Şimdi Ara

Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
4.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

quote:

Orijinalden alıntı: revogame

quote:

Orijinalden alıntı: Hacco82

isim öneriniz için teşekkür ederim, ilgi çekici gerçekten :)

arkadaşlar burada topladığımız pcleri yakın çevremle paylaşıyorum da çok tepki gösteriyorlar bana :) " evine mi pc topluyosun ne gerek var bu kadar yüksek ürünlere, şehirde açmıyorsun ki diğer büyük kafelerle rekabet etme derdin olsun,buradaki kafelerin hali ortada her türlü farkın olacak zaten , gelecek müşterin zaten belli, askerler , ergen gençler ve az miktarda yetişkin, oyuncu tayfasının oynadığı oyunlar belli " şeklinde uyarıyorlar beni, sistemini kıs pc sayını arttır diyorlar onun yerine, bu konuyu günlerdir düşünüyorum sizlerle de paylaşmak istedim;
    Ne bileyim işlemciyi 4 çekirdek 3.6 ghz tarzı bir model koysak hd7850 nin 1gb 256 bit versiyonunu koysak ( aşağı yukarı nevrotikstar ın önerdiği sistem gibi ) acaba güncel oyunları oynamak icin yeterli olmaz mı? ayrıca 10 pc yerine 13 pc koymus olurum ilk etapta, değerli yorumlarınızı bekliyorum, saygılar...

Hocam işlemciyi i5 3570 gibi bir şey yapmak çok daha iyi olur ancak bunu yapıcam diye ekran kartından kısmak da kötü olur. Günümüz oyunlarinda ekran kartlarinda bellek fazla onemli olmasa da ileride 1gb bellekler yetmemeye baslayacak.(ki başladı bile) Karar sizin tabi, ancak ekran kartından kısmamanızı tavsiye ederim.

sen ne içiyorsun? internet kafede intel alacak olursa Ali Ağaoğlu ile akraba olması gerekir mahalledeki tüm hırsızları çeker... her gün hırsız dadanır... internet kafede AMD kullanılır ki ucuz olsun... sen Ali Ağaoğlunun oğlu musun?

Ben 3570 alsın demedim ki. Islemciyi yukseltip ekran kartından kısmanın yanlış olacağından bahsettim. Islemci sadece örnekti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• FX 4170 işlemci 990 chip setli anakart yada A10 5800K işlemci FM2 anakartla daha iyi olur...
  • Saygıdeğer üstadlarım, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim öneri ve yorumlarınız icin,

saatlerdir düşünüyorum bu sorunu çözmenin en mantıklı yolu 2 arkadaşın da önerdiği gibi mekanda 2 çeşit makine bulundurmak, oyun sistemi için dediğiniz gibi kısıtlamaya gitmemek en iyisi eğer sistemin 2-3 sene idare etmesini istiyorsam..

sizlerden ricam sadece internete girecek müşteriler icin olabildiğince ucuz bir sistem önermeniz, sadece internete girmek , müzik dinleyip isteğe göre video oynatabilecek kadar olsa yeterli, bu makinelere oyun yüklenmeyecek , her parçası minimum olsa da problem değil ben bu sistemede büyük bir monitör koyup
    masaüstünü de bazı animasyon ve masaüstü düzenleme programlarıyla süsledimmi yine müşteri ilgisi çekecektir, yanlız belirtmek istediğim bir konu var belki kullanan olmuştur aranızda stardock firmasının deskscapes diye bir programı var dreamscene denilen dosyaları uygulamak için kullanılıyor, böylece masaüstünde duvarkağıdı olarak bir resim yerine örneğin HD formatta hazırlanmış hareketli bir şelale videosu konulabiliyor, böyle birşey sanırım müşterininhoşuna gidecektir, tabi bu işlemciye yük bindiren bir olay, intel core 2 duo e6750 2.66 ghz ye ortalama %15 yük bindiren bir uygulama bu(sistemde başka bir uygulama açık değilken), bu programı anlatmamın sebebi işlemciyi bunu göz önünde bulundurarak tavsiye etmenizi rica ediyorum, grafik kartı anakarta entegre olanlardan olsa da olur heralde oyun oynatmayacağım için.
    önerileriniz icin simdiden teşekkürler, saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 27 Aralık 2012; 0:04:40 >

• quote:

