Şimdi Ara

Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
4.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir süre önce işsiz kaldım ve şu ana kadar ki iş arayışım da sonuç vermedi, dedemin rahmetli olması ve ardından bize hatırı sayılır miktarda arazi ve mal bırakması üzerine bunlarla ilgilenmek adına ve tabiki de iş aramalarım sonuç vermediği icin memlekete dönme kararı aldım, lakin yaşadığım yerde çiftçilik işleri yılda 1 ay sürer ortalama ben 11 ay boş durmak istemiyorum, siz değerli forum üyeleri kadar profesyönel olmasamda pc yi en kücük parcasına kadar söküp tekrar toplayacak , formatını hertürlü kurulumunu yapacak kadar bilgim olduğunu düşünüyorum, bu yüzden internet cafe-bilgisayar satış-servis tarzı bir yer açmayı düşünüyorum,siz saygıdeğer üstadlarımdan 2 istirhamım olacak ;

1. si toptancı fiyatlarına göre(mümkünse) 1.500-1.600 lirayı geçmeyecek şekilde bir sistem tavsiyesi rica ediyorum,bu konuyu şu ana kadar pek takip etmediğim icin parçalar arası uyumsuzluk olabileceği riskine karşı kendim toplamama güvenemedim.

2. si ve en önemlisi de internet kafe sisteminin kurulması ile ilgili yardımlarınız, büyük ihtimalle bunun icin profesyönel yardım al yapamazsın diyeceksiniz lakin dükkanın herşeyini kendi ellerimle yapmak istiyorum ve daha ilk senenin mahsullerini yazın alacağımız icin elimde sınırlı bir sermaye var, kuruluma vereceğim parayla bir pc daha koyarım diyorum dükkana..

makinelere win 7 kurmak istiyorum, zannediyorumki ana makine ve clientleri bir workgroup oluşturup aynı grubun üyeleri yapmam gerekiyor birbirlerini görmeleri icin, network icinde ana makineye bağlı modemi switch e bağlayıp clientleri de tek tek switche bağlamam gerekiyor herhalde, yanlışlarımı lütfen düzeltiniz :) en büyük sorunum (en zır cahil olduğum konu) ise internet cafe icinde lan üzerinden oyun oynatmak icin nasıl bir bağlantı çeşidi(cross mu düz mü?) nasıl bir kablo türü ( cat 5 yada cat 6?) gerektiği ve bu kablolamanın nasıl yapılacağı..buradaki internet cafelere gidip incelemek istedim ama pc nin arkasına gecip bakmaya kalktığımda amcam "nabıyon bilgisayara sen loo" diye çıkışıyor o yüzden istihbarat başarısız..yanlış hatırlamıyorsam internet cafe clientlerinde 2 çıkışlı ethernet kartı kullanılıyor, birisi switche giden internet hattı icin kullanılan soket herhalde, diğer sokette lan ile ilgili birşey midir acaba?

farkındayım daha forumunuza üye olur olmaz bir dünya şey sordum lakin internette yaptığım küçük araştırmada en kapsamlı ve en güvenilir paylaşım platformu olarak burada buldum kendimi.verdiğiniz cevaplar icin şimdiden minnettarım, hürmetler...

• Bağlantı şekli gayet basit. Karşılıklı kabloların uçlarını konnektörle aynı çak yeter. Lan üzerinden swich hup la istediğin şekilde oyun oynatabilirsin , ancak İP adreslerini manuel olarak vermen lazım , şöyle ki mesela senin modeminin ip adresi 192.168.1.1 , makinelere 192.168.1.2 den başlayarak manuel olarak İP vermen gerekiyor , ayrıca cafe deki herhangi bir makineyi ana makina yapabilirsin , yani bir makinaya server , diğerlerine de client program yükleyeceksin , iletişimi yine İP adresten yapacaksın , hesap ücreti , içecek ücretleri vs vs yapan bir kaç program var , bence cafeplus bunun için ideal , ayrıca telekomikasyon iletişim başkanlığına da güncel veri görmeside cabası , ayrıca sistemin için her makina için lisans almandan çok toplu lisans almanı öneririm. Kolaylıklar.. Not : CAt 5 kablo işini görür, bağlantı şekli akılını kurcalamasın ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkuterhk

