Şimdi Ara

INVERTER İÇİN İLGİNÇ FİYAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PROFİLO P3ZMI12904 INVERTER KLİMA

EER ve COP DEĞERLERİ YAZMIYOR AMA TELEFONLA ALDIM
    EER 3,21 COP 3,63
    BTU ARALIĞI: 2450-1350
    FİYAT: 12 taksit 1100 TL

ACİLEN YORUMLARINIZI BEKLİYORUM....

(BOSCH, SIEMENS ve PROFILO da ortak modeller var. SANIRIM MIDEA üretimi. Yukarıdaki ürün hakkında yorumlarınızı gerçekten merak ediyorum.)

• Mailime hızlı bir şekilde cevap aldım. teknik değerleri excel olarak yollamışlar... Şimdi yorum yapmak daha kolay olacak sanırım. Pazarlıkla 1000 TL (12 taksit) alabileceğimi düşünüyorum.

Soğutma Nominal kapasite Btu/h 12000(2450~13500)
    W 3514
    Çekilen enerji W 1095( 210~1380 )
    Çekilen akım A 4.9(1.0~6.2)
    EER ( soğutma ) W/W 3.21

Isıtma Nominal kapasite Btu/h 13000(2800~16000)
    W 3807
    Çekilen enerji W 1055( 210~1480 )
    Çekilen akım A 4.7(1.0~6.6)
    COP (ısıtma) W/W 3.61
    Frekans / Voltaj Ph-V-Hz 1Ph, 220-240V~, 50Hz
    Nem alma kapasitesi L/h 1.1

İÇ ÜNİTE
    Hava debisi ( Yüksek,orta,düşük hızda ) m3/h 500/420/350
    Ses seviyesi ( Yüksek,orta,düşük hızda ) dB(A) 42/39/36
    Boyutlr ( G * D *Y) mm 790x190x275
    Net Kg 8.5

DIŞ ÜNİTE
    ses seviyesi dB(A) 56
    Boyutlr ( G * D *Y) mm 780x250x540
    Net Kg 35.0

Gaz tipi R410A
    Isıtma tipi Heat-Pump
    kompresör tipi Rotary

• herşey güzel hoş klimada fiyatda güzel ancak iç ve dış ünite ses seviyeleri nedir öyle ya minimumda 36 ve 56 baya yüksek yani ama bu değerleri hiç kale almıyorum çalışan sistemin sesini dinlemek gerek adamları testi nasıl yapıyorlar bu değeri nasıl buluyorlar belli değil
  • Aynı ürünün siemens olanı da bu... SIEMENS S1ZMI12904
  • Müthiş düşük bi hava debisi var kesinlikle düşünmenizi tavsiye etmem cihazın 28 dereceye bile çıkartabileceğini sanmıyorum sıcaklığını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eina

Müthiş düşük bi hava debisi var kesinlikle düşünmenizi tavsiye etmem cihazın 28 dereceye bile çıkartabileceğini sanmıyorum sıcaklığını.

Yorum için çok teşekkür ederim. ya ben de bir zibro yada airfel inverter almak isterim elbette ama aradaki fiyat farkı böyle olunca ve 1000 TL gibi bir bütçe ayrımışken bu işe işte 100 TL daha ekleyim 1100 TL civarına bir inverter alabiliyorum. forumda da bilindik pahalı markalar filan değerlendirilmiş. bu klimalarla ilgili iyi bir değerlendirme yok.

hava debisine baktım demirdökümler de de 550 m3 airfelde 420 görünüyor.... Bunun hava debisi değerleri de diğer markalarla karşılaştırınca normal görünüyor? Neden düşük bir debisi var dediniz?

Peki Şimdi bir bayi ile saha görüştüm 1150 TL (12 taksit) fiyat verdi o da...

• Hocam birde vaillant'a bakın derim düz split 12.000 Btuluğunu kullanıyoruz yazın gayet iyi serinletti odayı EER oranı 3.22 COP oranıda 3.68'dir.Ayrıca gösterdiğiniz klima inverter olmasına rağmen verimliliği pek iç açıcı değil split klimalarla aynı

http://www.vaillant.com.tr/urunler/klimalar-1/klima-modelleri/produkt_vaillant/Mono_Split_Klimalar.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailornek

quote:

Müthiş düşük bi hava debisi var kesinlikle düşünmenizi tavsiye etmem cihazın 28 dereceye bile çıkartabileceğini sanmıyorum sıcaklığını.

Yorum için çok teşekkür ederim. ya ben de bir zibro yada airfel inverter almak isterim elbette ama aradaki fiyat farkı böyle olunca ve 1000 TL gibi bir bütçe ayrımışken bu işe işte 100 TL daha ekleyim 1100 TL civarına bir inverter alabiliyorum. forumda da bilindik pahalı markalar filan değerlendirilmiş. bu klimalarla ilgili iyi bir değerlendirme yok.

hava debisine baktım demirdökümler de de 550 m3 airfelde 420 görünüyor.... Bunun hava debisi değerleri de diğer markalarla karşılaştırınca normal görünüyor? Neden düşük bir debisi var dediniz?

