Şimdi Ara

İnternetten nasıl uzaklaşılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açıkçası internet yüzünden eskisi kadar mutlu olmadigimizi dusunuyorum. Tamamen birakmak elbette zor ama en azindan 80% oraninda uzaklasip çok nadiren girmek istiyorum sürekli sosyal medya bataklifina cekilmek istemiyorum ama biraktiktan 1-2 gün sonra dayanamayip giriyoruz genelde. Sizce ne kadar süre girmemeyi basarirsak yokluguna alışmış okuruz ve bagimliliktan kurtuluruz? İlk zamanlar ilk günler çok zor oluyor. Kafamızı surekli başka şeylerle meşgul etmeliyiz gibi

• Yavrum Nedir senin bu basit dertlerinden çektiğin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Teddy_ -- 17 Aralık 2024; 13:27:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Teddy_ kullanıcısına yanıt

Abi 'basit' dediğin şey yüzünden psikolojisi bozulan insanlar bile var benimki de cok ciddi olmasa da işte onlar gibi olmayayim en azindan diye önlem almaya calisiyorum. Hatta cogu gelismis ulkelerde artık internete, sosyal medya'ya falan mesafe koyulmaya baslandi. Zaten tamamen birakalim demiyorum ama telefona bakmaktan beynimizde çürümesin bence. Eski zamanlar daha iyiydi. Şu an kendimi işlerime dogru duzgun veremiyorum. Tam bir şey yapacam bi bakiyorum elimde telefon sosyal medyaya dalmisim falan. Film izlerken bile eskisi gibi deiliz film acikken telefona daliyoruz filmi kaciriyoruz, disarida ki hayati kaciriyoruz. Hayatin tadini cikaramiyoruz eskisi gibi. Yüzeysel bakarsan tabi her şey basit gorunur yanlis anlama

• Tüh genetiklerinde iradesizz disiplinsiz olarak kodlanmışsın

hayat bitti senin için artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Teddy_ -- 17 Aralık 2024; 13:35:32 >
  • Boş insansın o yüzden. Hobi edin

• Benim şikayet ettiğim konu, sosyal medyada çok fazla vakit geçiriyor olduğumdu.

Öncelikle bütün sosyal medya bildirimlerimi kaldırdım. Instagram'dan gelen mesajı hemen görmeme gerek yok atıyorum. Vaktim olunca açıp bakıyorum istersem.

İkinci olarak da, Apple Watch'a gelen bildirimleri sınırladım. Sadece banka bildirimlerini ve imessage'ı bıraktım. Benim telefonuma spam sms de gelmiyor. O yüzden sadece önemli bildirimler saatime gelmeye başladı, geri kalanı telefona geliyor. Böylece telefona baktığım süre de azalmış oldu.

Son olarak da, sosyal medya uygulamalarıma süre limiti ekledim, günlük 45 dakika olarak. Böylece telefona sürekli bakma alışkanlığının önüne geçmiş oldum.

Peki boş zamanımda ne yapacağım konusu ise sana kalmış. Ne yapmaktan hoşlanıyorsan onu yapacaksın, ertelediğin, üşendiğin sorumlulukları yerine getireceksin, yeni uğraşlar bulacaksın...

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Bunu yapmak istememin sebebi bir film izlerken dahi o filme odaklanmanin zor olmasi. Film acik aniden telefona daliyoruz ee ne anladik o filmden öyleyse? Ama eskiden boyle deildi ki. Telefonlarin olmadigi yillarda film acar ne guzel sonuna kadar keyifle başka yerlere bakmadan izlerdik. Tamam internetin hic iyi yanlari yok diyemeyiz ama kotu yanlarida var bir sürü. Sosyal etkileşimi, hayati falan cidden çok etkiliyor bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birebirde bu konu hakkında bilgilendirebilirim ama buraya yazmak üsendiriyor

• Benimki biraz da alışkanlık. Telefona saçma bir bildirim geliyor, neymiş diye elime alıyorum, alışkanlık ya Instagram'ı açıyorum ya başka bir uygulamayı.

Bu bahsettiğim şekilde kullanınca, telefona gelen bildirimlerin önemsiz olduğunu biliyorum. Bu sayede telefonu daha az elime alıyorum, daha az kullanmış oluyorum.

Biraz kendi alışkanlıklarını incele derim. Belki sen de bunun gibi bir çözüm bulabilirsin.

• aileyle arkadaşla falan vakit geçirince uzaklaşılıyo. tabi onlar da boş vakit geçirme oluyo. mesela aileyle vakit geçirme dediğin şey akşam film izlemek ya da TV izlemek gibi şeyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    bu tip detaylar önemsizmiş gibi görünse bile önemli. telefonun ekranının büyümesi bile İnternette geçirilen vaktin artmasına sebep oluyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

şimdi anlaşıldı neden piyasada küçük ekranlı telefon bulamadığım

• Dr. Alfred Blalock kullanıcısına yanıt

Düşünmen yeter 🙏

• İnternetten uzaklaşmaktan çok internetteki kalitesiz içeriklerinden uzaklaşmak denenebilir. Özellikle de kaydırmalı içeriklerden.

• Bu mesela. Ya da uygulamaların sürekli alakasız bildirimler göndermesi. Artık çoğu sosyal medya uygulamasındaki içeriğin sıkılmayalım diye çok kısa olması...

Herkes telefonda, internette, sosyal medyada, kendi uygulamasında, kendi sitesinde daha çok vakit harcamamız için uğraşıyor.

• Sadece kaydırma hareketini bile bıraksanız, rahat edersiniz.

• İnterneti kapattır. Bu ağır gelirse yerine zaman geçirebileceğin daha zevkli hobiler bulman gerekir.

• Sosyal medya hesaplarını kapat, telefonu odandan uzak tut. Kesin çözüm.

• Hiç yoktan telefonun direkt ekranında olmasın sosyal medya. Klasör içinde felan olsun. Ben aşırı sipariş veriyordum. O bile çözdü sorunumu. Gözüme göründükçe giriyordum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İmkanın varsa dağa çık iyi gelir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.