Şimdi Ara

Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
4.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kadir bey tekrar teşekkür ederim, monitör olarak 23 " ile listeyi güncelliyorum, THERMALTAKE yi yine reklam amaçlı ismi benim gibi cahillerce daha fazla duyulan bir marka olduğu icin koymak istemiştim, önermiyorsanız ondan vazgeçtim, işlemci konusunda siz ve can beyin de dediği gibi gerek yok diyorsanız onda da değişiklik yapmayalım, belki dediğiniz gibi reklam amaclı birkac tane alabilirim,son olarak bir kesintisiz güç kaynağı ( elektrik kesildiğinde makineleri kapatmaya fırsat verecek kadar idare etse yeter) önerirseniz çok sevinirim.
    Bu arada Can bey counter strike yi oyundan saymasakta buradad hala oynayan cok, Allah izin verirse ben o konudada bir ilk yapmak istiyorum(bulunduğum yerde), zannediyorum ki Counter strike global offensive daha tam anlamıyla kırılmadı, eğer kırılmaz ise 10 tane ( 25 tl den satılıyor bildiğim kadarıyla) orjinal alıp makinelere kurmayı düşünüyorum, kısa sürede meraklıları o parayı bana amorti ettirecektir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 23 Aralık 2012; 22:58:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hacco82

Alper bey yorumunuz icin teşekkür ederim, "internet kafeye gelen insanların 60 fps ultra grafik+ 4x aa takıntılı bf3 manyakları olmucağını düşünüyorum " bu yorumunuza da ayrıca bayıldım, diyecek sözüm yok haklısınız, ancak ilk zamanlar ( veya ilk sene ) benim için çok önemli bulunduğum yerde isim yapmam açısından, kendinden söz ettiren baba oyun diye tabir ettiğimiz oyunlarda mümkün olduğunca az grafik ayar kısıtlamasına gitmek istiyorum (mesela crysis 3 çıktığında müşterim oturup medium ayar üstünde oynayabilsin) ki oturan müşteri kaliteli grafikle performans bileşiminin tadını alsın ve bir dahaki sefere başka bir kafeye gitmeyi aklından geçirmesin, günlük hayatında arkadaşlarına anlatsın onları da beraberinde getirsin vs vs, ( bu arada verdiğim oyun örneği çok mu iddialı oldu bilmiyorum bu sistem high de oynatır mı crysis 3 ü :)) yani ilk 1-2 sene müşterim otursun ben belirli bir makine sayısına ulaşayım, ileride sistemi zorlayacak oyunlar çıksa bile mümkün olduğunca elimdeki sistemleri güncellemeye veya eskileri internet makinesi yapıp yeni makineler almaya çalışacağım.

Sistemle birlikte ortamın tasarımıda önemli şöyle bir örnek vereyim kişisel gözlem olarak.A ve B i.kafesi var yakınlar bayağı , A nın bilgisayarları daha kaliteli ama tasarım olarak kötü nasıl diyim herkes ne yaptığını görüyor karşılıklı oyun oynamak yanyana olmayınca zevk vermiyor.B kafesinde orta kalite makineler ama hem ortam büyük ve kapıya doğru 2 sıra şeklinde dizili bilgisayarla ve her masada 2 bilgisayar var yanyana en arkada yanyana 6 masa falan var.B kafesi daha fazla tercih ediliyordu sadece yanyana olup oynamak için.Kısaca İçerinin tasarımı çok önem taşıyor bence ona göre dikkatli bir düzen oluşturmaya bak oyunculara karşılıklı oyunlarda çekici gelsin.