Peki Şimdi bir bayi ile saha görüştüm 1150 TL (12 taksit) fiyat verdi o da...

Max fan debisine bakıyorsunuz ama siz orta fan debisine bakın 420. 12.000 Btu/h lık bi değer için bu debi çok düşük.Tabi kıyaslanamaz ama Mitsubishi de bu değer 600. Bence inverter alacağınıza bu parayla standart daha kaliteli bi klima almanızı öneririm.

• quote:

Max fan debisine bakıyorsunuz ama siz orta fan debisine bakın 420. 12.000 Btu/h lık bi değer için bu debi çok düşük.Tabi kıyaslanamaz ama Mitsubishi de bu değer 600. Bence inverter alacağınıza bu parayla standart daha kaliteli bi klima almanızı öneririm.

Tamam ama neden? karşı çıkmak için söylemiyorum bunu... gerçekten ikna olmaya ihtiyacım var. 1100 tl ye inverter klima ve 3+4 yıl garanti veriyorlar. çalışma prensibi olarak inverterın en kötüsü bile standarttan iyi değil midir? kaldı ki bosch, siemens gibi markalar çok ama çok kalitesiz ürün satmazlar heralde... yani vasat olabilir ama çok kötü olacağını sanmam. tabi asıl sorum bu inverter yerine neden standart klima almalıyım? ve kesinlikle 1000 TL civarı olmalı? bunun alternatifi nedir?

• Hocam o fiyat aralığında en iyi inverter arçelikde var. Arçeliğin 90064 modeli var. Forumu yeterince araştırırsan topiği de var. Orda detaylı bilgiye ulaşabilirsin. Bende 2 tane var ve bir çok markanın inverter cihazından daha iyi değerleri var. Çektiği akımı vs. değerlerini bizzat kendim ölçtüm. Yani değerler asparagas falan da değil. Hoş ne satan ne de takan cihazı tanımıyor. Memlekette tanıtımını ben yapacağım bu gidişle. 1150 den 12 ay taksitle bütün arçelik bayilerinde almayanı dövüyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: koko69

Hocam o fiyat aralığında en iyi inverter arçelikde var. Arçeliğin 90064 modeli var. Forumu yeterince araştırırsan topiği de var. Orda detaylı bilgiye ulaşabilirsin. Bende 2 tane var ve bir çok markanın inverter cihazından daha iyi değerleri var. Çektiği akımı vs. değerlerini bizzat kendim ölçtüm. Yani değerler asparagas falan da değil. Hoş ne satan ne de takan cihazı tanımıyor. Memlekette tanıtımını ben yapacağım bu gidişle. 1150 den 12 ay taksitle bütün arçelik bayilerinde almayanı dövüyorlar

Arçeliğin sitesinde 12 taksitli fiyat 1365 görünüyor. 1150 den 12 ay taksitle nereden alabiliriz bu ürünü.

• Size durumu şöyle açıklayayım.Inverter cihaz herzaman avantajlı değildir.Debisi düşük bir cihaz kullandığınızda cihazın içeriyi soğutması çok daha geç olacaktır.Heleki ilk max fan devrinde içeriyi soğutması.Daha sonra fan debisi düşük olduğu için cihaz kendini kısamayacak ve sürekli içeriyi soğutmak için yüksek fan devrinde çalışmak zorunda kalıcak.Standart cihazında öyle dendiği gibi çok büyük elektrik sarfiyat farkı oynamaz.Demeraj akımı dediğiniz olay 3sn lik bi olay.Ve herzaman standart cihazın ısıtması, inverter cihazın ısıtmasından çok daha iyidir.Çünkü içeriyi ısıtttıktan sonra inverter cihaz kendini kısmaya başlar.Bu yüzdende ağız çıkış sıcaklığı 30 35 derecelere kadar iner.Senin vücut ısın 36,5 37 olduğunu varsayalım gönderdiği sıcaklık sana hafif soğuk gibi gelir.Inverteri kötülediğimden değil ama senin konumudan çokda mantıklı değil inverter.Ki görüyoruz piyasada düşük kalite inverter larda genellile kart arızası yaşattığını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 24 Eylül 2010; 12:31:20 >

• mükemmel bir açıklama.. bende ilk klimamdan (ilk aldığım klima inverter) sonra çok üşüdüğüm için diğer klimalarımı eina ve doğrultusunda bilgiler veren arkadaşlardan aldığım bilgilerle, diğer klimalarımı klasik aldım. bende inverter klimaya karşı değilim yerin durumuna görede her zaman tercihlerim arasındadır.. eina arkadaşımız çok net bilgiler vermiş. teşekkür ediyorum kendilerine. ve tüm bilgisini esirgemeyen usta ve arkadaşlarıda ekliyorum teşekkürüme.

