Şimdi Ara

İntel ve AMD Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

INTEL ve AMD olarak ayrı sistem topladım ve siparişimi verdim. İş amaçlı kullanacağım. Kullanacağım programları da aşağıda yazdım. İki düşman bir arada çalışacak

INTEL SISTEM

ASUS MAXIMUS IV GENE-Z/GEN3
    INTEL CORE I7 2600K
    GSKILL 8GB (2X4GB) *2 (16GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V
    ASUS GTX560 TI DIRECTCU II GDDR5 1GB 256BIT
    OCZ 120GB VERTEX 3 SERISI SATA 3.0 SSD (550MB OKUMA/ 500MB YAZMA)
    LG 21.5" E2240S-PN
    COOLER MASTER HAF X 942 BLACK EDITION FULL TOWER
    Silverstone Strider 1500W 80+ Plus Silver Modüler
    CORSAIR Hydro H100 CPU COOLER

AMD SISTEM

GIGABYTE 990FXA-UD3
    AMD FX X8 8120 SOKET AM3+
    GSKILL 8GB (2X4GB) *2 (16GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V
    ASUS HD6850 GDDR5 1GB 256BIT AMD RADEON DX11
    OCZ 120GB VERTEX 3
    LG 21.5" E2240S-PN
    COOLER MASTER HAF X 942 BLACK EDITION FULL TOWER
    Silverstone Strider 1500W 80+ Plus Silver Modüler
    CORSAIR Hydro H100 CPU COOLER

SISTEMLER DE KULLANILACAK PROGRAMLAR (LISANSLI)

Windows 7 64Bit
    Autodesk 3D Studio Max 2012 64Bit
    Vue 9
    Zbrush 4
    iClone 5
    Keyshot 3
    Adobe After Effects CS5 64Bit
    Adobe Premiere Pro CS5 64 Bit
    CorelDRAW Graphics Suite X5
    Adobe Photoshop CS5 64Bit
    Adobe Freehand

Sistemler hakkın da görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
    ( Bilgi ve yararlı yorumlar yapılmasını rica ediyorum. Gereksiz tartışma oluşturabilecek mesajları şikayet olarak bildireceğim. )

Okuyup yorum yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejavu Mod -- 23 Şubat 2012; 14:42:26 >

• kasa psu soğutucu üçlüsüne 1500 TL vermişsiniz.
    Para israfı olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

kasa psu soğutucu üçlüsüne 1500 TL vermişsiniz.
    Para israfı olmuş.

O konu da haklısınız. Bende tereddütte kaldım ama ileriyi de düşünerek bunları seçtim. Xeon bir sistem toplama durumu olursa Psu tekrar almak istemedim. Genelde işlerde Cpu ağırlıklı kullanacağımız için soğutucu da iyi olsun dedim. Su soğutmada iyi olurdu diye düşünmekteyim açıkçası. İşlemci olarak 930x i düşünüyordum fakat yurt içi ve yurt dışındaki sitelerde araştırmam sonucu 2600K da karar kıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejavu Mod -- 23 Şubat 2012; 12:11:01 >
  • î7 2600k tabíkî.......
  • sistemlerin ikisi de güzel her işini görür.hangisi hoşuna giderse onu al.yalnış şu ekran kartını 2gb ati 6950 yapsan çok daha güzel olur(bence).tadından yenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: anarki24

sistemlerin ikisi de güzel her işini görür.hangisi hoşuna giderse onu al.yalnış şu ekran kartını 2gb ati 6950 yapsan çok daha güzel olur(bence).tadından yenmez