Bağlantı şekli gayet basit. Karşılıklı kabloların uçlarını konnektörle aynı çak yeter. Lan üzerinden swich hup la istediğin şekilde oyun oynatabilirsin , ancak İP adreslerini manuel olarak vermen lazım , şöyle ki mesela senin modeminin ip adresi 192.168.1.1 , makinelere 192.168.1.2 den başlayarak manuel olarak İP vermen gerekiyor , ayrıca cafe deki herhangi bir makineyi ana makina yapabilirsin , yani bir makinaya server , diğerlerine de client program yükleyeceksin , iletişimi yine İP adresten yapacaksın , hesap ücreti , içecek ücretleri vs vs yapan bir kaç program var , bence cafeplus bunun için ideal , ayrıca telekomikasyon iletişim başkanlığına da güncel veri görmeside cabası , ayrıca sistemin için her makina için lisans almandan çok toplu lisans almanı öneririm. Kolaylıklar.. Not : CAt 5 kablo işini görür, bağlantı şekli akılını kurcalamasın ..
    teşekkür ederim, yani cat 5 kablonun 2 ucunuda düz bağlantı yapıp clienti switche bağladığım zaman hem internet hemde lan üzerinden multi oynama işini görüyor (clientlerin ip lerini manuel vermek kaydıyla), yanlış anlamadım değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hacco82

teşekkür ederim, yani cat 5 kablonun 2 ucunuda düz bağlantı yapıp clienti switche bağladığım zaman hem internet hemde lan üzerinden multi oynama işini görüyor (clientlerin ip lerini manuel vermek kaydıyla), yanlış anlamadım değil mi?

Alıntıları Göster
    aynen o şekilde yanlız unutmayın el ile manuel ip vermeniz ve ağınızdaki bütün makinelerin ağ adı aynı olsun.. kolayıklar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkuterhk

aynen o şekilde yanlız unutmayın el ile manuel ip vermeniz ve ağınızdaki bütün makinelerin ağ adı aynı olsun.. kolayıklar..

Alıntıları Göster
    çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz , hürmetler..
  • quote:

çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz , hürmetler..

Alıntıları Göster
    Zannettiğin kadar kolay olmayabilir değilde fişi tak çalışsın değil yani:) 1-2 ay bir cafede çalış derim işin ince kısımlarını da öğrenirsin 20 ve üzeri bilgisayarı ayakta tutmak kolay değil
    iş kolaylaştırıcı yazılımlar var ghost, deepfreze, cafe yönetim, sanal cdroom ve bunlara benzer programlar bunları öğrenmen lazım
  • sistem toplama görevini ben alıyorum. yalnız şuan mobilim bugün akşam saatlerinde hazır sistemi atarım sana. bu paraya herşey dahil herhalde ? oyun ağırlıklı ise ekran kartını yüksek tutayım günlük kullanım internet felansa işlemciyi. bilgisayarları birbirine bağlama olayınıda tam bilen birisinden öğren.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 21 Aralık 2012; 13:40:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sys

Zannettiğin kadar kolay olmayabilir değilde fişi tak çalışsın değil yani:) 1-2 ay bir cafede çalış derim işin ince kısımlarını da öğrenirsin 20 ve üzeri bilgisayarı ayakta tutmak kolay değil
    iş kolaylaştırıcı yazılımlar var ghost, deepfreze, cafe yönetim, sanal cdroom ve bunlara benzer programlar bunları öğrenmen lazım

teşekkür ederim değerli yorumunuz icin, o bahsettiğiniz kolaylaştırıcı programlar icinde biraz araştırma yapıp full sürümlerini edindim, örneğin klonlama icin acronis true image 2013 ü, (deepfreeze olmazsa olmaz zaten cafe icin) cafe yönetim icin akınsoft yada cafeplus u düşünüyorum, oyun genelinde kurulum icin deamontools kullanıyorum, clientlere kaspersky internet security 2013 kurmayı düşünüyorum,lakin sizlerin başka tavsiyesi varsa lütfen belirtiniz, önerileriniz benim için çok değerli ve önemli..

