Şimdi Ara

intel e2160 mı amd x2 4000+ mı alayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni sistem toplıyıcam fakata karasız kaldım amd fiyat olarak daha uygun geldi ama daha önce hep intel kullandım.her iki işlemcininde o / c kabiliyeti baya var ama e2160 daha performanslı? e2160 süperpi testleri daha düşük cıkıyor.sizce hangisini alayım bu işlemcilerden?

• o / c yapıcaz tabikide ama bütçe biraz kıstılı en iyisi biraz daha sıkıp e2140lı bir sistem toplamak
  • Bence Biostar TF560A2+ ve x2 4000+ en az maliyetli hız aşırtma ikilisi olur ki en az maliyetli olduğu gibi en iyisi de bu 2li olur. Toplam 220YTL'ye denk geliyor.

Intel'de hız aşırtma yapılacaksa E2160 ve DFI Blood Iron P35 T2R öneririm, Amd'den daha performanslı olacağına şüphe yok ama benim tercihim Amd'den yana olurdu. 300YTL'ye denk geliyor.

Ekleme: Düzgün bir hız aşırtma için iyi bir bellek gerek, hem ucuz hem de iyi birşey olsun diyorsanız, Corsair XMS2 1GB 675MHz'lik modülden 2 tane öneririm.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2110

Üye olursanız 110YTL'ye denk geliyor.

Amd x2 4000+
    Biostar TF560A2+
    Corsair XMS2 2*1GB 675MHz

330YTL

(Benim tercihim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 24 Kasım 2007; 12:37:03 >

• benim aklımdam geçirdiğim sistem
    amd x2 4000+
    asus m2a-vm
    corsair 2x1gb kit 675mhz
    toplam 280ytl yapıyo kdv dahil
    intelle arasında cok performans farkı olurmu açaba? o fiyata değecek bi performansmı bide o var
  • 4000+ 2,6-2,7yi görüyor rahatlıkla. E2160 da 3,2yi. Bu arada anakartı benim önerdiğim Biostar seçerseniz çok daha rahat edersiniz Amd alacaksanız.

Biostar TF560A2+ ve Amd x2 4000+

veya

E2160 ve Dfi Blood Iron P35 T2R
  • Peki şöyle bir alternatif nasıl olurdu?
    amd sistem için biostar t7025 yada tf7050 (onboard ekran kartı var) alınsa nasıl olurdu arkadaş bütçem kısıtlı demiş onun için bu bana daha mantıklı gibi geldi eğer ekran kartı alacaksada hiç değilse onboard la idare edip daha sonra istediğini alabilir

intel e2140 oc ile kaç olur,e2160 kaç olur,e2180 öneririmisiniz? anakart olarak hem pahalı olmayan hemde bu işlemcileri oc yaparak sorun çıkartmayan ne var(dfi yi söyledinizde başka alternatifi falan?)

ram olarak da burada bir yerde okumuştum veritech ram ler soğutucusuz olmasına rağmen(800mhz) 900mhz de stabil kullanılabiliyormuş.Veritech in kendi sitesinde ve birçok yerde(gigatek hariç) 512mbDDR2-800mhz modülü soğutuculu resmi var hatta kingston a benziyor bu doğrumudur?

son olarak amd sistem ile intel sistemin oc yapılmış hali ile performans farkları ne gibi olur bencmark falan varmı elinizde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 24 Kasım 2007; 15:02:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amd için Biostar TA690G öneririm ekran kartlı model olarak ki Intel işlemci ve anakart zaten pahalı ve zaten hız aşırtma performansı iyi bir ekran kartlı anakart bulmak çok zor Intel için, o yüzden uzak dursun Intel'den derim ben.

