yukarı aynı düzlemdedir ama; eğer 2 ayaklıysanız, boy arttıkça kalp ile beyin arasındaki mesafe de artar ve kalbin pompalaması gereken kan miktarı da geometrik orantılı olarak artar. Daha açık bir ifade ile 1,80 boyundaki bir insanı ölçekleyerek 10 katına yani 18 metreye çıkaramazsınız. 18 metre boyundaki insanın kalp büyüklüğü 10 kattan çok daha büyük olmak zorundadır. Bu kadar büyük kalp için hem yeterince yer yoktur hem de bu kadar büyük kalbi beslemek canlı için ekonomik olmayacaktır. Böyle bir kalbin getirisi götürüsünden çok daha az olacağından Doğal Seçilim böyle bir canlıyı eler. (Boy 10 kat artarken kalp hacim olarak 10*10*10 = bin kat büyümek zorundadır). Bir örnek yapalım. Ortalama ventil boyu 46 mm'dir. Bunu en ve derinlik olarak da kullanabiliriz.1,80 boyunda birini ölçekleyip 18 metreye çıkardığınızda kalp ebatları 46*10*46*10*46*10 şeklinde artacaktır. Yani 4,6 *4,6 *4,6 97 cm3 olan kalbin hacmi 97000 cm3 olacaktır. Yani her atımda 97 lt kan pompalaması gereken bir kalp. 100 ml kan pompalamak için gereken kas kalınlığı ile 97 lt. kan pompalamak için gereken kas kalınlığı arasındaki ilişki ise 10 kattan çok daha fazladır! Bu nedenle insan ölçeklenerek büyütülemez!

Sözün özü, 3,5 metre boy üst sınırdır ve bu boyda bile devasa sorunlar yaşanır (diz eklemleri, omurlar, baş ağırlığı, ciddi kalp sorunları, kemik stresi vb.). Örneğin diz kapaklarımızdaki kaygan yastığın bir ağırlık taşıma limiti vardır. Bu yastığın 40 metre boyunda ve 900 ton bir insanı taşıması mümkün değildir. Unutmayın , 40 metre boy demek kabaca 23 kat boy artışı demektir. Bunun kiloya yansıması 23*23*23 şeklinde olacaktır, yani 1,75 boyunda birinin boyunu 23 kat artırarak 40 metreye çıkardığınızda, kilosu 23*23*23 = 12,167 kat artar, yani 75 kg ise 912 tona ulaşır. 40 metre boyunda bir insan 900 ton çeker. Oranladığınızda bu insanın 48 ton kan taşıması gerekir. 48 ton kanı pompalamak için gereken kalp büyüklüğünü hayal edebiliyor muşunu? Unutmayın, yaklaşık 15 katlık bir apartman yüksekliğinde insandan söz ediyoruz!

Besbelli ki, bu 40 metre iddiası bir efsaneden ibaret. Ayrıca Adem 40 metre ise Havva da yaklaşık 40 metre kadar olmak zorunda, aksi halde çiftleşemezler. Düşünsenize, 40 metrelik Adem 1,60'lık Havva ile nasıl çiftleşecek? Peki Havva da 35-40 metre ise doğan çocuklar sizce kaç metre olacaktır? Nerde bu nesil?

Ayrıca bir başka sorun 40 metre boyunda Adem'in nasıl besleneceğidir. Bu adam tüm işini bırakıp bütün gün boyunca beslenmek zorundadır çünkü mide hacmi 12000 kat artmıştır. Günde 2500 kalori değil, 12.000 *2500 = 30 milyon kalori almak zorundadır. Bu da yaklaşık 3,5 ton yağa tekabül eder! Biz günde 1 elma ile yetiniyoruz ama bu adamın günde 12.000 elma yemesi gerekirdi!

Bu konuda Arizona üniversitesinin kapsamlı bir çalışması vardı ama linkini bulamadım, bulursam paylaşırım. Şimdilik bununla yetinin:

http://www.naturalheightgrowth.com/2012/09/20/what-is-the-tallest-theoretical-height-of-the-human-species/

Not: Deniz canlıları yerçekiminden pek etkilenmedikleri için bu adı geçen biyofizyoloji yasasından (r^2/V^3) muaftırlar.