Nvidia tercih etmemin sebebi kullandığım programlar Nvidia tarafından daha çok kullanışlı ve Max içerisinde ekstra faydaları bulunmakta. Benim asıl istediğim kart NVIDIA Quadro 6000 by PNY 6GB GDDR5 PCI Express Gen 2 x16 DVI-I DL Dual ama oda şuanda biraz tuzlu geliyor :) Birde eskiden beri Nvidia seven birisiyim. Şimdi ati nvidia tartışması çıkarmayayım. Şahsi olarak tercihimdir. Atide kullandım kötü demiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dejavu Mod

quote:

sistemlerin ikisi de güzel her işini görür.hangisi hoşuna giderse onu al.yalnış şu ekran kartını 2gb ati 6950 yapsan çok daha güzel olur(bence).tadından yenmez

Nvidia tercih etmemin sebebi kullandığım programlar Nvidia tarafından daha çok kullanışlı ve Max içerisinde ekstra faydaları bulunmakta. Benim asıl istediğim kart NVIDIA Quadro 6000 by PNY 6GB GDDR5 PCI Express Gen 2 x16 DVI-I DL Dual ama oda şuanda biraz tuzlu geliyor :) Birde eskiden beri Nvidia seven birisiyim. Şimdi ati nvidia tartışması çıkarmayayım. Şahsi olarak tercihimdir. Atide kullandım kötü demiyorum.

560 ti ve 6850'e nazaran 6950 yii önerdim.sempati duymak ayrı birşey anlıyorum çünkü bende de biraz var.dediğin gibi aslında senin işi quadrolar görür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Sistem upgrade - intel VS Amd
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

560 ti ve 6850'e nazaran 6950 yii önerdim.sempati duymak ayrı birşey anlıyorum çünkü bende de biraz var.dediğin gibi aslında senin işi quadrolar görür.

Quadro iş görüyor da... Tek başına o kartın maliyetine sıfırdan sistem toplanıyor :) Şuanda fiyatı çok tuzlu. Şuan ki sistemlerle para kazanıp ileri ki zamanlarda inşallah bende bir tane Quadro 6000 alacağım. O zaman test edip sizlerle paylaşırım. Su soğutma olarak ne önerirsin ? Bu arada değerli yorumların, görüşlerin için tekrar teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Quadro iş görüyor da... Tek başına o kartın maliyetine sıfırdan sistem toplanıyor :) Şuanda fiyatı çok tuzlu. Şuan ki sistemlerle para kazanıp ileri ki zamanlarda inşallah bende bir tane Quadro 6000 alacağım. O zaman test edip sizlerle paylaşırım. Su soğutma olarak ne önerirsin ? Bu arada değerli yorumların, görüşlerin için tekrar teşekkür ederim.

rica ederim hocam.nacizane alternatif olarak birşeyler paylaşıyoruz.su soğutma ne için o.c mi yapacaksın?

• Sistemi 3-4 gün sürecek şekilde render a bırakma durumları oluyor. O açıdan alternatif soğutma olarak düşünüyorum. Lazım olursa alt yapıyı şimdiden oluşturmak iyidir.

Birde madem O.C dan açıldı konu... Bir şey danışacağım. Amd Athlon X2 64 2.2 Ghz İşlemci, 4gb Kingston ram, Asus M2A-MX anakart, 512 Mb Palit 8600 Gt Super, 600 yada 650 W Psu özelliklerine sahip bir sistem var elimde. Yeni bilgisayarların siparişini verdiğim için bu sisteme bir O.C yapsak diye düşünüyorum. Bilgisayarın parçalarının yanması sorun değil. O yüzden her türlü zorlayabiliriz. Sonuçta yenisini sipariş ettim. Bu konu hakkında yardımın dokunabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejavu Mod -- 23 Şubat 2012; 14:33:45 >
  • anakartın o.c yapma özelliği var mı bilmiyorum.şuan iş yoğunluğundan detaylı araştıramıyorum bir ara bakayım.ama sonuç olarak pek o.c denemeye değmez diye düşünüyorum.
  • Anladım. Senide meşgul etmek istemem :) İlgileniyorsan valla teşekkür ederim. Makineyi gözden çıkarıp denemek istemiştim sadece.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.