Şimdi Ara

İnternetteki IQ testleri Tuzak !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birçok insan bu şeylere inanıyo ve her site ıq testi koyuyor . Bunların Hepsi Reklam Amaçlı . 11.09.2013 yılında internette MEB in yayınladığı bir makale ye göre "IQ testi Soruları yaşa göre değişir . İnternet siteleri üzerinden yapılan IQ testleri 10 veya 11 yaşlarındaki çocukların düzeyinde . Bu testler sadece insanların IQ sunu yüksek çıkarıyor . Hatta 12 yaşından büyük biri ortalama zekada olsa bile bu sorulardan IQ sunu 130 üzeri çıkarabilir . Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından özel Merkezlerde çocuğunuz için gerçek bir IQ testi (7-10 yaş) yaptırabilirsiniz ."

Ayrıca Çocuk Gelişimi Uzmanı Şenay Yılmaz ''Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki; zeka kavramı artık eskisi gibi algılanmıyor. Bundan üç-dört yıl önce zeka; sözelciler ve sayısalcılar olarak ikiye ayrılıyordu. Bence bu ayrım artık daha fazla. Bana göre zekanın ölçülebilirliği tartışılır ama farklılığı fark edilebilir. Skorlamadan çok yatkınlığa bakmak gerektiğini düşünüyorum.'' beyanında bulunmuştur .

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnternetteki IQ Testleri: Tuzaklardan Kaçının

İnternetteki IQ testleri, zekanızı ölçmenin eğlenceli bir yolu gibi görünse de, bu testler sıklıkla tuzak zeka soruları içerir. Bu sorular, sizi yanlış cevaplara yönlendirerek gerçek zekanızı yansıtmayan sonuçlar doğurabilir.

Tuzak Zeka Soruları

Tuzak zeka soruları genellikle aşağıdaki özellikleri taşır:

• Karmaşık ve kafa karıştırıcı ifadeler
    • Birden fazla doğru cevabı varmış gibi görünen seçenekler
    • Mantıksal hatalar veya paradokslar
    • Dikkat dağıtıcı ve alakasız bilgiler

Bu tür sorular, zekanızı ölçmek yerine, dikkat sürenizi ve problem çözme becerilerinizi test eder.

Gerçek IQ Testleri

Gerçek IQ testleri, standartlaştırılmış ve güvenilir değerlendirmelerdir. Profesyoneller tarafından uygulanır ve bilişsel yeteneklerinizi doğru bir şekilde ölçmeyi amaçlar. İnternetteki çoğu IQ testi bu standartları karşılamaz.

Testlere İhtiyatla Yaklaşın

İnternetteki IQ testlerine karşı ihtiyatlı olun. Sonuçlarınızı ciddiye almayın ve gerçek zekanızı ölçmek için kullanmayın. Eğlence amaçlı kullanıldıklarında zararsız olabilirler, ancak gerçek bir IQ değerlendirmesi olarak görülmemelidirler.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İnternetteki IQ testlerine katılmayı düşünüyorsanız, aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurun:

• Testin kaynağı ve itibarı
    • Soruların kalitesi ve zorluk derecesi
    • Sonuçların yorumlanması ve doğruluğu

İnternetteki IQ testlerinin sadece eğlence amaçlı olduğunu ve gerçek zeka seviyenizi ölçme yetenekleri olmadığını unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İnternet üzerinden IQ testi yaptıran işsizler mi varmış
  • bence de yalan 8 yaşında Cumhuriyet İ.Ö.O 'nda IQ testine girdim sordukları sorular bu saçmalıklardan zordu . 120 almıştım şimdi IQ testine giriyo adamlar 180 alıyo .
  • o testlere inanan insanın IQ zaten 400 falandır :)
  • Bir DH üyesi her zaman yüksek IQ sahibidir.
  • ben internetteki IQ testinin açığını bulup tüm soruları doğru yapmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

ben internetteki IQ testinin açığını bulup tüm soruları doğru yapmıştım

Helal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

ben internetteki IQ testinin açığını bulup tüm soruları doğru yapmıştım

hll qnq
  • Emin misiniz harbiden zeki adamımdır 130 civarı çıktı
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet_Şahin

o testlere inanan insanın IQ zaten 400 falandır :)

Epic fail

• quote:

Orijinalden alıntı: JeffJason

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet_Şahin

o testlere inanan insanın IQ zaten 400 falandır :)

Epic fail

Epic mi bilmiyorumda ironiydi hocam. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.