Şimdi Ara

Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
4.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayır 9 tl ile alakalı değil, Can bey önerdiği i5 işlemci ile uyumlu olarak o anakartı önerdi diye düşündüm, sizin önerdiğinizi güncelliyorum tekrar listeye.
  • İnternet cafe için z77 chipset li anakart çok önemli galiba. yinede i5 3570k alıp 4.5 e çekersin diyen olmamis şanslısınız. Mantik doğru değil. 4 yil sonra sistem yerine işlemciyi değistirirsin lakin 4 yıl sonra i5 - i7 ler günümüzde quad larda oldugu gibi eski ve pahali tanklar statusune geçicekleri için bugün burda bu amacla sana z77 chipsetli anakart tavsiyesi veren arkadaslar o gunun guncel teknolojisine gore i5 lerin eskidigini ve vericegin paraya degmicegini soyleyip sana sistemini sattirip yeni pc dürücekler. yani sizin icin oncelikli olan bilesenlerinizin verimli ve stabil calismasi ayriyetten ekonomik olmasi. inanin 3-5 yil sonra butun parcalar eskicek. Size vericegim en mantikli tavsiye 1-2 ay donanim testleri yapan ve bilgisayar bileşenlerini satan siteleri takip edip sistem bilesenlerini kendiniz secmenizdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geltuzat

İnternet cafe için z77 chipset li anakart çok önemli galiba. yinede i5 3570k alıp 4.5 e çekersin diyen olmamis şanslısınız. Mantik doğru değil. 4 yil sonra sistem yerine işlemciyi değistirirsin lakin 4 yıl sonra i5 - i7 ler günümüzde quad larda oldugu gibi eski ve pahali tanklar statusune geçicekleri için bugün burda bu amacla sana z77 chipsetli anakart tavsiyesi veren arkadaslar o gunun guncel teknolojisine gore i5 lerin eskidigini ve vericegin paraya degmicegini soyleyip sana sistemini sattirip yeni pc dürücekler. yani sizin icin oncelikli olan bilesenlerinizin verimli ve stabil calismasi ayriyetten ekonomik olmasi. inanin 3-5 yil sonra butun parcalar eskicek. Size vericegim en mantikli tavsiye 1-2 ay donanim testleri yapan ve bilgisayar bileşenlerini satan siteleri takip edip sistem bilesenlerini kendiniz secmenizdir.

yukarıda arkadaşımızın da dediği gibi 3-4 sene sonra sistemleri satıp, yenisini almak durumunda kalacaksınız. :) Maalesef teknoloji bunu gerektiriyor.

i5 yerine i3 3220 yeterli görünüyor. ya da AMD 6300 işlemci de olabilir. Kimse AMD internet kafede işe yaramaz vs. de demesin. Zaten ekran kartlarınızı oldukça iyi Bunun yanısıra madem bu kadar yatırım yapacaksınız. Size nacizane tavsiyem alacağınız makinelere bir adet de 60 gb SSD alıp, sistemi oraya kurmanız. Oyunları da ikinci disk olarak alacağınız 1 TB HDD ye kurmanız uygun olacaktır. Bu 60 Gb lik SSD ye sistem haricinde güncel olarak oynanan LOL, HON, DOTA2, DOTA1, İstanbul Kıyamet Vakti gibi güncel online oyunları da kurabilirsiniz.

Ve yine yukarıdaki arkadaşların dediği gibi, bulunduğunuz ilçedeki diğer internet kafelerini geziniz, müşteri portföyünü gözlemleyiniz. Bu arada kafe olarak işleteceğiniz dükkanın rahatlığı oldukça önem arzedecektir. Siz bir çok internet kafenin düştüğü hataya düşmeyip, masalarınızı ferah ve geniş tutun. Aynı şekilde gerçekten günlük kullanımda rahat edebileceğiniz bilgisayar koltuğu edinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loveco2001 -- 23 Aralık 2012; 11:20:28 >

• Bence AMD alması gelecek için daha iyi olur AM3+ soketi daha uzun yıllar kullanılcak diye biliyorum ama Intel yeni sokete yakında geçecek.

Kafe ile bir tavsiye vereyim.

2 Çeşit bilgisayar al bir tanesi oyun için biri internet odaklı sistemi düşük ve kafe 2 katlı oluyorsa öyle yap üst katta daha olgun insanlar için mekan ayarla alt katta oyun için gelenlere olsun çünkü 50 yaşındaki adam gelip gençlerin oyun oynadığı bölümde oturup nete girmek istemez.
  • arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim zaman ayırıp fikirlerinizi paylaştığınız için, bu fikirleri ayrı ayrı not ediyorum hepsini değerlendireceğimden emin olunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PCkopat!

