Şimdi Ara

::İNTERNET BAGLANTI SORUNU::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ustadlar sorunuma bılgınız dahılınde yardımcı olursanız cok sevınırım..

şu anda elazığ da bulunuyorum..kaldıgım tesıste yaklasık 15 kısı ınternete gırıyoruz ayrı ayrı pc lerden.arkadaslarım baglantı hızımızın 4 mb oldugunu soyluyorlar.ben daha 1 hafta oldu gelelı ve burada 5 ay boyunca kalacagım.sık sık kopmalar yasıyoruz netten.ınternetten bırsey ındırmek neredeyse ımkansız.ps3 te onlıne oyun oynamak ımkansız..sımdı dıyeceksınız kı 15 kısı baglanırsanız kaldırmaz fakat aynı sekılde 3 hafta oncesıne kadar ıstanbulda bu sekılde ınternete cok kısılı baglanıp onlıne oyun oynayabılıyordum baglantı yıne 4 mb tı ve gece gec saatlerde bırsey ındırmeye kalktıgımda 350 kbs goruyordum burada ıse henuz 130 kbs uzerını goremedım gece gec saatlerde herkes uyuduktan sonra denememe ragmen..gun ıcınde speedtestten aldıgım verılerde down 20 kbs up ıse 15 kbs yı hıc gecmıyor..az once yaptıgım testte ıse su sonucu aldım

henuz ttnete gıdemedım burada muhtemelen baglantı hızımız 4 mb degıl musterı hızmetlerı ıse altyapının kotu olmasından kaynaklanıyo olabılır dedıler..sızce bu sorunu cozme seceneklerım ne olabılır yarın cuma ıkı gunlugune buradan ayrılıp pazartesı donecegım ve ttnete gıdecegım..acaba modem,dagıtıcı baglantı kabloları kalıtesızlıgınden kaynaklanıyor olabılır mı?ttnete pazartesı gıttıgımde ne gıbı bır talepte bulunayım?

saygılar

• ttnet müşteri hizmetlerinin söylediğine katılmak durumundayım. Sorun büyük ihtimalle sizden kaynaklı değil. Altyapı eksikliği olabilir. 15 bilgisayar da az bir sayı değil, 4MB olduğu "iddia edilen" bağlantı için elde ettiğiniz değerler gayet normal. Veri yolu standart telefon kablosu olduğu sürece kaldıracağı yük bellidir. Daha yüksek veri yolu hızı için fiberoptik veya uydu çanağı altyapısı gerekir.
  • yalnız ustad henuz 3 hafta oncesıne kadar ıst..da gayet verımlı ınternet hızmetı alabılıyordum..

su saatte benden baska nette emınım en fazla ıkı kısı vardır en azından baglantı hızının 2 mb gıbı cıkması gerekmez mı_?

su an ıtıbarı ıle test sonucum
  • Ama dedim ya altyapı meselesi... İstanbul'un altyapısı ile Elazığ'ın alt yapısı aynı değil demek ki.. İstanbul'da muhtemelen en azından santraller arasında fiberoptik bağlantısı vardır. Bu olmadan 4MB, 8MB gibi bağlantı hızlarını zaten sağlayamazsınız ki. ttnet'tekiler bunu itiraf ettilerse ben de altyapı eksikliği olduğunu varsayıyorum. Bağlantı hızınız da çok yavaş değil. 0.7MB dediği 70KB civarı ediyor yanılmıyorsam. O kadar bilgisayara paylaştırılan bir ağ için iyi bile.

NOT: 2MB bağlantı hızı anlık olarak değildir. An içinde 2MB görmek mucize kabilinden olur. 1024 Yani 1MB bağlantıda download hızı en fazla 100KB civarı çıkar. Bu da standart bir altyapının doğal hızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 22 Ocak 2010; 8:23:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Ama dedim ya altyapı meselesi... İstanbul'un altyapısı ile Elazığ'ın alt yapısı aynı değil demek ki.. İstanbul'da muhtemelen en azından santraller arasında fiberoptik bağlantısı vardır. Bu olmadan 4MB, 8MB gibi bağlantı hızlarını zaten sağlayamazsınız ki. ttnet'tekiler bunu itiraf ettilerse ben de altyapı eksikliği olduğunu varsayıyorum. Bağlantı hızınız da çok yavaş değil. 0.7MB dediği 70KB civarı ediyor yanılmıyorsam. O kadar bilgisayara paylaştırılan bir ağ için iyi bile.

NOT: 2MB bağlantı hızı anlık olarak değildir. An içinde 2MB görmek mucize kabilinden olur. 1024 Yani 1MB bağlantıda download hızı en fazla 100KB civarı çıkar. Bu da standart bir altyapının doğal hızı.

haklısın hocam fakat soyle bır durumda var..ıkı ay once baglantı hızından sıkayet edıp hızı artırmak ıcın ttnete gıtmıs arkadaslar oradakı adama en yuksek hızı ıstıyoruz demısler adamda 4096 yapalım o zaman demıs ve her ay 100 tl oduyorlar bu ıste bır aksılık oldugunu dusunuyorum..0.7 mb baglantıya ıyı dıyorsunuz fakat bu olcumu yaptıgımda tesıste sadece ben nete gırıyordum hemen hemen herkes uyumustu en azından bır 300 kbs cıkması gerekmıyormuydu madem 4 mb baglantı hızımız var?bır de dıkkat ettıgım tesıste modem dagıtıcı olsun hepsı kıytırık markalardan belkı yenı bır duzenleme kablo ve modem dagıtıcı degısımı ıle baglantıyı ıyılestırebılırız dıye dusunuyorum..haksız mıyım?bırde bu altyapı duzenleme talebı yaparsanız duzeltırler dedı musterı hızmetlerındekı arkadas bu oyle kısa surede halledılebılecek bır durum degıl herhalde oylemı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTERNET SORUNU
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.