Şimdi Ara

internet hızıyla alakalı ufak bir sorum var yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    10 mbps internetim var. Tarifede 10 mbps diyor yani. Speedtestte de 8 mbps alıyorum yani iyi bir değer benim için yeterli. Fakat indirmeye gelince 1mbps nin üstüne çıkamıyorum. Bu durum normalmi? Normal değilse çözümü nedir?

• 1 mbs üzerinde indirme hızı görememen çok normal keza herkeste durum o şekilde, bu durumu uzun uzadıya anlatmaya gerek varmı bilmiyorum ama bu durum kullanılan terimlerin kullanıcıda yanlış algı yaratmasıyla alakalı ve zaten bu terimler bu amaca hizmet için ortaya koyulan şeyler, keza kullanıcılara bit deniliyor sonra byte hesabı ile bu bite ulaşılıyor filan diye geyiklere giriyorlar, sonra kullanıcı ''haaa öylemiymiş'' diyerek kendi içinde bir zerzenişe girmeden ''napalım böylece öğrenmiş olduk, ulem nekadar cahilimişim böyle bir soru sordum'' gibi içsel anlamda bir eziklik te hissettirilip konu fazla dallanıp budaklanmadan kapatılmış olunuyor v.s.

Yani kullanıcı; nedemek kardeşim bana 8-10-100 mbit hız dediniz, indirirken 10 da birini görüyorum dalgamı geçiyonuz lem filan diyemiyor, ozm daha yüksek pakete geçeyim diye düşünebiliyorda v.s.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

1 mbs üzerinde indirme hızı görememen çok normal keza herkeste durum o şekilde, bu durumu uzun uzadıya anlatmaya gerek varmı bilmiyorum ama bu durum kullanılan terimlerin kullanıcıda yanlış algı yaratmasıyla alakalı ve zaten bu terimler bu amaca hizmet için ortaya koyulan şeyler, keza kullanıcılara bit deniliyor sonra byte hesabı ile bu bite ulaşılıyor filan diye geyiklere giriyorlar, sonra kullanıcı ''haaa öylemiymiş'' diyerek kendi içinde bir zerzenişe girmeden ''napalım böylece öğrenmiş olduk, ulem nekadar cahilimişim böyle bir soru sordum'' gibi içsel anlamda bir eziklik te hissettirilip konu fazla dallanıp budaklanmadan kapatılmış olunuyor v.s.

Yani kullanıcı; nedemek kardeşim bana 8-10-100 mbit hız dediniz, indirirken 10 da birini görüyorum dalgamı geçiyonuz lem filan diyemiyor, ozm daha yüksek pakete geçeyim diye düşünebiliyorda v.s.

normal bir durumsa hocam karıştırmaya gerek yok. benim için önem arz eden nokta sadece hzı testinde yüksek çıkıp download ederken hız alamamamdı ama dediğiniz gibi normal bir durum bu demekki. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gıbıç -- 8 Ocak 2018; 17:37:23 >

• Aldığınız pakette 10 megabite kadar diyordur büyük ihtimalle yani 10'da verebiliriz 8'de-5'de.Zaten firmaların çoğu dediklerini hızın %15-%10 aşağısını veriyorlar
  • Selamlar ;

Arkadaşlar genel olarak bir kavram karmaşası bulunmakta servis sağlayıcıları size 100 mbps ( mega bit per second ) olarak internet hizmeti verir. 8 bitlik veri 1 byte oluşturur 1000 kilo nun 1 ton olması gibi düşünebilirsiniz. Download yapmak için kullandığınız download programları veya browserlar indirilen veriyi mBps ( mega Byte per second burada Byte ı simgeleyen B büyük olarak gösterilir ) biriminde gözterdiği için INTERNETHIZINIZ/ 8 gibi bir değer görmeniz normal. Şöylede düşünebilirsiniz herhangi bir yerden 2500 kilo bir ürün aldınız sonra onu bir kantarda tarttırdınız ve kantar sadece ton olarak tartıyor sizin ürünü 2.5 Ton olarak tartması gibi düşünebilirsiniz, şimdi siz ürünü aldığınız yere gidip 2500 kilo aldım ama bu 2.5 ton muş demeye benzer . Olayda geyiklik bir durum yok son kullanıcıların da 100 mbps internet aldıklarında indirme hızını 100 göreceklerini sanmaları normal ancal bit ve byte arasındaki ilişki bu şekilde,bence iki kavramında B harfi ile başlıyor olması sıkıntıyı oluşturuyor .

