Şimdi Ara

Intel E8200 core 2 duo 2.66 ghz işlemcinin olduğu sisteme ddr5 ekran kartı almak mantıksızlık mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar öncelikle şuanki ekran kartımdaki sorunu belirteyim, tamir edilemez diyorsanız ekran kartı tavsiyesi isteyeceğim sizlerden.

-- Zotac 8800 GTS ekran kartım vga modunda çalışıyor...Format, farklı driver, soketi temizleme, yeri gelince vurma yöntemlerini denedim ama sonuç yok...

Bu sorun yaptırılabilir mi , yaptırılırsa tahmini ne kadara patlar ?

-- Eğer ekran kartı elinde patlamış diyorsanız şuan DDR5 ekran kartlarına bakıyorum. Fakat sistemim şu şekilde ;

İntel E8200 core 2 duo 2.66 ghz 6mb cache, 1x4 gb ddr2 800mhz ram (Windows 7 64 bit kullanıyorum)

bu sisteme ddr5 gereksiz midir ? ddr3 e devam mı etmeliyim ?

-- baktığım ekran kartları max 400 TL civarında

Gtx 460 bellek hızı 3600, çekirdek hızı 675 ama daha ucuz olan ati hd6850 ise 4000 e 775 mhz....ati sırf bu yüzden cezbediyor beni.

bu iki model için hangi markaları ve bunlar dışında hangi ekran kartını önerirsiniz ?

-- bir de O.C. li ekran kartlarını önerir misiniz ? ( ben o.c. le uğraşamıyorum) o.c. li ekran kartlarının ömrü mü azdır ?

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-gv-r685d5oc-1gd-hd6850-o.c.-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=51501

üstteki ekran kartı da o.c. li bi model ve hızları 4200 e 820...

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler

• Güç kaynağını ve max bütçeni yaz ekran kartı alacaksan. DDR5 ekran kartları tercih edilir tabikide.
  • hd 5770 hd 6850 tarzı ekran kartları uygun olacaktır
  • ddr5 gereksiz ddr3'e devam etmek nasıl bir mantıktır yahu? ddr kaç olduğundan size ne, siz performansına bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

ddr5 gereksiz ddr3'e devam etmek nasıl bir mantıktır yahu? ddr kaç olduğundan size ne, siz performansına bakın.

valla bi arkadaş ''sanki i7 işlemcin var, ne ddr5 i'' diyince böyle bir düşünce oluştu bende de.

max 400tl güç kaynağı da raidmax 630w...

• İşlemciye biraz overclock yapmanız gerekecek üst düzey ekran kartın tam performans almanız için. Kart önerisi yapabiliriz fakat güç kaynağınız nedir? Kullandığınız sistemin diğer özellikleri nedir? Mesela HD6850 yerine 2gb ram kullanıyorsanız HD5770+2gb ram daha eklemek daha faydalı olabilir. Kısacası sisteminizi ve maksimum bütcenizi belirtiseniz yardım etmek daha kolay olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

İşlemciye biraz overclock yapmanız gerekecek üst düzey ekran kartın tam performans almanız için. Kart önerisi yapabiliriz fakat güç kaynağınız nedir? Kullandığınız sistemin diğer özellikleri nedir? Mesela HD6850 yerine 2gb ram kullanıyorsanız HD5770+2gb ram daha eklemek daha faydalı olabilir. Kısacası sisteminizi ve maksimum bütcenizi belirtiseniz yardım etmek daha kolay olur.

işte demek istediğim buydu, ddr5 ekran kartı bu işlemcili sisteme gider mi demek istemiştim :) güç kaynağım raidmax 630w...bir önceki mesajda belirtmiştim. 4 gb ddr2 800mhz ram var. gigabyte anakart ga-p35 olması lazım.

max bütçem 400 tl.

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-gv-r685d5oc-1gd-hd6850-o.c.-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=51501

o.c. ile uğraşmadığım için yukardaki ekran kartı benim için uygun mudur ? hızları baya yüksek geldi de bana. yoksa o.c. suz versiyonunu mu tercih etmeliyim ?

• ben MSI 460gtx 1gb kullanıyorum fakat belirtmek istedigim birsey var, e8200 o/c suz hali ile 3,4 ghz o/c hali ole ahim sahim bir etki yaptigini soyleyemem.
    8800gt vardi bendede ve farkini gordum 460gtx in. ama o/c yapmanin pek bi farkini gormedim. galiba core i serisi paklar bu gddr5 leri
  • quote:

Orijinalden alıntı: oem84

ben MSI 460gtx 1gb kullanıyorum fakat belirtmek istedigim birsey var, e8200 o/c suz hali ile 3,4 ghz o/c hali ole ahim sahim bir etki yaptigini soyleyemem.
    8800gt vardi bendede ve farkini gordum 460gtx in. ama o/c yapmanin pek bi farkini gormedim. galiba core i serisi paklar bu gddr5 leri

eyvallah
  • 2 nci el 6870 ler formda 350 ile 400 tl arası satılıyor düşürebilirsen kaçırma al derim yada 5800 serilerine bak bütçene göre hangisini bulursan onu al
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.