< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 21 Aralık 2021; 22:29:27 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İnternet kullanımımı yanlış ölçülmüş.
-
-
Aynı şikayet DEV80 için de forumda şimdiye kadar 2 kişi tarafından bence oldukça ikna edici bilgilerle yapıldı. Şikayetci olanlar neyi nasıl yaptığının farkında olan kişiler bence.
Sizin de bu şikayetiniz üzerine bence şikayetlerde haklılık payı yüksek. Forumda bir konuda okumuştum,arkadaşın biri,hadi neyse 3-5 GB fark olsa yanılabilirim,eksik hesaplayabilirim ama 15-20 GB fark var ve ben bunu asla harcamadım yazmıştı. Acaba 3 ayda şu kadar interneti kullanmazsan silinir gibi bilmedigimiz bir kriter mi var Yıllık DEV paketlerde. Mesela ben DEV80 aldım ve son 3 ay kullanacagim 80 GB internetinin en az 70 GB internetini.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sabahtan akşama kadar youtube'da instagram'da takıl sonra net neden bitti de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben pakete temmuz ayında geçmiştim ve 2-3 aydır kullanıyorum. O tarz bir kriter olmamalı.
Turkcell sitesinde şikayet oluşturdum, bakalım ne diyecekler.
Telefon çekme kalitesi, kapsama alanı falan iyi diye 20 yıldır Turkcell kullanıyoruz. Zaten fiyat olarak başka yere geçsek mi diyorduk, şimdi böyle bir hata olup da düzeltmezseler başka yere geçerim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Onlar için wi-fi kullanıyorum. Orada aylık 100-150 görüyorum, sorun yok.
Dediğim gibi telefona yüklediğim uygulama da wi-fi ve mobili ayrı ölçüyor. Ayrıca Turkcell'in ayrıntılı data faturasında da o kadar değil gibi görünüyor. Çok gerekirse hesap makinesi alıp daha kesin veriyi hesaplarım.
Son durum nedir?
-
Cevap bekliyorum hala. Bir sonuç yok.
-
Sadece bekleme, şikayetvar a yaz, sosyal medyadan mesaj yaz, yoksa çok beklersin.
-
10 iş günü demişlerdi. O yüzden 1-2 gün daha bekleyip şikayetvara falan yazacağım. Zaten benzer şikayetler gördüm.
-
Ben olsam beklemem, cevap gelse gelirdi.
-
Şikayet yazarken "düzgünce yazdım, süre içinde cevap vermediler" diye yazarsam daha etkili olur. Sonra bekleseydin yazardık demesinler.
-
Adam data takibi yaptım demiş hesapladım demiş bu gelmiş buraya ne yazmış. Allah ım akıl fikir ver
Aslında cevap vermişler ama ben mail ve mesaj beklediğim için siteye girip bakmamıştım.
Özet olarak "siz 4.5g kullanıyorsunuz, çok hızlı olunca fazla kullanmışsınızdır, bazı uygulamalar data kullanıyor" tarzı bir cevap vermişler.
Fatura detayları kısmından kabaca kullanımımı hesapladım ve benim ek uygulamaya benzer olarak 35gb civarı çıktı. Küsuratlar, 30-40mbler falan fark eder ama 1-2 gb fark eder 35 gb değil.
O yüzden tekrar şikayet oluşturdum ve şikayetvar sitesine yazdım.
Ailecek 20 senedir turkcell kullanıyoruz ama bu kadar bozduysa başka operatörlere geçeriz. Anladığım kadarıyla eskisi gibi çekim kalitesi farkı yok gibi bir şey ama tarife olarak çok daha uygunlar. Ayrıca yeni geçene falan özel kampanyalar oluyor.
-
Hem upload hem download toplamı alıyorsunuz degil mi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kullandığım uygulamada da, turkcell fatura detayda da bir ayrım gözükmüyor.
Fatura detayda doğrudan data boyutlarını büyükten küçüğe sıralayıp kabaca hesapladım.
Upload ayrıysa ve onun kaydını tutmuyorlarsa bilemem ama o açıdan da 35 gb upload yaptığımı sanmıyorum. Yaptığım upload genelde whatsappdan foto-video paylaşımı. 3-5 hatta 10gb olsun o.
Zaten yukarıda yazdığım gibi ilk başta benim uygulama ile turkcellinki aynı gidiyordu(detaylı heseplamadım tabi). Bir ara baktım 70 küsür kaldı diyordu, bir süre(belki 1-2 hafta, tam emin değilim) geçip sonra bir daha baktığımda 35gb kaldı demeye başladı.
