Şimdi Ara

İnternet Cafe sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 5 yıllık AMD sistemimi değiştirmek istiyorum.. bu konuda sistem tavsiyesinde bulunacak arkadaşların yardımına ihtiyacım var...

bütçe 800 - 1000 arası

1 gb 256 bit ekran kartı
    4 gb rm
    500 gb hdd
    22 inc monitör
    uygun anakart
    uygun işlemci

ben amd sistemde hiç sorun yaşamadım yine amd den yana gönlüm..
    şimdiden tşk ederim

• AMD Athlon II X3 455 (3.3GHz) 1.5MB (AM3 938Pin) 148,91 TL
    HI-LEVEL 4 GB 1333 MHz DDR3 RAM (Soğutuculu) 39,71 TL
    Sapphire HD5750 Vapor-X 1 GB 128Bit GDDR5 16X 176,89 TL
    Samsung 320 GB 7200 16MB SATA2 153,42 TL
    AOC 20" E2043FS LED Monitör 5ms Siyah 222,01 TL

Toplam(exa bilgisayar.com) : 874,33 TL

++

MSI 760GM-E51 (FX) AM3 DDR3 VGA+GLAN+SATA2+USB 2.0 Anakart - 138 TL
    COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX SİYAH KASA - 143 TL

Toplam: 1155 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: iRugged

AMD Athlon II X3 455 (3.3GHz) 1.5MB (AM3 938Pin) 148,91 TL
    HI-LEVEL 4 GB 1333 MHz DDR3 RAM (Soğutuculu) 39,71 TL
    Sapphire HD5750 Vapor-X 1 GB 128Bit GDDR5 16X 176,89 TL
    Samsung 320 GB 7200 16MB SATA2 153,42 TL
    AOC 20" E2043FS LED Monitör 5ms Siyah 222,01 TL

Toplam(exa bilgisayar.com) : 874,33 TL

++

MSI 760GM-E51 (FX) AM3 DDR3 VGA+GLAN+SATA2+USB 2.0 Anakart - 138 TL
    COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX SİYAH KASA - 143 TL

Toplam: 1155 TL

Anakartı msı 760GM P23 de yapabilirsin. Maliyet biraz daha düşer. aradaki farkla monitörü 21.5 inç yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sufle

Arkadaşlar 5 yıllık AMD sistemimi değiştirmek istiyorum.. bu konuda sistem tavsiyesinde bulunacak arkadaşların yardımına ihtiyacım var...

bütçe 800 - 1000 arası

1 gb 256 bit ekran kartı
    4 gb rm
    500 gb hdd
    22 inc monitör
    uygun anakart
    uygun işlemci

ben amd sistemde hiç sorun yaşamadım yine amd den yana gönlüm..
    şimdiden tşk ederim

Arkadaşım 1000 TL ye kesinlikle 256 Bİt GDDR5 ekran kartı Ve hele ki 22" monitör koyamazsın imkansız.....Fedakarlık Şarttır.
    Ben de İzmir'de internet kafe işletmecisiyim. Ayrıca Bilgisayar Satış Hizmeti De veriyorum.Fakat Asıl mesleğim Bilgisayar programcılığı.
    Öncelikle Şunu Belirliyelim? Kaç adet alacaksın ve Ödemeyi Nasıl Yapmayı Düşünüyorsun?
    Benim Kendi Kafemde Kullandığım Sistemi Sana Tavsiye Edebilirim.Sonuçta Sana Bir Sürpriz yaşatmayacaktır Çünkü denemiş ve faal Bir sistemdir.
    Bütün oyunları HİGH fakat Sadece BF3'ü HİGH -NO AA Olarak oynatabilen bir sistemdir.
    Seni En az 3-4 Yıl götüreceke bir sistemdir.

Xigmatek Asgard Kasa+400W PSU

Amd Phenom II X2 555

Foxconn M61PML-K DDR3 Anakart-

Hİ-Level 4GB DDR3 1333 Mhz CL9 Ram

500 GB HDD

Asus EAH5770 Cucore 1 GB 128 BİT GDDR5

HKC 2219B 21.6" Lcd Moni
    tör
    .

