Şimdi Ara

İP ADRESLERİ VE ADSL MODEMLERLE İLGİLİ PROBLEMLER BURAYA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar mesleğimle alaklı olarak uzunca bi süre ar-ge yapmak zorunda kaldım ve birazda bilgi sahibi olduğuma inanıyorum elimden gelen yardımıda sizlerle paylasmak ıstıyorum...özelliklede ip adresi, adsl modemler,port lar ve yönlendirmelerinize çözüm....

• Selam,
    İlk defa yeni bi ADSL modem alıcam...
    Forumu biraz inceledim ve kafam iyice karıştı..
    En son USRobotics® Wireless ADSL2+ Starter Kit almaya karar verdim...
    Bu modem nasıldır? Yorumlar mısınız?
  • o modem hakkında tam net bılgı veremicem ama tavsıyeme gelince adsl 2+destegı olması cok ıyıde suanda yanı ılerıye donuk ıs yapmıs olursun.fakat adsl2 ye gectıgımızde 2 megabıt bı baglantı hıznının232 dolaroldugu bı ulkede daha dogrusu ulkemızde adsl2 nın aylık kullanım ucretı ne olur bılmem yanı o sıstemın turkıyede oturması ve ulkeyı sarması en az 2 sene. kısacası benım tavsıyem herkese aırtes tır 4 portlu coklu kullanıcı destegı olan modelı aynı zamanda veb arayuzu de turkcedır ve oldukca kolay dır,birde fıyat ve performansı bır tartıya koyarsak urun makul sayılabılır...

{şu an evdeyim ve ayrıntılı bilgiler çalıştığım şirkette senin modemle ilgili biligiyi pazartesi okuyabilirsin buradan..}
  • ok
  • adsl2+ gelince adsl2 desteklenmeyecek mi? bu konuda bilginiz varmı?
    adsl2 nin mesafe yönünden adsl göre farkı var . tabi 2+ daha iyi adsl2+ gelince sadece mesafe değil bağlantı kalitesininde değişeceğini söylüyorlar budurum da adsl2 destekli modemlerin hiç bir getirisi olmayacak mı ? bu konu açıldığında genelde kavga çıktığından doğru bilgiler alamıyoruz. yada gerçek anlamda bilinmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: casual

adsl2+ gelince adsl2 desteklenmeyecek mi? bu konuda bilginiz varmı?
    adsl2 nin mesafe yönünden adsl göre farkı var . tabi 2+ daha iyi adsl2+ gelince sadece mesafe değil bağlantı kalitesininde değişeceğini söylüyorlar budurum da adsl2 destekli modemlerin hiç bir getirisi olmayacak mı ? bu konu açıldığında genelde kavga çıktığından doğru bilgiler alamıyoruz. yada gerçek anlamda bilinmiyor.

öncelikle şunu söylemek gerekir,adsl2 şu anki adsl hattlarının bırz daha geliştirilmişi olacaktır yanı belırlı standartalara gore %50 daha hızlı bi bağlantı olacaktır.ve şu anda kullandıgımız adsl nın oncelıkle adsl2 ye daha sonra ıse adsl 2+ ye gecmesı beklenıyor.adsl2 çıktığında öncelikle yurt genelinde adsl olmayan yer kalmayacak gibi yani telefon hattının olduğu her yerde adsl yok su anda ama adsl2 olacak,ve ileride ama ne kadar zaman sonra bilmiyorum adsl2+ cıkacak ve yuksek hızda baglantı saglancak yani şu anki bağlantı hızının 3 katı olacak.Benim tavsiyem şuanda normal bi şekilde adsl bağlantımızı devam ettirip her ne kadar adsl teknolojisini takip etsekde yinede bunun türkiye için geçerli olması en az iki sene sürecek ve bizim adsl2+ destekli modem almamız bir nevi cebimizdeki paraya bağlı diyebilirim yani normal bi modem 3 liraysa adsl2+ destekli modem şu anda 6 lira... ve zaten çıktığında düşünebiliyomusnuz aylık kullanım ücretlerini....

• quote:

Orjinalden alıntı: dreternity

Selam,
    İlk defa yeni bi ADSL modem alıcam...
    Forumu biraz inceledim ve kafam iyice karıştı..
    En son USRobotics® Wireless ADSL2+ Starter Kit almaya karar verdim...
    Bu modem nasıldır? Yorumlar mısınız?

aslında kararında haklısın o kadar çok çeşit varki adsl modemlerde türkiye pazarında rekabetde çok şu anda ama sankı hepsı anlasmalı gıbı aynı ozellıklerdekı modemler hep aynı fiyatta...ama bunu belirleyebilmek için bi kıyaslama yaptım ve şöyle bi sonuç çıktı ortaya;

USRobotics® Wireless ADSL2+ Starter Kit ve AIRTIES RT-210 ADSL2+ MODEM arasındaki tek fark;
    AIRTIES 3 Yıl garanti veriyor usrobotics 2 yıl garanti veriyor ve benim içinde ürün alırken en çok dikkat ettiğim nokta olan teknik desteği aırtıes 7/24 veriyor fiyat olarakda aynı ama karar senin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • USRobotics® Wireless ADSL2+ Starter Kit'de ki usb adaptör, bence artı bi özellik. Wireless modemde fazladan eternet girişinin pek bi anlamı yok bence..
    Bu yüzden USRobotics almaya karar verdim...
    İlgin ve verdiğin bilgiler için saol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreternity -- 15 Mayıs 2006; 21:12:58 >
  • Merhaba,

Kablosuz bağlantıyla ilgili birşey danışmak istiyorum. Notebook'u birden fazla ağ'da kullanıyorum. Ve bu ağlar için birbirinden farklı ip, gateway, dns gerekiyor. Ben her yeni bir ağa bağlanmak istediğimde o ağın ayarlarını girmek zorunda kalıyorum.
    Fuj-Sie. notebook kullanıyorum, onunla birlikte gelen Odyssey Client kurdum yeni, fakat bunun ip, dns değiştirme gibi işlevi yok. Netten araştırdım biraz ama işime yarayacak bir wlan manager bulamadım. Nasıl çözmem gerektiği hakkında bilgi verirsen sevinirim.