Saygıdeğer üstadlarım, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim öneri ve yorumlarınız icin,

saatlerdir düşünüyorum bu sorunu çözmenin en mantıklı yolu 2 arkadaşın da önerdiği gibi mekanda 2 çeşit makine bulundurmak, oyun sistemi için dediğiniz gibi kısıtlamaya gitmemek en iyisi eğer sistemin 2-3 sene idare etmesini istiyorsam..

sizlerden ricam sadece internete girecek müşteriler icin olabildiğince ucuz bir sistem önermeniz, sadece internete girmek , müzik dinleyip isteğe göre video oynatabilecek kadar olsa yeterli, bu makinelere oyun yüklenmeyecek , her parçası minimum olsa da problem değil ben bu sistemede büyük bir monitör koyup
    masaüstünü de bazı animasyon ve masaüstü düzenleme programlarıyla süsledimmi yine müşteri ilgisi çekecektir, yanlız belirtmek istediğim bir konu var belki kullanan olmuştur aranızda stardock firmasının deskscapes diye bir programı var dreamscene denilen dosyaları uygulamak için kullanılıyor, böylece masaüstünde duvarkağıdı olarak bir resim yerine örneğin HD formatta hazırlanmış hareketli bir şelale videosu konulabiliyor, böyle birşey sanırım müşterininhoşuna gidecektir, tabi bu işlemciye yük bindiren bir olay, intel core 2 duo e6750 2.66 ghz ye ortalama %15 yük bindiren bir uygulama bu(sistemde başka bir uygulama açık değilken), bu programı anlatmamın sebebi işlemciyi bunu göz önünde bulundurarak tavsiye etmenizi rica ediyorum, grafik kartı anakarta entegre olanlardan olsa da olur heralde oyun oynatmayacağım için.
    önerileriniz icin simdiden teşekkürler, saygılar..

teknobiyotikten topladığımı seç sadece ekran kartı olmasın...

• arkadaşlar internet sistemi olarak şöyle bir sistem topladım 4 gb ram ( ileride win8 falan kurarsam uğraştırmasın diye ) ve monitör hariç hepsi en ucuz parçalar, sizce birbiriyle uyumsuz parçalar varmı listede? %29 indirimli fiyatı 840 tl civarına geliyor..

Internet Cafe için değerli öneri ve yardımınıza ihtiyacım var..

işlemci yorumlarında bana enteresan gelen yorumlar okudum;

"Dün kardeşime pc topluyordum amd x2 250 kalmadığı için bu işlemciyi aldım,eve geldiğimizde asus anakartın çekirdek açma fonksiyonunu deneyim dedim ve işlemci birden Amd Athlon(tm)ıı x2 4450e Processor oldu:) %25 indirimli fiyatı 50tl ye çift çekirdek işlemcili makina topladım muhteşem birşey.Seni herzaman seviyorum AMD:)"

"Ürünü dün İzmit Vatan'dan aldım. Msi p23 anakrata çekirdekleri çok basit şekilde açtım.Şu anada Amd Atlion(tm)ıı x2 4450e Processor 3.29 olarak göryor.Windows 7 X(64) te notu 6.6 daha ne olsun."

gerçekten bahsettikleri gibi yapılabiliyorsa internet sistemi icin yeterli bir işlemci diye düsündüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 27 Aralık 2012; 1:10:39 >

• quote:

arkadaşlar internet sistemi olarak şöyle bir sistem topladım 4 gb ram ( ileride win8 falan kurarsam uğraştırmasın diye ) ve monitör hariç hepsi en ucuz parçalar, sizce birbiriyle uyumsuz parçalar varmı listede? %29 indirimli fiyatı 840 tl civarına geliyor..

işlemci olmamış... tek çekişrdek olmaz 2 çekirdekli bile olmaz...

• bir önceki mesajda yazdığım bu işlemciyi alanların yorumlarının doğruluk payı varmıdır? çekirdek acmadan 2 çekirdek yapmadan bahsediliyor, öyle birşey oluıyorsa internet icin yetecektir gibi görünüyor..
  • İnternete girecek bilgisayarlar icin AMD APU'lu bilgisayarlar dusunulebilir. Ram olarak 4 GB, kasa olarak 400W tercih ederseniz internete girmek icin yeter de artar bile

• APU nedir acaba? örnek bir işlemci modeli verebilir misiniz zahmet olmassa..
  • APU islemci(cpu) ve ekran karti islemcisi(gpu) birlestirilmis hali. 2si 1 arada diyelim. İcindeki ekran kartinin performansi cok iyi. Guncel oyunlari yuksek ayarlarda acmasa bile dusuk-orta kalite olarak rahatlikla calistirir. Bunlar icin ozel FM soketli anakart almaniz gerekiyor ama.