Bence AMD alması gelecek için daha iyi olur AM3+ soketi daha uzun yıllar kullanılcak diye biliyorum ama Intel yeni sokete yakında geçecek.

2 Çeşit bilgisayar al bir tanesi oyun için biri internet odaklı sistemi düşük ve kafe 2 katlı oluyorsa öyle yap üst katta daha olgun insanlar için mekan ayarla alt katta oyun için gelenlere olsun çünkü 50 yaşındaki adam gelip gençlerin oyun oynadığı bölümde oturup nete girmek istemez.

Kadir bey AMD fiyat açısından avantajlı olduğundan benimde aklımdaki sistemde yer almasını düşündüğüm bir sistemdi, ancak buradaki üstadlarımın olumsuz düşüncelerini okuyunca adını bile anmadım, sizden ve diğer üstadlarımdan ricam bir de AMD li bir sistem tavsiye etmenizdir..daha sonra hep birlikte karşılaştırıp kararı veririz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 23 Aralık 2012; 12:30:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hacco82

quote:

Orijinalden alıntı: PCkopat!

Bence AMD alması gelecek için daha iyi olur AM3+ soketi daha uzun yıllar kullanılcak diye biliyorum ama Intel yeni sokete yakında geçecek.

Kadir bey AMD fiyat açısından avantajlı olduğundan benimde aklımdaki sistemde yer almasını düşündüğüm bir sistemdi, ancak buradaki üstadlarımın olumsuz düşüncelerini okuyunca adını bile anmadım, sizden ve diğer üstadlarımdan ricam bir de AMD li bir sistem tavsiye etmenizdir..daha sonra hep birlikte karşılaştırıp kararı veririz .

Akşam boş vaktinmde yazıcam iyi günler

• ilginiz için teşekkür ederim iyi günler.
  • Sistemin en son haline baktım da bir kafe bilgisayarı için fazla uçtu ücreti. Yanlış anlama kötü sistem olsun demiyorum ama fiyat olarak fazla geldi bana. Yine en iyisini bulmaya çalışırız. Daha makul birşey olması lazım. Böyle olmadı maalesef.
  • bazı arkadaşlar bana laf çarpıtmış galiba bizde zaten i3 verdik başta.ben verdim sistemi ekran kartından kısılmaz arkadaş z77 ye mana bulmuş her zaman yeni çıkanı almak daha iyidir OEM de o yüzden söyledim ileriye dönük teknolojiyi destekler. ürün desteği alır vs. yoksa banane burda arkadaşa parçaları ben satmayacağım he haberiniz olsun. benim verdiğim sistemden kasa hariç neyin çıkarılacağını merakla bekliyorum takip ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Sistemin en son haline baktım da bir kafe bilgisayarı için fazla uçtu ücreti. Yanlış anlama kötü sistem olsun demiyorum ama fiyat olarak fazla geldi bana. Yine en iyisini bulmaya çalışırız. Daha makul birşey olması lazım. Böyle olmadı maalesef.

can bey aynı fikirleri paylaşıyorum aslında , ancak her iyi niyetli öneriyi de değerlendirmeye çalışıyorum herkes sağolsun zaman ayırıp yol göstermek istiyor bana, önceki mesajlarınızda belirttiğiniz gibi işin içine intel girince ve bu sisteme kesintisiz güc kaynağı mouse kamera klavye vs eklenince vatanın %25 indirimiyle 2000 e yaklasıyor fiyat (29 indirimden yararlanamıyorum herhalde peşin ve havaleli alışverişlerde %25 indirim yapıyormuş), o yuzden fiyatı aşağılara çekmek için önerilerinizi bekliyorum, birde intelin yanında amd işlemcili bir sistem oluşturmak istiyorum fiyat farkına göre sizlerin önerilerinizle hepbirlikte karar aşamasına geçeriz..