-
operatörler kesinlikle upload+download toplamını sayıyorlar, kullandığın uygulama yada telefonun nasıl sayıyor bilemiyorum. bu konularla ilgili tek diyeceğim abonelikli işlemlerde, su yada elektrikte sayaç hatası sık sık olabileceği, gazda nadiren olabileceği ancak internet ve telefonda milyarda bir olasılık dahilinde bile böyle bir hatanın olması pek mümkün olmadığıdır, sonuçta fiziki bir sayaç ile değil tamamen yazılımsal ölçülen insan hatası mekanik yıpranma vb gibi durumların olası olmadığı bir süreç bu. Ayrıca tcp/ip protokolü gereği hiç upload yapmasan bile yaptığın her download için 8/1 oranında zaten upload yaratıyor...
-
Hata olduğunu düşünmüyorum zaten. Kasıtlı gibi duruyor. Benzer başka şikayetler de var çünkü.
Dediğim gibi turkcellin bizzat kendi fatura detayından da toplama yaptım. Yani uploadı faturada kullanım diye göstermiyorsa o zaman gizli sayıyor olmalı ve bu durumda kafasına göre bir sayı yazabilir.
-
-
Ben de ilk başlarda böyleydi, kullandığım ek uygulamayla benzerdi. Sonra 60 küsurdan 30küsura düştü.
Ben "fatura kullanım detayında az topluyorum" dememe rağmen ısrarla şikayetlerimi "4.5g çok hızlı, o yüzden fazla kullanmışsınızdır. Ek bilgi için dilerseniz fatura kullanımına bakabilirsiniz" diyorlar.
Eski müşteri olmanın bir kazancı yok zaten ama kaliteli firma diye buradayız ailecek. Madem artık bozdu, o zaman çok daha uygun fiyat/performans paketlerine sahip diğer operatörlere bakarız. Oraya geçip sonra tekrar gelsek bile "yeni müşteri" diye epey uygun kampanya veriyor.
-
Yıllık paket değil de normal paketlerden kullanıyorum ve konuya kesinlikle katılıyorum. Bu iş için Vodafone'a 12 ay taahhüt verdim ve 1 senedir test ediyorum. Durum şu;
Biri Turkcell diğeri Vodafone olmak üzere 2 ayrı hattım var ve ikisi de aktif ve ikisinde de 6 GB paket var. Turkcell her ayın 10'unda sıfırlanır maximum 5-6 gün sonra 'internetinizin %80'ini kullandınız bıdı bıdı' mesajı gelir. O mesaj üzerine telefondaki hücresel ayarını 'hücresel veriyi Vodafone üzerinden kullan' şeklinde aktif hale getiririm ve Turkcell'in arama kısmını Vodafone'un internetini kullanmaya başlarım.
İnanır mısınız 1 yıldır hiç sapmadı Turkcell'de 6 günde biten 6GB internet paketini Vodafone'da 24 gün kullanıyorum.
Kullandığım telefon aynı
Girdiğim internet siteleri aynı
Kullandığım uygulamalar aynı
Hatta ve hatta bazen tek tük uygulama güncellemelerini dahi Vodafone'dan yapıyorum ki ne zaman bitecek iyice emin olayım.
Yok aga 6 GB paket bitmiyor. Başka bir ek paket, avantaj falan yok dümdüz 6 GB 1000 DK.
Ya Vodafone'un sayacı bozuk ya da Turkcell'de ciddi sıkıntı var.
Tabi paket bitiminde 30-35 liradan otomatik ve rızam alınmadan tanımlanan paketleri saymıyorum bile. Otomatik tanımlansın istemiyorum dediğimde bile 10-11 liraya akıllı fatura sokuşturuyolar. Ölümü gösterim sıtmaya razı etmek gibi. Çok doluyum Turkcell konusunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rootzilla -- 16 Mart 2022; 15:38:58 >
Benzer içerikler
- balkanlar e sim
- turkcell ek internet paketi
- turkcell hat devir ücreti
- tercih edilen ağ türü xiaomi 2024
- numaram gizliden çıkmıyor
- turkcell telefon kiralama
- turkcell abone sayısı
- kapanan hat nasıl açılır
- mobil imza nasıl alınır
- çağrı sonlandırıldı ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X