Ben Dilediğin taktirde bu sistemi Sana Çok ciddi bir indirim ile Ayarlayabilirim Bağlantılarımı kullanarak.

Emin ol ki 1000 TL nin altında bir rakama çıkartabilirim.

Ben Bu sistemi Kullanıyorum Ben de müşterilerim De Gayet memnun.Hiçbir oyunda kasma Vb.Problemler yaşamıyorum.

Emin olun bu fiyat aralığına Monitör dahil Kurabileceğiniz en iyi sistem Bu sistemdir.(bütçeyi aşmamak kuralı ile)

Eğer Kurduğum sistemi beğenmezseniz(Ki Hiç Sanmıyorum) ve Yeni Bir sistem kurar iseniz Yinede Benden Fiyat Almadan Satın almayın Derim.Emin Olun Ki Piyasadaki En Uygun Fiyatı verecek olan Her Daim ben olacağımdır.

Bana Sormadan Sistem Almamanız Dileğiyle;
    - - - - -- - -- - -- - - -- -
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeytan92 -- 18 Mart 2012; 10:19:46 >

• AMD PHENOM II X2 555 (3.2GHz) 7MB AM3
    Sapphire HD5750 Vapor-X 1 GB 128Bit GDDR5 16X
    MB GIGABYTE (A) M68MT-S2 DDR3 1666 V+S+GL AM3 940
    HI-LEVEL 4 GB 1333 MHz DDR3 RAM
    CASE CM ELITE RC-332-KKP2-GP SİYAH 420W PASİF PFC 2*FAN
    HD 500 GB WD SATA3 7200 RPM16MB 6Gb/s WD5000AAKX
    ACER 21,5" G225HQVB LCD 5ms SİYAH GENİŞ EKRAN

Arkadaşlar bu önerilen sistem nasıl sizce??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sufle

AMD PHENOM II X2 555 (3.2GHz) 7MB AM3
    Sapphire HD5750 Vapor-X 1 GB 128Bit GDDR5 16X
    MB GIGABYTE (A) M68MT-S2 DDR3 1666 V+S+GL AM3 940
    HI-LEVEL 4 GB 1333 MHz DDR3 RAM
    CASE CM ELITE RC-332-KKP2-GP SİYAH 420W PASİF PFC 2*FAN
    HD 500 GB WD SATA3 7200 RPM16MB 6Gb/s WD5000AAKX
    ACER 21,5" G225HQVB LCD 5ms SİYAH GENİŞ EKRAN

Arkadaşlar bu önerilen sistem nasıl sizce??

eger adetli alım yapacaksanız anlaşın bir toptancı ile uygun fiyata kaç adet alacagınıza göre fiyatta uygun oluyordu vatan bilgisayarla anlaşanlar bile vardı bu forumda
  • Foxconn M61PML-K

AMD Phenom II X4 840 Dört Çekirdek

Hi-Level 4GB 1333MHz DDR3 Soğutuculu Bellek

1 TB SATA II HDD

Sapphire HD5770 Vapor-X 1 GB 128 Bit GDDR5

TX Sonic 460W PSU+Kasa

Fujitsu LT22T-2 21.5" LED Monitör

- - - - - - -- --- - -- - - - - - -- - - - -- -- - -
    Hocam Bu Sistemi Size komple 965 TL ye ayarlayabilirim.

Amd Phenom II X4 Bahsedilen Alhton X3 ten Kat ve kat çok daha kaliteli bir işlemcidir ve 4 çekirdeklidir.
    Sistemdeki HDD 500 GB Değil 1 TB dir.
    Enerji Tasarrufu açısından Monitör LED olarak seçilmiştir.
    HD5770 Vapor-X ise 5750, 4850 ve 5570 den çok daha fazla performans verir.Her oyuna da yeter.