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=90736

• güzel bir teknolojiymiş ancak ben internet pc lere oyun yüklemeyeceğim, üst katı bu pc ler icin kullanacağım bayan ve yetişkin müşteriler icin (internet amaçlı gelen herkese kısacası) benim yazdığım AMD Sempron 145 AM3 2.8GHz 1MB Cache 45nm İşlemci için müşteri yorumlarında anakarttan çekirdeği açılıyor çift çekirrdekli gibi çalışıyor vs yazılmış, bu doğrumudur , sadece internet icin bu işlemci yetmez mi? yetmez derseniz AMD ATHLON II X2 250 AM3 3.0GHZ 2MB CACHE 45NM İŞLEMCI koyalım..
  • çekirdekler sağlamsa oluyor... bazen bozuk çekirdek kapatılıyormuş... ama artık bitmiştir... sampronlar artık üretilmiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

ben intelden yanayim ama vatanda samimi oldugm tanidigm cafe icin fx6100 alanlari soylemisti. amd icin anakarta cok para yatirma. birde 7850 ye darbogaz yapmaz insallah o islemcilern oyle sorunlari var. darbogaz listesini koyarm bir ara.bende gecen sne sistemi yenilirken onu alcaktm.bu yuzden vazgecmstm.

Yıllardır AMD işlemci kullanıyorum ucuz anakart kullandığım sistemler hariç sorun yaşamadım sen gidip uyduruk anakart alırsan tabi sorun yaşarsın anakart alırken özellikle sürekli açık kalacak sistemler için söylüyorum mofsetler üzerinde mutlaka soğutucu olan modeller seçilmeli vatan olayını hiç katma bilgisayarın b'sinden anlamayan modellerle dolu millete abuk sabuk uyumsuz sistemler satıp ondan sonrada sorun yaşıyor millet amd dandik diyorlar fx8150'ye 760g anakart öneren adamlardan ne beklersin aynı şey intel içinde geçerli araştır bakalım bir çok örneği var boşuna fanboy'luk yapmayın ilk başta yazdıklarınızıda okudum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 27 Aralık 2012; 10:34:46 >

• üstadlarım, oyun makinesi olarak sizlerin fikirleriyle topladığımız sistemde değişiklik yapmadım, çok değişik özel mesajlar alıyorum konu biraz uzadığı için son durumu yanlış anlayan üyeler olmuş bende tek bir mesajda toparlamak istedim.ilk liste oyun makinesi olarak düşündüğüm sistem;

2. olarak en son paylaştığım sistemi kafede internet bölümü olarak ayrı bir bölüm oluşturacağım icin (yine sizlerin önerileriyle bayan ve yetişkin müşterilerin oyun oynayan kesimden rahatsız olma ihtimali üzerine) işlevi sadece müşteriye internet hizmeti sağlayacak olan makinelere çok para harcamak istemedim monitör dışında.

yorumlarınız üzerine listedeki işlemci yerine AMD ATHLON II X2 250 AM3 3.0GHZ 2MB CACHE 45NM İŞLEMCI koymayı düşündüm, bu işlemciyle uyumlu (Z1mBaBwE) Barış beyin önerdiği gibi soğutuculu anakart önerilerinizi bekliyorum, eğer oyun sisteminin anakartı da soğutuculu değilse onun yerine de bir anakart önermenizi rica ediyorum, saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 27 Aralık 2012; 11:49:04 >

