< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İPHONE 14 PRO MAX YURT DIŞI PİCK UP YÖNTEMİYLE (ONLİNE SİPARİŞ VE MAĞAZADAN TESLİM) ALMA SÜRECİ (78. sayfa)

-
-
mağazadan alınca kesintisiz olmuyor. geçen hafta floransa'da mağazadan iphone aldım, dönüşte %9 civarı iade aldım.
-
Şu anda Viyana'da stok var fakat tam iade alamayacağım için almayacağım. İsteyen varsa bakabilir.
-
Amazon Almanya'da stoklar yeni yeni gelmeye başlamış. Pro maxleri ay sonuna veriyor.
-
floransa'da da apple store bizim otelin karşısındaydı. ilk gün akşama doğru uğradım hiç stok yok sabah açılış saatinde gelin dediler, sabah gittiğimde istediğimi buldum 15 pro max mavi 256gb. mağazadan alacaksanız sabahları uğrayın.
-
-
Amazon Almanya'da pickup noktasından telefonu sipariş vermek istediğimde izin vermiyor. Bu ürün çok pahalı gibi bir uyarı veriyor. Bunu yaşayan oldu mu? Öncesinde pickupa sipariş verip gideceğin tarihi ayarlayıp gidip alıyordun.
-
selamlar,
Nakit elden ödeyerek aldım telefonumu ve ve bahsedilen herseyi yaptım zoll formuna damgada bastı berlinde gümrük ekibi.Nakit ödemede maile iban mi yazmaliyim trdeki euro ibanimi yazsam iade yapilabilir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyler Almanya telefon alıp dönüşü Danimarka’dan yapacağım? O zaman bu zoll formunu Danimarka mı onaylayacak? Hamburg da otobüs ile Kopenhag a geçeceğim ya da Danimarka da alırsam oradan da iade olur mu ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
arkadaşlar postcode tr postcode kabul etmiyor, amsterdam hotel postcode olur mu?
diğer bölüme ne yazmali?
son olarak en alttaki vat reg. no. yazan yere pasaport no veya tc kimlik nodan hangisi yazılmalı
-
Arkadaşlar dün Amsterdam’dan pick up ile telefon aldım. Yarın uçuş var ve hala fatura gelmedi. Bazı arkadaşlar fatura gelmeden, sipariş formunu imzalatarak tax refund aldıklarını yazmışlardı, bana gelen maillerin hiç birinde ek yok. Yani sipariş formu yok galiba yada sipariş formu başka bir şey. Sipariş formu denilen nasıl bir belge acaba
hocam tax free iadesi için havaalanında nasıl bir işlem yaptınız kısaca anlatır mısınız? Ben de haftaya İtalya'dan alacağım, bu tax free olaylarına da yabancıyım açıkcası.
-
Polonya havalimaninda , cikis yaptigimi gosteren damgayi neresi vurur ? Telefon almanyadan alindi, almanyadan havalimani cikisi olsa zoll formunu ve faturayi orada onaylatacaktim, ama henuz schengen bolgesinden cikmadigim icin bu islemi varsova havalimaninda yapmam gerekecek
Okudugum yerlerde hep global blue ile alakali islemler yaziyor ama benim urun online satis ve magaza teslimatla alindi , elimde bir form vs yok
Bu faturayi ve gerekirse polonya zoll benzeri formu doldurup bir yerde kaseletmem lazim
riskli bence schipolde gümrükçü abla tek tek imeileri karşılaştırdı benim telefonların bugun mail geldi banada tax iadeniz yapıldı diye,
-
vat refund tabelasını takip ediyorsun, gümrük veznesine pasaportu faturayı veriyorsun, bilgisayar üzerinden işlemleri yapıyor. (benim belgeye mühür vurmadı, sordum sistemde görünüyor dedi)
sonra forexchange veznesine gidip cash olarak parayı alıyorsun (sterlin ya da dolar verebilirim dedi)
online ve offline satın alımlarda ülkeden ülkeye prosedür değişiyor, u da çok kafa karışıklığına sebep oluyor. ben mağazadan aldığım için kesintili iade aldım. hiç yoktan iyidir diyerek o konuya pek takılmadım. (senede 3-4 kez yurt dışına çıkarım ilk defa aldım)
-
Hocam selamlar bu gün hamburg dan pro max aldim fakat mail gelmedi faturayla ilgili bununla ilgili bir şey yapabilir miyim acaba.
- Cevap için teşekkürler. Ben de deneyimimi yazayım Roma'dan alacak arkadaşlara referans olsun. 15 promax 512 gb lık olanı apple via del corso subesinden aldık. ödeme yapılırken görevli arkadaş pasaportu bir cihaza okuttu ve direk bize uzun bir slip şeklinde tax free belgemizi verdi. elle hic bir sey doldurulmadı. belgenin üzerinde 225 euro iade alacagımız yazılıydı. faturasıyla beraber ilgili belgeyi teslim etti. Global blue firmasıyla anlaşmalıyız diyerek havaalanında oraya gidecegimi söyledi. havaalanında global blue firmasını görür görmez işlemi nasıl yapacagımı sormak için orada bulunan görevlinin yanına gittim. uzun bir kuyruk vardı ben de sıraya girmeden önce bilgi almak adına insanların sorularını yanıtlayan superviser olduğunu dusundugum global blue yetkilisi kadının yanına gittim. kendisi hemen pasaportu istedi. ben de daha check in yapmadığımı belirttim fakat kendisi önemli değil dedi. yanda duran bir makinenin başına gecti kendisine pasaportu ve tutarın yatırılmasını istedigimiz kredi kartını verdim. 30 saniye içinde işlemleri halledip bize üzerinde verdigimiz kredi kartına 225 euro yatacagını gösteren bir belge uzattı ve işlemimiz bitti. uzun bir yazı oldu ama umarım acıklayıcı olmustur.
-
Merhabalar
Ben Hollandaya gidecem bir haftalığına. Gitmişken 1-2 gün için Almanya'ya geçecem trenle ve iphone u oradan almayı düşünüyorum daha ucuz olduğu için. Şimdi giriş çıkışlar Hollanda'dan olacağı için sorun yaşar mıyız acaba?
-
Aynı durumu yaşıcam hocam. Nasıl hallettin acaba?
-
ZOLL formunu nereden temin ediliyor? internette bulunuyor mu ?yoksa apple dan isteniyor?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X