Şimdi Ara

Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
4.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 yıl kadar bi kafe sahibi işten anlamayan sadece para sayan biriyle kara ortak olarak çalıştım iş benim üstümdeydi tabi. 1 yıldan fazla da net kafelere network ve yazılım desteği verdim. Net kafelerdeki en büyük sıkıntı oyun oynayan sayısı artınca internette darboğaz oluşması, Düzgün yapılmayan cat kablolardan doğan sıkıntılar ve kafecinin üşenip acronis yedeklerini almaması vs. vs.

Kesinlikle akınsoft lisansı almadan kaçak falan yaparım diye başlamayın olmadık işler başınıza gelir.. + açılış izni falan için valilik belediye git gel yaparsın tanıdık birilerini bulman işini hızlandırır.
    Çok abartılı işlemci yerine ekran kartına ve ram e ağırlık vermeniz iyi olacaktır. monitörleri 19 dan küçük kesinlikle almayın ki paranız yeterse 22 inc çok güzel olacaktır..

Elektrik tesisatını kesinlikle ama kesinlikle çevrenizde işi bilen birine yaptırın ucuz olsun diye gidip amatör birilerine bağlamayın..

modem swich kablolama işlerinde ucuza değil kaliteliye yönelmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. lk başlarda yaş ve saat sınırlamalarına harfiyen uyun sonrasını bilmem .

modemden ve/veya client filtresinden BTK nın engellediği siteleri güncel tutun kontrollerde başınız ağrımaz.

bi de şunu diyeceğim çıraklığını etmediğiniz işin ustalığına soyunmayın en azından bi internet kafeye gidin çalışın ya da bi gözlemleyin ne kadar gelen giden var neye yöneliyo gelenler,kaç tl bırakıyo en fazla ortalama ne kazanır. daha fazla bilgi için PM atarsan yardımcı olabilirim buraya yazamadıklarım da var :)

Be ortakken günlük ortalama 250 tl kazanıyodu dükkan 50 pc vardı, bayramlarda falan artıyo da onlar da işin pastası :). 1.000 TL kira 750 Tl ye yakın elektrik geliyodu (1 klima vardı bazen açıyoduk) internet şu bu giderine de 250 tl çık.aylık 2.000 tl dükkan gideri vardı toplamda..
    250x30= 7500 7500-2000=5.500 5000 de hadi. yemek bozulan kırılan eleman, çıktılardan cd den dvd den kasaya giren derken 3.500 tl rahat kalıyodu.. karar sizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoSS03 -- 21 Aralık 2012; 22:28:24 >

• Çağkan bey yorum ve önerileriniz için çok teşekkür ederim..
  • Bence Avira kurun,Kaspersky kastırır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öneriniz icin teşekkürler, dediğiniz gibi kasma ihtimaline karşı Avira yı da elimin altında bulunduracağım..
  • gece çıkarken sadece makinalardaki elektriği komple kesecek bir elk. sistemi yaptır.
    uzun vadede anakartların ömrü uzayacaktır ve aklın kalmaz birşey olurmu gece gece diye. kimseyede bakma gözün kesiyorken gücün yetiyorken yap gitsin.
    ben 2003de açtım bir kişide aç demedi herkez köstek oldu tam ekonomik kriz ve savaş konuşuluyordu. arkana bakma iyi olur...
  • yorumunuz için teşekkür ederim Ömer bey, elektrik konusundaki önerinizi dikkate alacağım kesinlikle, herkesin açıp açmama konusundaki fikirlerinde haklı noktaları vardır muhakkak, hepsine sonsuz saygı duyuyorum ancak kararlıyım niyetine ciddi bir şekilde girdim sizlerin vermiş olduğu bu destekle bulunduğum kasabada farklı,nezih ve kaliteli hizmet veren bir yer açacağıma ve tutunacağıma inanıyorum, Allah hepimizin gönlüne göre verir inşallah..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 22 Aralık 2012; 0:46:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hacco82

geç oldu kusura bakmayın ama ben sözümü tutarım. anca sağlam bir net bağlantısı bulup kendi hızlı bilgisayarımda girdim. nerdeyse 15-20 tane sekme açtım arka arkaya.başka bir yerde açılmasına tahammül edemem. gelelim konuya.