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

bazı arkadaşlar bana laf çarpıtmış galiba bizde zaten i3 verdik başta.ben verdim sistemi ekran kartından kısılmaz arkadaş z77 ye mana bulmuş her zaman yeni çıkanı almak daha iyidir OEM de o yüzden söyledim ileriye dönük teknolojiyi destekler. ürün desteği alır vs. yoksa banane burda arkadaşa parçaları ben satmayacağım he haberiniz olsun. benim verdiğim sistemden kasa hariç neyin çıkarılacağını merakla bekliyorum takip ediyorum.

haklısınız Murat bey verdiğiniz sistemde ekran kartı kısılmaz, kasayı da (THERMALTAKE V3 600W MIDT ATX SİYAH KASA 195 tl) yaptık, en fazla ilk etapta 4gb ram alır sonra 4 daha alırım oda 40 lira aşağı ceker fiyatı, mağlumunuz toplam fiyat 2000 lere dayandığı için sisteme nasıl 4 çekirdekli işlemciyi daha uygun fiyata koyabilirim diye akıl danışıyorum buradaki tüm üstadlarıma, illa 4 çekirdek istememin nedeni burası küçük yer 4 çekirdekli işlemcili bilgisayar zannediyorum 1 yerde var burada, maksat performansının yanında biraz da reklam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 23 Aralık 2012; 15:57:46 >

• Vatan indirimi kullanamıyorsanız işe yaramaz orası.Nerede yaşıyorsunuz ona göre bir yerden önerelim netten önericeğim ama arayıp konuşman gerek toplu alım için.Eksenbilgisayar olabilir inventus teknobiyotik(ulaşabilirseniz) buralardan önereyim.
  • %29 indirimden yararlanamıyorum(garanti bonus kartım yok olsa bile limiti yetmezdi o açıdan) ama indirim olduğu haftalarda peşin yada havaleyle ödemelerde %25 ten yararlanabiliyorum heralde, en yakın ildeki vatan bilgisayar şubesine gider alırım diye düşündüm,indirim olayını yanlış mı bilmekteyim acaba?, çanakkale de ikamet etmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 23 Aralık 2012; 18:59:08 >
  • quote:

%29 indirimden yararlanamıyorum(garanti bonus kartım yok olsa bile limiti yetmezdi o açıdan) ama indirim olduğu haftalarda peşin yada havaleyle ödemelerde %25 ten yararlanabiliyorum heralde, en yakın ildeki vatan bilgisayar şubesine gider alırım diye düşündüm,indirim olayını yanlış mı bilmekteyim acaba?, çanakkale de ikamet etmekteyim.

Peşini tam bilmiyorum ama havale ile oluyor o zaman ordan dizeyim size.Öncelikle bi oyun bilgisayarı yapalım sonra daha olgunlar için üst kata koyacağın az güç tüketen bir sistem yapma taraftarıyım siz bakar karar verirsiniz AMD dizip yazıcağım.

AMD oyun sistemi %29 fiyata göre dizilmiştir fiyat 100 TL oynayabilir yukarı doğru.Harici DWD sürücü ekledim her bilgisayar tek tek almak yerine bunu kullanırsınız kurulum vs. için.Monitör 22' seçtim ama siz kafenin girişlerdeki bir kaç bilgisayara 23' alabilirsiniz girerken güzel gözükmesi açısından.Kasalarda değişebilir daha havalı gibi ama hepsini değiştirmene gerek yok.İşlemci 6 çekirdek seçtim istersen 8120 seçilebilir.

Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var..

Daha normal, oyun için olmayan sistem önerim ise şöyle.İşlemci Fx seçtim gene ısınma sorunu olmadığı için sıkıntı çıkartmasın diye.Monitör eklemedim önceki sistemde olduğu için.İstenildiği taktirde biraz daha yüksek ekran kartıyla oyun makinesine dönüşçek türden oldu , Eğer düşük sistemi teknobiyotik yada eksen bilgisayardan alabilecekseniz çok daha ucuza gelebilir AMD APU lu işlemci ile ekran kartıda gerek kalmaz performansıda iyi olur fiyatda 600 TL fana olucaktır

Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var..

Bilgisayar kadar masaların dizilişleride çok önemli genelde ikili masalar yanyana almaya bakın birlikte gelenler için de iyi olur bu şekilde , tam olarak yeri görebilsek daha iyi öneri yapabilirdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropii -- 23 Aralık 2012; 22:08:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

bazı arkadaşlar bana laf çarpıtmış galiba bizde zaten i3 verdik başta.ben verdim sistemi ekran kartından kısılmaz arkadaş z77 ye mana bulmuş her zaman yeni çıkanı almak daha iyidir OEM de o yüzden söyledim ileriye dönük teknolojiyi destekler. ürün desteği alır vs. yoksa banane burda arkadaşa parçaları ben satmayacağım he haberiniz olsun. benim verdiğim sistemden kasa hariç neyin çıkarılacağını merakla bekliyorum takip ediyorum.