Edit: Ekleme ve düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 24 Haziran 2017; 15:58:25 >

• İnsan denen varlığın boyutunun kendisine kıyasla 40 metre civarı olacağı bi canlı turu duşunelim ortalama 200 santim olan bi insanın 1/40 5 cm olsun.

5 cm 1 metre olsaydı 200 cm 40 metre olurdu. Bu açıdan esatir gereği 40 metrelik bi insanın faraza 5 cm lik bi şeye mikyasla bu boyda olduğu duşunulurdu.

Bi tohumun açılımı muazzam bi buyukluk kıyaslamasına neden olur. Veya bi spermin açılımı da buna kıyastır.

Bi karınca ya da arıya nispetle de muazzam bi farkımız var.

Eskiden insan 40 meetreydi deniyorsa kıyas oluşturacak canlıların azlığı ya da kıyas için kullanılan bitki ya da hayvanların küçük bodur tiplere yatkinlığı makul bi çözüm olurdu.

Bazı kaşalot türleri 30 plusa kadar çıkabilir. Bu açıdan ilk insan( akli melekesi faydalı olan şey varlık) bu şekilde de tanımlanmış olabilir. İnsanımsı elbise giyip insan olunmuyor. Faydalı bi deniz canlısı mulayim bi dev korkunç fakat sevimli zararı olmayan bi devasa yapı insanımsı olarak tanımlanmış olmalı.

Bana göre ağaç ya da balina gibi bi varlık duşunulerek bu onerme verilmiş olmalı. Yani doğrulanabilir bi onerme.

Çok da önemli mi hayır. Sonuçta esatir.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Hocam kaşalotlar yerçekiminden etkilenmedikleri için karşılaştırma için uygun ve doğru örnekler değillerdir. Adem bir kara canlısıdır ve onu yine yerçekimine tabii bir başka kara canlısı (dinozor, fil vb.) karşılaştırmanız gerekir.

Büyümenin önündeki fiziki engel yerçekimidir ve kaşalotlar yerçekiminden hemen hemen muaftırlar. Buna rağmen deniz canlılarında da maksimum büyüklüğü belirleyen başka kısıtlar vardır (beslenme, hareket vb.). Canlıların büyüklükleri keyfi belirlenmemiştir, hepsi doğa yasalarına tabiidirler. Ancak insanoğlunun hayal gücü keyfidir, olmadık şeyler hayal etmekte bir sınır tanımaz!..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraflarda en boy
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    İlgi için teşekkürler.

Evrime göre mumkun ancak dine göre ne derece doğru bilemem. İnşa denen şey bi rasul ve bu kavramın bazen arı gibi canlılara da hasredildiği goruluyor.

Cennetten çıkarılan şeyin adem olması mümkün mu? Rasullerin zellesi olabilir. Belki o ağacı çıkarmışlar ve ilk insan onu yapmışlardır. Sonuçta adem insansa dnasal süreçte halen aramızda olmalı. Bu durum o gunu halen taptaze bırakırdı.

Bence o elma ağacını insan yapmak makul. Sonuçta hikaye edişe göre suçsuzluğu kesin olan şey o ağaç. İlahi kudret bunu inşa seçmiş ve dünya bahçesine göndermiş olabilir. Ademi ve o gunu gormedik ancak okuduklarımıza göre suçu olmayanın insan oluş hikayesini ben ademin devamı olsam kabul ederdim.

İşte bu ağaç ilk insandı herkes isyan ederken o etmedi suçsuz ve gunahsızdı gibi.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Farklı bir bakış açınız var ama bana yabancı. Ben meselelere teknik bakmayı tercih ediyorum. Dini inanç açısından belki 40 metre boyunda ve 950 yıl yaşayan bir Adem figürü mümkündür ama teknik açıdan imkansızdır. Düşünsenize, günde 30 milyon kaloriden 950 yıllık hayatı boyunca toplam 11 trilyona yakın kalori tüketmiş olması gerekir. 1 kg bonfile yaklaşık 1500 kalori olduğuna göre, tüm hayatı boyunca sadece et yese, 7 milyon tondan fazla et tüketmiş olması gerekir! Böyle bir şey mümkün olabilir mi?..

