Şimdi Ara

Intel’in harici ekran kartı AMD sistemlerde çalışmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intel’in harici ekran kartı AMD sistemlerde çalışmayacak

Intel’in geçtiğimiz gün duyurduğu masaüstü ekran kartı detaylarıyla görenleri hayal kırıklığına uğrattı. Firmanın açıklaması ise kartı daha da ilginç hale getirdi.

Sadece Intel işlemcilerle çalışabilen ekran kartı

Intel’in henüz oyuncuları hedeflemediği yeni harici ekran kartı ailesi Intel’in açıklamasına göre uyumluluk başlığında can sıkacak. Pasif soğutmalı modele de yer verilen düşük TDP’li kartlar yalnızca 9. ve 10. nesil Core işlemci ailesinin bulunduğu sistemlerde çalışacak.

Ayrıca Bkz.Intel harici masaüstü ekran kartlarını duyurdu: Özelleşmiş tasarım görselleri paylaşıldı

Intel uyumluluk konusundaki kısıtlamaya yönelik harici kartları için B460, H410, B365, and H310C yongasetli anakartlarda da bulunan özel bir BIOS’un gerekli olduğunu belirtmiş.

Kaynak:https://videocardz.com/newz/iris-xe-intels-first-desktop-discrete-gpu-will-not-work-with-amd-processors

• Bu ne la? Böyle saçmalık mı olur? Neden harici yapıyorsun o zaman?

• Boş işlerle uğraşmış intel

• İntel şaşırtmadı :) Kendi çalar kendi oynar artık. Bir de kendi her işlemcisinde de çalışmıyor ahaha :D

• 6.7 nesiller ile çalışsa gene anlam verirdim, intel iyi değil galiba

• Intel değişmek zorunda yoksa batacak uzun vadede. Boşuna CEO değiştirmediler. ARM ve RISC-V ciddi tehlike yaratıyor hem Intel'e hem de AMD'ye.

• AMD beni öyle dağıttı öyle derbeder öyle arabesk bir ruh haline soktu ki can sıkıntısından böyle şeyler yapıyorum amaçsızım beni kendi halime bırakın çalışması yapmışlar :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiyesi AMD VS NVIDIA
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu kararları arkada kim veriyor merak ediyorum. AMD veya Nvidia kart alıp millet yola devam eder. Herhal kendilerini hala tekel falan sanıyorlar.

• İyi kendileri kullanır işte
  • Intel kendini hala tekel saniyor galiba ama bu dev batmaz arkadaşlar..böyle de bir gerçek var. Sunucu tarafi yeter sadece
  • Intel çoh iyi yiğenim.

• Bizde 3. Rakip geldi diye seviniyoduk bune birader en dusuk seviye ksrtinj almak istesen sistem geneli çok pahalai olucak
  • Nvidia yoksa amd seçilir de daha çıkmadan müşteri pazarını azaltmaları ilginç böyle olacağına hd graphic i geliştirseler apu ya rakip olabilirler.
  • Bu kadar kısıtlılık varsa bu kartı piyasaya sürmedeki ve üstüne o kadar masraf edip seri üretime geçirmedeki amaç nedir? Kim alacak ki bunu? Oyunlarla işimiz olmasa bile yüzüne bakılmaz.

• Kendi ayağına sıkıyor tekel olmak isterken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha piyasada yer bile edinememişken bu tarz kararlar çok riskli(onboard dışında). Bunun sonu şuna gider. İleride intel 15. nesil cpu lar çıktığında ona güncelleme yapmak zorundasın yoksa ekran kartın çalışmaza kadar gider bu iş. Klasik intel işte. Daha önce anakart aldırmaya zorluyordu şimdi de aynısını başka yöntemlerle deneyecek. Bu tarz müşteriyi yolmaya yönelik firmalardan artık kurtulmak gerek. Sırf bu sebeple amd aldım aynı şekilde de devam etmeyi düşünüyorum.

• Bir alternatif daha geldi ortalık biraz daha kızışır belki fiyatlar kırılır dedik adamların yaptığına bak. Bence bu karardan dönerler. Kim ister ki böyle bir şeye bağlı kalmayı.

• Sadece H310 da B460 da vs uygun bios varmis da sadece onlarla Çalisiyormus.Komedi resmen su anda kac kisi H310 aliyor da bu karti alıp Çalistiracak?
    Amd de calusmaz,İntel de de calismaz nasil bir mantikla uretoyorsunuz bunlari?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın da AMD misilleme yapar ekran kartlarimiz intel ile çalışmaz der.

• Klavuzu karga olanın burnu noktan çıkmazmış. Raja Kuduri AMD de ne yaptıki intel i şaha kaldırsın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.