Sizce sahibinden.com araba.com gibi sitelere ilan veren kisiler fiyatlari neye gore belirliyorlar.. bu sitelerden araba alinirken yazan fiyattan maximum nekadarlik bir pazarlik payiyla anlasilabilir..sizin bu konudaki gorusleriniz veya basinizdan gecen olaylar var mi..
aslında iki grup satıcı oluo sitelerde biri ya tutarsa diyip acaip fiyat koyanlar, bi de gerçekten satmak isteyenler.. ilk grup doğal olarak değerinden fazla yazanlar dieride bunlara bakıp biraz daha az koyanlar. pazarlık kısmına gelince o sana bağlı tabi o aracın ortalama piyasa değeri senin ne kadar verebileceğin ve arabanın durumu etkenler...
arkadaşlar internet fiyatları bence abartılacak derecede yüksek ben yaklaşık 2 aydır günübirlik takip ediyorum çünkü araba alcam gel görki millet sıfırına yakın fiyat istiyor, geçenlerde arabanın fiyatı 29000 ytl fiyat verdiği arabaya uzun pazarlıktan sonra 2007 model tera arabayı 25000ytl ye bitirdik ama benden kaynaklanan nedenlerden dolayı vazgeçtik şimdilik bakıyorum adamlar 2005 modellerine 27-28 diyorlar ve sonunda bu insanlar arabalarını satmaya niyetleri yok bu fiyata birilerini bulurlarsa itelemeye çalışcaklar yani internet piyasası çok fazla
örn: bir ay önce 2004 bir bora baktım netten adam 23750 ytl yazmış. aradım 19000 ytl verdim,pazarlık ettik 20500 e bıraktı. indirim 3250 ytl ama almadım 20000 ytl ye verseydi alacaktım. 500 lira için iş bozuldu......
En az 1500 YTL fazlalık koyuyolar. Doğan'a 13000 YTL isteyen bile vardı. Dilin kemiği yok işte. Ya tutarsa mantığı var.
örn: bir ay önce 2004 bir bora baktım netten adam 23750 ytl yazmış. aradım 19000 ytl verdim,pazarlık ettik 20500 e bıraktı. indirim 3250 ytl ama almadım 20000 ytl ye verseydi alacaktım. 500 lira için iş bozuldu......
vay be 3000-3500 u buluyor demek fiyatta kırılma..Demek suphelerimde hakliymisim millet kafadan 2-3 bin fazla yaziyor..o zaman en guzeli arayip telefonda pazarlik etmek sanirim.. ama o zamanda bazi tipler once gel arabayi bir gor ondan sonra karar ver hemserim diye kagit aciyorlar..
Valla pazarlik kanimizda var. ben Almanyada bile yeri geldigi zaman pazarlik yapiyorum ve ise yariyor.
İnternetteki fiyatlara bende bakiyorum su aralar cok. Fiyati makul verenler kucuk bir pazarlik payi birakiyor (500-750ytl gibi ve daha da dusmuyorlar) ama bazilari da abartiyor hakkaten.
bence pazarlar daha pahalı sahibinden araba bulamıyorsun ki galericiler doldurmuş her yeri en iyisi internetten sahibinden almak
var çok kazık fiyatlar internette bi eleman rx7 koymuş aracın ederi en fazla olsun olsun 20.000 ytl olsun kalkmış 45.000 dolar yazmış ya bi işi bilmeyen gelirde alırsa mantığı ile insanlardan faydalanmak amaçlı ve eşine dostuna reklam yapma mantığı işte bakın aracım o kadar güzelki bu kadar ediyor demek için.
olmamış ama yazık etmişsin demekki hoşuna gitmemiş araba.......
toyotacılar bu konuda başı çeker genelde ama şöyle de örnekler yok değil. Lafım yok, satabilirseniz bravo. Alana daha çok
Yuh artık. 98 model Corolla'ya 20 milyar. Kendini çok zeki zannediyor herhalde... 20 milyara ne arabalar var.
arkadaşlar neden insanların belirlediği rakamlara oha çüş gibi yorumlar yapıyorsunuz.. adam istediği fiyatı yazıyor zorla kimseye satmıyor öyle değil mi.. onun gözünde o arabanın fiyatı o dur o fiyatı ister veren alır .. çok gelen de almaz bu kadar basit..
oha çüş denecek bir şey yok.. ucuza verince de bin bir türlü soru sormayı biliriz kazası mı var kesin bir dümen var geçelim bu işleri ..
pahalı geliyorsa ucuzunu arayacaksın paran varsa da gider sıfırını alırsın bu kadar basit..
Bir yılı aşkın süredir ilanı sürekli yenilenen araçlar var. Bunların gerçek satıcı olduğuna inanmıyorum bile.
sahibinden.com bu ilanlardan para alsa hiç problem çıkmaz sadece gerçek satıcılar kalır piyasada haftalık ilan ücreti 50 ytl olacak otomobil piyasası normale döner
bizde bir huy vardır arabayı alırız hep arabamızın fiyatı düşmüşmü çıkmışmı acaba karmı ettim zararmı ettim satsam şuanda piyasası kaçtır bir ilan versemde göstermelik satışa koysam ne olur,
bu tarz durumlar çok mevcut arabayı satacaksan satarsın acabası olmaz, bazen oluyorya ararsın adamı satmıyorum öylesine koydum ilanı diyor vazgeçtim diyor vs.vs.
tamam katılıyorum herkes istediği fiyatı yazar ama bi kişi ilan verecek internete bakıyor piyasası bu diye yüksek rakamdan ilanını veriyor ne arabasını satabilityor nede işini görebiliyor.buda bence haksız rekabettir.gerçekten araba arayanlar araba sahibi olamıyor