Ufuk.
  • sorunla ilgili ufak bi taktik herseferinde ip girmene gerek kalmayabilir;otomatik ip vermeyi denedın mı , devamlı farklı baglantılardan ınternete cıkmak ıstıyosan egerkı sag alt kosedekı ag baglantılarım ıkonuna tıkla ve onar de,bu sekılde her baglantı ıcın o baglantının ıp segmentınde bı ıp numarası alacak ve ınternete baglanacaksın veya aga baglanacaksın ayrıca dns girmene gerek kalmayabılırde...yanı extra bı yazılıma ıhtıyacın oldugunu dusunmuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreternity

USRobotics® Wireless ADSL2+ Starter Kit'de ki usb adaptör, bence artı bi özellik. Wireless modemde fazladan eternet girişinin pek bi anlamı yok bence..
    Bu yüzden USRobotics almaya karar verdim...
    İlgin ve verdiğin bilgiler için saol

fena bi tercih yapmadın güle güle kullan
  • Sabit Ip alıyorum

Cmd Ipconfig / All yaptıgım zaman Ip' ım sabit ve istedigim sekilde

www.showmyip.com Gibi sitelerde baktıgım zaman baska bir ıp yazıyor

Burada yanlıs olan nedir ?

Ve neden bende Add Single Port, Add Port Range gibi seyler yok?
    Modemim Loopcomm LP-AL2011P

Sabit Ip alamıyorum ve Port acamıyorum yaptıklarım dogru mu ? Degilse hata nerde
    Bu konularda bilgisi olan birisi bana yardım edebilir mi ?

• psycx burada yanlış olan bi şey göremiyorum,ama emule nin portlarda bi problem olabilir ayrıca sabit ip almışsın orda da bi problem yok ama modemin yönlendirme kısmında bi hatan olabilir ,dediğim gibi şu anda yanlış olan bi şey yok sadece port forwarding kısmında bi hatan olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanfb -- 16 Mayıs 2006; 19:03:39 >
  • Tesekkurler OsmanFB
    Sabit Ip kısmında hata yok demişsin ama modemimin resetten sonra baska bir ıp ye gecmesi ve showmyip gibi sitelerde baska bir ıp nin yazması normal mi

Wan kısmında sabit ıp ım yerine baska bir ıp nın yazması normal mi
    Ve son olarak Virtual Server Configuration da Add Single Port, Add Port Range,Public Port Start,Public Port End olmaması normal mi

• quote:

Orjinalden alıntı: psycx

Tesekkurler OsmanFB
    Sabit Ip kısmında hata yok demişsin ama modemimin resetten sonra baska bir ıp ye gecmesi ve showmyip gibi sitelerde baska bir ıp nin yazması normal mi

Wan kısmında sabit ıp ım yerine baska bir ıp nın yazması normal mi
    Ve son olarak Virtual Server Configuration da Add Single Port, Add Port Range,Public Port Start,Public Port End olmaması normal mi

1_ modemi resetledikten sonra başka bi ip ye geçmesi statik ip olmayısından yanı her adsl abonesıne bı ıp numarası verılır bu ıp yı ıstedıgın zman telekoma basvurarak sabıt hale getırebılırsın,ama ev kullanıcıları ıcın gecerlı olmayabılır download da falan tercıh edılır.bu seferde sen modemı her acıp kapatısında ıp adresınde degısecektır.Bu arada bunu pc ne verdıgın adresle sakın karıstırma.şimdi bahsettiğim ;

WAN kısmındakı İP ADRESS de yazan...

2_Virtual Server Configuration da Add Single Port, Add Port Range,Public Port Start,Public Port End olmaması normal çünkü her modem desteklemeyebiliyor bu özellikleri ama senın yonlendırme yapman ıcın public port ve private port yeterlı olacaktır.O bahsettiğin port lar genelde yüksek özellikli (pahalı diyebiliriz de buna)modemlerde bulunur...

• Cok Tesekkurler OsmanFB , Saol..
  • amacımız bu kardeş problemin çözülmüştür inşallah...
  • zoom usb modem aldık bi arkadasa şifre parola giriyoruz bağlanıyor fakat telekomun sitesinden başka bir yere girmiyor sorun telekomdamı bizdemi
  • quote:

Orjinalden alıntı: James-Dean

zoom usb modem aldık bi arkadasa şifre parola giriyoruz bağlanıyor fakat telekomun sitesinden başka bir yere girmiyor sorun telekomdamı bizdemi

sorun şu an için sizin tarafınızda gibi görünüyor vede büyük ihtimal kullanıcı adı ve şifre hatasından dolayıdır.
    444 0 375 i ararsanız oradan kesin olarak öğrenebilirsiniz....
  • bu konuda biraz yeniyim
    simdi iki ip adresi var degilmi
    biri bilgisayarımıza ait olan
    digeride hattımıza ait olan
    hatta ait olan sürekli degişiyor sitelerden sordugumda hep farklı
    peki bilgisiyarımın ip numarası hep aynı
    bunu nasıl degiştirebilirim. yani farklı bir bilgisayardan girmiş gibi kendimi nasıl gösterebilirim.
    beni bilgilendirirseniz sevinirim tskler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.