Şimdi Ara

Instagram'ın Türkiye'de erişime kapatılması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
2
Favori
6.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sabahtan beri Instagram dayım engel göremedim
    Türk Telekom mobil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

Aman arkadaşım, yanlış anlaşılmayayım. Hamas'ı öncesinde de, sonrasında da savunmuyorum. Medyada haberlerin tek taraflı verildiğinin de farkındayım. Bizde gösterilmeyen çok görüntü var.

Bu konuda benim savunduğum ifade özgürlüğünün kısıtlanmaması. Sosyal medyanın keyfi kısıtlanmasını doğru bulmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Abi, siz niye Hamasın yalanlarına bu kadar kolay inanıyorsunuz? İsrail’de sivil olmaz mı? 9 milyon nüfus var, ordunun rezervlerle birlikte mevcudu 350 bin. 350 binin yüzde 5’i Dürzi, Arapların oranını bilmiyorum, bu orandan daha fazladır o da.

Öyle bir şey söylüyorsunuz ki, İsrail’de herkese komando eğitimi veriliyor sanırsın.

• Suriye’yi İsrail neden bombalıyor? Hizbullah’a silah transferlerini engellemek için.

Suriye, İRGC ve Hizbullahın ülkesinde faaliyet göstermesine engel olsun, İsrail bombalarsa hata İsrail’de olur.

@Periah Aydınlatıcı ve bilgilendirici mesajlarınız için teşekkür ederim. Bilmediğim birkaç konu hakkında sayenizde bilgi sahibi oldum.

• İsrail'den daha fazla Siyonist varmış içimizde. Sağlam devşirmişler..

Siyonist olsam sizin gibi düşmanlarımın olmasını isterdim.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    ne kanserler var forumda daraldim resmen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Donnarummathebest D kullanıcısına yanıt

Siz olaya çok naif yaklaşmışsınız. İslamofaşistler (Hamas gibileri) Yahudileri insan olarak görmezler ve ellerinde olsa hepsini öldrürler…konser katliamında yaptıkları gibi…kaçırdıkları rehineler gibi. Oradaki dürzileri, bedevileri, İsrailli Arap müslümanları falan da umursamıyorlar zaten. Hizbullah 12 dürzi çocuğu füzeyle öldürdü adamlar kederlenmedi bile. Ayrıca Hamas’ın 7 ekim katliamında öldürülen Müslümanlar, Hamas’ın kaçırıp rehin tuttukları arasında Arap müslümanlar da var. Onlara göre orada sivil yok…İsrailliysen hedefsin bu kadar basit

• Meselenin asıl güzergahının ne olduğunu iyi kavramak gerekiyor.

Türkiye’nin kendi siyasi dramalarını bir kenara koyacak olursak Instagram’ın kapatılmasının gösterdiği önemli bir tartışma alanı var: Mega-tech şirketler ellerindeki muazzam sermaye ve platform gücüyle neyin makbul ve makul olduğunu belirliyorlar. Bu durum, mücadele edilmesi gereken bir şey.

Bunun en bariz örneği İsrail-Filistin savaşında ortaya çıktı. 7 Ekim’in hemen ertesinde İsrail daha “mazlumluğunu” kaybetmemişken Gazze’yi rahatça bombalıyordu. Bu noktada İsrail’in savaş politikalarına yapılan eleştiriler Meta, Google, Twitter gibi yapılar tarafından sansürlendi. Hatırlarsınız, nice Filistin hesabı uçuruldu Facebook ve Instagram’dan.

TikTok’un üzerine bu kadar gitmeleri de bu yüzden. TikTok diğer platformlar kadar sert bir filtre uygulamadı. ABD gençleri arasında Filistin davasının aktığı damar oldu. Muktedirler bir medya gücünü domine edememenin hazımsızlığını yaşadılar. TikTok, algoritma değil. Gençler Filistin yanlısı diye açıklama yapmak zorunda kaldı.

Haniye’yi sevmeyebilirsiniz ama bir platformun tutup ben bunu makul görüyorum ve bunu paylaşanlara ceza / gölge yasak uyguluyorum demesinin tehlikesini görmeniz gerekiyor. Günün sonunda bu platformların her biri bir sermaye ve bu sermaye kendi ilişkileriyle / çıkarlarıyla bağlantılı içerikleri karşınıza çıkarıyor. Ben bir sermayenin bu kadar güçlü olmasını istemiyorum. Karşıma neyin çıkaracağını belirleme konusunda daha az güç sahibi olmalı.

