Şimdi Ara

İPHONE 14 PRO MAX YURT DIŞI PİCK UP YÖNTEMİYLE (ONLİNE SİPARİŞ VE MAĞAZADAN TESLİM) ALMA SÜRECİ (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.644
Cevap
108
Favori
138.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fransa’dan pick up yöntemi ile Appledan tax refund alınabiliyor mu arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serocan39 S kullanıcısına yanıt

mağazadan alınca kesintisiz olmuyor. geçen hafta floransa'da mağazadan iphone aldım, dönüşte %9 civarı iade aldım.

• Şu anda Viyana'da stok var fakat tam iade alamayacağım için almayacağım. İsteyen varsa bakabilir.

• Amazon Almanya'da stoklar yeni yeni gelmeye başlamış. Pro maxleri ay sonuna veriyor.

• floransa'da da apple store bizim otelin karşısındaydı. ilk gün akşama doğru uğradım hiç stok yok sabah açılış saatinde gelin dediler, sabah gittiğimde istediğimi buldum 15 pro max mavi 256gb. mağazadan alacaksanız sabahları uğrayın.

• Selamlar,

Almanya için güncel 1 haftalık sürecim şu şekilde oldu

TESLİM ALMA VE FATURA

Stokların girmesiyle 11.10 tarihinde 13.10 tarihinde pick-up seçeneğiyle Frankfurt Apple Große Bockenheimer Straße mağazasından iPhone 15 Pro Max 256 gb Blue satın aldım.

Faturanın aynı gün çıkmayacağı ihtimalini düşünerek (forumda yazılanlara dayanarak) teslim alacak kişi kısmını orada yaşayan kuzenimi yazdım. 13.10 tarihinde kuzenim gidip aldı. (Fatura benim adıma)

Cihazı aldım diye dönüş yapmasının ardından 5 dk bile sürmeden fatura mailime düştü... Gidip kendim almadığıma pişman oldum açıkçası :) 3 günde faturası çıkan da olmuş bu biraz şans işi...

CİHAZI ALMAYA GİTMEDEN ÖNCE YAPTIKLARIM

Daha önce yurtdışına gidip geldiğim için banka kurlarından canımızın yanmaması için döviz ekstresi kullanıyorum. Bu nedenle parayı euro olarak çekip euro olarak yatıracaklardı. Cihazı almaya Pazar günü Frankfurt'a uçtum. Uçmadan önce siparişi verdiğim gün e-devletten ikametgahımı aldım, . Şirketimden çalıştığıma dair evrak aldım (ikametgahı kabul etmedikleri de olmuş ne olur ne olmaz diye aldım fakat kullanmadım) Çünkü üzerime kayıtlı hiçbir fatura yok. Önceki cevaplarda gördüyseniz cep telefonu faturası kabul edilmediği söylendi.

Fatura tarafıma ulaştığı için ZOLL formunu rahatlıkla evimde doldurdum. (imei ve seri numarası faturada yazıyor ve forma yazılması gerekiyor.) Zoll formu ve faturanın çıktısını alarak çantama attım.

ALMANYA'DA YAPILACAKLAR

Cihazı aldıktan sonra dönüş kısmında önce biniş kartınızı almanız gerekiyor. Bende bagaj yoktu sadece sırt çantasıyla gitmiştim, dolayısıyla cihaz sırt çantamdaydı. Zoll ofisi hemen THY kontuarının oradaydı fakat benim uçağım sabah 7'de olduğu için 5 gibi havalimanındaydım. Bu saatte çalışan yoktu. Ekranda bagaj alım kısmında 7/24 çalışan var diye yazılar vardı. Franfkurt havalimanında bagaj alımı bir alt katta iner inmez tam karşı tarafınızda kalıyor. Oraya gittim tax free için geldiğimi söyledim. Biniş kartını, Pasaportumu, Zoll formunu, faturayı, ve cihazı görmek istedi. Hepsini verdim (cihazı hiç açmadım) Kutusundan cihazı çıkartmak istedi, kapalı olduğunu söyledim arka taraftaki imei ve seri numaralarını kontrol etti ve sadece zoll formuna kaşeyi vurdu.

TÜRKİYE'YE GELDİKTEN SONRA

Pasaport ilk sayfa, Ülkeye giriş-çıkış kaşenin olduğu sayfa bu ikisini tek pdf olarak taradım.

Fatura

Zoll Formu iki sayfa fakat ilk sayfayı dolduruyoruz ve yetkili ilk sayfayı kaşeliyor, ikinci sayfayı taratmadım.

ikametgah

Aşağıdaki şekilde mail attım.

Hi everyone, I already buy online iPhone on Frankfurt Apple Große Bockenheimer Straße store,

And already check zoll form and customs stamp done.

Attaches

1- İPhone Rechnung

2- Zoll form with stamp

3- My passport with Frankfurt Flughafen stamp 15.10.2023-17.10.2023

4- My Turkey adress document with QR code from e-goverment

Please refund tax to credit card,

Many thanks for all,

Kind Regards

18'inde yukarıdaki maili attım, aynı dakika otomatik başka bir mail geliyor inceleniyor gibisinden. Dün onaylandı diye mail geldi ve bugün de para iadesi yapılmış. Totalda iki günde inceleme ve banka iadesi gerçekleşmiş oldu.

İPHONE 14 PRO MAX YURT DIŞI PİCK UP YÖNTEMİYLE (ONLİNE SİPARİŞ VE MAĞAZADAN TESLİM) ALMA SÜRECİ

• Amazon Almanya'da pickup noktasından telefonu sipariş vermek istediğimde izin vermiyor. Bu ürün çok pahalı gibi bir uyarı veriyor. Bunu yaşayan oldu mu? Öncesinde pickupa sipariş verip gideceğin tarihi ayarlayıp gidip alıyordun.