Hocam Siz buna olmaz derseniz biz Burda size sistem Kurmayalım.
    Daha Ötesi Yok Çünkü Bu Fiyata.1213,75 TL ye çıkan sistemi 950 ye Alıcaksınız üstelik
    - - - - - - - - - - - - - -
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeytan92 -- 21 Mart 2012; 7:22:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternet tavsiyesi
    geçen hafta açıldı
    İnternet tavsiyesi
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İntel olarak ise;

Foxconn H61MXL-K

Intel Core i3 2100 Sandy Bridge

1 TB SATA II HDD

Palit GTS 450 1 GB 128 BİT GDDR5 Ekran Kartı

TX Sonic 460W PSU+Kasa

Fujitsu 21.5" LED Monitör

Bu sistemi ise 1070 TL den ayarlıyabilirim.

Fakat 1. tercihiz amd olmalı. AMD sistem Biraz daha uğraştırır(Driver güncellemeleri Vs. durumlarda) ama hem geleceğe yatırımdır,hem daha performanslıdır,hemde daha uygundur.

İ3 sistemin ise tek artısı işlemcinin daha az ısınmasıdır.Fakat performans olarak amd sisteme yanaşamaz.
    Gözle görülür fark vardır aralarında.
    i3 çift çekirdek iken , Amd sistemdeki işlemci 4 Çekirdektir.

Bu durumda İlk Tercih amd sistem olmalıdır.
    - - - - - -- -
    Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurtankiziltan

İntel olarak ise;

Foxconn H61MXL-K

1 TB SATA II HDD

TX Sonic 460W PSU+Kasa

Fakat 1. tercihiz amd olmalı. AMD sistem Biraz daha uğraştırır(Driver güncellemeleri Vs. durumlarda) ama hem geleceğe yatırımdır,hem daha performanslıdır,hemde daha uygundur.

İ3 sistemin ise tek artısı işlemcinin daha az ısınmasıdır.Fakat performans olarak amd sisteme yanaşamaz.

- - - - - -- -
    Saygılarımla

Arkadaşım kulaktan dolma bilgilerle insanları yanıltmayın , i3 2100 nasıl phenom 2 x4 840 dan daha kötü işlemci oluyor , bide açık ara yazmışınız sallamayalım lütfen i3 2100 2 core 4 threads bir işlemcidir sandy bridge mimarisidir yani gerektiğinde 4 çekirdekli bir işlemci gibi davranır , tüm testlerde vede oyunlarda dediğiniz işlemciden öndeddir , isterseniz testleride eklerim..........

• intel her zaman daha iyidir ve de daha pahalıdır.

Bizlm ordaki internet kafeci de
    amd x4 965
    2 gb ram(buyuk ıhtımalle ddr2)
    nvidia gt 210 1 gb(rezalet bir ekran kartı)
    1 tb sata hdd(sata 2 dir muhtemelen)
    anakart msi ın bi modeliydi tam hatırlamıyorum ve psu yuda bilmlyorum.

Toplasak en fazla 700 tl vardır.ama ekran kartını 5770 ve ram i 4 gb yaparsanız 800 -900 tl vardır.

Eger ikinci el parca bulursanız maliyeti dusurursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 22 Mart 2012; 13:23:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

quote:

İntel olarak ise;

Foxconn H61MXL-K

1 TB SATA II HDD

TX Sonic 460W PSU+Kasa

- - - - - -- -
    Saygılarımla

Arkadaşım kulaktan dolma bilgilerle insanları yanıltmayın , i3 2100 nasıl phenom 2 x4 840 dan daha kötü işlemci oluyor , bide açık ara yazmışınız sallamayalım lütfen i3 2100 2 core 4 threads bir işlemcidir sandy bridge mimarisidir yani gerektiğinde 4 çekirdekli bir işlemci gibi davranır , tüm testlerde vede oyunlarda dediğiniz işlemciden öndeddir , isterseniz testleride eklerim..........

hayatınızda overclock denen bir şey duydunuz mu arkadaşım.

İ3 istediği zaman 4 çekirdek gibi davranır fakat X4 Zaten kendinden 4 çekirdeklidir.
    Hele birde 10 TL farkla 960T alınırsa 6 çekirdek olur.

Siz çok şey bildiğinizi zandedip hiçbirşey bilmeyenlerdensiniz bana göre.

