Şimdi Ara

İnterrail Rotam Tavsiye lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar önümüzdeki temmuz ayından itibaren yaklaşık bir aylık yada 25 günlük bir interrail gezisi plaanladık iyi bir arkadaşımla birlikte gitmeyi planlıyoruz. yanlız birçok soru işareti oluştu ikimizde de rota yapmaya kalktık onunla başlayım isterseniz önce
    planladığımız rota

İSTANBUL (UÇAK)- VİYANA (KALMA YOK) - PRAG(2 GÜNKALMA) - BERLİN (1GÜN KALMA) - AMSTERDAM(2GÜN) - PARİS( 2GÜN) - MADRİD (2GÜN) - BARCELONA(2GÜN) - MARSİLYA (1GÜN) - MİLAN(1GÜN)- FLORANSA(1GÜN) - ROMA(2GÜN) - VENEDİK(1GÜN) - VİYANA(UÇAK İST DÖNÜŞ)

GİBİ KABATASLAK BİR ROTA ÇIKARTTIK.
    tecrübesi olan arkadalşar çıkartmamız yada mutlaka eklememiz gereken bir şehir varmı ? amacımız büyük ve popüler şehirlerin çoğunu görüp gezmek yemeğin çok pahalıya geldiğini öğrendim ikimizde sıkıntılı tipler değiliz yani makarnayla 1 ay geçirebiliriz de sorun değil ikimizde gece hayatını çok seviyoruz. bol bol içip gezmek istiyoruz. parayı yemekten kısıp içmeye de verebiliriz o sebeple gardan sorduğumda 20 gün sürekli bilete 800 tl gibi bir fitay ist viyana gidiş dönüşe de 250 gibi yani ortalama sadece yol 1000 tl tutacak gibi 1000 de vize cart curt işleri için gider diye tahmin ediyorum kişi başı sadece harcamalık 3000 tl ile çıkmayı düşünüyoruz yola sizce yeterli olurmu? yoksa biraz kısmak mı gerekir gezinin süresini yardımcı olursanız sevinirim...

• tamam orayada katıldım buradaki arkadaşlardan tavsiye de bekliyorum hala ama :)
  • trenlere olur olmaz çok supplementt veriliyor. Önceden trenleri iyi ayarlamaya çalış. Yoksa rota bitmeden donmek zorunda kalabilirsin.
  • vaoouuw rotaya bak supermis mutlaka bol ss cek onlerden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • supplement olay ınedir açarmısın orayı biraz ? zaten pinpirik bir tipim hocam yani yapacağım işi 2 gün öncesinden hazır bulundururum bir şehhre gider gitmez ilk işim çıkış biletini almak olur zaten en fazla 1 gün esnetirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: igetsky

vaoouuw rotaya bak supermis mutlaka bol ss cek onlerden

gopro hero 3 ve sony h50 ile gideceğim albüm hazırlarım mutlaka da bi ayarlayıp gidebilirsek işte :):)
  • Biletinin kapsamadığı trenlere ekstra ücret veriyorsun. Bazen rezervasyon ucreti alıyorlar. Pinpirikli ol önceden ayarla ama bir yerden sonra her istediğini yapamayabiliyorsun. Trenler uymuyor, zaman sıkıntısı oluyor. Bir daha gitsem daha az şehire gider daha uzun kalırdım. Sürekli tren kovalamakta yoruyor insanı.
  • hmm peki benim rotam için ne gibi bir tavsiye vereblilirsiniz ? yaniş mümkün olduğunca küçük yerleri elemeye çalıştım 2 şer belkide 3 er günden en büyük şehirleri ekledim belki paris madrid arasına 2 gün lisbon u sıkıştırabiliriz marsilya ve milanı transit geçip
  • Bazı şehirleri trenlere göre seç bence. O gün tren istediğin zaman olmaz, rotanı değiştirmek zorunda kalabilirsin.
  • şimdiden görebiliyormuyuz bunları hatların olduğu resimden bakarak tcdd nin çizdiğim kalmalı kalmasız rota şu şekil

