Şimdi Ara

İntermittent Fasting (IF) diyetini bıraktım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kilo vermek için 4 gündür intermittent fasting yani aralıklı oruç şeklinde besleniyordum. 133 kiloyum. 4 günde 2 kilo verdim ama uzun süre bir şey yemeyince çok fena oluyorum. Bir de spora gidiyorum. Çok halsiz kaldım. 16-8 yöntemini uyguladım ama olmuyor aga bana göre değil. Ben yine diyetisyenin verdiği listeyi uygulayacam. Ara öğün falan yicem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hevesini kırmak gibi olmasın ama sudur o verdiğin. Hızlı sonuç istiyorsan IF gayet etkili bir yöntem.

Ama asıl işine yarayacak yöntem 7/24/365/100 boyunca yapabileceğin dengeli bir beslenmedir. Bunu yapamadığın sürece geri gelir kilolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xentios

Hevesini kırmak gibi olmasın ama sudur o verdiğin. Hızlı sonuç istiyorsan IF gayet etkili bir yöntem.

Ama asıl işine yarayacak yöntem 7/24/365/100 boyunca yapabileceğin dengeli bir beslenmedir. Bunu yapamadığın sürece geri gelir kilolar.
    Aynen su büyük ihtimalle. İf gerçekten zor geldi. Dediğim gibi diyetisyen destekli güzelce beslensem daha mı iyi sence?

• quote:

Orijinalden alıntı: Night King

Aynen su büyük ihtimalle. İf gerçekten zor geldi. Dediğim gibi diyetisyen destekli güzelce beslensem daha mı iyi sence?

Alıntıları Göster
    Diplomalı diyetisyenin vereceği listeye laf edebilecek bir adam değilim. Böyle bir imkan varsa bize sormanıza bile gerek yok.
  • muhabbeti o zaten insülin ile mücadelini yenmen gerisi çorap söküğü
  • quote:

Ben yine diyetisyenin verdiği listeyi uygulayacam. Ara öğün falan yicem.

böyle devam genç

• quote:

Orijinalden alıntı: Bekir YENİKARAMURAT

quote:

Ben yine diyetisyenin verdiği listeyi uygulayacam. Ara öğün falan yicem.

böyle devam genç
    ironi değil di mi? ciddi soruyorum zaten kafam karışık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2800 kalorilik Clean Bulk diyeti
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ara ogunler mit. Diyetisyen sana oyle bir liste veriyor ki sen ara ogunden dolayi metabolizma calisiyor diyorsun. Halbu ki o 1 gundeki ogunlerin toplam kalorisi 1 ogunde tikinmaktan daha az. Bence IF biraz sacma. Ben gunde 1 ogun yiyorum en fazla 1000 kalori falan. Gun boyunca acikmiyorum. Aksam 4-5 gibi kahvalti-aksam yemegini beraber yedigini dusun. Hic aclik hissetmiyorum alistigim icin. Deneyebilirsin. Bu arada kilo 133 ama boy kac onu yazmamissin.

• quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Ara ogunler mit. Diyetisyen sana oyle bir liste veriyor ki sen ara ogunden dolayi metabolizma calisiyor diyorsun. Halbu ki o 1 gundeki ogunlerin toplam kalorisi 1 ogunde tikinmaktan daha az. Bence IF biraz sacma. Ben gunde 1 ogun yiyorum en fazla 1000 kalori falan. Gun boyunca acikmiyorum. Aksam 4-5 gibi kahvalti-aksam yemegini beraber yedigini dusun. Hic aclik hissetmiyorum alistigim icin. Deneyebilirsin. Bu arada kilo 133 ama boy kac onu yazmamissin.
    Boy isterse 2 m olsun. Kassız 133 kilo çok.
  • if güzel bir metod aslında organlarada büyük faydası olduğunu düşünüyorum ama herkese uygun olmayabilir İf ve ketojenik diyetlerde bir eşik var onu atlatman gerekiyor 7-14 gün arasında değişiyor o eşiği geçince vücudun adapte oluyor ama kilon baya yüksek diyetisyen eşliğinde uzun vadede vermen daha sağlıklı diyetisyenin programını uygulayıp kendini gözlemledin mi ?

• hareketi arttır.
    glisemik endeksi yüksek şeyleri yeme.
    proteinleri arttır.
    para varsa yaparsın.
    para yoksa hapı yutarsın kardeş.
  • Benim şahsi görüşüm kafana göre diyet yapacağına bir doktora gitmen. Çünkü kendi başına yaptığın diyetler sağlığını daha da kötü hale getirebilir.

• IF ve keto ile 1.5 ayda 120den 108e düştüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Ara ogunler mit. Diyetisyen sana oyle bir liste veriyor ki sen ara ogunden dolayi metabolizma calisiyor diyorsun. Halbu ki o 1 gundeki ogunlerin toplam kalorisi 1 ogunde tikinmaktan daha az. Bence IF biraz sacma. Ben gunde 1 ogun yiyorum en fazla 1000 kalori falan. Gun boyunca acikmiyorum. Aksam 4-5 gibi kahvalti-aksam yemegini beraber yedigini dusun. Hic aclik hissetmiyorum alistigim icin. Deneyebilirsin. Bu arada kilo 133 ama boy kac onu yazmamissin.
    Ara öğünü metabolizma hızlansın diye yemiyorum. Uzun süre aç kalınca çok halsiz oluyorum ve ana öğünde gözüm dönüyor resmen her şeyi yiyesim geliyor. Boyum 1.92

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

if güzel bir metod aslında organlarada büyük faydası olduğunu düşünüyorum ama herkese uygun olmayabilir İf ve ketojenik diyetlerde bir eşik var onu atlatman gerekiyor 7-14 gün arasında değişiyor o eşiği geçince vücudun adapte oluyor ama kilon baya yüksek diyetisyen eşliğinde uzun vadede vermen daha sağlıklı diyetisyenin programını uygulayıp kendini gözlemledin mi ?
    Diyetisyen listesini hiç uygulamadım aslında. Belki uygulsam faydası olurdu.

• Night King kullanıcısına yanıt
    Zamanı düşünme uzun vadede verirsen daha sağlıklı olur sporla desteklersen harika olur ölçülerini al ve 1 ay diyetisyenin programına harfiyen uy bak bakalım nasıl bir sonuç veriyor.Şok sonuçlar beklersen şok sonuçlar alsan bile tahrip olması yine şok şeklinde olur.
  • Sen 130 kilosun senin neyine uzun süre aç kalmak ? Yanlış anlama bende 135 kiloydum zamanında. Hocam sen ilk etapta düzenli sporunu yap bol su iç ve günde 2-3 öğün ye. Kalori say.

• 133 kiloysan obezite> sebep olur> insülin direnci> diyabet> böbrek, kalp sorunları. Aga tek yapman gereken glisemik indexi düşük bol lifli karbonhidratla beslenmek ve bol bol sebze tüketmek var. Şeker içeren hiçbir şeyi tüketmemek. Zor mu aga şu cidden şeker derken kastettiğim markette satılan içinde fruktoz/glikoz şrubu olan şeyleri tüketmemek yoksa git elma ye nar ye abartmadığın sürece bunların bir zararı yok.
  • çok sağolun teşekkür ederim
  • merhaba konuyu canladırayım dedim. nedir durumlar?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.