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

sistem toplama görevini ben alıyorum. yalnız şuan mobilim bugün akşam saatlerinde hazır sistemi atarım sana. bu paraya herşey dahil herhalde ? oyun ağırlıklı ise ekran kartını yüksek tutayım günlük kullanım internet felansa işlemciyi. bilgisayarları birbirine bağlama olayınıda tam bilen birisinden öğren.

evet 1600 max 1700 tl ye hepsi dahil olacak, oyun ağırlıklı olsun mümkünse toplayacağınız makine.monitor bulunduğum ilcede max 17-19 inch arasında, ben fark yaratmak icin daha yüksek düsünüyorum 22-23 gibi ancak bu paraya olurmu bilemiyorum.
    bilgi edinme amaçlı takip ettiğim bir internet kafeci platformunda gördüğüm kadarıyla toptancı firmalar kendilerinden mal talep eden kafenin kendi bayileri olması kaydıyla ve 10 üzeri toplu alımlarda örneğin tek alınması halinde 1900 tl olan bir pc yi bayilerine toplu alımda 1600 civarına verdiklerini okudum.bunu anlatmamın sebebi eğer toptancı harici bir yerin fiyatına göre sistem toplayacaksanız, üst sınırı 1900-2000 liraya kadar çıkarabilirim, daha sonra toplanan sistem icin bahsettiğim platformda toptancı firmalardan fiyat alacağım..
    bu arada zaman ayırdığınız icin çok teşekkür ederim şimdiden..

• quote:

quote:

sistem toplama görevini ben alıyorum. yalnız şuan mobilim bugün akşam saatlerinde hazır sistemi atarım sana. bu paraya herşey dahil herhalde ? oyun ağırlıklı ise ekran kartını yüksek tutayım günlük kullanım internet felansa işlemciyi. bilgisayarları birbirine bağlama olayınıda tam bilen birisinden öğren.

evet 1600 max 1700 tl ye hepsi dahil olacak, oyun ağırlıklı olsun mümkünse toplayacağınız makine.monitor bulunduğum ilcede max 17-19 inch arasında, ben fark yaratmak icin daha yüksek düsünüyorum 22-23 gibi ancak bu paraya olurmu bilemiyorum.
    bilgi edinme amaçlı takip ettiğim bir internet kafeci platformunda gördüğüm kadarıyla toptancı firmalar kendilerinden mal talep eden kafenin kendi bayileri olması kaydıyla ve 10 üzeri toplu alımlarda örneğin tek alınması halinde 1900 tl olan bir pc yi bayilerine toplu alımda 1600 civarına verdiklerini okudum.bunu anlatmamın sebebi eğer toptancı harici bir yerin fiyatına göre sistem toplayacaksanız, üst sınırı 1900-2000 liraya kadar çıkarabilirim, daha sonra toplanan sistem icin bahsettiğim platformda toptancı firmalardan fiyat alacağım..

tamam tek tek bakicam hangi parca hangi parcayla uyumlu darbogaz yaparmi yapmazmi.bench testlerine felan hepsine bakacagim kendime nasil topluyorsam sanada oyle toplayacagim emin olabilirsin.
    benim sistemime bakablirsn soldan. tik demedi suana kadar hersey cok hizli ve tatmin edici. ekran karti eski tabi ona para kalmadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 21 Aralık 2012; 17:16:26 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hocam bence fiyatı 1200 e çekin. HD 6850 + Phanom x4 9xx uzun süre götürür. 1100 TL ye kapatılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Hocam bence fiyatı 1200 e çekin. HD 6850 + Phanom x4 9xx uzun süre götürür. 1100 TL ye kapatılabilir.

adama uzun omurlu sistem lazim amd oneriyorsun gozunu sevdigim istedigine git sor intel amdye gore en az 2kat daha uzun omurludur. bunu vatandaki calisan tanidigimda soyledi.arastirmalar ve kendi deneyimlerimde boyle iki markayida kullanmis biri olarak konusuyorum hemde.

• quote:

quote:

adama uzun omurlu sistem lazim amd oneriyorsun gozunu sevdigim istedigine git sor intel amdye gore en az 2kat daha uzun omurludur. bunu vatandaki calisan tanidigimda soyledi.arastirmalar ve kendi deneyimlerimde boyle iki markayida kullanmis biri olarak konusuyorum hemde.

