Şimdi Ara

Instagram'ın Türkiye'de erişime kapatılması (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
2
Favori
6.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şaka bir yana darısı facebook, twitter ve whats app için dileriz.

sosyal medya yasaklanmalı. özellikle devlette bütün düzen whats app yüzünden bozuldu. kimse emir kanun yönerge yayınlamıyor. whats app tan atılıyor herşey.

büyük tehlike bu.

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Noluyor? Tutuklanıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Platformun sahibi kendisi olduğu için alıyor. İsterse Instagram bir gün siyaseti komple yasaklayabilir. Beğenmediysen ayrılıp kendi platformunu kurarsın.

• Devlet de istediğim an yayını kapatırım, isteğim an açarım der. Egemenlik İnstagramın değil Devletin. İnstagram devletin dengi değil, keyfine göre değil yayın yptığı ülkenin hasssiyetlerine göre davranmayı öğrenecek. Kendi platformu kurma konusunda maalesef haklısın, siz gençler kurun, boş oturmayın.

• İnstagram açıkça ülkeye sansür uyguluyor.

Bunu Meta her zaman yaptı zaten. İnstagram bir ülkeye sansür uygularsa o ülkede barınamayacağını bilmeli.

Hadi bu basit bir konu,

peki ya ülkede ciddi bir olay olsa, instagram taraflı davranışı ile bizleri nasıl manipüle edebilirdi?

• Ayrıca şunu anlayın artık. İnstagram bir sosyal platform değil !!!! Politik, küresel bir iktidar aparatı, siyasi bir güç odağı. Allah korusun yarın öbür gün bize karşı bir durum olsa, hiç çekinmeden pozisyon alırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 2 Ağustos 2024; 22:5:58 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Aslında en çok sizin gibi kripto akpli muhaliflerin sevinmesi gerekirdi bu duruma ki zaten çoğunuz tav olmuş durumda bu engellemeye...

Neyse bu iktidar yine bir yerlerden sizi tav ettirecek meşgaleler bulur  seversiniz zira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 2 Ağustos 2024; 22:15:50 >

İşte biz buna sansür diyoruz.

Egemenlik devletin, değil halkın. Senin aksine devlet kavramına kutsiyet atfetmiyorum. Devlet dediğin şey tüzel bir kişilik. Fazlası değil.

• AKP'li sensin bence..  

Senin yarbay hesabı engelledim bunu da engelleyeyim hele..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Ağustos 2024; 22:16:57 >
  • MRTFR kullanıcısına yanıt

Sermayenin sınırsız , sorumsuz, hesap sorulmaz bir iktidar alanı mı var diyorsun ben anlamadım ? Kutsal olan kim. Tek bir iktidar biçimi yok, küresel tekno-iktidarı kim denetleyecek .

• İyi olmuş.

• İyi olmuş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Elbette kullanıcıları denetleyecek. Beğenmeyeceksen kullanmayacaksın.

• Periah kullanıcısına yanıt

Dostum fazla hayalperest bir yazı. Biz 74 yılında sözde batıya dönük ve ABD müttefiği bir ülkeyken ABD'den ambargo yemiş ve ne sıkıntılar çekmiş bir ülkeyiz.

Biz hiçbir zaman batıya dönük bir ülke değildik, olamayız. Biz kadim düşmanız. Bize mecbur oldukları bir konu yoksa asla yanlarına almazlar. Biz binlerce yıllık en eski düşmanız. İçimizde bazıları bunu unutsa ya da kandırılsa da düşman unutmaz. Rusya ile ABD bizim en yakın olduğumuz dönemden daha yakındır birbirine.

Şu anki yerel gündemle, 3 5 senelik şeylerle değişmez bu gerçeklik. Hoş NATO'dan keşke çıksak. Ama nerde bu iktidarda o yürek? Atıp tutarlar ama göbekten ABD'ye bağlılar.

