Şimdi Ara

internet hızı aniden düşüyor tekrar toparlıyor?(günlerdir uğraşıyorum,çıkamadım işin içinden)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
28.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bi kaç gündür bu olayı çözmeye çalışıyorum.sorun ttnet tenmi yoksa modem yada ağ bağlantısı mı anlamadım.hotfile dan dosya çekerken yada hız testi yaparken hız sıfıra kadar düşüyor sonra tekrar yükseliyor.bunu 30saniyede bir yapıyor.format attım xp de win7 de denedim aynı.kablo modem kullanıyorm.hız 6mbit.du meter den kontrol ettim, masaüstünde iken boşta 5dk içinde 60KB civarı veri gelmiş ki bu normal bana göre.virüs olayı gibi görünmüyor.çözüm önerilerini bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnternet Hızının Aniden Düşüp Toparlanma Sorunu

İnternet hızının aniden düşüp toparlanması, günümüzde birçok kişi tarafından karşılaşılan yaygın bir sorundur. Bu sorun, günlük hayatı ve işi aksatarak büyük rahatsızlıklara neden olabilir. İnternet hızınızın neden düştüğünü ve sorunu nasıl çözebileceğinizi anlamak, bu sorunu gidermek için çok önemlidir.

İnternet Hızının Düşmesinin Nedenleri

İnternet hızının aniden düşmesine neden olan çeşitli faktörler vardır:

• Ağ tıkanıklığı: Çok fazla cihaz aynı anda internete bağlandığında veya büyük dosyalar indirildiğinde ağ tıkanıklığı oluşabilir, bu da internet hızını yavaşlatabilir.
    • Yönlendirici sorunları: Eski veya arızalı yönlendiriciler, internet hızını düşürebilecek bağlantı sorunlarına neden olabilir.
    • Kablolama sorunları: Hasarlı veya gevşek kablolar, internet hızının düşmesine neden olabilir.
    • İnternet servis sağlayıcısı (ISS) sorunları: ISS'nizde planlı bakım veya kesintiler varsa, bu durum internet hızınızı etkileyebilir.
    • Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar: Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar, internet bağlantınızı yavaşlatarak internet hızınızı düşürebilir.

Sorunu Giderme Adımları

İnternet hızınızın neden düştüğünü belirledikten sonra, sorunu gidermek için??? adımları izleyebilirsin:

• Yönlendiriciyi yeniden başlatın: Yönlendiricinizi yeniden başlatmak, küçük aksaklıkları gidermeye yardımcı olabilir.
    • Kabloları kontrol edin: Tüm kabloların sıkıca takılı olduğundan ve herhangi bir hasar olmadığından emin olun.
    • Arka plan uygulamalarını kapatın: Çok fazla arka plan uygulaması çalışıyorsa, bunları kapatmak internet hızınızı artırabilir.
    • Virüs taraması yapın: Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse bunları kaldırın.
    • ISS'nize başvurun: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, ISS'nize başvurarak yardım isteyin.

Çoğu durumda, yukarıdaki adımları izleyerek internet hızınızın aniden düşüp toparlanması sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, daha ciddi bir sorun olabilir ve kalifiye bir teknisyenden profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşım aynı durumu bende yaşıyorum geceçn cumartesi sabah saatlerindne bu yana...Hızım stabil değil çok fazla iniş çıkış ve hatta yer yer 10-30sn kadar duruşlar meydana geliyor bende onu çözmeye çalışıyorum ama yazdığım yazıya kimse iki satırla (var veya yok) demeye tenezzül etmemiş...türk telekom ve ttneti arayıp hat kontrolü yapılmasını isteyiniz.Aynı durumu ben yarın yada yarından sonra yapacağım gelecek yorumlara göre malesef.bende hf ve mu premium kullanıcısım kendi resim ve müzik dosyalarımı çekemiyorum düşün birde hotlink kullanıyorum ayrıca accounta girimemek için bu duruma karşın bozuk bağlantı sahibim... :(
  • file hosting sitelerinden free dosya indirme yaparken bu gayet normal. bunu özellikle rapidshare de gözlemleyebilirsiniz. 5-10 saniye veri gelir, sonra durur, devam eder. premium la indirirken aynı şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoca05

file hosting sitelerinden free dosya indirme yaparken bu gayet normal. bunu özellikle **** de gözlemleyebilirsiniz. 5-10 saniye veri gelir, sonra durur, devam eder. premium la indirirken aynı şey olmaz.

eminmisin?...biri yeni bitti şuan aktif olarak kullandığım hf ve mu? hem premium hemde hotlink (aynı premium gücünde ve hızında dosya paylaşma ücretsiz) yükleme ve paylaşımlarım var?....daha ne olsun...
  • youtube için dns kullanıyorsanız dnsi iptal ederek deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazgulmaster

youtube için dns kullanıyorsanız dnsi iptal ederek deneyin.