40 metrelik boyu bir yana 950 yıllık yaşamı da bir safsatadan ibarettir (tarihsel olarak günümüzde kullanılmayan antik bir Yahudi zaman birimini yanlış çevirme yüzünden bu yaşların ortaya çıktığı iddiası var, ne kadar doğru bilemem). Biyolojik açıdan böyle bir insan yaşı da imkansızdır. Hücrelerimizdeki her DNA sarmalının sonunda telomeraz adı verilen bir kısım bulunur. Hücre her bölündüğünde, yeniden eşlenen DNA zincirinin sonunu bağlarken, telomeraz enzimi kaçınılmaz olarak bu bölgenin bir kısmını kesip atar! Bu bölgenin boyu insandan insana bir miktar değişmekle birlikte sınırlıdır ve hayat boyunca yaşadığımız hücre bölünmelerinin sonucunda tükenir ve hücre kendini apoptosis sürecine sokar. Hiç bir inşanda 950 yıl yetecek kadar telomeraz uzunluğu yoktur, olamaz da çünkü çekirdeğin ve kromozomları tutan histonların kapasitesi bellidir.

Ben maalesef bu tür şeylere inanamıyorum. Akıl süzgecinden bir türlü geçemiyorlar. :)

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Ben de bu konularda bilgi sahibi değilim. Olabilirliğe bakmak gerekiyor. Bu şey imkan dahilinde mi değil mi? İmkan dahilinde goruluyor.

Bi ihtimal sorunun çözüm kaynağı bu olabilir. 950 yıl yaşama olayı da değişik Bi durum. Aslında 1000 yıldan 50 yıl eksik yaşamış denmekte. Yani 1000 yıl bi şeyi vurguluyor ve ondan eksiliyor. 1000 yıllık ağaçlar mevcut diye biliyorum. Bi çınara benzetim de mevcut olabilir.

Bana göre cebrail aleyhisselamın ademu aleyhisselama insan dediği sureç 950 yıla tekabul eder. Nuh aleyhisselam yani ikinci babamız olan zat birincisinin insan olduğunu anlayacak kadar yaşadı ve bu 950 yıl şeklinde okundu denebilir. 50 ademu insan demek. 950 cebrail ademu insan demek.

Bu açıdan içinden bi adem ve insanlık kadar geçen sure çıkarılmış bi zaman dilimi mevcut gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

Bir ara şöyle photoshop çalışmaları Adem'in mezarı bulundu başlığı altında gezinir dururdu internette:

http://news.nationalgeographic.com/news/2007/12/photogalleries/giantskeleton-pictures/index.html

• Sizi bilmem ama 40 metre boy bana mantiksiz gelmedi. 40 metre boyundaki bir insanin gunumuz vucut kitle indeksini korumasi icin yaklasik 35 ton civarinda olmasi gerekiyor. Neden olmasin ? Bence gayet makul. Agac kovuklarinda yasamak icin biraz toplu olsa da 35 tonluk bu insan; barinacagi bir magara bulmustur. Elbette gunde 1 elma yememizi tavsiye eden magazin-bilim koselerini dinlemeye kalksa o zamanki insanevladi, 35 tonluk cusseyi besleyebilmek icin kabaca gunde 450 tane yasak elma yemeli. Ben akla yatkin buldum bu meseleyi. En iri fil turunun ortalama agirliginin 6 ton civarinda oldugu hesaba katilirsa, kendi kilosunun 6 da biri bir hayvani evcillestirmesi de surpriz olmazdi. Sonucta Kangallarin kilolari insanlari asabiliyor zaman zaman. Kaldi ki fillerin 4 metreyi gecmeyen boylarini hesaba katarsan, 40 metrelik standart bir insan icin bu yaninda kedi gibi duracagi anlamina geliyor. Hafif sisman bir kedi.
    Dedigim gibi, bence bu gayet akla yatkin bir oneri. 40 metre oyle aman aman bir boy degil. Ornegin yetiskin bir mavi balinanin boyu 25 metre civari. Yaptigim analize gore o zamanki insani yan yatirsak mavi balinanin yanina, diger yakindan tanidigimiz objelerle asagi yukari soyle bir kiyaslama olacak:
    Neden olmasin ?
    ( Resim kendi calismam oldugu icin haklarini sakli tutuyorum, izinsiz paylasmayiniz )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 24 Haziran 2017; 23:32:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Mephalay, iyimserliğin takdire şayan ancak hesabında küçük bir hata var. 40 metre boyundaki bir insanın ağırlığı 35 ton değil yaklaşık 900 ton çeker!..

