Merhaba, İş için MacBook laptop kullanıyorum ve masaüstü olarak da iMac kullanıyordum ancak satıp klasik bir masaüste sisteme geçiş yapmayı planlıyorum. Monitör olarak Samsung G8 Odyssey Oled 34" sipariş geçtim. Beni uzun süre götürecek, bazı ses programları kullanacağım (Audacity vb.) ve ayrıca arada oyun oynayacağım (CS, Valorant gibi) bir sistem arayışındayım. Önceliğim vade farksız taksitlendirme ve güvenilir bir yerden sipariş vermek. Forumda birçok konu okuyarak, Axess'e 6 taksit yapan Inventus'u buldum ve önerileri dinleyerek şöyle bir sistem oluşturdum.
https://inventus.com.tr/arezu linkinden oluşturdum. Önerileriniz benim için çok kıymetli, şimdiden çok teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenerbahçeli Üye -- 22 Aralık 2024; 22:14:29 > |
Inventus'tan 4070 Super'li Sistem - Lütfen Öneri ve Destek
-
-
7500f ne yazik ki aşırı ısınan bir işlemci iyi bir kule soğutma işinizi çözecektir, Asus anakart alarak doğru seçimi yapmışsınız, muhtemelen ramleriniz 5600 yerine 5200 mhz de çalışacaktır bu da sistem açılış hızınızı 4-5 katına çıkaracaktır “Ddr5 sistem kullanıyorum 2 adet PC’m MHz değerleri en tepede olup +1 dakika da açılıyor arkadaşımın sisteminde Ramleri 5200 e sabitledim çok daha stabil belki 5 belki 10 saniye içerisinde açılıyor. Son bir önerge olarak vaktiniz varsa bekleyin 5 bin serisi bir ekran kartı ve daha iyi bir işlemci alabilirsiniz. -
Sogutucu olarak bunu alirsin.
https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-thermalright-burst-assassin-120-tl-c12c-fiyati,634899540.html -
@n201 @lokkatto yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sistemi seçerken şu işlemci soğutucuları da eklenebiliyor. Bunlardan birini mi tercih etmeli yoksa @n201 hocamın dediği ürün yeterli olur mu?
Bir de dediğim gibi bu konulara çok uzak kaldığım için sormak isterim, sonradan alınan işlemci soğutucusunu takmak kolay olur mu? Çok teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenerbahçeli Üye -- 22 Aralık 2024; 22:23:30 >
-
Peerless assasin fazla olur buna diye onermedim ztn onu alsan da demonte gelcek sen takacaksin.Yutuptan bak takarsin.
Takamam vs dersen sivi sogutma al montajli gelsin -
@n201 Hocamın verdiği tavsiye son dönemin en popüler 12cm kule soğutması oldukça iyi diye biliyorum sonradan takma kısmına gelinde elinizden geliyorsa deneyebilirsiniz yanlışım yoksa kule soğutmalar artık termal macun sürülü geliyor ddr5 uyumlu kiti vs. Stock soğutucuyu söküp işlemci üzerindeki macunu temizlerken hassas davranın yeni nesil işlemciler çıplak olduğu için macunun istenmeyen yerlere gitmesi sizi üzebilir. -
-
Piyasadaki fiyatlar hemen hemen birbirini kovalıyor hocam, fiyatlar ne yazık ki yüksek çünkü iş birliği adı altında normalde 25 bin bandında satılan sistemi 14 bine satabiliyorlar hazır sistem videolarını takip edebilirsiniz veya cuma günleri ince hesapta gaming gecesi hazır sistemleri oluyor tabii bu epeyce uzun bir süreç vaktiniz varsa tavsiye ederim yoksa hayırlı olsun güzel günleri kullanın -
bundan sonra 7500/7600 yerine 9600X alınır
aldığın amd sistem de bellek expo özellikli olsun (belki expo özelliklidir)
-
Alabiliyorsaniz 6000 Mhz hizinda CL si dusuk bir RAM tercih edin
Aceleniz yoksa RTX 5xxx serisini beklerseniz iyi olur , mumkunse 16 GB vram li bir GPU yu almaya calisin. 12 GB li alsaniz bile 5xxx serisi yeni bir teknoloji ile gelecek, muhtemelen her turlu daha iyi performans alirsiniz
-
Fiyat olarak 5xxx serisi 4070 Super’e benzer bir fiyatta mı bekleniyor? Olabildiğince f/p bir bilgisayar kurmaya çalışıyorum. Bütçe ciddi anlamda bu şekilde tam oluyor.
Sizce yine de bu sistem yerine farklı bir tercih mi yapılmalı?
-
4070 Super e benzer bir GPU elbette secenekler arasinda olacaktir, fiyat ne olur bilemem elbette veya onu beklerken 4070 in fiyati ne olur
onun disinda sectiginiz parcalar uygun gorunuyor, SSD konusunda bilgim yok o konuyla ilgili forumlara bakabilirsiniz. Genelde DRAM li SSD alinmasi tavsiye ediliyor ama son okudugum dokumanlara gore oyun icin aliyorsaniz DRAM li olmasi oyun performasinda o kadar de etki etmedigini gosteriyor DRAM in.
-
Hem oyun hem de iş için de kullanabilirim hocam. SSD için seçenekler şöyle aslında;
Burada sanıyorum ki en uygun DRAM'li SSD Samsung 980 Pro 1 TB. Bu da Kioxia Exceria Plus g3'ün üstüne 2.000 TL daha eklenerek alınabiliyor. Sizin öneriniz bu mu olur yoksa Kioxia ile devam etmek daha mı f/p olur?
-
Peerless var bende onu takmadan önce 97 derece geziyordu 7500F taktıktan sonra Stalker 2de maksimum 67C gördüm diğer çoğu oyunda 60 dereceyi geçmiyor.
-
https://www.gamegaraj.com/urun/modart-7a-rtx4070s/ hocam almadıysanız haberiniz olsun -
Bu daha mı iyi oluyor hocam? Taksitli fiyat benzer, ben de taksitli düşündüğüm için sormak istedim
-
Daha iyisinden çok daha ucuz parçalar sizinkisine göre daha kalitesiz. Sadece işlemci 7600 o da çok bir fark oluşturmaz. -
Bu konuda cok bilgim yok o yuzden yorum yapmak istemiyorum ama dedigim gibi dram cok da gerekli degilmis oyunlarda cunku daha cok read islemi yapiliyor oyunlarda. Butceniz varsa 2TB lik bir SSD almanizi tavsiye ederim. Ayni marka model in 1 TB / 2 TB fiyatlarini karsilastirirsaniz ikinci TB in daha ucuza geldigini goreceksiniz. Ama sunu da yapabilirsiniz ana kartiniza baktim ikinci SSD yi destekliyor. Daha sonra SSD ler daha da ucuzlayinca yeni 2 TB lik SSD alirsiniz
-
Biraz ozellestirdim 46700 tl oldu, tabi taksitli mi almak istiyorsunuz bilmiyorum ona gore karar verebilirsiniz
-
baska bir arkadas da yazmis
birde su var 6 taksitli
www.gamegaraj.comDeimos 7A-RTX Super - Game Garajhttps://www.gamegaraj.com/urun/deimos-7a-rtx-super/ozellestirdim benzer sekilde 51300 oldu
Benzer içerikler
- bilgisayarımı satmak istiyorum ne kadar eder
- hotfix nedir
- rx 7600 alınır mı
- i3-12100f alınır mı
- oyun için amd mi intel mi
- intel 15. nesil
- snapdragon 8 elite antutu
- snapdragon 888
- cpu nedir
- kirin 9010
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X