INTEL Core i3 3220 Soket 1155 3.3GHz 3MB Cache 22nm İşlemci 233 ytl
    (işlemci i3 olduğuna bakma gayet iyidir olmassa arttırırız.)

GIGABYTE GA-Z77-DS3H Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2400MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart 210 ytl
    (anakart z77 seriisi olan en son çıkan seriidendir.gayet yeterli)

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 86 ytl
    (64bit kurarsın bu ramlerle makine uçar resmen. aynısı bende var. win7/win8 puan en yüksek rakam olan 7.9)

SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı 377 ytl
    (ekran kartı şuan dünyada Fiyat/Performans olarak 1.sıradadır ve dünyanın en iyi ekran kartı sıralamasında 16.sırada.tabiiki bunları kafamdan sallamıyorum kanıtlara dayanarak konuşuyorum aşşağıya ekran kartının benchlerinin sslerini ekleyeceğim. ayrıca söylemeyi unuttum bütün sapphire ekran kartları 2 yıl birebir değişim garantisi veriyor.)

WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk 154 ytl
    (çok şey yükleyeceğini tahmin ederek yerimiz bol olsun dedim seagate yerine wd tercih etmem garanti süresi 5 yıl ve black modeline bakmadım ses çıkarması ihtimaline karşılık zaten o kadar makine olacak gürültü hiç çekilmez)

SAMSUNG 21,5'' S22B350H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 305 ytl
    (monitör samsung ve led beğenmessen daha iyisine bakarız)

THERMALTAKE CHASER MK-I FULL TOWER PENCERELİ SİYAH KASA 301 ytl
    (kasa süper bir kasa o kadar makinenin bir arada çalışacağını düşünürsek hayli sıcaklık oluşturacaktır fakat bu kasada 2 tane 200lük fan var thermaltake kalitesi zaten soğutması gayet yerinde tip olarakta gösterişli birşey koydum ki zaten bilinçsiz kullanıcıları 18yaş altını direk cezbetsin diye. diğerlerinide makine baya iyi havası felan verir. bizim türk insanı dikkat eder böyle şeylere.)

vatanbilgisayardan topladım %29 indirimli fiyat var şuan 1666lira etti hepsi. sende bir araştır bakalım kaç para tutacak beklediğin fiyatsa alırsın değilse düşürürüz birkaç parçayı.ve herhangi bir sorun varsa sorabilirsin parçalarla ilgili. nerdeyse hepsi alanında lider firmaların ürünlerini yazdım.hocam tüm samimiyetimle yazdım kendime şuan alsam bende bunları alırdım birtek işlemciyi daha üst model alırdım. aklınıza takılan soru varsa sorun. iyi günler. artık cafeyi açtığında çağırırsın beleşe oynarız hem bende ekran kartı yok gta5 i highte oynamaya gelirim.

Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var..

(üstüne tıkla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 22 Aralık 2012; 4:39:51 >

• Murat bey ayrıntılı paylaşımınız için çok teşekkür ederim çok emek vermişsiniz. cahilliğime verirseniz birkaç sorum olacak herkese;
    1. si acaba %29 indirimli fiyatı 301 tl olan bir kasa acaba bir internet kafe icin çok mu fazla, acaba onun yerine daha uygun bir kasa bulup mesela işlemciyi yükseltebilir miyiz? yoksa böyle bir sistemin sağlığı ve performansı için böyle bir kasa gerekli midir?
    2. si yakın dönemde 4 çekirdek işlemci gerektiren oyunlar çıkar mı? çıkarsa bu işlemciyle sorun yaşar mıyım o oyunları oynatırken? zannediyorum ki önerdiğiniz anakart quad core desteklidir istenildiği zaman 4. çekirdek alınıp konulabilir ancak sonradan değiştirmek çok masraf gerektirecektir.(yani bir yerlerden kısıntıya gidip 4 çekirdek mi koysak acaba?)
    3. olarak monitörü PHILIPS 23" 236V3LAB6/00 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR ile değiştirebilir miyiz? 23 inch, aynı fiyat, özellikler aynı,bir de ben 3 senedir samsung syncmaster 932 bplus kullanıyorum kac kere servise gönderdeim kac kere arıza yaptı hic hatırlamıyorum, o yuzden o markaya da soğuğum biraz..2. bir seçenek ASUS 23" VS238N GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR de olabilir fiyatı 339 tl.
    bu arada Murat bey ne demek hayırlısıyla bi açayım , benim kafem sizin kafeniz :)

