Şimdi Ara

İnternet 30 saniyede bir gidip geliyor(Kırmızı X hatası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu son bir ayda bilgisayarı ne zaman açsam internet yerinde kırmızı X yani bağlanmadı işareti görünüyordu. Sorunları gidere gidere kabloyu tak çıkar yapa yapa 1 saatte düzeltiyordum ve birdaha kopmuyordu kapatana kadar kapatıp açında yine aynı şeyleri yapıyordum 1 saat uğraşıp düzeltiyordum virüs bulaşmış olabilir diyerek format attım fakat şimdi saniyelik olarak internetim gidip geliyor bu yazıyı yazarken bile 5 kere kırmızı X olup geri geldi.(İnternetimi yukarıdaki daireden bir dağıtıcı yardımıyla kablolu olarak alıyorum) Bunu düzeltmek için yaptığım şeyler şunlar
    1)Modemin olduğu daireye gidip modemi resetledim,tüm kabloları çıkartıp yeniden taktım modemi kapatıp açtım dağıtıcı adaptörünü çıkartıp taktım.
    2)Splitter daki kabloyu direk modeme taktım
    3)Elle ip vermeyi denedim
    4)Ethernet kartının driverini güncelledim
    5)Format attım ve defalarca tak çıkar yaptım
    6)Combofix ile taradım
    Arkadaşlar lütfen bilgisi olan biri varsa yardım etsin kafayı yicem. Modemin bağlı olduğu ana bilgisayarda hiçbir sorun yok ama benim bilgisayarımda sorun var.Bağdaştırıcıda sorun olsa modemin bağlı olduğu asıl bilgisayarda internet çalışmaz çünkü asıl bilgisayarın internet kablosu bağdaştırıcıya bağlı.
    Acaba kablom mu bozuk,ethernet kartım mı yoksa anakartım mı? LÜTFEN YARDIM EDİN ARKADAŞLAR

• Bilen biri yok mu çıldırıcam......
  • fable687 F kullanıcısına yanıt
    Aygıt yöneticisinden sürücüleri devre dışı bırakıp etkinleştir veya sürücüleri güncelle
  • fable687 F kullanıcısına yanıt
    Zor gelmeyecekse bilgisayarını taşı modemin oraya farklı kısa kablo ile dene hemen gene olmuyorsa ki benimde düşüncem ethernet kartın ölmüş işte.
  • Güncel. Sorun hala devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fable687

Güncel. Sorun hala devam ediyor.

Kablo değiştirmeyi denememişsin galiba? Bir de onu dene istersen. Soketler de arızalı olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullandığın internetin hızını ve kablo uzunluğunu söyleyebilirmisin ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • squill S kullanıcısına yanıt
    İnternetim 8megabit doping modem zyxel kablom 6-7 metre var bi üst daireden alıyorum arada baya bol kalıyo.Bütün kışı yağmuru çamuru geçirdi acaba kablodan olabilirmi diye düşünüyorum ama kablodan olsa ışıkları bi açılıp bi kapanmazdı bakıyorum kırmızı X olunca ışıkları sönüyor sonra hemen geri geliyor sarı kırmızı ışık
  • arıza modem den değil o kesin zaten öyle olsa anlık gidip gelmez
    fiber olabilirmi diye düşündüm ondan sordum az önce kablo uzunlugunu
    wireless alıcı alıp denesen belki kablo gereksiz bence yeni kablo alcağına
  • Şimdi onlar nekadardır fiyat olarak bi sorun çıakrtırmı interhet hızını düşürürmü yada ping yapar mı biraz falzsa soru sordum ama bi bilgilendirirsen çok iyi olur
  • Ben kullanıyorum evimin içinde 2-3 metre mesafe oldugundan 20tl e almıştım 50mbit netim var fiber ,yavaşlama sorunu yok 50m bit i görüyor..
    fiyatları alıcı gücüne göre değişiyor 3dbi-5dbi-10dbi felan diye gider 5dbi lik yeter sana muhtemelen ama tabi bu duvarın kalınlığına modemin konumuna göre değişebilir, sonuçta fiber netin yok sorun olcağını sanmıyorum

http://www.hepsiburada.com/liste/dark-rangemax-150-mbps-5dbi-antenli-guclendirilmis-yuksek-menzilli-kablosuz-ag-adaptoru-dk-nt-wdn150hpbt6/productDetails.aspx?productId=bd303339&categoryId=103939
    bu sanırım yeter ama

kaliteli olsun garanti iş yapayım diyorsan
    http://www.hepsiburada.com/liste/dark-rangemax-300mbps-cift-antenli-wireless-n-usb-adaptor-dk-nt-wdn300hp2a/productDetails.aspx?productId=bd100767&categoryId=103939

gidip 15tl e alıp sansınıda deneyebilirsin

• squill S kullanıcısına yanıt
    Dostum yardımın için çok teşekkür ederim internetin gidip gelmesinden yararlanarak driver booster pro yükledim sorun halloldu.Drivier baya eski imiş fakat kendi sitesinden yüklemiştim...Eski versiyonu yükleyince böyle sorun olmuş yenisini yükleyince düzeldi hemen.Herkese yardımları için teşekkür ediyorum bunun gibi sorunu olan varsa Driver Booster Pro kullansın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.