Tamamen okumadım. Bende biliyorum İntel'in daha uzun ömürlü ve dayanıklı olduğunu. Ucuz olsun diye öyle dedim.
  • quote:

quote:

quote:

Tamamen okumadım. Bende biliyorum İntel'in daha uzun ömürlü ve dayanıklı olduğunu. Ucuz olsun diye öyle dedim.

hocam haklisinda herkes oyle yapiyor ucuz olsun diye sonra bir suru sorun ozellikle amd anakartlarda cok fazla fabrikasyon sorunu oluyor adam cafe icin alacak ugrasamaz sorunlarla garantiye gidip gelmesiyle. intelde yokmi tabiki var ama amd cok daha fazla ayrica stabillik konusundada intel onde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam haklisinda herkes oyle yapiyor ucuz olsun diye sonra bir suru sorun ozellikle amd anakartlarda cok fazla fabrikasyon sorunu oluyor adam cafe icin alacak ugrasamaz sorunlarla garantiye gidip gelmesiyle. intelde yokmi tabiki var ama amd cok daha fazla ayrica stabillik konusundada intel onde.

i3 - 2100 alınabilir aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Murat bey eğer sizi uğraştırmayacaksa (yani parça tercihleriniz tamamen değişmeyecekse) 1700 tl ve 2000 tl olmak üzere 2 konfigürasyon rica edebilir miyim sizden? bunun sebebi toptancıların 10 ve üzeri alımlarda gerçekten o sitede belirtildiği kadar indirim yaptıklarından emin olmamam, eğer önceki mesajımda örneklediğim gibi piyasada 1900 olan bir pc yi 1600 küsüre veriyorlarsa 2000 tl ye topladığınız konfigürasyonu alacağım, eğer çok bir indirim olmuyorsa 1700 tl ye topladığınızı alacağım.
    not = bu kadarı da fazla çok şey istedin derseniz kusuruma bakmayın, hangi fiyata göre toplarsanız ona göre bütceyi ayarlamaya çalışacağız artık.

saygılar..

• quote:

Murat bey eğer sizi uğraştırmayacaksa (yani parça tercihleriniz tamamen değişmeyecekse) 1700 tl ve 2000 tl olmak üzere 2 konfigürasyon rica edebilir miyim sizden? bunun sebebi toptancıların 10 ve üzeri alımlarda gerçekten o sitede belirtildiği kadar indirim yaptıklarından emin olmamam, eğer önceki mesajımda örneklediğim gibi piyasada 1900 olan bir pc yi 1600 küsüre veriyorlarsa 2000 tl ye topladığınız konfigürasyonu alacağım, eğer çok bir indirim olmuyorsa 1700 tl ye topladığınızı alacağım.
    not = bu kadarı da fazla çok şey istedin derseniz kusuruma bakmayın, hangi fiyata göre toplarsanız ona göre bütceyi ayarlamaya çalışacağız artık.

saygılar..

Alıntıları Göster
    ikinci bir konuda artık eskisi gibi cafe müşterisi yok.
    yani makinaya yaptığınız yatırımın geri dönüşü biraz daha güç olacak (dönerse tabi).
    benim cafem varken 1yılda 22+1 makinali bir cafenin geri dönüşü mümkün olmuştu.
    gece kovardım müşteriyi sabah benden önce gelirlerdi hatta telefon açarlardı nerdesin geliyormusun diye :)

şimdiden kolay gelsin diyorum...

• quote:

yani makinaya yaptığınız yatırımın geri dönüşü biraz daha güç olacak (dönerse tabi).
    gece kovardım müşteriyi sabah benden önce gelirlerdi hatta telefon açarlardı nerdesin geliyormusun diye :)

Alıntıları Göster
    merhaba Öncelikle İnternet cafe için tutulan dükkan umarim işlek bir yerdedir.Sys arkadaşın dedigi gibi artık eskisi gibi müsterisi yok.dikkat edilmeli..
    tavsiye olarak da bilgisayar konf. surusuyle gelicektir sana kablo olarak cat 5 işini görür.ama kablolama ve tesisatı temiz yap kablo kanallarını ne bilim ups fişleri vb temiz yaparsan tekrar düzenleme ve ileride çıkacak sorunları en aza indirmiş olacaksın. Modem ve switch konusunda elini korkak alıştırma derim(para) .En buyuk sıkıntın lisanslarda olacak ki bu konuda sana yardımın tavsiyem olabilir özelden konusuruz =).....Cok yazacağım sey var ama sarj bitti =)))