rencide etmek istemedim sizi biraz sert yazmışım şimdi okudumda. ama burda bahsi geçen bi işletme kişisel bilgisayar deil. bu yüzden bakış açısını biraz değiştirmek gerektiğini düşünüyorum donanım konusunda. Şahsen ben kendime sistem toplamaya kalksam birebir sizin önerdiğiniz bileşenleri alırdım, lakin dediğim gibi arkadaşımız için önemli olanın stabilite ve ekonomi olduğunu düşünüyorum öncelikle. sizi kırdıysam özür dilerim. detaylı parça model önerisi yapmıcam ama i3 2120 yahut i3 3220 işlemci tercihi yapabilirsiniz bunun yanında intel in sandy bridge tabanlı celeron işlemcilerinede bakabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse intel g840 veya g860 işlemci + anakart olarakta h61 chipsetli ekonomik bi tercih yapmanız bence çok yerinde olur. ekran kartı olarakta çok üst segmentlere çıkmanıza gerek yok. hd7770 yahut gtx650 yeterli olucaktır. gelecekte oyunları nasıl oynarım 4 çekirdek gerekirmi, ekran kartım yetersiz kalırmı gibi sorulara fazla kafanıza takmayın. o gün gelene kadar şimdi aldığınız 4 çekirdekli işlemciler ve ekran kartları teknoloji mimari yada ghz bakımından zaten geri kalıcaklar ve yakın bi gelecekte bu gelişmelerin olması söz konusu değil. ayrıca internet kafeye gelen insanların 60 fps ultra grafik+ 4x aa takıntılı bf3 manyakları olmucağını düşünüyorum . Yinede daha fazla para verip içinize sinen performanslı bir sistem istiyorsanız arkadaşlar size daha iyi tavsiyeler verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geltuzat -- 23 Aralık 2012; 20:58:47 >

• Kadir bey ricamı geri çevirmeyip zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim, amd oyun sistemi psu vs de eklenince ayırdığım bütçeye tabiri caizse cuk oturacak bir fiyata sahip,sormak istediğim birkaç şey var;
    1. ( THERMALTAKE V3 600W MIDT ATX SİYAH KASA 195 tl ) eğer olumsuz bir düşünceniz yoksa bu kasayı kullanmak istiyorum.
    2. olarak alternatif gösterdiğiniz 8120 işlemci modeli 8 çekirdekli zannedersem, siz ve diğer forum üstadları gerekli görürse bütcemi biraz daha zorlayıp 8120 modelini koyabilirim oyun makinelerine,
    3. olarak oyun makinelerine 23" monitör düşünüyorum (PHILIPS 23" 236V3LAB6/00 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 301 tl) bu monitörü önerir misiniz?
    4. olarak bir kesintisiz güç kaynağı tavsiyesi rica ediyorum, pc yi güç kesintisinde çalıştırabilme süresi önemli değil, elektrik gittiğinde müşterileri uyarıp pc leri kapatmama olanak sağlasın yeterli diye düşünüyorum..

son olarak internet için topladığınız makinelerde gayet güçlü ve ekran karti takviyesiyle ihtiyaca göre oyun makinesine çevrilecek kapasitede olması ayrıca önemli benim açımdan, ilk etapta sadece oyun makinesi alsam bile yaza doğru 10 tane de bu sistemden alacağım, ayriyetten harici dvd yazıcı öneriniz icinde ayrıca teşekkür ederim benim hic aklımda yoktu gereksiz masraftan kurtardınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 23 Aralık 2012; 22:38:57 >

• Alper bey yorumunuz icin teşekkür ederim, "internet kafeye gelen insanların 60 fps ultra grafik+ 4x aa takıntılı bf3 manyakları olmucağını düşünüyorum " bu yorumunuza da ayrıca bayıldım, diyecek sözüm yok haklısınız, ancak ilk zamanlar ( veya ilk sene ) benim için çok önemli bulunduğum yerde isim yapmam açısından, kendinden söz ettiren baba oyun diye tabir ettiğimiz oyunlarda mümkün olduğunca az grafik ayar kısıtlamasına gitmek istiyorum (mesela crysis 3 çıktığında müşterim oturup medium ayar üstünde oynayabilsin) ki oturan müşteri kaliteli grafikle performans bileşiminin tadını alsın ve bir dahaki sefere başka bir kafeye gitmeyi aklından geçirmesin, günlük hayatında arkadaşlarına anlatsın onları da beraberinde getirsin vs vs, ( bu arada verdiğim oyun örneği çok mu iddialı oldu bilmiyorum bu sistem high de oynatır mı crysis 3 ü :)) yani ilk 1-2 sene müşterim otursun ben belirli bir makine sayısına ulaşayım, ileride sistemi zorlayacak oyunlar çıksa bile mümkün olduğunca elimdeki sistemleri güncellemeye veya eskileri internet makinesi yapıp yeni makineler almaya çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 23 Aralık 2012; 22:32:30 >