Corsair XMS2 2*1GB 675MHz+ Biostar TA690G + Amd x2 4000+

Benim önerim budur. Yine 330YTL'ye denk gelmektedir. Ama ben yine de Ekran kartı da dahil olmak üzere almak isteyeceğim 4 parçayı söyleyeyim; Veritech 2*1GB 800MHz(65YTL), Biostar TF560A2+(110YTL), Amd x2 4000+(110YTL) ve Msi 2600XT Diamond(220YTL) veya 1950Pro 256(210YTL). Yani Toplam maliyet ortalama 500YTL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 24 Kasım 2007; 16:19:25 >
  • Amd 4000+ e2160 dan biraz daha iyi gözüküyor.. Bence bir 20 ytl daha katıp amd 4400+ alabilirsin çünkü 60nm bu 4400+ ler hem e2160 dan daha performanslı birazda oc yaparsan süper olur..
  • Dostum hiç düşünme E2160 al
    ben Opteron 165'den E2160 geçtim
    gerçekten acayip farkediyor
    özellikle O/c konusunda çok başarılı E2160
    ilk başta l2 bellek bakımında düşünceliydim ama gördümki hiç l2'nin pek farkı yok
  • e2160 oc yapılınca performansı ne oluyor benchmark varmı elinizde?
  • bende o iki işlemci arasında kaldım fakat şimdi e2160 aldım iyi bur pus ile 2.6 stabil kullanırsın
  • galiba amd toplıyıcam anakart olarak asus m2a-vm almayı düşünüyorum oda 690g chipsetli onboard x1250kart var 1 ay sonra falan ya x1950pro yada 8600gt falan alıcam
  • quote:

Orjinalden alıntı: ismo

galiba amd toplıyıcam anakart olarak asus m2a-vm almayı düşünüyorum oda 690g chipsetli onboard x1250kart var 1 ay sonra falan ya x1950pro yada 8600gt falan alıcam

asus anakartı neden alıyorsun bir nedeni varmı? yoksa bir zamanlar p4 lerde dendiği gibi asus olsun çamurdan olsun sloganının bir etkisimi? adı çıkmış işte
    690chipseti bir sürü board da bulunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 25 Kasım 2007; 0:28:16 >
  • Peki AMD yi O.C yapmak mı daha kolay dır yoksa Intel i mi.Mesela AMD nin e 4400 gibi 65nm lik bir modelini duşünürsek Intel e2160 yanılmıyorsam bundan daha fazla guce ihtiyacı var.E2160 ı söylendiği şekilde bir O.C. yapmak için standart güç kaynağı(350 W) yetebilecek mi?Ayrıyeten ısınma sorununu stok fan halledebilecekmi yoksa ekstradan bir soğutucu mu gerekecek? Bütün bunlar düşünüldüğünde fiyatı neye geliyor bunu iyi düsünmek lazım...
  • zaten sistem köşeme bakarsanız kurulu bir sistemim var glacialpower550w psu ve silverstone nt02 işlemci fanım mewcut (birazda artic silver 5im var) soğutma ve güç konusunda bi sıkıntım yok ama 478pin işlemci ve agp ile nerey kadar gidecem? x1950gt agp alayım dedim 240lira ona vericeğim parayı yeni bi sistem toplayım hemde pci-ex geceyim.anakartın asus olmasını istemem hem fiyatı uygun hemde bildiğim anakart ondan yani biostar ta690g bulamıyorum şuan bulsam ondan alıcam
  • quote:

zaten sistem köşeme bakarsanız kurulu bir sistemim var glacialpower550w psu ve silverstone nt02 işlemci fanım mewcut (birazda artic silver 5im var) soğutma ve güç konusunda bi sıkıntım yok ama 478pin işlemci ve agp ile nerey kadar gidecem? x1950gt agp alayım dedim 240lira ona vericeğim parayı yeni bi sistem toplayım hemde pci-ex geceyim.anakartın asus olmasını istemem hem fiyatı uygun hemde bildiğim anakart ondan yani biostar ta690g bulamıyorum şuan bulsam ondan alıcam

haklısın ta690g kalmamış bir yerde ama birde şu var biostar-tf7025 yada tf7050.biostar ın t serisi overclock için yapılmış onuda çok öneren kişi var ve onboard ekran kartı ta690g den daha iyi ben olsam onu düşünürdüm.(gerçi ben hala intelmi alsam amd mi diye karar veremedim)

