Şimdi Ara

iPhone 14 Pro şarjı iyi midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iPhone 14 Pro aldım, dün telefonu açtım.

Dakika dakika şarjı takip edip soracak değilim sadece kabaca dün telefon Wİ-Fİ'ye bağlıyken ve arkada müzik çalarken telefonu kurdum, uygulamaları yükledim giriş yaptım vs 1 saatte %12-13 civarı şarjımın azaldığını gördüm.

Bugün de denemek için hücresel bağlantıda Safari'de gezindim 1 saatte %10-11 civarı kayıp yaşadım.

İki durumda da telefonu aktif olarak kullandım ancak günlük bir kullanıcının yapacağı şeylerdi hepsi.

Her zaman açık özelliği kapalı, arka planda uygulama yenile Whatsapp ve Telegram hariç kapalı, konum yalnızca uygulamalar kullanıyorken şeklinde ayarlı gibi gibi. Bildiğim şarj yiyebilecek şeyleri kapatarak bu süreleri aldım kısacası.

14 Pro ile alakalı şarj sorunu diye birkaç başlık görmüştüm onlara da yardımcı olmak adına bu kadar uzatarak detaylıca sordum.

Sizce normal midir?

Şimdiden teşekkür ederim.

• Dostum iPhone telefonlar sabahtan akşama kadar kullanılmak için üretilmiş telefonlar olarak düşünebilirsin. Ne eksik ne fazla sabah 7 de şarjdan çıkar mesela akşam 11 12 de o şarj bitecek bu dediğimde normal bir kullanım üzerinde kullanmadıysan bu kadar yoksa atıyorum navigasyon kullan ikinci şarja kesin takarsın gün içinde. İkinci günü görmez. iPhone’larda standart yani çok bir şey bekleme yani şarj konusunda ayrıca iPhone’lar hücresel veride aşırı şarj tüketiyor mobil veriyi aç telefonun ekranı kapat kenara koy yine şarj tüketiyor yıllardır iPhone kullanan birisi olarak yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 21 Ocak 2023; 11:48:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam, haklısınız ben de bizzat test etmiş oldum. Sağ olun :)

• İlk 1.5 hafta biraz fazla tüketiyor şarjı fakat sonrasında iyileşme oluyor. Şu an iOS 16.3 ile beraber mobil veride 5-6 saat, wifi ile 8-10 saat arası ekran süresi alıyorum kullanıma bağlı olarak.

• tucsonFL kullanıcısına yanıt

Umarım o iyileşme bende de olur. 40k para ödedim hangi özelliğini kapatabilirim diye bakınıyorum :) Takip edeceğim. Teşekkür ederim hocam.

• Mersan10 kullanıcısına yanıt

Olur hocam canınızı sıkmayın. Açıkçası ben de üstünkörü bir ayar çektim pil için, 3310'a çevirmedim aleti. Sadece AOD kapalı, ekrana zarar vereceğini düşünüyorum uzun vadede. İster 16.3'ü bekleyin, ister hemen kurun. Gayet iyi bir sürüm olmuş bence 16.2'den sonra.

• gayet iyi gibi pro max le kapışacak biraz daha az gitse 

kaba hesapla %100 şarjla 8-9 saat...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 22 Ocak 2023; 6:39:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uzil kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam. Beklentiyle alakalı sanırım daha ilk günlerde 1,5-2 gün götürür gibi düşünmüştüm ama beklentiyi yüksek tutmuş oldum sanırım. 14 Pro şarj sorunu diye başlıklar görünce de sormak istedim. İyi diyorsanız iyidir :)

Güncellemeleri yaptınız mı ve şimdi nasıl ?

O boyutlarda ve özelliklerde bir telefonun pilinin 1,5-2 gün götürebilmesi için cihazı doğru düzgün kullanmamanız lazım. Doğru düzgün kullanılmayacak bir cihaz için de 40 küsür bin TL ödemeye gerek yok.

Benim kullanımımda yüzde 75-80 şarjla Wi‑Fi ile bile çoğunlukla bir tam günü çıkaramıyorum. Oyun ve kamera yok. Kamera ve hücresel işin içine girince durum daha da kötüleşiyor elbette. Bu yüzden seneye büyük ihtimalle Max alacağım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlk zamanlar cihaz kendini kullanım ve şarj etme zamanlarına göre optimize ediyor. Gece kaçta takıyorsun sabah kaçta çıkartıyorsun herşeyi kaydedip ona göre pili harcamaya başlıyor. Bir kaç haftaya tüketim biraz daha azalır.

• Krone K kullanıcısına yanıt

Sizde de böyle miydi 14 pro çünkü çok batarya pil sorunu duydum gözümden düştü o yüzden pro max almayı düşünüyorum

• mas1an_ M kullanıcısına yanıt

Amaç pilse 14 pro max veya 14 plus almalısınız zaten. 14 pro günü çıkarır, 2.güne geçmeniz imkansız.

5-6 saat diyenler var gözümden çok düştü

• mas1an_ M kullanıcısına yanıt

Ne bekliyordunuz da gözünüzden düşmüş oldu hocam anlamadım. Wifide alacağınız süre 8-10 saat arası, mobilde 5-6 saate düşer. 16.3'ten midir bilmiyorum anormal bir mobil veri tüketimi var.

• Bu yüzden iPhone 14 Pro yerine iPhone 14 Plus tercih ettim. İyiki de etmişim. Pil ömrü muazzam seviyede. Yurt dışından bile alsam 20 bin lira verdiğim cihazı günde iki kere şarja takacaksam ne anladım bu işten? Bir de yurt içinden 40 bine almak var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 31 Ocak 2023; 17:35:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

16.2'de de mobil veri tüketimi sorunluydu bence.

• Hahahah 14 Plus mi? 60 hz ekran yeni teknolojilerin hiçbiri yok o telefona 33 bin verip bir de övünüyor

• 16.3 kadar fazla değildi hocam ama tüketim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.