viyana-prag-berlin-amsterdam-brüksel-paris-bordeaux-madrid-barcelona-marsilya-milano-floransa-roma-floransa venedik- viyana bunların hepsinin üzerinden hat var ama saatleri görebileceğimiz bir yer varmı şimdiden mesela
  • Venedik'ten Viyana biraz abes olmuş. Zaten yolculuğunuz sonlarında enerjiniz çok azalacak bir de o dönüş yolu bence katlanmaya deymez. Size önerim Roma veya Milano'dan Türkiye'ye dönmeniz. Zaten İtalya'dan uçak biletleri de uygun fiyat olarak. Avrupa'da tren hatları çok fazla var. Hele Viyana - Berlin arası doludur zamanı ayarlamaya gerek yok. Gün içinde varın trene binin o derece. Gece en geç tren 3'te falan oluyor. Bazı şehirlere trenler 9-10'da bitebiliyor. Bu da ne demek; ya geceyi tren istasyonunda veya bir hostel'de(sadece uyku için 1 gece parası vermek bize lüks gelmişti ama dışarıda yattığında insan perişan halde uyanıyor) geçirmeniz gerekecek ya da yakın duraklara tren arayacaksınız. Bu olay çok işinize yarar. Örneğin Paris'ten Brüksel treni elimizde interrail biletleri olmasına rağmen kişi başı 39 euro gibi bir ücret talep edildi. Tabii ki bu parayı veremezdik bizim 1.5 günlük masrafımızdı bu. Bizde haritayı açıp brüksele yakın yerler aramaya başladık ve küçük şehirlere trenlerin genelde ek ücret talep etmediğini anladık. Zaman kaybı oluyor biraz ama 39 euro yerine hiçbir ücret vermeden Paris'ten Brüksel'e gittik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moritanyalı -- 22 Kasım 2013; 2:50:19 >

• Madrid milanı salla brugge gent morocco Montpelier buraları ekle 3000lira gece hayatına duşkunseniz biraz sıkıntıya duşurebilir ama ben kısarım gerekirse sokakta garda kalırım diyorsan tamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a_n_u_b_i_s1_2_3 kullanıcısına yanıt
    http://www.bahn.de/p/view/index.shtml burdan görebilirsin heralde.Bende bi sıkıntı çıkmazsa ocak sonunda 22 günlük seyahat yapacağım
  • Ek ücret niye talep ettiler ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orrran

Ek ücret niye talep ettiler ki ?

Bazı trenler rezervasyon talep ediyor. İnterrail biletleri bu biletlerin fiyatını indiriyor ama tamamını karşılamıyor. Nadirende olsa çıkıyor bu tarz trenler. İspanya'da özellikle çok karşılaştık. 22 gün içinde kişi başı toplam 35 euro vermişizdir ek ücret.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pengarox

quote:

Orijinalden alıntı: orrran

Ek ücret niye talep ettiler ki ?

Bazı trenler rezervasyon talep ediyor. İnterrail biletleri bu biletlerin fiyatını indiriyor ama tamamını karşılamıyor. Nadirende olsa çıkıyor bu tarz trenler. İspanya'da özellikle çok karşılaştık. 22 gün içinde kişi başı toplam 35 euro vermişizdir ek ücret.

Rezervasyon zımbırtısını duymuştum.Şuan portekizdeyim ispanyayla fransaya gitmicem interraille , inşallah diğer ülkelerde karşıma çıkmaz.Ayrıca sen ne zaman yapmıştın
  • rotaya tersten başlamaya karar vedim çünkü arkadaşında dediği gibi venedikten viyana dönüş yolu çok saçma kalıyor. direk türkiye milan uçak ile başlayıp araya sıkıştırabilirsem ibiza yı da sıkıştırıp rotayı takip edip viyana dan uçakla türkiye şeklinde düzenledi şuanda
  • http://www.interrail.eu/plan-your-trip Bu siteden trenlere bakabilirsin;

http://www.raildude.com/train/travel-routes.html burada da rota bilgileri var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.