Şimdi Ara

Intel İşlemci Sıcaklığı [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı toplayalı 4 seneyi geçti ve işlemcideki termal macun hiç değiştirilmedi.
    1-2 ay önce işlemci fanını sökmüştüm ve geri taktım düzgün bir şekilde.
    İşletim sistemi windows 7 ultimate 64 bit (sistem temiz virüs yok)
    Ram testi yaptım ramler düzgün
    Ekran kartı sıcaklığı ve performansı düzgün (9800 GT)
    HDD stabil düzgün

Tek sorun işlemci açılışta bu şekilde açılıyor

3 tane youtube videosu açtığımda bu hale geliyor 2 dk içinde sıcaklık artıyor

sekmeleri kapattıktan 1 dk sonra da bu hale geliyor.

SİZCE TERMAL MACUNU YENİLEDİĞİMDE BU SORUN GEÇER Mİ ?

Intel İşlemci Sıcaklığı [ÇÖZÜLDÜ] Intel İşlemci Sıcaklığı [ÇÖZÜLDÜ] Intel İşlemci Sıcaklığı [ÇÖZÜLDÜ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyalex00 -- 23 Aralık 2014; 17:46:55 >

• Fenaymış. Heatsink'i söküp eski macunu iyice çıkartın ve düzgün miktarda taşırmadan biraz macun sürün. Düzelmesi lazım.
  • Ben 7 sene macun surmeden kullandım 40 dereceyi geçmemişti.Senin sıcaklıklar çok yuksek yakarsın böyle kullanırsan.Arkadaşın dediği gibi macun yenile ve fanı duzgun şekilde monte et.
  • Macun yenilemenin vakti gelmiş. Ayrıca işlemci fanını da bi güzel temizle.
  • crazyalex00 C kullanıcısına yanıt
    Kardeşim selam, çekirdek başına dereceler orantılı görünüyor ancak çok çok yüksek. işlemci fanının tam oturduğuna eminmisin? Fan tırnaklarından biri kırık dahi olsa bu sorunu yaşarsın yada fan yerinden oynuyorsa ısınma sorunu yaşarsın ve açılışta cpu fan hatası alırsın. Fan sağlam duruyorsa bilgisayar çalışırken dönüş hızını gözlemle, takılma veya yavaşlama oluyor mu? imkanın varsa fanı sök ve fanın göbek kısmına bir en fazla iki damla makine yağı damlat. Kaliteli termal macunun ortalama 10-12 derece farkı olur, yani termal macun kullansan bile işlemci ısın hiçte normal değil. Sorunun devam ederde yinede termal macun önerisi istersen kullandığım ve memnun olduğum termal macun linki aşağıda;

http://www.vatanbilgisayar.com/zm-stg2-super-thermal-macun.html

Saygılarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The.ApoLLo -- 19 Aralık 2014; 19:39:35 >

• Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaş vatandan bir tane macun almıştı onu deniycem 10 dk sonra.
    Dediklerinizi uyguladıktan sonra sonucu sizinle paylaşıcam.
    Tekrar teşekkürler...
  • crazyalex00 C kullanıcısına yanıt
    Umarım sorunu atlatırsın kardeşim çünkü bilgisayardaki herhangi bir donanımın ısınması demek can sıkması demektir :)
  • Arkadaşlar Sorun Çözüldü

Benim termal macun neredeyse kaybolmuş. Zalman ZM-STG2 termal macun kullandım. Şimdi açılışta 25- 30 derece sıcaklık oluo. Yükteyken bile 40 45 derecede kalıo sıcaklık.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İyi Forumlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.