Şimdi Ara

Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
4.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bugra34

Eger 10dan fazla sistem alacaksaniz bence sadece vatana bagli kalmayin mesela eksen bilgisayar yada inventusu arayip cafe icin atiyorum 15tane pc alacaginizi ona gore fiyat cikartmalarini isterseniz uygun birseyler yaparlar. Vatan pcde kesin olarak soyluyorun 0 aldiginiz urunlerin %20si arizali cikar ama inventusta boyle birsey olmaz tek tek kontrol edilip gelir parcalar geldigi gibi takar kullanirsin.

malesef ilk etapta 10-12 pc alacağım,yaza doğru elime toplu para gececek mahsulleri satınca bi 10-15 tane daha alacağım, o zamana kadar beklemek (işsiz durmak) istemediğim için böyle bir başlangıc yapayım dedim, para kazanmasamda hem bana meşgale olur, hem yavaştan müşteri ayağı alışır diye düşündüm. acaba vatan bilgisayarın ilk satışta arızalı çıkan ürünlerde politikası nedir? diyelim bugün geldi pc ler taktım 2 parça arızalı cıktı hemen irtibata gectim yolladım geri, değiştiriyorlar mı yoksa servise gönderip haftalarca bekletiyorlar mı? internet kafecilerin sitesini takip eden bazı toptancılardan fiyat istedim lakin biz vatanla aşık atamayız dediler indirimli haftasonu fiyatları icin, dediğiniz firmaları arar sorarım öneriniz icin ayrıca teşekkürler ancak pc sayısı az olduğu icin büyük ihtimal onlarda vatandan aşağı fiyat vermeyeceklerdir, bu arada son listelediğim sistem yorumlara ve değişikliklere açıktır,saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 25 Aralık 2012; 18:31:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hacco82

quote:

Orijinalden alıntı: bugra34

Eger 10dan fazla sistem alacaksaniz bence sadece vatana bagli kalmayin mesela eksen bilgisayar yada inventusu arayip cafe icin atiyorum 15tane pc alacaginizi ona gore fiyat cikartmalarini isterseniz uygun birseyler yaparlar. Vatan pcde kesin olarak soyluyorun 0 aldiginiz urunlerin %20si arizali cikar ama inventusta boyle birsey olmaz tek tek kontrol edilip gelir parcalar geldigi gibi takar kullanirsin.

malesef ilk etapta 10-12 pc alacağım,yaza doğru elime toplu para gececek mahsulleri satınca bi 10-15 tane daha alacağım, o zamana kadar beklemek (işsiz durmak) istemediğim için böyle bir başlangıc yapayım dedim, para kazanmasamda hem bana meşgale olur, hem yavaştan müşteri ayağı alışır diye düşündüm. acaba vatan bilgisayarın ilk satışta arızalı çıkan ürünlerde politikası nedir? diyelim bugün geldi pc ler taktım 2 parça arızalı cıktı hemen irtibata gectim yolladım geri, değiştiriyorlar mı yoksa servise gönderip haftalarca bekletiyorlar mı? internet kafecilerin sitesini takip eden bazı toptancılardan fiyat istedim lakin biz vatanla aşık atamayız dediler indirimli haftasonu fiyatları icin, dediğiniz firmaları arar sorarım öneriniz icin ayrıca teşekkürler ancak pc sayısı az olduğu icin büyük ihtimal onlarda vatandan aşağı fiyat vermeyeceklerdir, bu arada son listelediğim sistem yorumlara ve değişikliklere açıktır,saygılar..

12tane olsa bile az değil benim dediğimi bir deneyin sonucta 1600*12=19.200tl gibi bir parayı bir günde birçok pc firması tek müşteriden cirolayamaz. inventus eksen bunlarla irtibatta olun. Vatanın bence politikası şu zorla sana çek satıyor nasılmı şöyle:

%30 indirimi koyuyor sende gidip 500tllik birşey alıyorsun. Eve geldin bozuk çıktı götürüyorsun sana çek veriyor ne olmuş oluyor kendi paranla çek alıyorsun tabi her ürün için geçerli değil illa olacak diye birşeyde yok.

Dediğim gibi inventus ve ekseni arayıp konuşmalısın.