• Teşekkür ederim hocam. Ama benim sıkıntımşuydu ki hız testinde saniyede 6 7 megabayt saniye indirme yapabildiğim gmrünüyor fakat ben en fazla 1 megabayt saniye indirme yapabiliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gıbıç

Teşekkür ederim hocam. Ama benim sıkıntımşuydu ki hız testinde saniyede 6 7 megabayt saniye indirme yapabildiğim gmrünüyor fakat ben en fazla 1 megabayt saniye indirme yapabiliyorum

10 mbps internetim var. Tarifede 10 mbps diyor yani. Speedtestte de 8 mbps alıyorum yani iyi bir değer benim için yeterli.

ilk mesajımda yazdığım bit ve byte kavramlarını okudunuz mu ? size hız testınız de 1 megabyte ile ındırebılecegınızı soyluyor.
  • Selamlar; internet hızıyla ilgili başka bir konuda sorum olacak.8 megabit hızındaki bir paket kullanıyorum superonline 5 aydır.(bit mi byte mı her neyse artık)

Paketten memnunDum 3 gün öncesine kadar. Testlerde download hızım 7 megabite kadar gösteriyordu ve 1mbit üzerinden indirme sağlıyordum herşey normal hayat güzel! Ancak 3 gün önce işten gelip sevgili pcimi açtım ve biraz takılayım dedim baktım bir gariplik var.Buda neyin nesi ulayn derken hız testi yaptım 1.8 mbit cıkıyor.Bunun nedeni ne olabilir?

-40 gb kotam hala var, kota demeyin.

-Modemi açtım kapadım kabloları çıkardım taktım pcde herhangi engelleyici virüs vs varmı baktım (telden de wifiye bağlayınca whatsappda son görülme gözükmüyor siz düsünün)

-Ödeme tarihini 5 gün geçirdim belki bundan diye aradım sordum hayır böyle bir kısıtlama mantığımız yok dediler.

-Dedim o zaman neden bu hata bilmiyoz dedi güncelleme filan uydurdular sonuç sağlanmadı dns değişti sonuç yok

Arıza kaydı oluşturdular gelip bakmışlar ben yokken santralden cıkıp ankastreye ordan eve kadar gelen kabloda bir sıkıntı yok isterseniz elektrikçi çağırın evden modeme giden bakır kabloya baktırın demişler mesajda.Yav dedim dokunmadım kabloya kedi var evde 8 kilo koşarken o mu çarptı doboş bağlantıya zarar verdi filan acaba dedim kontrol ettim bişey yok.

Aradım söyledimbunu, "siz baktırın kablolar oksit moksit yapıyor" yağmurdan hesabı dediler.(ama soran yok durumun nasıl iyimi elektrikçi 50 lira kütletirse naparsın)

Ok dedim geçtim peder tesisatçı bişeyler biliyoz evelallah.Evdeki kablonun yağmur görebilcek kısmındaki 30 santimini falan kestim bağlantıyı tekrar yaptım.mantıken orda oksit olmaması lazım yani plastikle kapalı ora yoksa bulasıcı bisey mi bu bi yerden oksit yapınca bütün kablo gidiyor mu, neyse sonuç vermedi.

İşten çıkıcam 2 metrelik bi kablo alıcam bakır, eve gidip bağlayacam tekrar sonuç vermezse superonlineın cekeceği var.

Yinede son kez soruyorum:Ya şöyle yaparsan belki düzelir be! dediğiniz bildiğiniz bir yöntem varmı?

Saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cumiii

quote:

Orijinalden alıntı: gıbıç

Teşekkür ederim hocam. Ama benim sıkıntımşuydu ki hız testinde saniyede 6 7 megabayt saniye indirme yapabildiğim gmrünüyor fakat ben en fazla 1 megabayt saniye indirme yapabiliyorum

10 mbps internetim var. Tarifede 10 mbps diyor yani. Speedtestte de 8 mbps alıyorum yani iyi bir değer benim için yeterli.

ilk mesajımda yazdığım bit ve byte kavramlarını okudunuz mu ? size hız testınız de 1 megabyte ile ındırebılecegınızı soyluyor.

aha işte şimdi aydınlandım hocam. Teşekkür ederim

• gıbıç kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.