Performan olarak bahsettiğim oyun performansı.

Counter-Strike gibi basit oyunlar Evet i3 2100 daha iyidir.Fakat zaten 2 işlemcide bunlarda süper tepki verir.

fakat 4 çekirdek gerektiren oyunlarda X4 i3 ü ezer geçer.

İleride 6 çekirdek desteği isteyen oyunlar çıkınca ne halt edersiniz i3 işlemci ile.Anakartı da değiştirisimniz artık.İşlemciyi de.

Fakat X4 ü 960T olarak uyumlu anakartla alırsanız 6 çekirdek olarak çekirdek açar Ne işlemci ne de anakart değiştirmeden kullanırsınız.
    Yani daha çok geleceğe dönüktür.Uğraştırmaz.

Gelelim bie de overclock olayına.
    Gün geldi aradan yıllar geçti.Sistem yetmemeye başladı overclock yapmanız gerekiyor.
    İ3 2100 e nasıl overclock yapmayı düşünüyorsunuz.Duyarsız bir işlemci

X4 işlemci ile çekirdek açıp X6 yapıp deli gibi overclock yapabilirsiniz ama....

Amd bir sistemle İ3 bir sistem arasındaki fiyat farkına ne demeli.

Algılayamayanlar için soylüyorum ;

Bu sistemlerde Fiyat-Performans-Devamlılık(Eklenti yapmadan kullanım ömrü)-ileride masraf yapmamaya ilkeleri olmalı.

Çünkü;
    " " "BU BİR İNTERNET KAFE BİLGİSAYARI" " "

- - - - - - - - - - - -- - - - - - -- - - - - - - -
    kaldı ki siz benim verdiğim fiyata i3 sistem toplayabilmisiniz aynı özelliklerde ?

Siz evinize ne kurarsanız kurun o sizin sorununuz.Burada intel , amd tartışması yapamayacağım. fakat bana kalkıpta "SALLAMA" tarzı söylemlerde bulunamazsınız.
    Bu "yalan söyleme,kafadan atma" anlamındadır.Yani Yalancılıkla yada kandırmakla suçlamaktır.
    - -YANİ SUÇTUR- - -

• quote:

quote:

quote:

İntel olarak ise;

Foxconn H61MXL-K

1 TB SATA II HDD

TX Sonic 460W PSU+Kasa

- - - - - -- -
    Saygılarımla

İ3 istediği zaman 4 çekirdek gibi davranır fakat X4 Zaten kendinden 4 çekirdeklidir.

Counter-Strike gibi basit oyunlar Evet i3 2100 daha iyidir.Fakat zaten 2 işlemcide bunlarda süper tepki verir.

İleride 6 çekirdek desteği isteyen oyunlar çıkınca ne halt edersiniz i3 işlemci ile.Anakartı da değiştirisimniz artık.İşlemciyi de.

Fakat X4 ü 960T olarak uyumlu anakartla alırsanız 6 çekirdek olarak çekirdek açar Ne işlemci ne de anakart değiştirmeden kullanırsınız.
    Yani daha çok geleceğe dönüktür.Uğraştırmaz.

Gün geldi aradan yıllar geçti.Sistem yetmemeye başladı overclock yapmanız gerekiyor.

X4 işlemci ile çekirdek açıp X6 yapıp deli gibi overclock yapabilirsiniz ama....

Bu sistemlerde Fiyat-Performans-Devamlılık(Eklenti yapmadan kullanım ömrü)-ileride masraf yapmamaya ilkeleri olmalı.

Çünkü;

kaldı ki siz benim verdiğim fiyata i3 sistem toplayabilmisiniz aynı özelliklerde ?