not= Lütfen bu sorularımı ukalalık yada topladığımız sistemi beğenmiyor gibi yorumlamayınız, sonucta ilk etapta 35-40 bin tl yatıracağım sonra yazdan yaza ek makineler koyup işi büyüteceğim nasip olursa, ve aldığım sistemin mümkünse en az 3-4 sene idare etmesini istiyorum,Murat beyin topladığı sistemin kalitesi ortada, zaten koyduğu testlerden de belli bir net kafe icin fazlasıyla yeterli bir sistem, yukarıda da belirttiğim gibi aklıma takılan en önemli nokta ileride çıkabilecek 4 çekirdek gerektirecek oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 22 Aralık 2012; 12:59:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

geç oldu kusura bakmayın ama ben sözümü tutarım. anca sağlam bir net bağlantısı bulup kendi hızlı bilgisayarımda girdim. nerdeyse 15-20 tane sekme açtım arka arkaya.başka bir yerde açılmasına tahammül edemem. gelelim konuya.

INTEL Core i3 3220 Soket 1155 3.3GHz 3MB Cache 22nm İşlemci 233 ytl
    (işlemci i3 olduğuna bakma gayet iyidir olmassa arttırırız.)

GIGABYTE GA-Z77-DS3H Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2400MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart 210 ytl
    (anakart z77 seriisi olan en son çıkan seriidendir.gayet yeterli)

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 86 ytl
    (64bit kurarsın bu ramlerle makine uçar resmen. aynısı bende var. win7/win8 puan en yüksek rakam olan 7.9)

SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı 377 ytl
    (ekran kartı şuan dünyada Fiyat/Performans olarak 1.sıradadır ve dünyanın en iyi ekran kartı sıralamasında 16.sırada.tabiiki bunları kafamdan sallamıyorum kanıtlara dayanarak konuşuyorum aşşağıya ekran kartının benchlerinin sslerini ekleyeceğim. ayrıca söylemeyi unuttum bütün sapphire ekran kartları 2 yıl birebir değişim garantisi veriyor.)

WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk 154 ytl
    (çok şey yükleyeceğini tahmin ederek yerimiz bol olsun dedim seagate yerine wd tercih etmem garanti süresi 5 yıl ve black modeline bakmadım ses çıkarması ihtimaline karşılık zaten o kadar makine olacak gürültü hiç çekilmez)

SAMSUNG 21,5'' S22B350H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 305 ytl
    (monitör samsung ve led beğenmessen daha iyisine bakarız)

THERMALTAKE CHASER MK-I FULL TOWER PENCERELİ SİYAH KASA 301 ytl
    (kasa süper bir kasa o kadar makinenin bir arada çalışacağını düşünürsek hayli sıcaklık oluşturacaktır fakat bu kasada 2 tane 200lük fan var thermaltake kalitesi zaten soğutması gayet yerinde tip olarakta gösterişli birşey koydum ki zaten bilinçsiz kullanıcıları 18yaş altını direk cezbetsin diye. diğerlerinide makine baya iyi havası felan verir. bizim türk insanı dikkat eder böyle şeylere.)

vatanbilgisayardan topladım %29 indirimli fiyat var şuan 1666lira etti hepsi. sende bir araştır bakalım kaç para tutacak beklediğin fiyatsa alırsın değilse düşürürüz birkaç parçayı.ve herhangi bir sorun varsa sorabilirsin parçalarla ilgili. nerdeyse hepsi alanında lider firmaların ürünlerini yazdım.hocam tüm samimiyetimle yazdım kendime şuan alsam bende bunları alırdım birtek işlemciyi daha üst model alırdım. aklınıza takılan soru varsa sorun. iyi günler. artık cafeyi açtığında çağırırsın beleşe oynarız hem bende ekran kartı yok gta5 i highte oynamaya gelirim.