• quote:

Kadir bey ricamı geri çevirmeyip zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim, amd oyun sistemi psu vs de eklenince ayırdığım bütçeye tabiri caizse cuk oturacak bir fiyata sahip,sormak istediğim birkaç şey var;
    1. ( THERMALTAKE V3 600W MIDT ATX SİYAH KASA 195 tl ) eğer olumsuz bir düşünceniz yoksa bu kasayı kullanmak istiyorum.
    2. olarak alternatif gösterdiğiniz 8120 işlemci modeli 8 çekirdekli zannedersem, siz ve diğer forum üstadları gerekli görürse bütcemi biraz daha zorlayıp 8120 modelini koyabilirim oyun makinelerine,
    3. olarak oyun makinelerine 23" monitör düşünüyorum (PHILIPS 23" 236V3LAB6/00 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 301 tl) bu monitörü önerir misiniz?

son olarak internet için topladığınız makinelerde gayet güçlü ve ekran karti takviyesiyle ihtiyaca göre oyun makinesine çevrilecek kapasitede olması ayrıca önemli benim açımdan, ilk etapta sadece oyun makinesi alsam bile yaza doğru 10 tane de bu sistemden alacağım, ayriyetten harici dvd yazıcı öneriniz icinde ayrıca teşekkür ederim benim hic aklımda yoktu gereksiz masraftan kurtardınız..

1-Thermaltake kasaların içindeki güç kaynakları iyi değil diye biliyorum,Xigmatek'in yanında verdiği Güç kaynaklarının verimliliği yüksek bu yüzden elektrik faturasına olumlu yansır ben olsam Xigmatek alırdım.
    2-Fark oyunlarda vs olmaz ama ben reklam yapmak için yani müşteriler 'ooo 8 çekirdekli makineler' deyip daha fazla gelir diye düşündüm bir kaçına koysanız da yeter gerisi 6100 kalabilir oda iyi bir işlemcidir.
    3-Evet alınabilir sorun olmaz o mönitörde 23' olarak önericektim ama yazmayı unutmuştum

İnternet bilgisayarlarıyla oynama yapılabilir AMD APU işlemci alıp içindeki ekran kartı ile kullanıp ekran kartı masrafı kalkar , ilerdede harici ekran kartı takıp oyun makinesine onlarıda çevirebilirsiniz isterseniz öyle bir sistemde yapıyım yalnız Vatanda yok bu parçalar

• Valla bana kalırsa işlemciyi yükseltmenize gerek yok. 8 çekirdekli işlemcinin kafede gereği yok. Laflarım kırıcı gibi olabiliyor farkındayım ama gerçekten samimi söylüyorum. Yıllarca internet kafeye gitmiş birisi olarak konuşuyorum. Bir nevi çalışıyor gibiydim çünkü çok samimiydim. Sabahlara kadar takılırdık sahibinle. Her türlü tamir işlerinde, format atmada olsun, müşteriye yardımcı olmakta olsun yardım ederdim. Diyeceğim şu aslında. Adana'nın bir ilçesinde yaşıyorum. Burada çoğu kafenin durumunu biliyorum ve core2 duo dan yüksek işlemci kullanan yok. Topluca oyun oynamaya gelen çocukların oynadığı oyunların başında Counter geliyor ki bunu oyundan bile saymıyoruz artık :) Sonra half life olur ne bilim age of empires olur. Bunlar için aşırı bir sisteme gerek olmuyor bildiğin gibi. Ama biz battlefield 3, crysis far cry vs... gibi oyunları yüksek ayarda oynatacak bir sistem peşindeyiz. Bu bile bence senin kafenin zaten en üst seviyede olacağının kanıtıdır. Biraz karışık anlatıyorum galiba ama demek istediğim kafeye oyun dışında gelenlerin de yaptığı internete girmek, ki zaten 6 çekirdekli işlemci bunun yıllarca üstesinden gelebilecek bir işlemci. core2duo ile kıyaslarsak :=) Eee oyunlar içinde ekran kartımız iyi olunca kafen gayet güzel olacak. Kişisel fikrim bu. 6 çekirdekten ötesi hem israf hem zarara girer. Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.