• Kadir bey son derece haklısınız, alacağım sistem kafamı meşgul eden en büyük problemdi,şu an topladığınız sistemle keseme uygunluğu da sağlanmış oldu. ( bu arada kadir bey in son olarak toplamış olduğu amd oyun sistemi hakkında diğer üstadlarımızın yorumlarını da almak isterim, sistemleri almama daha zaman var). sistem problemi şu an ortadan kalktığına göre, bahsettiğiniz gibi dükkan dekorasyonu ile ilgili araştırmalara başlayacağım, bir internet kafeci paylaşım platformunda üyeler kendi kafelerinin resimlerini paylaşmışlar, çok sıkışık insanı boğan karanlık ortamlar olduğu gibi şık kaliteyi ilk görüşte müşteriye hissettiren mekanlar da mevcut, benim de amacım elimden geldiği kadar nezih bir mekan oluşturmak, bu konuda öneri vermek isteyen siz üstadlarımın fikirlerini en iyi şekilde değerlendireceğimden emin olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 23 Aralık 2012; 23:24:30 >
  •  Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var..

sisteme karar verildi demişsiniz ama yinede yapmısım hazır paylasim bare bu arada web cam de alınacak sanırım?
  • sistem yoruma açıktır, pc leri almama daha haftalar var, dükkanın badana boyası, elektrik tesisatı, ruhsat işlemleri ve daha birçok şey var sistemleri almadan önce yapılacak ,daha işin çok başındayım, işe giriştiğimde donup kalmamak icin bir süre önceden kafamdaki bazı sorunları sizlerin yardımlarıyla aşmak istedim. bu arada paylaştığınız sistem için teşekkür ederim..
  • quote:

sistem yoruma açıktır, pc leri almama daha haftalar var, dükkanın badana boyası, elektrik tesisatı, ruhsat işlemleri ve daha birçok şey var sistemleri almadan önce yapılacak ,daha işin çok başındayım, işe giriştiğimde donup kalmamak icin bir süre önceden kafamdaki bazı sorunları sizlerin yardımlarıyla aşmak istedim. bu arada paylaştığınız sistem için teşekkür ederim..

Hocam nerde açıyosunuz kafeyi..

Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var..

Bu sistemde çok saglam olmuş..

• nasipse Çanakkale Gelibolu'da..
  • Kadir bey acaba amd oyun bilgisayarı için önerdiğiniz ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART yerine daha düşük fiyatlı alternatifler bulabilir miyiz?yoksa diğer konulan parçaların uyumluluğu ve performansı için böyle bir anakart olmazsa olmaz mıdır? diğer üstadlarımın da önerilerini bekliyorum..
  • Bence gigabyte yeterli.
    GIGABYTE 970A-DS3 AMD 970
  • ben intelden yanayim ama vatanda samimi oldugm tanidigm cafe icin fx6100 alanlari soylemisti. amd icin anakarta cok para yatirma. birde 7850 ye darbogaz yapmaz insallah o islemcilern oyle sorunlari var. darbogaz listesini koyarm bir ara.bende gecen sne sistemi yenilirken onu alcaktm.bu yuzden vazgecmstm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Bence gigabyte yeterli.

teşekkürler Can bey, bir sorum olacak cahilliğime veriniz, şu anki makinemde intel core 2 duo , window performans özelliklerinden baktığımda 64 bit desteği olduğunu görüyorum, herhalde yeni nesil işlemcilerin hepsinde vardır bu 64 bit desteği değilmi, özelliklerinde belirtilmemiş standart olsa gerek, bunu sormamın nedeni hd7850 icin sitesinde mümkünse 64 bit li sistemle kullanınız diyor.
    Murat bey in bahsettiği konuya gelince darboğaz sıkıntısı sadece fx6100 lerde mi var yoksa tüm amd lerin hd7850 ile ortak sorunumu bu? anakarttan biraz kısıp AMD FX X8 8120 SOKET AM3+ 3.1GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI mi koysak ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 24 Aralık 2012; 18:02:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Bence gigabyte yeterli.

teşekkürler Can bey, bir sorum olacak cahilliğime veriniz, şu anki makinemde intel core 2 duo , window performans özelliklerinden baktığımda 64 bit desteği olduğunu görüyorum, herhalde yeni nesil işlemcilerin hepsinde vardır bu 64 bit desteği değilmi, özelliklerinde belirtilmemiş standart olsa gerek, bunu sormamın nedeni hd7850 icin sitesinde mümkünse 64 bit li sistemle kullanınız diyor.
    Murat bey in bahsettiği konuya gelince darboğaz sıkıntısı sadece fx6100 lerde mi var yoksa tüm amd lerin hd7850 ile ortak sorunumu bu? anakarttan biraz kısıp AMD FX X8 8120 SOKET AM3+ 3.1GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI mi koysak ne dersiniz?