(üstüne tıkla)

Benim de yorumum olsun istedim yazıyım

Net kafe için o kasa fazla benim evimde bile 130 TL lik kasa var işimide görüyor yani bunu kısmalıyız bence.PSU göremedim sistemde.
    Ramleri 4 Gb alın 8 gb ev kullanıcısı için bile fazla İnternet kafe için 4 Gb fazlasıyla yeter.
    Bunları azaltıp i5 3570 veya 3570k alınabilir.

• Kadir bey teşekkür ederim yorumunuz icin, ram problem değil pek para tutmuyor onlarda, dediğiniz gibi bu sisteme bir 4 çekirdekli işlemci koyabilirsek (diğer taraflardan kısıp) gelecek icin işlemci acaba yeterli olacak mı diye düşünmeme gerek kalmaz gibi geliyor..
  • Anakartı b75 yapıp (iyi karttır) işlemciyi i5 3330veya i5 3470 alın ama i3 kalsa da ht ile 4 core gibi çalışır.
  • İstediğin şekilde bir sistem yapmaya çalıştım ama yine de fiyat epey artıyor. Site indirimde olmasına rağmen. Başka yerden şuan almaya kalksan 2000 TL'ye gelecek. Yani nereden kısılır bilemiyorum. İşlemciden kıstım kasadan kıstım daha da kısacak birşey göremedim. ekran kartını kıstığın an zaten oyun felan oynatamazsın. Ortada kaldım vallahi :)

• Can bey teşekkürler, işlemciden kıstım derken kelime hatası oldu herhalde benim düşüncem murat beyin topladığı sistemden bazı parçaları kısıp 4 çekirdek bir işlemci koymaktı sisteme, sizde bunu yapmışsınız gördüğüm kadarıyla paylaştığınız sistemde.birde uygun fiyatlı kesintisiz güç kaynağı önerilerinizi bekliyorum..
  • Yok aslında onun sisteminden kıstım anlamında değil. Yanlış anlaşılma var orada. İntel i5 3570k modelinden kıstım demek istedim. Belirtmemişim orasını. Birçoğunun önerdiği ve ya önereceği işlemci genelde bu olur çünkü.

Aşağı yukarı aynı sistem olmuş gibi. Onun sisteminin de fiyatı bu civardadır. Monitörü de philips olmaz mı dediğiniz için bunu seçmiştim.
  • yanlış anlamışım özür dilerim, monitör icin kararım şu an için ASUS 23" VS238N GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR, 23 " ve avantajlı fiyatı 339 tl, müşteriye ilk bakışta hitap eden en önemli şeylerden biri monitor olduğu için bu fiyata bu marka uygun geldi..
    bu fiyata kesintisiz güç kaynağı , fare , klavye , kamera vs eklenince 1850-1900 ü bulacak gibi duruyor bütceyi aştı şu an ancak kısılacak biyer de kalmadı gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 22 Aralık 2012; 14:34:45 >
  • İşin içine intel girince böyle fiyat patlaması oluyor normal olarak. :) Güç kaynağı konusunda hiçbir fikrim yok. Arkadaşlar yardımcı olurlar umarım. Ayrıca zorlu bir işe adım atacaksın. Allah yardımcın olsun.
  • tekrar teşekkür ederim Can bey yardımlarınız ve zaman ayırdığınız icin.
  • tmm kasayi dusururuz kasadan dusurdugumuzu islemciye ekleriz ve. sizin eklemis oldugunuz monitörde var. baska neyden kisacaksiniz? anakartidami dusurelim bence. anakarttta duzgun birsey olmaliki ilerde yukseltme durumunda sorun cikarmasin. sizde birseyler soyleyin ortaklasa karar alalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat bey sizin paylaştığınız sistemle Can beyin paylaştığı sistemden karma bir liste oluşturdum zannediyorum ki bir uyumsuzluk yoktur, son hali böyle listenin, nereden ne kısılabileceği konusunda değerli önerilerinizi bekliyorum..

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 86 tl
    INTEL CORE I5 3470 SOKET 1155 3.2GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI 383 tl
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk 154 tl
    SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı 377 tl
    ASUS 23" VS238N GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 339 tl
    THERMALTAKE V3 600W MIDT ATX SİYAH KASA 195 tl

toplam 1745 tl (vatan %29 indirimli fiyat)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 22 Aralık 2012; 17:17:39 >

• quote:

9 lira içinmi düşürdünüz anakartı gigabyte alın bence intelle daha iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.