şuna bir bak bence:

quote:

Orjinalden alıntı: !brahim

Kaynak: xbitlabs

işte bu tabloyu gördükten sonra intel e dönüyorum fakat birde şu var fazla masraf olmasın ne kadar ucuz olursa o kadar iyidir diye düşününce intel anakartların(oc için alınası) çoğunda onboard-vga yok birde ona masraf edeceğiz(zaten ekran kartı alacağımda hiç değilse birkaç ay sonraya para biriktirirdim) sonuçta öğrenci adamız fiyat cidden önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 25 Kasım 2007; 12:49:32 >

• yuh yuh yuhhh şimdi bu E2160 exreme x6800 ü geçmiş mi vallaha helal olsun çüş diyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cnrtrn

quote:

zaten sistem köşeme bakarsanız kurulu bir sistemim var glacialpower550w psu ve silverstone nt02 işlemci fanım mewcut (birazda artic silver 5im var) soğutma ve güç konusunda bi sıkıntım yok ama 478pin işlemci ve agp ile nerey kadar gidecem? x1950gt agp alayım dedim 240lira ona vericeğim parayı yeni bi sistem toplayım hemde pci-ex geceyim.anakartın asus olmasını istemem hem fiyatı uygun hemde bildiğim anakart ondan yani biostar ta690g bulamıyorum şuan bulsam ondan alıcam

haklısın ta690g kalmamış bir yerde ama birde şu var biostar-tf7025 yada tf7050.biostar ın t serisi overclock için yapılmış onuda çok öneren kişi var ve onboard ekran kartı ta690g den daha iyi ben olsam onu düşünürdüm.(gerçi ben hala intelmi alsam amd mi diye karar veremedim)

şuna bir bak bence:

quote:

işte bu tabloyu gördükten sonra intel e dönüyorum fakat birde şu var fazla masraf olmasın ne kadar ucuz olursa o kadar iyidir diye düşününce intel anakartların(oc için alınası) çoğunda onboard-vga yok birde ona masraf edeceğiz(zaten ekran kartı alacağımda hiç değilse birkaç ay sonraya para biriktirirdim) sonuçta öğrenci adamız fiyat cidden önemli

bu ne demek yani altı üstü e2160 dersin ama baksana x6800e ayar vermiş vga zaten alıcam hd3850 yi bekliyecem o / b okadar önemli değil yani şuan bu tablo hepten kafamı karıştırdı şimdi

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cnrtrn

quote:

şuna bir bak bence:

quote:

bu ne demek yani altı üstü e2160 dersin ama baksana x6800e ayar vermiş vga zaten alıcam hd3850 yi bekliyecem o / b okadar önemli değil yani şuan bu tablo hepten kafamı karıştırdı şimdi

benimde kafam bayağı karışmıştı :D
    bu tablo bu forumda verildi "!brahim" denen arkadaş tarafından.Bende buraya ekledim tabi 6800 oc yapılmamış standart değer ile tablo oluşturulmuş
    ve intel e2160 da özellikle oc ye yönelik olaran f/p işlemcisi olduğuna ve de piyasada çok fazla (exterme işlemciler dışında) default 3ghz gelen işlemci yok burada 3.4ghz ile veriler elde edilmiş bana mantıklı geldi şahsen.
    Bundan sonra tekrar düşünün karar vermek için ben hala tereddütteyim x2-4000 alırsam istediğim bileşenlerle 240ytl,e2160 alırsam 300ytl civarı(daha fazla olabilir)+ekran kartı(zorunlu almak zorundayım)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.