4 gbden fazla ram olursa işletim sistemini 64 bit kurmalısın. 32 bit 4 gb ramden fazlasını görmüyor.
    7850 konusunda görüş ayrılığı çok var. Arıza çok diyorlar ama bu arızaları yapan kişileri tek tek inceleme şansımız yok tabi. Kullanıcı hatası olmadığı ne malum. Power'i yetersizdir arıza yapmıştır. o.c sınırlarını zorlamıştır arıza yapmıştır. Ne bilim türlü türlü sebepler olabilir. Bunu biraz da kullanıcı hatasına da bağlıyorum. Sonuçta her teknolojik aletin bozulma riski olduğu bir gerçek.

• Can bey tabiki haklısınız her teknolojik alette yaşanabilecek bir risk bu, kullanım şekli de dediğiniz gibi bu arızayı tetikleyebilir, benim sormak istediğim Murat beyin bahsettiği amd fx6100 ün hd7850 ile dar boğaz yapma riski, ben biraz araştırmayı denedim birşey bulamadım bu konuda, sizler ne düşünüyorsunuz bununla ilgili*, bu 2 parça arasında bir uyuşmazlık mı var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 24 Aralık 2012; 22:17:55 >
  • öyle bir şikayete hiç rastlamadım ben. Darboğaz yapacağını zannetmiyorum.

• quote:

Kadir bey acaba amd oyun bilgisayarı için önerdiğiniz ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART yerine daha düşük fiyatlı alternatifler bulabilir miyiz?yoksa diğer konulan parçaların uyumluluğu ve performansı için böyle bir anakart olmazsa olmaz mıdır? diğer üstadlarımın da önerilerini bekliyorum..

Garanti açısından asus daha iyi diye ona dikkat ettim sonuçta çok bilgisayar var bozuk çıkma ihtimali artıyor. 970-DS3 önermedim çünkü düşük bütçeli kişiler için üretilmiş bu anakart bu yüzden bir yerden elbet kırılmıştır , FX leri tam beslemesi için asus seçtim ve tabiki rahat hız aşırtma yapıp ekstra performans alabilirsiniz
  • Üstadlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, klavye,kesintisiz güç kaynağı, kamera vs gibi ufak parçaları da ekledikten sonra sistemin son hali aşağıdaki gibidir,fiyatlar indirimsiz günde listeyi oluşturduğum için biraz uçuktur, indirimli günde avantajlı fiyatı 1.640 tl civarındadır. yorumlarınız önerileriniz varsa lütfen paylaşınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 25 Aralık 2012; 16:22:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

ben intelden yanayim ama vatanda samimi oldugm tanidigm cafe icin fx6100 alanlari soylemisti. amd icin anakarta cok para yatirma. birde 7850 ye darbogaz yapmaz insallah o islemcilern oyle sorunlari var. darbogaz listesini koyarm bir ara.bende gecen sne sistemi yenilirken onu alcaktm.bu yuzden vazgecmstm.

fx 6100 ve darboğaz

• quote:

Üstadlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, klavye,kesintisiz güç kaynağı, kamera vs gibi ufak parçaları da ekledikten sonra sistemin son hali aşağıdaki gibidir,fiyatlar indirimsiz günde listeyi oluşturduğum için biraz uçuktur, indirimli günde avantajlı fiyatı 1.640 tl civarındadır. yorumlarınız önerileriniz varsa lütfen paylaşınız..

Hayırlı ugurlu olsun hocam hem kafe hem pcler

• çok teşekkürler yorumunuz için, umarım dediğiniz gibi hayırlı olur :)
  • Eger 10dan fazla sistem alacaksaniz bence sadece vatana bagli kalmayin mesela eksen bilgisayar yada inventusu arayip cafe icin atiyorum 15tane pc alacaginizi ona gore fiyat cikartmalarini isterseniz uygun birseyler yaparlar. Vatan pcde kesin olarak soyluyorun 0 aldiginiz urunlerin %20si arizali cikar ama inventusta boyle birsey olmaz tek tek kontrol edilip gelir parcalar geldigi gibi takar kullanirsin.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.