Siz evinize ne kurarsanız kurun o sizin sorununuz.Burada intel , amd tartışması yapamayacağım. fakat bana kalkıpta "SALLAMA" tarzı söylemlerde bulunamazsınız.
    Bu "yalan söyleme,kafadan atma" anlamındadır.Yani Yalancılıkla yada kandırmakla suçlamaktır.
    - -YANİ SUÇTUR- - -

Arkadaşım afedersin sana sallama yazdığım için ama yanılmışım külliyen saçmalıyorsun çünkü Bi anda x4 840 dan , x4 960 yapıp onuda overcloclayıp 6 çekirdeğe çıkardın Anca kurtarır hesabı ama favori bölümüm counter strike olayı gülsemmi ağlasammı bilemedim ne alaksı var ne counteri burda sempron yada celeron işlemciden bahsetmiyoruz yeni nesil 32nm sandy bridge mimarisiden bahsediyoruz , i3 2100 yeni oyunlarda phenom x6 dan bile yüksek sonuçlar almış , bana desen ki net cafe için phenom x4 daha uygundur eyvallah dicem ama çok daha iyi dersen komik duruma düşersin

Test sonuçlarına bak belki birşeyler öğrenirsin........

http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=289

• Ben phenomX4 diyorum ileride güncellemek kolay olur. Ayrıca gerçek dört çekirdek iyidir emin olun. Anandtech testlerinde amd'nin turbo(belkide turbo değildir ismini hatırlayamadım) özelliği açılmamış.(Diğer çekirdekleri kapatıp birine yada ikisine yüksek frekans veren özellik onu açmak lazım)
    İstersen FX-4100 alabilirsin rahatlıkla 4.5GHz hızı görüyormuş alıpta şikayeti olan yok kötü diyorlar ama bence iyi. Voltaj vermeden 4.6GHz oluyor voltaj verilmemesi güç tüketimi fazla artmaması anlamınada gelir. Tek yapman gereken Bios'tan çarpan artırmak yap 4.5GHz kafenin camına as 4.5GHz işlemcili bilgisayarlar diye muahhahaha müşteri sayın artmazsa adam değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VokalAnestezi -- 23 Mart 2012; 14:53:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VokalAnestezi

Ben phenomX4 diyorum ileride güncellemek kolay olur. Ayrıca gerçek dört çekirdek iyidir emin olun. Anandtech testlerinde amd'nin turbo(belkide turbo değildir ismini hatırlayamadım) özelliği açılmamış.(Diğer çekirdekleri kapatıp birine yada ikisine yüksek frekans veren özellik onu açmak lazım)
    İstersen FX-4100 alabilirsin rahatlıkla 4.5GHz hızı görüyormuş alıpta şikayeti olan yok kötü diyorlar ama bence iyi. Voltaj vermeden 4.6GHz oluyor voltaj verilmemesi güç tüketimi fazla artmaması anlamınada gelir. Tek yapman gereken Bios'tan çarpan artırmak yap 4.5GHz kafenin camına as 4.5GHz işlemcili bilgisayarlar diye muahhahaha müşteri sayın artmazsa adam değilim.

Bende net kafe acıcak olsam bende amd kullanırım bunda bir sıkıntı yok benim deli olduğum bir malı överken diğerinin yerin dibine sokulması

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VokalAnestezi

Ben phenomX4 diyorum ileride güncellemek kolay olur. Ayrıca gerçek dört çekirdek iyidir emin olun. Anandtech testlerinde amd'nin turbo(belkide turbo değildir ismini hatırlayamadım) özelliği açılmamış.(Diğer çekirdekleri kapatıp birine yada ikisine yüksek frekans veren özellik onu açmak lazım)

Bende net kafe acıcak olsam bende amd kullanırım bunda bir sıkıntı yok benim deli olduğum bir malı överken diğerinin yerin dibine sokulması

Dostum bu evrensel bir kural
    Dediğim gibi anandtech'in güvenilirliği tartışılır. Aynı şekilde TomsHardware'da pek güvenilir değil. Hele ki shiftdelete . Emin ol eve alıcak olsam FX-4100 alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VokalAnestezi -- 23 Mart 2012; 15:29:39 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

İntel olarak ise;

Foxconn H61MXL-K

1 TB SATA II HDD

TX Sonic 460W PSU+Kasa

- - - - - -- -
    Saygılarımla

Bu arada yeni nesil oyun dediğin crysis warhead ,farcry 2 ve left 4 dead mi?
    bende bunu anlatıyorum.Bunlarda geçer nama GTA4 ,BF3 ve yeni çıkıcak olan işlemci canavarı oyunlarda x4 ezer geçer diyorum.
    FAkat sen anlamamaya çalışmaya çalışıyorsun.
    Yani x4 daha çok geleceğe dönüktür.Uğraştırmaz.

