Şimdi Ara

Intel i5 6600K GTX 970 Sistem Oyunlarda 1 Saniyelik Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5 GHz 6 MB
    MSI Z170A PRO Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400 MHz(O.C)
    MSI GTX 970 GAMING 4G GDDR5 4 GB 256 Bit Nvidia GeForce DX12
    Kingston 8 GB HyperX Fury Black DDR4 2133 MHz
    WD 3.5 1 TB Caviar Blue SATA 3.0 7200 RPM 64 MB Cache Harddisk
    Kingston 120 GB HyperX Fury Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500 MB / Yazma 500 MB)
    Arkadaşlar oyunlarda bir gram bile kasma olmazken, arada bir donmasına kafam takıldı. BIOS sürümüm güncel, ekran kartım da aynı şekilde güncel. Sorun nedir acaba? Windows 10 64 Bit kullanıyorum, Win 8.1'deyken de aynı sıkıntı mevcuttu.

• aynı sorun 2-3 ay önce bende vardı sistemim imzada format ile düzeldi sizde bir deneyin büyük ihtimal yazılımsal sıkıntıdır düzelir
  • Krospy K kullanıcısına yanıt
    laptop da bu sıkıntı vardı,oyunu hdd yerine ssd ye kurdum düzeldi
    hdd nin rastgele erişim süreleri çok düşük oldugundan böyle büyük oyunlarda ani fps düşüşleri yapabiliyorlar
    bide böyle dene
  • En son çare format atarım sıkıntı olmaz demin gta v oynuyordum donma olmadı hiç ama farcry 3 oynadıgımda 1 saniyelik donmalar oluyor işin ilginç tarafı win 8.1 deyken gta v tede arasıra donuyordu fps 90 iken şimdi gta daki sorun düzelti farcry 3 devam ediyor birkaç oyun daha indirip denicem olmadı format atarım :) sağolun arkadaşlar . Bu arada ssd 120 gb kingston ama bilgisayarımda gözükmüyor bi program ile bakmıştım gözüküyordu ama bu ssdnin bilgisayarımda ayrı bir disk olması gerekmiyormu yanlısımmı var yoksa ssd nasıl atıcam bir oyunu mesela ?
  • Win10 u boşver stabilite sorunları var her pc de farklı davranıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende benzer bir durum win 8.1 de Cs Go ile oluyor.
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Ayrı bi disk olarak görünecek evet sen muhtemelen SSD yi biçimlendirmemissin ,Windows ü da hdd ye kurmussundur herhalde o yüzden sıkıntı oluyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 4 Mayıs 2016; 19:08:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler SSD biçimlendirdim şimdi gözüküyor :) 1 ay icinde format atmayı düşünüyorum Windows u SSD mi kurmalıyım ?
  • Krospy K kullanıcısına yanıt
    Evet Windows ü SSD ye kur, format atmadan önce BIOS dan ahcı Mode ü açmayı unutma SSD için, google dan ara bulursun ahcı Mode etkinleştirmeK dıye

• Formatla alakalı değil, orta ayarlarda oynayın. Biraz araştırsaydınız kronik bir sorun olduğunu anlardınız. 3.5 GB VRAM kullanımından sonra takılmalar yaşanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Formatla alakalı değil, orta ayarlarda oynayın. Biraz araştırsaydınız kronik bir sorun olduğunu anlardınız. 3.5 GB VRAM kullanımından sonra takılmalar yaşanır.

1080p oyunlarda vram kullanımı 2-3gbyi genelde geçmiyor. 2k 4k gibi çöznürlükte 3.5gbyi aşar. Bu yorumu yapmak için oynadığı çözünürlüğü bilmek gerekmez mi?

• berkayjan kullanıcısına yanıt
    Ufak atta civcivler yesin berkecan kardeş. Kronik sorunmuş..

• 1920x1080 sanmıyorum su gibi akan oyunda donmanın vramdan kaynaklanıcagını
  • Yunuzeus kullanıcısına yanıt
    GTA V ve FarCry gibi oyunlarda pek tabii 3 GB VRAM seviyesine ulaşılıyor. 970in de sorununo noktalarda çıkıyor istediği kadar akıcı olabilir random erişim gerektiği zaman yavaş yere erişim olursa ya takılma ya da donma olur bu konuda bir çözüm yok.

• quote:

Formatla alakalı değil, orta ayarlarda oynayın. Biraz araştırsaydınız kronik bir sorun olduğunu anlardınız. 3.5 GB VRAM kullanımından sonra takılmalar yaşanır.

Hocam bu zeka ile buralarda harcanıyorsunuz. Adam far Cry 3 oynuyor. Kaldı ki ben aynı ekran kartıyla fhd Full detayda far Cry primal oynuyorum sorunsuz.

Keşke sizde azıcık araştırıp öyle konuşsanız.

Bu mesaja eklenen görseller:

Intel i5 6600K GTX 970 Sistem Oyunlarda 1 Saniyelik Donma Sorunu

• Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Bir üstteki mesajı sizde okuyun hocam. Sizin içinde geçerli.

• quote:

siz cok arastirmis bir abiye benziyorsunuz. galiba yetkilide bir abisiniz üstelik.

birde ayar veriyor, biraz arastirsaymis anlarmis...

ama sizin sorununuz arastirmamak degil, sorulan soruyu anlamamak ve soruda yer alan verileri konuyla tarafsiz bir sekilde iliskilendirememek...

*bu durumun vram ile alakasi yok. isletim sistemi/driver uyumsuzlugu yada hdd ile ilgili bir problem gibi algiladim ben. Arkadas format atip tekrar bir denesin.
  • Gta v de görsel ayarlar yaparken üst taraf ne kadar 4 gb görünsede oyun içinde kullanımda 4gb ye yaklaşmıyor bile. Far cryda kullandığı ram görünüyormu bilmiyorum ama aynı durum onda da vardır.

• tersmantik kullanıcısına yanıt
    Sirkem tatlı değil durumu bu da. Almışsınız kullanıyorsunuz ancak kusurları var bir kullanıcı olarak bilinçli bir şekilde ürününüzü savunun bence. Şu yaptığınız hiç mantığa uyar hareketler değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Krospy

En son çare format atarım sıkıntı olmaz demin gta v oynuyordum donma olmadı hiç ama farcry 3 oynadıgımda 1 saniyelik donmalar oluyor işin ilginç tarafı win 8.1 deyken gta v tede arasıra donuyordu fps 90 iken şimdi gta daki sorun düzelti farcry 3 devam ediyor birkaç oyun daha indirip denicem olmadı format atarım :) sağolun arkadaşlar . Bu arada ssd 120 gb kingston ama bilgisayarımda gözükmüyor bi program ile bakmıştım gözüküyordu ama bu ssdnin bilgisayarımda ayrı bir disk olması gerekmiyormu yanlısımmı var yoksa ssd nasıl atıcam bir oyunu mesela ?

Yani büyük oyunlarda texture geç gelir hdd'den dolayı bazen ama sırf harddisktn dolayı donduğunu kastığını yada bunu sürekli olarak tekrarladığını ben görmedim Bf3 multi Hardline multi Far cry 3 'te falan benim pcdede sadece hard disk var çünkü.

Hdtune error scan sekmesinden hızlı taramayı işaretlemeden bir bad sector testi yap 1-2 saat sürer bide özellikler kısmı var raw error date falan filan yazıo ordan bir ss at.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.