Merhaba, ayarları da kurcaladım fakat bulamadım 2 tane sorum olacak: 1- iPhone 11 (Pro değil) Portre modunda zoom yapma yada ultra geniş açı lense geçme ile ilgili bir buton bulamadım. Bu özellik sadece telephoto lens ile mi sağlanabiliyor? Pro sahipleri bunu yapabildiğinden bahsetmişler yabancı forumlarda fakat standart 11'de bunun konusuna denk gelemedim. 2- Birçok ücretli/ücretsiz app denedim fakat f-stop'u yani diyafram aralığını da ayarlayabildiğim iso, shutter speed vs. kendim seçerek direkt DSLR gibi fotoğraf çekebileceğim bir uygulama var mıdır? F-Stop hariç hepsini yapabildiğim ProCam 8 var elimde fakat sis yada yağmur fotoğrafı çekerken diyafram aralığını elle ayarlamam gerekiyor. Öbür yandan bazen yakın çekim almam gereken şeylerde bokeh uygulatmıyor mesafe açmadığım için. Yarı saydam şeylerde ise mesafe açıldığında ve diyafram 2.0-1.4 aralığına indiğinde kenarlardaki kaliteden ödün veriyor. Tüm özellikleri tam manuel kullanabileceğim uygulama arıyorum aslında, köküne kadar manuel dahi olur yani yeter ki her şey olsun. Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. |
iPhone 11'de Portre Modunda Yakınlaştırma ve Ultra Geniş Açı Lens Kullanımı
iPhone 11, Portre modu ile profesyonel kalitede fotoğraflar çekmenize olanak tanır, ancak yakınlaştırma ve ultra geniş açılı lensleri kullanıp kullanamayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz.
Yakınlaştırma Kullanımı
Ne yazık ki iPhone 11'de Portre modunda yakınlaştırma özelliği bulunmamaktadır. Portre modu, yalnızca 2x optik yakınlaştırma sağlayan telefoto lensiyle çalışır. Daha da yakınlaştırmak isterseniz, dijital yakınlaştırma kullanabilirsiniz, ancak bu görüntü kalitesini düşürebilir.
Ultra Geniş Açı Lens Kullanımı
iPhone 11'de ayrıca, daha geniş bir görüş alanı sağlayan bir ultra geniş açılı lens bulunur. Ancak Portre modu, ultra geniş açılı lensle kullanılamaz. Bunun nedeni, ultra geniş açılı lensin, Portre modunun arka planı bulanıklaştırmak için kullandığı derinlik algılama yeteneklerine sahip olmamasıdır.
iPhone 13 ve Diğer Modeller
iPhone 13 ve sonraki modeller, iPhone 11'de bulunmayan bazı ek Portre modu özelliklerine sahiptir. Örneğin, iPhone 13, daha fazla yakınlaştırma ve daha gelişmiş derinlik algılama sağlayan üçüncü bir telefoto lens içerir.
Sonuç
iPhone 11'de Portre modunda yakınlaştırma veya ultra geniş açılı lens kullanılması mümkün değildir. Ancak iPhone 11'in telefoto lensiyle 2x optik yakınlaştırma yapabilir ve daha geniş açılı çekimler için ultra geniş açılı lensi kullanabilirsiniz. Daha fazla yakınlaştırma veya gelişmiş Portre modu özellikleri arıyorsanız, iPhone 13 veya sonraki bir model düşünmeniz gerekebilir.