• quote:

yorumunuz için teşekkür ederim, ben 20 bin nüfuslu bir ilçedeyim , kolordu bulunduğu icin ilçenin çarşı iznine çıkan er-erbaş potansiyeli yüksek, 2 yıllık üniversite mevcut ve diğer orta öğretim-lise öğrenci sayısı da hatırı sayılır, ilk olarak ilçede araştırdığım kadarıyla bu fiyata Murat beyin oluşturcağı kapasitede makinası olan internet cafe burada yok, hatta cafecilerin yarısı 10 senelik pc lerle ayakta kalmaya çalışıyor, ve ilçemiz zengin biryer değil yani çoğu kişinin evinde son çıkan oyunları oynatacak seviyede bilgisayar yok ve ilçenin gencleri oyuncu potansiyeli barındırıyor içlerinde, biraz fark yaratıp sektöre giriş yapabilirsem ve açacağım dükkanı da nezih bir yer olarak dekore edebilirsem rahat rahat gündüzleri bayan müşterilerinde gönül rahatlığıyla gelebilecekleri bir yer olacaktır, okul sonrasıda oyuncular gelir haftasonları askerler vs derken yuvarlanır gideriz diye düşünüyorum, çoğu kafede 17 ich monitörler , p4 dual core max core 2 işlemcili yeni çıkan oyunları oynatamayan sistemler varken 22-23 inch (Murat bey in koyacağı monitörü bilmediğimden) monitörlü 4 core işlemcili vs son seviye oyunları full olmasada orta ayarlarda oynatabilen makineler sanıyorumki biraz fark yaratacak ve müşteri ilgisi cekecektir, işler oturdukca duruma göre ileride birkac ps3 + 120 ekran led tv kafeterya bölümü pc satış format vs kontör bilmemne bir kafecinin yasal olarak yapabileceği ne varsa dükkana eklemeyi düşünüyorum Allah nasip ederse.( bu arada bulunduğum belediye net kafeye ps3 konmasına ses çıkarmıyor hemen her kafede en az 1 er tane var)
    şu an icin başka yapabileceğim bir iş yok en azından denemek istiyorum,umarım herkesin hakkında hayırlısı olur,ne diyeyim Allah utandırmasın inşallah..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 21 Aralık 2012; 18:38:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kidskiller

merhaba Öncelikle İnternet cafe için tutulan dükkan umarim işlek bir yerdedir.Sys arkadaşın dedigi gibi artık eskisi gibi müsterisi yok.dikkat edilmeli..
    tavsiye olarak da bilgisayar konf. surusuyle gelicektir sana kablo olarak cat 5 işini görür.ama kablolama ve tesisatı temiz yap kablo kanallarını ne bilim ups fişleri vb temiz yaparsan tekrar düzenleme ve ileride çıkacak sorunları en aza indirmiş olacaksın. Modem ve switch konusunda elini korkak alıştırma derim(para) .En buyuk sıkıntın lisanslarda olacak ki bu konuda sana yardımın tavsiyem olabilir özelden konusuruz =).....Cok yazacağım sey var ama sarj bitti =)))

merhaba yorumunuz için teşekkür ederim, evet dükkan çarşı sayılabilecek merkezi bir yerde ve yer olarak da büyük sayılır, dükkanın yarısı 2 kat ,büyük mekanı doldurması zor tabiki ama Allah izin verirse zamanla olacaktır, en azından işler iyi giderse büyütmek icin yer değiştirme derdim olmaz.(dükkanın yarısı 2 kat demem enteresan gelmiştir belki :) yani dükkanın tavanı yüksek yarısından itibaren bir merdivenle çıkılacak sekilde bölünmüş büro amaçlı herhalde,ben burayıda kullanıma acmayı düşünüyorum) modem ve switch konusunda tavsiyenize uyup kaliteli almaya çalışacağım, burada her masasına lisans alan bir net kafe görmedim ama nolur nolmaz diye ilk açılış aşamasında alamasamda yakın zamanda toplu lisans almayı düşünüyorum, alacağım zaman size danışacağımdan emin olabilirsiniz, ilginize teşekkürler..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.