Şimdi Ara

Intel rekor tazeledi: Core i9-14900K 9.1 GHz'e hız aşırtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel rekor tazeledi: Core i9-14900K 9.1 GHz'e hız aşırtıldı
    Geçtiğimiz saatlerde 14.Nesil Raptor Lake Refresh işlemcilerini duyuran Intel, yeni rekorların kapısını açmaya devam ediyor. Son olarak Intel’in en güçlü işlemcisi Core i9-14900K, gerçekleştirilen hız aşırtma denemelerinde dünya frekans rekoru kırdı. İşlemci, 9,1 GHz saat hızlarına ulaşıyor.

Core i9-14900K'dan yeni hız aşırtma rekoru

Bilmeyenler için geçtiğimiz yıl tanıtılan Core i9-13900K ve 13900KS, 8 GHz ve üzeri hızlara ulaşmayı başarmıştı. Bu noktada Raptor Lake Refresh'in selefi ile benzer işlem teknolojisine sahip olduğunu belirtelim. Ancak mimaride yapılan ufak değişimler ile daha yüksek saat hızları sunuluyor.

Ailenin amiral gemisi Intel Core i9-14900K ise, 125W (253W PL2) temel TDP, 8+16 konfigürasyonunda 16 çekirdek ve 32 iş parçacığına sahip. Ayrıca 36 MB'a kadar Akıllı Önbellek ve Thermal Velocity Boost ile 6,0 GHz'e kadar saat hızı sunuluyor. Dolayısıyla selefine kıyasla 200MHz'lik bir artış söz konusu.

9.1 GHz ve üzeri hızlara ulaşıyor

Intel rekor tazeledi: Core i9-14900K 9.1 GHz'e hız aşırtıldı
    Geçtiğimiz saatlerde ise İsveçli hız aşırtma uzmanı Elmor, sıvı helyum ve ROG Maximus Z790 Apex Encor ile yeni bir dünya rekoruna imza attı. Paylaşılan ekran görüntülerine göre, sıvı helyum ile gerçekleştirilen denemelerde HyperThreading devre dışıyken 8 Performans çekirdeğinin kullanıldığını görüyoruz. 

Ayrıca Bkz.Intel duyurdu: Eski marka ismine resmen veda ediliyor

Böylece Intel Core i9-14900K, tek bir performans çekirdeğinde 9.043 MHz hıza ulaşmayı başardı. Üstelik bu rekorun, HWBot'ta güvence altına alındığını belirtelim. Ayrıca AMD FX 8370'in 8.7GHz'lik dünya rekoru, Raptor Lake'in ardından tekrar geride bırakılmış oldu. 

Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-core-i9-14900k-breaks-9-04-ghz-cpu-frequency-record-9-1-ghz-already-in-sight

• Testi nükleer santralde yapmış olmalılar. Oranın elektriği, reaktör soğutucuları falan anca kafi gelmiştir.

• Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Bence kutuplarda ki bir nükleer santralde yapmış da olma ihtimali yüksek çünkü o frekansta intelin tdp ve buna bağlı sıcaklık değerleri kıtayı yakabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 18 Ekim 2023; 23:50:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 12 volt hattından direk işlemciyi beslediler galiba
    ya da direk 220 voltu dayadılar prizden 😂

• Hadi yakında 10 GHz inşallah!

O değil de, önceki rekorun FX-8370'te olması beni şaşırttı. Bu uyduruk, 32nm litografili işlemci nasıl 8,7 GHz'e ulaşmış?

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt

Frekans rekorunun işlemci performansıyla alakası yok .yük bindirmiyorsun boşda işlemciyinin çarpanı nı voltajını arttiriyorsun.benchmar flan çalışmıyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 19 Ekim 2023; 4:28:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt

Eskiden benchmark çalıştırırlardı, SuperPI hatta. Şimdi sadece rakamı görünce validasyon mu alıyorlar nedir?

Eee ne anladım ben bu işten? Sadece rakam olmamalı. O rakamda anlamlı bir iş de yapıyor olabilmeli. SuperPI güzel bir örnek mesela, pi sayısını virgülden sonra 1 milyonuncu basamağa kadar hesaplaması olayı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 14. Nesil çıktı 14700k idare eder veya beğenildi dendi fakat 14900k için bakıyorum herkesin beklentisinin altında kalmış Çok ısınma, çok enerji harcama eskiden amd'nin özdeşleştiği durumlardı Son dönemlerde ise tam tersi

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    O testte sadece 8 çekirdeğin 2'si o hıza ulaşmıştı. Bu testte ise çekirdeklerden sadece birisinin 9,1 Ghz'de çalıştığı görülüyor.

• Demek ki intel alırsan, kışın sobaya gerek yok.Bu işlemciyi trafoya mı bağladınız.

• Yani hız aşırtımca ele geçen ne? Ne oluyor ki? Firmaların bu en güçlü işlemcilerine yapılan OC muhabbeti oldum olası boş gelmiştir. Bir sonrakinde zaten geçeceksin o OC ile çıktığın hızı. Neyin ispatlamasını yapıyorsun?

• yc#1 kullanıcısına yanıt

Tamam da, "çalıştığı" derken nasıl mesela? 9.1 GHz'de iken basit bir benchmark falan koşulsaydı iyiydi, SuperPI gibi.

• Hiç bir pratiği olmayan kullanım (!) moduyla sidik yarıştırmaya devam...

• Muhtemelen kutuplarda yapılmış zerre anlamı olmayan rekor.

• 9,1 Ghz işlemciyim öyle çıkıp 5Ghz işlemciden de dayak yemem yani isterse dünya şampiyonu olsun

• Stabil olabilse harika olur aslında.

• M2 MacbookPro 6 saati geride bıraktım, oyun oynuyorum şarjım %37 bilgisayar buz gibi İntel sanırım bu kadar enerjiyi o CPU'da 2 dakikada tüketir...

• Bize herşey intel adına fx işlemci dönemini hatırlatıyor :) esas mesele fx serisinin ardından zen mimarisini üretmesi gibi bir hamle yapabilecekmi intel görecez

• Kac W cekmis.Tek merak ettigim o?

• Sanirim intelin kendi icindeki rekoru, Amd nin orta sekmenteki cpu su Ryzen 5 5800G 10600ghz hiz asirdilmisti

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.