Türkiye’yi eleştireceğim diye Silikon Vadisi sermayesinin aklına geleni yapmasını da alkışlayamam.

Büyük teknoloji sermayesi, ellerindeki trilyon dolarlık varlıklarla kendine bir iktidar alanı yaratmak istiyor. Devletler de buna karşı.

AK Parti ve hükümet karşıtlığı öyle bir hale geldi ki ana akım muhalif tepki küresel sermayenin her dediğine alkış çalmakla özdeşleşti. Muhalefetin neo-liberal reçeteyi kurtuluş diye yutturmasına hayır diyorum.

@Navi , @Periah

Türkiye'de bir sosyal medya platformu çıksaydı. Bir Türk şirketi. Bu şirketin platformunda Türkiye'nin terörist kabul ettiği bir örgütle ilgili taziye mesajları yayınlasaydınız ne oldurdu?

Hamas Abd'nin yasalarına göre bir terör örgütü, İnstagram ise bir Amerikan şirketi.. Sen bir Amerikan şirketinin ürnbde Amerikan devletinin yasal olarak terörist dediği bir organizasyon için taziye mesajı falan yayınlıyorsunuz sonra neden kaldırıldı?

Onu geçtim bizi böyle bayrak indirip, ulusal yas ilan edip yetmedi uğruna İnternet özgürlüğümüzü kısıtşayacak kadar neden Hamas'la ilişkikendiriyorsunuz!! Biz Arap mıyız? Bz İsrail'e Savası yor muyuz? Biz İsrail'de asker sivil demeden öldüren bir örgüt için neden ulusal yas ilan ediyoruz!

Bizi niye ideolojik bir örgütün taraftarı olmaya zorluyorsunuz.

Türkiye saygın bir ülke olsa Hamas zımbırtısı değilde Filistin der, Filistn desen bir karsılığı olacakta Hamas nedir kardeşim.

Ben İsrail'i vb desteklemiyorum, İsrail'in yaptığı saldırıların sorumluluğunu almıyorum. Ama sizin yüxbüzden Hamas'ın yaptığı her saldırı, 7 elimdeki katliamdan bende sorumluyum.

Ben savaşta olmadığım, düşman olmadığım, bir ilgimin olmadıgı bir ülkedeki sivil katliamını neden üstlenmek zorundayım! Kardeşim ven İsrailli kadın ve çocukların öldürülmesini falan istemiyorum beni bunlarla ilişkilendirmeyin!

. Ben istesem istesem İsrail ve Filistin'i bir arada yasadıgı iki devletli bir çözüm isterim. Ben ne Arabım ne Yahudiyim niye kendimi parcalayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Ağustos 2024; 15:48:57 >

• Sokak hayvanları toplatılsın oyum akp'ye, chp artık benden bir oy alamaz vs diye inliyenlerle doluydu burası geçen haftalarda, beter olun. Sizin hak ettiğiniz yönetim biçimi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 2 Ağustos 2024; 15:51:5 >
  • İsrail'in bölgedeki en büyük düşmanı olan Irak ve Suriye'yi bu son 20 yılda etkisiz hale getirilmesinde ABD'ye tam destek veren zihniyet bugün kalkmış 'İsrail,Türkiye için bir tehdittir' masalını anlatıyor.

Madem tehdit ne diye Irak ve Suriye'nin etkisiz hale getirilmesine destek verdiniz?

Bugün dahi Türkiye sınırları içerisinde bulunan Kürecik Radar Üssü İsrail'in güvenliğini sağlıyor.Bu Kürecik Radar Üssü'de 2012'de açıldı.

Son 20 yılda İsrail'in bölgede rahat edebilmesi için elinden gelen her şeyi yapan hatta güvenliği için Türkiye'de radar üssü açılmasına izin veren zihniyet bugün İsrail'i tehdit olarak görüyor.(!)

Güler misin ağlar mısın?

İsrail'e karşı en fazla İnstagramı kapattır,bizi ilgilendirmeyen birisi öldürüldüğü için yas ilan eder ve bayraklarımızı yarıya indirirsiniz.Arada gider kola falan alır sokaklara döker,starbucks basarsınız..

Yapabileceğiniz en fazla şey bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 2 Ağustos 2024; 16:6:15 >

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Hocam şunlara çanak tutmayın. Bunlar yüzünden Hamas için Nato'dan atılacak noktaya geleceğiz. Kürecik NATO radarıdır.

Eğer Türkiye Nato'dan da atılırsa bakın Irak ve İran'a oldugu gibi açık savasa sürlmemizn önü ılır milyonlarca sivil asker demeden vatandasımuz can verir.

