Şimdi Ara

İnternet Tv özelliği olmayan aynı seri Samsung Led Tv lere İnternet Tv özelliği eklemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Panel aynı, harf serisi aynı (C serisi), giriş modülleri aynı, dizayn, giriş çıkış portları servis menüsü giriş kodları vs. herşey aynı... Millet olarak biraz cin fikirli insanlarız ve bu konulara yatkınız.. Mesela 40 C6200 serisi; HD uydu alıcılı ama Ethernet girişi de (Biliyorum bu modelde sadece ağ için) olmasına karşın İnternet Tv yok. Öte yandan 40 C 6740 - 40 C 6820 gibi modellerde hem Hd uydu alıcısı hemde İnternet Tv var. Sanırım bu iş yazılım ve o çoğu insanın girmeye bile korktuğu servis menüsündeki birkaç değiştirme işlemi ile alakalı diye düşünüyorum. Bu konulara meraklı eminim birçok arkadaş vardır, bu noktada bilgilerinizi-bildiklerinizi veya duyduklarınızı paylaşırsanız sevinirim. Saygılarımla..

• Kesinlikle katiliyorum,kesin vardir cozumu,acaba dedigin serilerin firmwareleri yuklenebilirmi ve yuklense sorun cozulurmu?
  • Valla hocam ilk aklıma gelen şeyde o !.. Şimdi düşünüyorum, kasa-dizayn-giriş/çıkış portları aynı yerlerde olacak kadar aynı menü -teknik özellikler birebir aynı... Geriye;

İnternet Tv özelliği olan bir firmware ve servis menüsünden ilgili ayarlara "Açık" veya ".... support=on" olayı gibi... Ama nasıl ve hangi ayarlar??
  • Galiba bu konuda kimsenin bir fikri veya deneyimi yok:-(

• Aynı şeyi bende düşünüyorum mantıklı da geliyor ve şeytan da dürtüyor amma; ya olmaz da herşeyi berbat edersek diyorum. Bu işlemi yaparızda olmaz ve pratik bir geri dönüş metodu yada yazılımı olsa bazen gözümü karartıyorumda!! Birde servis menüsünde takılıyorum acaba orda da yapılması gereken değişiklikler var mıdır diye..
  • Konu güncel! Bilgili ve meraklı arkadaşları bekliyoruz..
  • Ayrıca gözünü karartabilecek veya zaten gözü kara arkadaşları özellikle bekliyoruz:))))

quote:

Orijinalden alıntı: katle

Konu güncel! Bilgili ve meraklı arkadaşları bekliyoruz..
  • cozumu var verın 6200 unuzu alın benım 6820 yı. uzerıne 200 tl de alırım ama
  • Wakara,sen o tv nin uydu alicisini calistiramamistin galiba,bence sen de onun uzerinde calis
  • Arkadaşlar ,

Sizdeki tvde yani C6000 ve 6200 modellerindeki yazılımın içinde :

1. Linux işletim sistemi dosyaları
    2. exeDSP adlı ana program
    3. Arkaplan resimleri, menüler, ses dosyaları
    4. Eğer C6200 gibi DVB-S tuner varsa uydu alıcı ayarları
    5. Film oynatma yazılımı
    6. Network dosyaları , DLNA

tvnizi dönüştürmek istediğiniz internet tv olan modellerde :

1. Linux işletim sistemi dosyaları
    2. exeDSP adlı ana program
    3. Arkaplan resimleri, menüler , ses dosyaları
    4. Eğer C6700 veya C6800 gibi DVB-S tuner varsa uydu alıcı ayarları
    5. Film oynatma yazılımı
    6. Network dosyaları , DLNA
    7. İnternet tv ana yazılımı ve diğer küçük yazılımlar (widget)
    8. 3 boyutlu filmleri açmakta gerekli yazılım ve ayarlar
    9. Yayın kaydedici (PVR ) yazılımı

var. Bu aradaki yazılım farkında dolayı sizin tvnin yazılımı 40-50 mb civarı iken diğer tvlerin yazılımları 120-130 mb civarı. Sonuçta sadece servis menüsünden tv modelini değiştirmekle olmayan veya başka deyişle eksik olan yazılımları açamazsınız.

İkinci bir konu ise tv içindeki exeDSP yazılımı kendinisin ne olduğunu ve hangi yazılımla çalıştığını bilir. Bu yüzden diğer tvlere ait yazılımı tvnize yükleyemezsiniz. Uydu alıclar gibi ne yüklersen yükle tv izin versin durumu yoktur. Samsung , tvlerindeki yazılımları XOR ve AES gibi şifreler ile korumaktadır.

Üçüncü olarak belki birgün tv yaızlımı daha çok hack edlirse o zaman sizdeki eksik dosyaları bir şekilde tvye bilgisayardan telnet üzerinden bağlanıp usb bellek üzerinde eksik dosyalar atılabilir. Ama bu bile imkansız gibi bir durum , hayalden öteye geçemeyebilir. Kaldı ki tvnize güncel yazılım yüklediyseniz Samsung sürekli olarak bu tip sistem açıklarını kapatmaktadır.

Eğer VGA üzerinden tvye yazılım atma cihazı , yazılım atma programı ve diğer modellein ham (binary) yazılımı elinizde olsa tvnizi diğer modellere çevirmeniz mümkün olacaktır. Tabiki bu işlemden sonra yapılacak servis menüsü ince ayarlarını da bilmeniz gerekiyor. Normal kullanıcılarda bu tip cihazlar ve yazılım ve ayar bilgileri de olmayacağına göre bu işlemi de yapmak mümkün olmayacaktır.

Kısacası normal ev kullanıcıları için yapmayı istediğiniz şey imkansız gibi birşey. Tabiki şimdilik.

• Erder123 ilgin ve verdiğin bilgiler için çok sağol, hayallerimi yıkmış olsanda yine de teşekkürler... Wakara; izmirde olsan yüzyüze görüşelim ve kafa kafaya değişelim derdim dostum sana!! Benimki tıkır tıkır, sadece macera olsun! :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atasgun -- 25 Haziran 2011; 21:36:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.