• çek veriyor derken bir nevi para iadesi mi yani? ürünü değiştirmiyorlar mı? bu arada önerdiğiniz firmalardan muhakkak fiyat isteyeceğim pc leri almadan..tekrar teşekkürler.
  • quote:

çek veriyor derken bir nevi para iadesi mi yani? ürünü değiştirmiyorlar mı? bu arada önerdiğiniz firmalardan muhakkak fiyat isteyeceğim pc leri almadan..tekrar teşekkürler.

Aynısından varsa değiştiriyorlar

birde sistemi sanki şu sekilde yapsan cok daha performanslı olur.

Toplam= 2.351,30 TL indirimsiz hali %30 ile 1680tl'ye falan geliyor. Senin yaptıgın sıstemden hem işlemcisi hemde ekran kartı daha iyi

Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var..

• Senin sisteme göre de 2 gb ram abes kaçmış :)))
  • zannedersem Buğra bey 2x2 olarak koymuş ramleri.

Buğra bey zaman ayırıp liste hazırladığınız için teşekkür ederim, ayrıntılı inceleyip değerlendireceğimden emin olabilirsiniz.

Üstadlarım pc leri almak icin fazlasıyla zamanım var konu önerilere açıktır, ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, saygılar..
  • Bence inventustan bir sistem ayarla aynı sistemi yani sonra fiyatı çıkar ve inventusu ara zaten türkiye de ki en iyi firma müşteri memnuniyeti açısından bu gibi toplu alımlarda sorun çıkma şansı artıyor burdan alırsanız başınız ağrımaz hemen ilgilenirler.Fiyat çıkartıp arayın şu kadar PC alıcağınızı belirtin bakalım ne kadar inicikler toplu alıma
  •  Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var..

aradığım bazı ürünlerin aynılarını bulamadım, mesela sata 3 icin 1tb lik hddleri yok, 600 wattlık kasaları çok pahalı ayriyetten kasa + güç kaynağı olarak koydum(benim listedeki model yok), küçük parçalar (klavye fare webcam kulaklık vs) ya cok ucuz yada kafe icin fazla ve pahalı modelleri var en ucuzlarını koydum, kesintisiz güc kaynağı 5 tane var sitede, en ucuzu 220 küsür hadi onu baska yerden alırız desemde fiyat yukarıda, arayıp sormama gerek yok bence , sorsamda 10 makine icin pc başına 300 tl+ indirim yapacaklarını zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 26 Aralık 2012; 1:18:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Hocam bence fiyatı 1200 e çekin. HD 6850 + Phanom x4 9xx uzun süre götürür. 1100 TL ye kapatılabilir.

adama uzun omurlu sistem lazim amd oneriyorsun gozunu sevdigim istedigine git sor intel amdye gore en az 2kat daha uzun omurludur. bunu vatandaki calisan tanidigimda soyledi.arastirmalar ve kendi deneyimlerimde boyle iki markayida kullanmis biri olarak konusuyorum hemde.

oha bu ne saçma iddia sen internet kafe görmemişsin... asıl uzun ömürlü olan işlemciler AMD'dir kısa ömürlü olan işlemci markası ortadan kalktı... cyrix mi ne vardı o dandik işlemcileri kısa ömürlüydü...http://en.wikipedia.org/wiki/Cyrix

• bana kişisel bilgisayar yapmışsın diyenlerin koyduğu sistemlere bak hele... peh peh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Aralık 2012; 2:26:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Senin sisteme göre de 2 gb ram abes kaçmış :)))

Ayni ramden 2 tane yazdim dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

bana kişisel bilgisayar yapmışsın diyenlerin koyduğu sistemlere bak hele... peh peh

Arkadaş sen ne agresif tavırlar sergiliyorsun böyle. Her mesajında bir tahrik kokusu alıyorum. Herkes düşüncelerini paylaşıyor tıpkı senin gibi. Biraz sakin olmaya çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 26 Aralık 2012; 15:11:50 >
  • quote:

TeknoBiyotik PC Konfigüratör Bu Sayfayı Yazdır

Kasa: TX Gama ATX Bilgisayar Kasası - 25,20$ - 45,84 TL (KDV Bizden!)
    Güç Kaynağı: TX 450W 12cm Fanlı Siyah Güç Kaynağı - 43,15$ - 78,49 TL (KDV Bizden!)
    İşlemci: AMD Trinity A8-5600K FM2 4MB 3.6GHz HD7560 APU Dört Çekirdekli Çarpan Kilitsiz İşlemci - 122,57$ - 222,95 TL (KDV Bizden!)
    İşlemci Soğutucu:
    Anakart: Asrock FM2A55M-DGS AMD A55 FM2 Soket DDR3 USB2 SATA2 mATX Anakart - 70,00$ - 127,33 TL (KDV Bizden!)
    Bellek: Geil Enhance Corsa 8GB 1600MHz CL9 Dual Channel Bellek Kiti (2x4GB) - 53,55$ - 97,41 TL (KDV Bizden!)
    Ekran Kartı: VTX ATI HD7850 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (VX7850 1GBD5-2DHV2) - 209,00$ - 380,17 TL (KDV Bizden!)
    HDD: Seagate 500 GB 7200 RPM 16 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST500DM002) - 71,82$ - 130,64 TL (KDV Bizden!)
    SSD:
    Kart Okuyucu:
    Optik Sürücü:
    Ek Kasa Fanı:
    Fan Kontrolcü:
    Ses Kartı:
    Klavye:
    Fare:
    Klave+Fare: A4 Tech KR8572 USB Q Klavye Fare Seti (Siyah-Gri) - 12,25$ - 22,28 TL (KDV Bizden!)
    Monitör:
    Hoparlör:
    Kamera (Webcam):
    Kulaklık:
    Mousepad:
    İşletim Sistemi:
    Anti-Virüs ve Güvenlik Yazılımları:
    Havale, World/Bonus 12, Axess 8 taksit ve diğer kartlar tek çekim fiyatlari:
    USD TOPLAM: 607.54$ (KDV Bizden!)
    TL TOPLAM: 1105.12 TL
    World/Bonus 12 taksitte: 12 x 92.09 TL (KDV Dahil)
    Axess 8 taksitte: 8 x 138.14 TL (KDV Dahil)

birde buna bakın... minimum maliyet maksimum performans...

• Kardeş öncelikle şimdiden hayır olsun diyeyim.Birde kimse en önemli soruyu sormamış .

Cafenizin adı ne olacak .Daha düşünmedim diyorsanız benden size (lisedeyken açmayı planlıyordum da üniverste okudum işide kapmıştım ondan).

Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var..

Şöyle bir tabela yaparsanız güzel olur bence .Ama size kalmış.Arka rengi de değiştirebilirsiniz yazının arkasına led ışık döşeye bilirsiniz .

Haydi kolay gelsin şimdiden .

• isim öneriniz için teşekkür ederim, ilgi çekici gerçekten :)

arkadaşlar burada topladığımız pcleri yakın çevremle paylaşıyorum da çok tepki gösteriyorlar bana :) " evine mi pc topluyosun ne gerek var bu kadar yüksek ürünlere, şehirde açmıyorsun ki diğer büyük kafelerle rekabet etme derdin olsun,buradaki kafelerin hali ortada her türlü farkın olacak zaten , gelecek müşterin zaten belli, askerler , ergen gençler ve az miktarda yetişkin, oyuncu tayfasının oynadığı oyunlar belli " şeklinde uyarıyorlar beni, sistemini kıs pc sayını arttır diyorlar onun yerine, bu konuyu günlerdir düşünüyorum sizlerle de paylaşmak istedim;
    Ne bileyim işlemciyi 4 çekirdek 3.6 ghz tarzı bir model koysak hd7850 nin 1gb 256 bit versiyonunu koysak ( aşağı yukarı nevrotikstar ın önerdiği sistem gibi ) acaba güncel oyunları oynamak icin yeterli olmaz mı? ayrıca 10 pc yerine 13 pc koymus olurum ilk etapta, değerli yorumlarınızı bekliyorum, saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 26 Aralık 2012; 17:59:59 >