Arwptaparlık İsrail misrail için Türkiye'nin çıkarlarını rica ediyorum dillendirmeyin.

Pkk - Yunanlılar vb ellerini ovuşturarak bunu bekliyor.

İsrail bizim düşmanımız, bizimle ilgili bir konu vb değil o Arap meselesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Ağustos 2024; 16:12:23 >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt

kime kazanıyo ? devlete mi. vergi vermiyor bir kere arkadaşın iyi oldu arkadaşın gibi beleşten para kazanlara

instagramda ticari her şey yasaklanmalı

orası para kazanma yeri değil kişisel fotonu nerde ne yaptığını istersen paylaşma platformu

iyice bokunu çıkardı fırsatçılar orayı çöplüğe dönderdiler

Yahu hocam bunlar Kürecik üssünü kapatabilir mi?

Nato'ya diklenebilir mi?

Tamamen iç siyasete oynadıklarını kendileri de biliyor.Son 20 yılda Irakın ve Suriye'nin yok edilmesine tüm güçleriyle destek verenler bugün İsrail'e karşı olduklarını söylemeleri samimiyetsizlikten başka birşey değil.Benim eleştirdiğim durum bu.

Daha AB korkusuyla 2016'da imzladıkları sığınmacı anlaşmasından çekilemeyenler en fazla instagramı kapatır.Benim eleştirdiğim durum bu..

Devleti iyice İran seviyesine düşürdüler.

Neo liberal ABD gözlüğü ile bakmaya devam ediyorsun hocam. Bana ne ABD terörist ilan ettiyse, ABD seni de terörist ilan eder ama PYD teröristleri ile iş tutar. En büyük Terörist bunlar. Sadece arap olduğu için bir milleti aşağı görmek , savunmamak Akıllı - medeni bir insanın yapacağı iş değil. Arap diye bakmıyorum ben. Suudiler de arap ama hiç sevmem, Filistinliler bana göre araplıkalrından öteye onurlu ve mücadeleci ruhlarıyla öne çıkan insanlar. Suudiler gibi değiller. Hepsini toptan bir görmemek lazım. Hamas dediğin oluşum ayrıca seçimle iş başına geldi onu da hatırlatayım...

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Bu milletin cahilliğini çok hafife alıyorsunuz. Koskoca F 35 programından inanılmaz derecede aptalca biçimde şutlandık. Türk savunma sanayinin kayıpları 10 milyar dolarla ölçülüyor uzun vadeli olarak.

İsrail ve Yunanistan gibi ülkeler F 35lerini alırken bizde en iyi olasılıkla 2035e kadar 4.5. Nesil Kaan devreye girecek Kısacası Türkiye bölgede hava gücü olarak teknolojik güncelliğini tamamen yitirdi.

NATO içinde, Avrupa'da bizi bu örgütlerden atmak için Ba ane arayan birçok grup var ve bizdeki bu diplomasi yeteneği ile kazasız belasız önümüzdeki seçime ulaşmak için dua etmekten baska birsey gelmiyor elimden.

• AMC kullanıcısına yanıt

İnstagram, İsrail'in hain İ harfini kullanıyormuş...

Bu milletin cahilliğini hafife aldığım yok.Kim hafife aldı?

20 senedir NATO'nun yörüngesinden çıkmayan,bağımsız siyaset izleyemeyen,2004 yılında Kofi annan planını destekleyerek G.Kıbrıs Rum kesimini AB'ye sokan,2003 ve 2011 yılında Amerika destek vererek Irak ve Suriye'nin etkisiz hale getirilmesini sağlayanlar mı Nato'dan kopacak ya da Nato'dan atılacak?

Yahu adamlar AB korkusundan 2016'da ki sığınmacı anlaşmasından bile çekilemiyor.Anca içerde gürleyip duruyorlar.O da tamamen kendi seçmenlerini konsilide edebilmek için.

Türkiye tarihinin hiçbir döneminde Türkiye bu derece ABD ve AB'ye bağımlı hale getirilmemişti.

Şunların ABD'den bağımsız davrandıklarına ya da Nato'dan atılacağımıza dair söylemlere inanmayın..

Türkiye ne Nato'dan atılır ne de bu zihniyetin Türkiye'nin başından gitmesine izin verilir.

Adamlar son 20 yılda bunlar sayesiyle bölgede at koşturup durdu.

İran seviyesinde bir ülke olup çıktık.Bunların söylemlerine fazla inanmışsınız..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.