• selamlar,

Nakit elden ödeyerek aldım telefonumu ve ve bahsedilen herseyi yaptım zoll formuna damgada bastı berlinde gümrük ekibi.Nakit ödemede maile iban mi yazmaliyim trdeki euro ibanimi yazsam iade yapilabilir mi?

• Beyler Almanya telefon alıp dönüşü Danimarka’dan yapacağım? O zaman bu zoll formunu Danimarka mı onaylayacak? Hamburg da otobüs ile Kopenhag a geçeceğim ya da Danimarka da alırsam oradan da iade olur mu ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar postcode tr postcode kabul etmiyor, amsterdam hotel postcode olur mu?

diğer bölüme ne yazmali?

son olarak en alttaki vat reg. no. yazan yere pasaport no veya tc kimlik nodan hangisi yazılmalı

İPHONE 14 PRO MAX YURT DIŞI PİCK UP YÖNTEMİYLE (ONLİNE SİPARİŞ VE MAĞAZADAN TESLİM) ALMA SÜRECİ
  • Arkadaşlar dün Amsterdam’dan pick up ile telefon aldım. Yarın uçuş var ve hala fatura gelmedi. Bazı arkadaşlar fatura gelmeden, sipariş formunu imzalatarak tax refund aldıklarını yazmışlardı, bana gelen maillerin hiç birinde ek yok. Yani sipariş formu yok galiba yada sipariş formu başka bir şey. Sipariş formu denilen nasıl bir belge acaba

• everblack E kullanıcısına yanıt

hocam tax free iadesi için havaalanında nasıl bir işlem yaptınız kısaca anlatır mısınız? Ben de haftaya İtalya'dan alacağım, bu tax free olaylarına da yabancıyım açıkcası.

• Polonya havalimaninda , cikis yaptigimi gosteren damgayi neresi vurur ? Telefon almanyadan alindi, almanyadan havalimani cikisi olsa zoll formunu ve faturayi orada onaylatacaktim, ama henuz schengen bolgesinden cikmadigim icin bu islemi varsova havalimaninda yapmam gerekecek

Okudugum yerlerde hep global blue ile alakali islemler yaziyor ama benim urun online satis ve magaza teslimatla alindi , elimde bir form vs yok

Bu faturayi ve gerekirse polonya zoll benzeri formu doldurup bir yerde kaseletmem lazim

• KALJOJO K kullanıcısına yanıt

riskli bence schipolde gümrükçü abla tek tek imeileri karşılaştırdı benim telefonların bugun mail geldi banada tax iadeniz yapıldı diye,

• erlck E kullanıcısına yanıt

vat refund tabelasını takip ediyorsun, gümrük veznesine pasaportu faturayı veriyorsun, bilgisayar üzerinden işlemleri yapıyor. (benim belgeye mühür vurmadı, sordum sistemde görünüyor dedi)

sonra forexchange veznesine gidip cash olarak parayı alıyorsun (sterlin ya da dolar verebilirim dedi)

online ve offline satın alımlarda ülkeden ülkeye prosedür değişiyor, u da çok kafa karışıklığına sebep oluyor. ben mağazadan aldığım için kesintili iade aldım. hiç yoktan iyidir diyerek o konuya pek takılmadım. (senede 3-4 kez yurt dışına çıkarım ilk defa aldım)

• theodorelol T kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar bu gün hamburg dan pro max aldim fakat mail gelmedi faturayla ilgili bununla ilgili bir şey yapabilir miyim acaba.

• everblack E kullanıcısına yanıt
    1. Cevap için teşekkürler. Ben de deneyimimi yazayım Roma'dan alacak arkadaşlara referans olsun. 15 promax 512 gb lık olanı apple via del corso subesinden aldık. ödeme yapılırken görevli arkadaş pasaportu bir cihaza okuttu ve direk bize uzun bir slip şeklinde tax free belgemizi verdi. elle hic bir sey doldurulmadı. belgenin üzerinde 225 euro iade alacagımız yazılıydı. faturasıyla beraber ilgili belgeyi teslim etti. Global blue firmasıyla anlaşmalıyız diyerek havaalanında oraya gidecegimi söyledi. havaalanında global blue firmasını görür görmez işlemi nasıl yapacagımı sormak için orada bulunan görevlinin yanına gittim. uzun bir kuyruk vardı ben de sıraya girmeden önce bilgi almak adına insanların sorularını yanıtlayan superviser olduğunu dusundugum global blue yetkilisi kadının yanına gittim. kendisi hemen pasaportu istedi. ben de daha check in yapmadığımı belirttim fakat kendisi önemli değil dedi. yanda duran bir makinenin başına gecti kendisine pasaportu ve tutarın yatırılmasını istedigimiz kredi kartını verdim. 30 saniye içinde işlemleri halledip bize üzerinde verdigimiz kredi kartına 225 euro yatacagını gösteren bir belge uzattı ve işlemimiz bitti. uzun bir yazı oldu ama umarım acıklayıcı olmustur.

• Merhabalar

Ben Hollandaya gidecem bir haftalığına. Gitmişken 1-2 gün için Almanya'ya geçecem trenle ve iphone u oradan almayı düşünüyorum daha ucuz olduğu için. Şimdi giriş çıkışlar Hollanda'dan olacağı için sorun yaşar mıyız acaba?

• jujuuu kullanıcısına yanıt

Aynı durumu yaşıcam hocam. Nasıl hallettin acaba?

• theodorelol T kullanıcısına yanıt

ZOLL formunu nereden temin ediliyor? internette bulunuyor mu ?yoksa apple dan isteniyor?

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.