Bilinen en büyük hayvan mavi balinanın boyu 25-30 metre kadarken ağırlığı yaklaşık 180 tondur. Hesabındaki hata şurada: İnsanın boyu 1,75 metreden 40 metreye çıkarken, yani boyu kabaca 23 kat artarken eni ve derinliği de 23 kat artıyor. Boyu 40 metreye çıkarken omuz genişliği de ortalama 45 santimden ortalama 10,5 metreye, derinlik de ortalama 20-25 santimden yaklaşık 5 metreye çıkıyor. İnsan vücudunun özgül ağırlığının 1,01 gr/cm3 olduğu bilindiğine göre, 1,75 m boyunda ve 75 kg ağırlığındaki bir erkeği 40 metre boya ölçeklersek, ağırlığı 35 ton olmaz çünkü yalnızca boy 40/1,75 = 22,86 kat artmıyor, en ve derinlik de 22,86 kat artıyor. Yani bu insanın hacmi 22,86*22,86*22,86 = 11.947 kat artıyor. İnsanın özgül ağırlığının 1,01/gr/cm3 olduğunu bildiğimize göre, buradan hacmini bulabiliriz. 75000 /1,01 = 0,7426 m3 eder. 40 metrelik bu insanın hacmi 11.947 kat arttığına göre, hacmi de 0,7426*11.947 = 8.872 m3 eder. Yani 40 metre boyunda bir insan kabaca 8872 m3 hacmindedir. 75 kg insan 0,743 m3 geliyorsa, insanın metre küpü = 101 kg yapar. Buradan: 101*8872 = 896.072 kg buluruz.

Yani senin 35 ton hesabı doğru değil. 40 metre boyunda bir insanın sıkleti yaklaşık 900 tondur! 35 ton bunun yanında çoook masum kalır.

BMI üzerinden kütleyi bulamazsın, o seni yanlış sonuçlara ulaştırır.

Aşağıdaki linkte görüleceği üzere, bir insanın özgül ağırlığı 1,01 gr/cm3'tür. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/j.1550-8528.1995.tb00152.x/pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 25 Haziran 2017; 1:45:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

Mephalay, iyimserliğin takdire şayan ancak hesabında küçük bir hata var. 40 metre boyundaki bir insanın ağırlığı 35 ton değil yaklaşık 900 ton çeker!..

Bilinen en büyük hayvan mavi balinanın boyu 25-30 metre kadarken ağırlığı yaklaşık 180 tondur. Hesabındaki hata şurada: İnsanın boyu 1,75 metreden 40 metreye çıkarken, yani boyu kabaca 23 kat artarken eni ve derinliği de 23 kat artıyor. Boyu 40 metreye çıkarken omuz genişliği de ortalama 45 santimden ortalama 10,5 metreye, derinlik de ortalama 20-25 santimden yaklaşık 5 metreye çıkıyor. İnsan vücudunun özgül ağırlığının 1,01 gr/cm3 olduğu bilindiğine göre, 1,75 m boyunda ve 75 kg ağırlığındaki bir erkeği 40 metre boya ölçeklersek, ağırlığı 35 ton olmaz çünkü yalnızca boy 40/1,75 = 22,86 kat artmıyor, en ve derinlik de 22,86 kat artıyor. Yani bu insanın hacmi 22,86*22,86*22,86 = 11.947 kat artıyor. İnsanın özgül ağırlığının 1,01/gr/cm3 olduğunu bildiğimize göre, buradan hacmini bulabiliriz. 75000 /1,01 = 0,7426 m3 eder. 40 metrelik bu insanın hacmi 11.947 kat arttığına göre, hacmi de 0,7426*11.947 = 8.872 m3 eder. Yani 40 metre boyunda bir insan kabaca 8872 m3 hacmindedir. 75 kg insan 0,743 m3 geliyorsa, insanın metre küpü = 101 kg yapar. Buradan: 101*8872 = 896.072 kg buluruz.

Yani senin 35 ton hesabı doğru değil. 40 metre boyunda bir insanın sıkleti yaklaşık 900 tondur! 35 ton bunun yanında çoook masum kalır.

BMI üzerinden kütleyi bulamazsın, o seni yanlış sonuçlara ulaştırır.