DNS kullanmıyorum youtube girmek için.Erişime kapalı olan sitelere giriş yapmak için ancak TCP-IP ayarlarına google public dns kullanmaktayım.Bu haricinde dns kullanmıyorum modem kayıtlı olanda ttnet dns leri...Bugünle beraber 3 gündür ciddi sorun yaşıyorum hızda...
  • yav arkadş hotfile premium kullanıyorum.free ile alakası yok.zaten belirttim yukarıdada hız testlerindede aynı şeyi yapıyor.Skylord kardeşim araştırmaya devam ediyorum bnde.çözüme ulaşırsan buradan yada pm ile bilgilendir lütfen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2. bir çözüm olarak ki daha dün başıma geldi.Modem arayüzüden sinyal gürültü seviyenizi kontrol edin.8mbps olan internet hızım modem arayüzüne girdiğimde 512 olarak görünüyordu telekomu aradım 2-3 saat içinde santalden sorunu giderdiler.
    Modem sinyal gürültü santrale uzaklık ile ilgili konular forumda mevcut.
  • Yok arkadaş, balataları sıyırmaya az kaldı.şu abuk soruna bir türlü çare bulamadım.yabancı forumlarda mtu,mss değerlerinden dolayı olabileceğinden bahsediyor ama onca denemeler boşa.çözüm yolu üretenleri bekliyorum.
  • Selam oceqn...Benim bağlantımda da en son mesajımdan bu yana değişim meydana gelemedi.Benim merakımı çeken bir durum da demek DH forumlarında da birkaç işi hariç hız problemi yaşayan yok öyle görünyor yada millette söyleyecek söz yapacak yorum-işlem kalmadı ben öyle düşünmeye başladım.Ne premium nede başka şeyler artık hiçbir faydası yok... Wolla benim modem sinysal değerlerim oldukça iyi bu konuda sinyal değerlerinin de iyi olması güzel sorunusuz internet anlamına gelmiyor.Var birşeyler işte ortalarda ama ne.Hadi diğer illeri geçtim Türkiye'nin 3'ü büyük şehri İZMİR de birkaç kişimi yaşıyor bu problemi anlamış değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyLord4u

Selam oceqn...Benim bağlantımda da en son mesajımdan bu yana değişim meydana gelemedi.Benim merakımı çeken bir durum da demek DH forumlarında da birkaç işi hariç hız problemi yaşayan yok öyle görünyor yada millette söyleyecek söz yapacak yorum-işlem kalmadı ben öyle düşünmeye başladım.Ne premium nede başka şeyler artık hiçbir faydası yok... Wolla benim modem sinysal değerlerim oldukça iyi bu konuda sinyal değerlerinin de iyi olması güzel sorunusuz internet anlamına gelmiyor.Var birşeyler işte ortalarda ama ne.Hadi diğer illeri geçtim Türkiye'nin 3'ü büyük şehri İZMİR de birkaç kişimi yaşıyor bu problemi anlamış değilim

slm dostum.cidden bende anlamış değilim.ya biz paranoyak olduk ttnet konusunda yada diğerlerinde bi problem var.saat 2.30 olmuş hala çözüm arıyorum.sanki pc gelen paketleri biriktiriyor ve bir anda yükleme yapıyor.tıkanıyor ve devam ediyor.sorunun kesinlikle ttnet ten kaynaklandığına inanıyorum.denemediğim yol kalmadı artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceqn -- 20 Mart 2011; 2:30:14 >

• quote:

Selam oceqn...Benim bağlantımda da en son mesajımdan bu yana değişim meydana gelemedi.Benim merakımı çeken bir durum da demek DH forumlarında da birkaç işi hariç hız problemi yaşayan yok öyle görünyor yada millette söyleyecek söz yapacak yorum-işlem kalmadı ben öyle düşünmeye başladım.Ne premium nede başka şeyler artık hiçbir faydası yok... Wolla benim modem sinysal değerlerim oldukça iyi bu konuda sinyal değerlerinin de iyi olması güzel sorunusuz internet anlamına gelmiyor.Var birşeyler işte ortalarda ama ne.Hadi diğer illeri geçtim Türkiye'nin 3'ü büyük şehri İZMİR de birkaç kişimi yaşıyor bu problemi anlamış değilim

bir arkadaşınla veya komşunla bir kaç günlüğüne modem değişmeyi dene. belki modeminde sorun vardır. başka modemle sorun çözülebilir belki. voltaj kaynaklı problemler olabiliyor. bir de komşularının internet şikayeti var mı araştır.

• aynı sorun ben de var hız hiç stabil değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoca05

quote:

bir arkadaşınla veya komşunla bir kaç günlüğüne modem değişmeyi dene. belki modeminde sorun vardır. başka modemle sorun çözülebilir belki. voltaj kaynaklı problemler olabiliyor. bir de komşularının internet şikayeti var mı araştır.

Elimde 3 tane modem var kablolu kablosuz vs...herbirinle ayrı ayrı denendi.1. sınıf spliter kullanıldı (çin işi dandiklerden değil) 30mt sıfır kablo kullanarak düzgün tesisat demosu oluşturdum daire-bina girişine kadar kontrolden geçirdim bir tanıdık vasıtası ile santralle kadar olan bağlantım iyi yani kısacası herşey normal ve olması gereken şekilde...Eee ben şimdi ne yapayım isyan etmeyeyimde.Voltaj filan değil be hocam alakası yok durumla yakından uzaktan :S ama demek istediğini anladımda benim bulunduğum semtte çok çok nadir dalgalanma olur genel arızalar dışında ve pc-modemi beslemede kullandığım ups sanırım böyle birşey oluşsa dahi giderecek regülasyona sahip... Benim artık yapacak kişisel girişimim kalmadı kendi başıma çözebileceğim top artık ttnet'e...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyLord4u -- 20 Mart 2011; 13:38:30 >

• arkadaşlar wireless yada lan driverlarınızı güncellemeyi denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monopolcu -- 20 Mart 2011; 14:19:05 >
  • idmle 1 2 gb kadar bi dosya fln indirmeyi deneyin benim bulunduğum bölgede de haftasonları santral yoğun oluyor 8mbit bağlantıda 100kb zor görüyorum.Bende zorrentten 8gb dosya indirdim hızım yerine geldi
  • driver işi değil bu ya.güncelleme yaptım yine nanay.anlamadık gitti bi türlü derdini
  • Arkadaşlar 16 mbps internet kullanmaktayım ve 10-11 arasında bağlantım olmaktadır. Bir hız testi yaptığımda bütün değerler çok güzel internet kullanımı ise çok iyi aradan birkaç dakika geçiyor hız testi dahi yapmıyor, yasada ping değeri 1600 ms lerde, hız testi değeri ise 2-3 mbps lerde.. Bunun için denemediğim yöntem kalmadı... Kutudan eve kadar gleen kablo değişimi, modem değişimi, defalarca müşteri hizmetlerine bildirim sonrası internet servis sağlayıcısını bile değiştirdim. Dün geçmiş olduğum yeni servis sağlayıcısında da aynı sorunları yaşadım.Bu sorun bana kafayı yedirecek. 4.5G ye aldığımda facebook, instagram, internet tıkır tıkır çalışıyor wifi aracılığı ile internete girdiğimde herşey alt üst oluyor.. Bir kötüleşiyor bir toparlanıyor.. Bu sorun hakkındaki önerileriniz nelerdir? Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sizinle aynı problemi yaşıyorum. Eve yeni cat 6 kablo çektirdim ankastreden, kaliteli bi modem aldım ama sorunum hala devam ediyor aradan zaman geçmiş belki çözmüşsünüzdür diye sormak istedim. Çözüm bulabildiniz mi

• ufukince81 U kullanıcısına yanıt
    Ortamda bulunan sinyal kirliliği sebep olabilir.Wif kanalını değiştirmeyi denediniz mi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.