quote:

Size durumu şöyle açıklayayım.Inverter cihaz herzaman avantajlı değildir.Denisi düşük bir cihaz kullandığınızda cihazın içeriyi soğutması çok daha geç olacaktır.Heleki ilk max fan devrinde içeriyi soğutması.Daha sonra fan debisi düşük olduğu için cihaz kendini kısamayacak ve sürekli içeriyi soğutmak için yüksek fan devrinde çalışmak zorunda kalıcak.Standart cihazında öyle dendiği gibi çok büyük fiyat farkı oynamaz.Demeraj akımı dediğiniz olay 3sn lik bi olay.Ve herzaman standart cihazın ısıtması, inverter cihazın ısıtmasından çok daha iyidir.Çünkü içeriyi ısıtttıktan sonra inverter cihaz kendini kısmaya başlar.Bu yüzdende ağız çıkış sıcaklığı 30 35 derecelere kadar iner.Senin vücut ısın 36,5 37 olduğunu varsayalım gönderdiği sıcaklık sana hafif soğuk gibi gelir.Inverteri kötülediğimden değil ama senin konumudan çokda mantıklı değil inverter.Ki görüyoruz piyasada düşük kalite inverter larda genellile kart arızası yaşattığını.

• mitsubishi inverter 12binlik için bayi 1750tl peşin fiyatı verdi.Bosch 12binlik inverter için 1315tl, klasik için 925tl fiayt verdi. antalyadaki oturma odamda beş saatten fazla oturursam inverter kullanmam gerekiyormuş ama inverter değilde klasik alırsam daha mı uygun olur marka ve fiyat konusunda öneriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofelyaofi -- 12 Ekim 2010; 11:36:14 >
  • Merhaba arkadaşım... Öncelikle bosch, siemens ve profilo aynı klimaları kullanıyor çünkü hepsi midea üretimi... Klimalar nasıldır hiç bilmiyorum... Ben tam airfel artfull 12000 lik klimanın tıpatıp aynısı olan GREE 12000btu yu 785 tl (12 taksit) almak üzereyken bizzat airfelden iyiniyetli bir yetkili eğer günde 6 saati geçecekse mutlaka inverter alın dedi...

Bir başka önemli şeyde şu bu forumda eğer airfel alacaksan bir sürü yorum yazılır. yani zibro yada airfel almıyorsan günlerce bir değerlendirme beklersin... karşılacağın şeyleri şimdiden söyleyeyim... arçelik, vestel, beko çook kötü... iyi denilen birkaç marka için "çinde üretiliyor", laf söylenemeyecek cihazlar için "çok pahalı" vb... yorumlar olacak... yani alınabilecek tek klima zibro yada airfell olacak...

Fakat kimsenin hakkını da yememek lazım örn. eina arkadaşımız hava debisi üzerinden gayet mantıklı bir değerlendirme yaptı... tabi uzun saatler mersin, antalya, izmir gibi akdeniz ikliminin yaşandığı yerlerde de bu hava debisi bu denli önemli midir bilmem? inverter zaten uzun süreli çalışacağı için odayı ilk çalışmada biraz daha geç ısıtmasında bir sakınca var mıdır bilemiyorum...

Yani dediğim gibi ben 785 TL (12 taksite) GREE(airfel artful) 12000 lik alacakken bizzat satıcı "kardeşim tüm klimalar artık yavaş yavaş invertera dönüyor... en ucuz inverter ne alabiliyorsan onu al bence" dedi... ben de bi durdum kaldım...

bütçesi çok olanlar için dert değil ama böyle elin 1000 TL bütçesi olanlar için düşündürücü bir durum...

• Teşekkür ederim peki klima kampanya ve indirimli süresi için acaba bu ay mı uygun olur yani biraz daha beklersek daha uygun fiyata alır mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofelyaofi -- 12 Ekim 2010; 16:58:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofelyaofi

TEŞEKKÜR EDERİM PEKİ KLİMA KAMPANYA VE İNDİRİMLİ SÜRESİ İÇİN ACABA BU AY MI UYGUN OLUR YANİ BİRAZ DAHA BEKLERSEK DAHA UYGUN FİYATA ALIR MIYIZ?

İnternette büyük harf -bağırma- anlamına geldiği için mesajınızı yeniden düzeltmeniz gerekir.
  • sanırım bu ay iyi kampanyalar olur... yaz başlarken de öyleydi... beko 7000 btu 399 a satılmıştı... ve daha bi sürü kampanya... bence bi 10-15 gün beklemekte fayda var...
  • vestel inverter 12binlik klima nasıldır? 1000 tl asyacarda 10 taksit fiyat verdiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.