ABD ve batı denen Türk düşmanlarının gönlünü hoş etmek için var olduğumuzu düşünmüyorum. Biz imparatorluklar geçmişi olan büyük bir ulusuz. Tarihin her döneminde inişler çıkışlar olur, olmuştur. Her iniş yaşadığımızda birinin himayesine girecek olsak şimdiye yok olup giderdik.

F35 programı da S400 ile alakalı değil. İktidarın saçmalamasıyla alakalı. CAATSA yaptırımları Hindistan için geçerli mi? Bizden çok daha fazla S400 alıyorlar. Türkiye'nin programdan çıkarılması gerekiyordu, çıkarıldı. S400 Sırp prens gibi sadece semboliktir. S400 olmasa başka bir şey olur.

2028 yılında Türkiye gerçekten Türk halkının ve yurdunun menfaatini düşünen bir iktidar seçerse zaten bir çok şey düzelir.

Biz manda değiliz. ABD manda olmamızı 150 senedir istiyor ama biz ne Arabistan'ız ne Yunansitan'ız ne de Kanada'yız. 1923 yılında bunu tüm dünyaya yeterince ifade ettik. ABD mandası olup zengin ve refah yaşamaktansa hür olup fakir yaşamayı seçtik. Hoş Menderes gibi bir vasıfsız yüzünden bir çok kapitülasyon verdik ABD'ye ama yine de iradeli bir dönemde hepsinden kurtulmak mümkün.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Dostum ben bildiklerimi anlatayım, sonrasında da anlaşamıyorsak yapacak birşey yok.

Din savaşı konsepti Ortaçağ'a ait bir kavram.. Ortacag' da ana değer DİN'dir. Hersey dine uygun olmak zorundadır. Yasam sekliniz, diplomasi, bilim hersey dine uygun yapılmak zorundadır çünkü hakim değer dindir.

Yani bir Ortaçağ bilim adamı buluşun bir yerinden dine baglamaya calışır dibe uymuyorsa o yanlıştır. Bir ülke eğer dine uygun ittifaklar kurmuyorsa kafir ilan edilir diğer ülkelerin ona saldırmasını izin verilir ve adeta yagmalanır.

Fakat aydınlanma çağı bir değer değişimini getirmiştir. Dinin yerini Akılcılık almıştır.

Tabiki bu değişim bugünden yarına değildir. Diplomasi adına konuşursak Avrupa'da diplomasisi ve ülke siysdetşerinde Din değil çıkarların önemli oldugu düşüncesi 30 yıl savaşları adı verilen kıyametimsi mezhep savasların da taraflar birbirini alt edemeyecekleri i anladıktan sonra oluşmuştur. 1648 yılında imzalanan Westphalia barışı Ortaçağ diplomasiden modern diplomasi ve siyasete geçişin ilk belgesi kabul edilir.

Westphalia barışının ardından Avrupa'da din savaşı konseptinin yerini güçler dengesi konsepti almıştır. Tüm Avrupa ( buna daha sonra Osmanlı'da dahil olmaya calışacaktır) birbirlerinin boğazına yapışıp bugünkü gibi veya din savaşlarının oldugu dönemdeki gibi birbirlerini imha etme mücadelesi vermek yeribe tüm Avrupa' nın hepsi birbirlerine ile akraba Soylu ailelerin çatışması şeklinde çok daha az yıkıcı, sivillerden uzak ve görece kısa savaslardan oluşan bir döneme gecmiştir.

Bu dönemin karakteristiği asla Almanya'nın birleşmemesi, güçler dengesinin bozulmaması ve monarşilerin yıkılmaması üzerine kuruludur.

Bu siyasetin en buyuk savunucusu ise kıta Avrupasında İngiltere olmuştur ve her zaman güç kimin tarafına doğru jayıyorsa ters tarafta konımlanıp dengenin bozulmaması için çabalamıştır.