• Şimdiye kadar yazılanları okudum da bir kaç lakırdı etme ihtiyacı hissettim . Ben cafeciliği bırakalı 6 yıl falan oldu , ilk makinalarım 10 adet celeron 366 işlemcili ekran kartı s3 16 mb olan 128 mb ram ile 20 ve 40 gb hdd li makinalardı. ... :) cafe işi eskisi gibi para kazandırmaz , heryerde taksitle pc laptop satılıyor net deseniz o da artık ucuz , ben hatırlıyorum da çevirmeli modemle cır cır cır... bağlanmaz bağlansa bile kopar vs s . ancak şu an heryer ADSL var en azından , bence cafecilik değil de parça satışı-teknik servis-çanak anten montajı vsvs. bu işlere yönelirseniz daha fazla kazanç elde edeceğinizi umarım . Kolaylıklar..
  • yorumunuz icin teşekkür ederim, bende zaten dediğiniz gibi parça satışı format kurulum vs kontor satışı cep telefon satışı yapmayı düşünüyorum, ancak dükkanın çoğu yeri boş kalacak o yüzden işyerini kafe olarak açıp koyduğum makinelerle de en azından masraflarımı çıkarırım diye düşünüyorum.
  • Siz dükkanınızı açın , olsun boş kalsın , sorun değil zamanla ürün çeşitliliğine girerek boş olan yerleri doldurursunuz , kafe için değerlendirmeye çalıştığınız da da bir çok zorluk sizi bekliyor en son bildiğim kadarıyla oyun oynatabilmeniz için "oyun salonu ruhsatı" almanız gerekiyor "internet cafe" işi için ise ayrı bir ruhsat durumu söz konusu diye biliyorum , ayrıca "oyun salonu" ruhsatı alan kişi bilgisayarlarda oyun hizmeti verebilir internet hizmeti veremez diye biliyorum, yani her iki kategori ayrı ayrı bildiğim kadarıyla , ama emin olun internet cafe işletmek yerine parça satışı-teknik servis vs vs işine girerseniz hizmet sunmak yerine hem parça satışından hemde bu parçayı satarken montaj - bakım gibi durumlardan cafede saat başına alacağınız paradan , ayrıca makinaların yıpranma durumunu da göz önüne alarak cafe işi bence mantıklı gelmiyor . şimdiden hayırlı kazançlar diliyorum , kolaylıklar..

• yorumunuz için teşekkürler, burası 20bin nüfuslu bir ilçe ve belediye bu konuda sıkıntı vermiyor, internet kafelerin hepsi oyun da oynatıyor internet hizmeti yanında, ps 3 de koyuyor, pc satış format montaj da yapıyor, kontör yiyecek içecek (tost kola vs) de satıyor, kimisi ttnet satış noktası olarak hizmet de veriyor, kimi ayrıca fatura bayisi olarak fatura kabul ediyor.. bütün bunları yapabilme imkanı varken sadece pc satış ve montaj la sınırlamak istemiyorum, ki küçük yer olduğu icin ve pc satan yerde çok olduğu icin sadece o alandan ekmek yemem çok zor..
  • quote:

yorumunuz için teşekkürler, burası 20bin nüfuslu bir ilçe ve belediye bu konuda sıkıntı vermiyor, internet kafelerin hepsi oyun da oynatıyor internet hizmeti yanında, ps 3 de koyuyor, pc satış format montaj da yapıyor, kontör yiyecek içecek (tost kola vs) de satıyor, kimisi ttnet satış noktası olarak hizmet de veriyor, kimi ayrıca fatura bayisi olarak fatura kabul ediyor.. bütün bunları yapabilme imkanı varken sadece pc satış ve montaj la sınırlamak istemiyorum, ki küçük yer olduğu icin ve pc satan yerde çok olduğu icin sadece o alandan ekmek yemem çok zor..

İnşallah senin için hayırlısı olur. 20 bin nüfus deyince benim gözüm korktu açık konuşayım. :)
  • Can bey iyi dilekleriniz icin teşekkür ederim :) ailece arazilerden hatırı sayılı bir ek gelirimiz var zaten,ancak şu an için sınırlı sermayem var bir ay öncesine kadar aklımda yoktu bu işe girmek. ben bu işe 11 ay boş oturmamak icin giriyorum , ha belki diyeceksiniz madem iyi geliriniz var neden kafeyle uğrasıyorsun sadece pc satış servis yap, onu burada yıllardır yapan müşterisini oturtmuş birçok işyeri var, o alanda müşteriyi kazanması kolay değil burada, bende her ay 1500 tl kirayı cebimden vermek istemiyorum, internet kafelerde baya zaman gecirdim , oyun kültürümde var müşteriye bu konuda gerekli hizmeti verebileceğime inandığımdan en azından her ay masraflarımı cıkartırım diye bu işi sectim biraz işler oturunca birde genç eleman alırım kafe kısmıyla o ilgilenir genelde bende pc satış ve kurulum işlerine bakarım diye bir düşüncem var, ilçe 20 bin nüfuslu ancak dar gelirli aile(evinde son sistem pc olan kişi sayısı çok azdır) ve oyuncu genc potansiyeli yüksek benimde koyacağım sistemler yüksek sayılır, tercih edilmemem icin bir sebep te yok diye düşünüyorum. tabi düşünmekle olmaz deneyip göreceğiz,Allah utandırmasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacco82 -- 28 Aralık 2012; 14:10:41 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.