Çünkü;

- -YANİ SUÇTUR- - -

Arkadaşım afedersin sana sallama yazdığım için ama yanılmışım külliyen saçmalıyorsun çünkü Bi anda x4 840 dan , x4 960 yapıp onuda overcloclayıp 6 çekirdeğe çıkardın Anca kurtarır hesabı ama favori bölümüm counter strike olayı gülsemmi ağlasammı bilemedim ne alaksı var ne counteri burda sempron yada celeron işlemciden bahsetmiyoruz yeni nesil 32nm sandy bridge mimarisiden bahsediyoruz , i3 2100 yeni oyunlarda phenom x6 dan bile yüksek sonuçlar almış , bana desen ki net cafe için phenom x4 daha uygundur eyvallah dicem ama çok daha iyi dersen komik duruma düşersin

Test sonuçlarına bak belki birşeyler öğrenirsin........

http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=289

Test sonuçlarının güvenilirliğine ne kadar inanıyorsunuz?
    Kendinizin test etme imkanınız oldumu hiç?
    Ben şahsen i3 2100 de kullandım phenom x4 te.
    Saçmalama diyorsun fakat x4 840 ile 960T arasında 10 tl fark ya var ya yok arkadaşım. !
    Ha 840 ha 960T. . . .. Aradaki fiyat farkıyla ev alınmıyor arkadaş. . . .yanlış anlama. . .

Ben açıkça belirttim .İ3 alırsan overclock unut.2 yıl sonra işlemci değiştirmek gerekir.i5 e geçmek istersin en azından anakartı da değiştirmek zorunda kalırsın. . . .Yani masraf ve israf.
    Sana gerçek 4 çekirdek ve sanal 4 çekirdek arasındaki farkı hiç anlatmadımı büyüklerin? - - -Yazık Vallaha- - -

Fakat X4 e çekirdek aç overclock yap.X6 1055T yi bile rahattlıkla geçesin.
    Ne anakart masrafı var ne ekstra işlemci.yani daha uzun ömürlü.

Fakat senin anlayamadığın nokta şu dostum:
    Günlük kullanımda ve normal oyunlada i3 2100 daha iyidir evet bu doğru.
    Fakat zaten 2 işlemcininde masaüstü ve sırada oyunlardaki performansı gayet iyi ,Günlük kullanımda farkı anlayamazsınız.

Ama işim içine 4 çekirdek destekli hele ki ileride çıkacak olan 6 çekirdek destekli oyunlar gireceği zaman X4 i3 ü ezer geçer diyorum.
    Bu arada yeni nesil oyun dediğin crysis warhead ,farcry 2 ve left 4 dead mi?
    Şuan bile GTA 4,BF3 tarzı oyunlarda X4 ile i3 den daha yüksek performans alıyorum.
    Zaten gerekli olan bu değilmi?
    2 işlemcininde yapabildiği işlerde bırakın i3 daha üstün olsun sonuçta 2 işlemcide sorunsuz yapabiliyor o işi.
    Fakat dediğim gibi i3 ün yapamadığı şeyleri x4 daha iyi yapıyor ve ileride de çok daha iyi yapacaktır.

Gelelim fiyat olayına .Arkadaşım ben aSufle arkadaşımıza 965 tl fiyat verdim.
    965 tl ye sizce daha iyi bir sistem hazırlanabilinir mi?
    Varsa o fiyatı geçmiycek bir fikrininz buyrun sistemi Siz toplayın?

Sizin karşınızdaki insan Üni. mezunu bilgisayar programcısı ve net kafeci.
    Siz o 5 para etmez testlere bakar iken ben kendi mekanımda kendim test ederim hoca . . .

- - - - - - -- - - -
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeytan92 -- 23 Mart 2012; 23:13:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.