takas kampanyasında kullanabilirsiniz tüm hatlara açıldıktan sonra. bende 256gb var 1 ocakta o açılıyor açıkcası ben 52 den verecegim alan çıkarsa :D piyasa durgun bu aralar |
Apple iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max [ANA KONU] (1987. sayfa)
-
-
Ben ihtimal vermiyorum takas kampanyalarında kabul edeceklerine, inş ederler tabi o ayrı da :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 23 Aralık 2024; 22:16:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende kabul ederler dedim ama mantikli gelmiyor gibi kayitli diye alip imei silinir vs düşüncesiyle yaklaşmazlar ama inş 1 ocak sonrasi görücez yorumlari olumlu yorumlar görürsek bi umut yaşamak olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de ihtimal vermiyorum. Her zaman IMEI silinme ihtimali olan bir cihazı alacaklarını sanmıyorum.
ben geçmişte kullanamamıştım amerikadan gelme samsung telefonumu vatandan yeni bir telefon alacakken. sonra eski iphone 6 ımı kabul ettirmiştim neyseki 😄
umarım farklılık olur ve değişim kampanyasına dahil oluruz. Ben 1 ocak 2026 yı bekleyeceğim gerçi
nasıl IMEI silinecek ki?
-
imei e devlet üzeri kayit olunuyor.Silebiliyorsun.! 1 ocak sonrasi kullanicilar değişime soksun bakalim ariyacakmi mrk konusu
peki sildiğimiz zaman yeniden başka cihaz alıp kayıt yapabiliyor muyuz?
-
3 yili doldurduysan silsende silmesen de kayit yapabilirsin,ama 3 yil doldugu halde silersen yd olur cihazin kayit süren dolmadiysa silersen cihaz yine yd cihazi olur 4+4 şeklinde kullanirsin.:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 24 Aralık 2024; 1:21:22 >
o zaman dokunmaya gerek yok. zaten silme amacım her sene yurtdışına çıkıyorum bi tane rus arkadaşa okuturdum kayıt önemli değil :D yenisini aldığımı direk kayıt ederim diye düşündüm yalan oldu :)
-
Aynen kayit eden cihazi silmek salaklik olur zaten,satarsin cihazi 5-10k aşaği verirsin.YD cihazi almak gereksiz oldu 45k kayit az para değil.
benim apple'ın 14 serisine üvey evlat muamelesi yaptıktan sonra ben baya bir soğudum zaten cihazdan. 2 yıllık telefon çöp oldu benim gözümde. 45k kayıt parasını vereceğime o paraya samsung amiral gemi telefon alırım. 45k olduğunu da şimdi öğrendim ayrıca. hayatta alınmaz artık
-
Eski yasa kayıtlı cihazları Hepsiburada takas ile alıyor mesela imei sorgulandığında oda yolcu beraberi ile kaydedilen cihaz çıkıyor
Bakalım az kaldı ögreniriz yakında 🙂
instagramBarış Akağaç on Instagram: "Şampiyon belli oldu#şampiyon #iphone #ceptelefonu #haber"https://www.instagram.com/reel/DD4HXZsMyuv/?igsh=MW5tajhraGJyMnB5NA==
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bende 18.2’ye geçeli 1 hafta olacak hala bir düzelme olmadı. Telefon çöplüğe döndü, resmen yeni telefon al diye baskı yapıyorlar. Daha telefon 1.5 yıllık 14 Pro Max.
14 pro’ların artık apple tarafından gözden çıkarıldığı doğru ama bu donanım kaldırmıyor diye değil yazılımsal optimizazyonlarla alakalı her yeni sürüm bazı cihazlarda bazı sorunlar çıkarıyor güncelleme aldıkça geçiyor bu döngüye bir türlü alışamadınız :)) seneye de aynı terane olur kesin artık alışın 20 sene olcak :)) benim yedek xs max bile ios 18’i rahat kaldırıyor 19’u alabileceği açıklandı
Hepsi burada alıyor. Ancak 3 yıl doduktan sonra oluyor
-
Neden çöplüğe döndü hocam ? Şarj mi çok az gidiyor ? Bende 18.1 var sanırım biraz düzelttim gibi.
Hocam 4k 120 fps video çeken bir cihazın yeni güncellemeler sonrası 2 kıytırık iconu açarken zorlanmasını donanım kaldırmıyor olarak görmek kusura bakmasınlar ama tamamen teknoloji cahilliği. Apple ve bütün firmalar yeni cihaz alalım diye yeni güncellemelerde telefonun kasıtlı olarak eskitme politikası uyguluyor, bunu benim tahminimce kernel (driver) noktasında yapıyor, cpu ve gpu governor da yapılacak ufak 2 değişiklikte cihazı çok rahat kasar ve saçma bir şekilde pil tüketir hale getirebilirler ve öyle de yapıyorlar ve bence.
Ama benim tahmin edemediğim ios 16 ile çıkış yapan iphone 14 serisini bu kadar kısa zamanda kasıtlı eskitmiş olmaları. Büyük çoğunluğun en birinci beklentisi iyi fotoğraf çekme konusunda artık telefonlar en üst seviyeye ulaştı, daha iyisi ne olabilirdi ki ? Apple baktı ki özellikle 14 pro ve max sahipleri telefonları cortlamadan asla değiştirmek istemeyecek telefonlarını. İşte bu yüzden iOS 18 de hemen çöp ettiler telefonu, hatta artık öylesine çirkinleşti ki durum ios 18.2 ile birlikte kamera performansı düştü diyen kullanıcı çok fazla, baktılar 2 kere şarj edip değiştirmeyecekler var kameraya da inceden bir ayar çektiler herhalde ama bundan tam emin değilim.
Hatta extra olsun diye size apple in macbooklar da yaptığını da anlatayım. Bildiğiniz üzere linux da da macos da da ram in yetmediği durumlarda cihazlar swap memory kullanır, bu da ram yetmediği durumda veriyi hdd'e yazmanızı sağlar ve cihazı daha performanslı kullanmanızı sağlar. Swap kullanımından dolayı çok fazla sayıda SSD'si ölü ve kullanılamayacak durumda m1 ve üstü seri macbook var. Ben swap'ı kapattım, ihtiyacım da yok çünkü tarayıcı ve ofis kullanıyorum. Ecnebi tabirle power user lardan swap'ı kapatarak kullananlar çok fazla. Peki apple ne yaptı bunun karşısında MacOS Sonoma versiyonundan sonra swap'ı kapatmayı engelledi, kullanın ama bir süre sonra ölsün cihaz gelin yeni alın diye. Sonoma dan sonra güncellemedim macbook'u ama iphone da eşşeklik ettik bilemedik bu kadar kısa sürede çöp edeceğini.
Bütün firmalar yapıyor. En iyisi güncellememek güvenlik falan hikaye. Ben nfc için güncelledim onun da geleceği yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X