• quote:

isim öneriniz için teşekkür ederim, ilgi çekici gerçekten :)

arkadaşlar burada topladığımız pcleri yakın çevremle paylaşıyorum da çok tepki gösteriyorlar bana :) " evine mi pc topluyosun ne gerek var bu kadar yüksek ürünlere, şehirde açmıyorsun ki diğer büyük kafelerle rekabet etme derdin olsun,buradaki kafelerin hali ortada her türlü farkın olacak zaten , gelecek müşterin zaten belli, askerler , ergen gençler ve az miktarda yetişkin, oyuncu tayfasının oynadığı oyunlar belli " şeklinde uyarıyorlar beni, sistemini kıs pc sayını arttır diyorlar onun yerine, bu konuyu günlerdir düşünüyorum sizlerle de paylaşmak istedim;
    Ne bileyim işlemciyi 4 çekirdek 3.6 ghz tarzı bir model koysak hd7850 nin 1gb 256 bit versiyonunu koysak ( aşağı yukarı nevrotikstar ın önerdiği sistem gibi ) acaba güncel oyunları oynamak icin yeterli olmaz mı? ayrıca 10 pc yerine 13 pc koymus olurum ilk etapta, değerli yorumlarınızı bekliyorum, saygılar...

Bence de bir bakıma haklılar ve mail attım cevap yazarsanız eve gidince ilgileneceğim.

• quote:

Ne demek .Bence bu sistemde kalın hem yeni çıkacak oyunları da çalıştırır .Gta 5 bilemem .Zaten Gta 5 çalıştırırsa günde 150-200 TL yaparsınız bence .

• quote:

Hocam işlemciyi i5 3570 gibi bir şey yapmak çok daha iyi olur ancak bunu yapıcam diye ekran kartından kısmak da kötü olur. Günümüz oyunlarinda ekran kartlarinda bellek fazla onemli olmasa da ileride 1gb bellekler yetmemeye baslayacak.(ki başladı bile) Karar sizin tabi, ancak ekran kartından kısmamanızı tavsiye ederim.

• Bu aşamada eklemek istediğim tek birşey var, o da yukarıda bi arkadaşın bahsettiği gibi iki ayrı sistem kurmak bana da mantıklı görünüyor. Sizi tedirgin eden "bu sistemler gereğinden fazla güçlü" ve "gücü azalt, sayıyı arttır" görüşleri arasındaki en güzel çözüm bu gibi. Yarı yarıya kurabilirsiniz mesela ya da ortama göre en fazla 8 kişi LAN party yapacaksa, 8 bilgisayar oyun için güçlü olur, gerisi ekonomik PCler olur. Müşteri oranına göre zamanla iki tarafa da gereği kadar tedarik yapılır. Hem de başından mekanın dekorasyonunu da ona göre yaparsınız; bahsedildiği ve başa geleceği gibi, orta yaş ve üstü müşterileri ve bayanları gençlerden biraz daha izole bir köşeye yöneltebilirsiniz. Bu gruptan oyun oynamak isteyenler çıkarsa 2 oyun bilgisayarını o köşeye alırsınız vs. talebe göre esneklik sağlar.

İkinci grup ekonomik PClerin de, cidden ekonomik PCler olması lazım ve mantıklıdır. Entegre grafik işlemcili falan, barebone, sırf Youtube, gazeteler, basit surf için. O zaman 10 yerine 13 değil 20 tane kurulur ikinci grubun monitörleri de 22-23 yerine 18.5 tutulursa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netwrok -- 26 Aralık 2012; 19:15:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: revogame

quote:

Hocam işlemciyi i5 3570 gibi bir şey yapmak çok daha iyi olur ancak bunu yapıcam diye ekran kartından kısmak da kötü olur. Günümüz oyunlarinda ekran kartlarinda bellek fazla onemli olmasa da ileride 1gb bellekler yetmemeye baslayacak.(ki başladı bile) Karar sizin tabi, ancak ekran kartından kısmamanızı tavsiye ederim.

sen ne içiyorsun? internet kafede intel alacak olursa Ali Ağaoğlu ile akraba olması gerekir mahalledeki tüm hırsızları çeker... her gün hırsız dadanır... internet kafede AMD kullanılır ki ucuz olsun... sen Ali Ağaoğlunun oğlu musun?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.