Bu nedenle bizim dinci tayfanın savundugunun aksine aslında Osmanlı'nın toprak bütünlüğü çok uzun süre boyunca ( 1878 yılına kadar ) özellikle Rus yayılmacılığını durdurmak ve Rusya' ya karsı ağırlık olması için İngiltere tarafından savunulmuştur.

İngiltere'nin yanıırra Avusturya İmparatorluğu'da Rusya'nın Balkanlara inip oradaki Slav uluslarla birleşmemesi için yine Rusya'ya baskı kurmuştur.

Kısacası Ortacag sonrası Avrupa siyaseti din veya sizin söylediğiniz kör bir düşmanlıklar ile yönetilmez.

Örneğin Yunan isyanı uzunca bir süre batı tarafından görmezden gelinilmiş ve içten içe Osmanlı'nın bu isyanı bastırması umulmuştur fakat Osmanlı'nın isyanı bir türlü bastıramaması ve sürecin uzaması o dönemde aydın sınıfının eski Yunan Hayranlığı nedeniyle Yunan davasına büyük sempati duyup kendi hükümetlerine baskı yapmaları sonucu bizim aleyhimize sonuçlanmıştır.

Ben yaptıgım arastırmalarda ve okumalarda 1648 yılı ile Almanya'nın kurulduğu 1871 arası dönemin oldukça akılcı, nefretten uzak, aristokrasiye dayanan ve güç dengelerini gözeten bir yapıda oldugunu görüyorum. Halklar arasındaki basit nefret veya din düşmanlığı değil bu dönemde Aristokrasi hakim.

Hatta ilginç biçimde Fransız Devrimi sonrası batı Aristokrasilerinde milliyetçi ve devrimci hareketlere karsı tüm Avrupa monarşilerinin bir ittifakını görürsünüz. Kesinlikle imparatorlukların küçük parçalara bölünmesini istemiyorlar. Güç dengesinin bozulmamasınıda o şekilde.

O nedenle kimi zaman Fransa, kimi zaman Rusya kim güçler dengesine meydan olursa ona karsı birleşen ve i statükoyu korumaya calışan bir Avrupa görürsünüz.

Not : Almanya'nın birleşik bir güç olarak ortaya çıkması barışı sağlayan güçler dengesini bir daha düzelmeyecek sekilde bozmuş ve iki büyük dünya savasına yol açmıştır. Bunun olacagını aslında Bismark'da sezdiği için Almanya'yı kurduktan sonra Almanya'nın butun stratejisinin ne olursa olsun Avrupa barısını korumak oldugunu savunmuş ancak ona çok güvenen Alman kralının ölmesi, yerine aklı bir karış havada bir veledin geçmesi ve Bismark'ın iktidardan uzaklaştırılması sonucu onun kalitesinde olmayan Alman devlet adamları Almanya'yı buyuk bir felakete sürüklrmişlerdir güçlerine çok güvendikleri için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Ağustos 2024; 1:17:50 >

Boşveresenize... ortadoğuda akıl ne zaman düz oldu? Bu Hamas'ı Filistinliler'in kendisi istiyor muymuş?

İktidarı sallantıda olanlar Hamas'ı destekliyor, İsrail dahil. Hasat zamanı gelince buduyorlar, sonuçları tasarlayıp faydalanıyorlar. Hepsi beraber çalışıyor. Şimdilerde Türkiye de eklenmek istiyor. Katliam hiç bir devletin umrunda değil. İsrail tek başına bütün müslüman ülkelere, aynı anda kaç milyar nüfusa resmen gövde gösterisi yapıyor. Bu devletler desteklemese İsrail ne yapabilir.

Haritadan fazlasını bilecek zamanım oldu, içindekilerle beraber. Ortadoğu bataklığını akılla anlayamazsınız.

• Bi kac tane yoktan zengin olanlarin batmasi cok hosuma gidiyor.

İnsallah acilmaz cok mutlu oldum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.