Aşağıdaki linkte görüleceği üzere, bir insanın özgül ağırlığı 1,01 gr/cm3'tür. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/j.1550-8528.1995.tb00152.x/pdf

Ben isin makarasindayim ; BMI normal boyutta bir insan icin dahi guvenilir degil zaten : )

Fakat ciddi gozle bakarsam bu probleme, 40m nin imkansizligini bir kenara birakiyorum; hacimsel olarak ayni miktarda artis olmasi bana mantikli gelmiyor. Yani ozkutleyi koruyamayiz bir noktadan sonra. 2 temel sebebi var:

1) Bazi organlarin, islevsel kalabilmesi icin kucuk olmalari ve oyle kalmalari gerekiyor. ( orn: cekic-ors-uzengi, ; zira buyurse bu kemikler ayni ses frekansina titresimle yanit veremez, sagir oluruz ya da beyin ( 2m insanla 1.5 insan beyni buyukluk olarak cok yakin )
    2) Insan iskeleti; boyumuz iskeletin dik konumdaki yuksekligine bagli. Fakat enimiz aslinda ( derinligimiz ) yag ve kas dokularinin iskelete baglanmasina bagli. Yani agirligin buyuk kismini iskeletten aliyoruz; bu sebeple iskeletin de hacimsel olarak kalinlasmasi bu yapinin ayakta duramamasina, kendi agirligini tasiyamamasina sebep oluyor. Ornegin en uzun kemik femur, uzun boylu insanlarda daha uzun fakat ayni oranda "kalin" degil.

Bunlar bir kenara, yaklasimin mantikli ; boyle sacma bir soru icin fazla mantikli hatta : )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, 40 metrelik Ademi tiye aldığının farkındayım. Sadece bi an için BMI hesabını ciddi yaptığını düşünmüştüm. Diğer yazdıklarında da çok haklısın. Ben işin anatomik boyutuna yeterince değinmedim bile, sadece mekanik kısmıyla yetindim. 40 metrelik Adem inancının elle tutulur bir tarafı yok, farkındayım. Böyle bir soruya ancak sinik cevaplar verilir diyorsun, belki de öyle yapmak gerekirdi ama benim tarzım bu, maalesef ciddiye alıyorum.
  • Bi hayra hamile bi hanımı duşunun bunun içresinde bi çocuk oluşuyor ve bebeğe vahiy ya da ilham geliyor. Bebeğe göre 40 metrelik bi insan mevcuttur.

Sonradan bebek geliştikçe bu boy kısalıyor.

İlk insanda bebeğin annesi oluyor.

Size göre de bi zamanlar 40 metrelik insanlar vardı denebilir.

• Bu konuya canlı bir örnekle katkıda bulunmak isterim. İlk mesajları yazarken aklıma gelmemişti, sonradan düşünürken aklıma geldi.

Dünyanın en uzun boylu adamı Sultan Köse. Galiba Maraş ya da Urfalı. 82 doğumlu. Şu anki boyu galiba 2,54 metreymiş. Guinness rekorlar kitabına dünyanın en uzun adamı olarak geçti. Bu rekoru aldığında boyu 2,47 metreymiş. O zamandan beri biraz daha uzamaış ama ABD'de yapılan bir operasyonla boy uzaması durdurulmuş.

Aşağıdaki linkte ve resimde göreceğiniz üzere BU GENÇ ADAM ANCAK BASTONLA YÜRÜYEBİLİYOR çünkü iskeleti (özellikle dizleri) bedenini taşımakta zorlanıyor:

http://www.turkishny.com/images/stories174/entertaiment/131011-uzun2.jpg

Uzun boyu nedeniyle yaşadığı sağlık sorunlarını şu linkten okuyabilirsiniz:
    http://www.hurriyet.com.tr/uzun-adam-tedavi-altinda-16579485

Görüldüğü üzere boy uzadıkça iskelet-kas sistemi su koyuvermeye başlıyor. Diğer organ sorunlarından söz etmiyorum bile. Bu nedenle 40 metre boyunda bir Adem (ve Havva) figürü insanın hayal dünyasının bir ürünü olmaktan öteye gidemeyen naif (kimilerine göre gülünç) bir inanç olarak kalmaya mahkumdur.

:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 25 Haziran 2017; 15:55:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.