Şimdi Ara

iPhone 16 ve 16 Plus performans sonuçları ortaya çıktı: Apple A18 ne kadar güçlü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple, yeni satışa çıkardığı iPhone 16 serisinde iki farklı işlemci kullanıyor. iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max, Apple’ın deyimiyle bir akıllı telefondaki en güçlü işlemci olan A18 Pro ile gelirken, iPhone 16 ve 16 Plus, daha kırpılmış A18 işlemci ile tanıtıldı. Peki, Apple A18, performans açısından karşılaştırıldığında ne kadar farklı? A16, A17 Pro vs A18 Bionic karşılaştırması sizlerle.

iPhone 16 ve 16 Plus performans sonuçları ortaya çıktı 

Kaçıranlar için Apple son iki yıldan bu yana standart ve Pro iPhone modeller için farklı işlemciler kullanıyor. Daha önceki iPhone 15 etkinliğinde Pro modeller A17 Pro, Standart iPhone 15’lerde ise iPhone 14 Pro’da yer alan A16 bionic işlemci tercih edilmişti. Ancak bu yılki iPhone 16 serisinde, A18 ve A18 Pro ile karşılaştık. 

Geekbench'ten alınan kıyaslama listesinde ise, Apple A18'in platformda test edildiğini görüyoruz. Sonuçlara gelirsek, iPhone 16 ve 16 Plus, tek çekirdekte 3.114, çoklu çekirdekte ise 6.666 puana ulaşıyor. Önceki sonuçlarla karşılaştırıldığında, bunun tek çekirdekte %15, çoklu çekirdekte ise %13 oranında daha yüksek olduğunu belirtelim. Ayrıca işlemcinin 4.04GHz saat hızlarına ulaştığını görüyoruz.

Okları daha önceki sürümlere çevirdiğimizde, iPhone 15 ve 15 Plus'ta kullanılan Apple A16 sırasıyla 2.417 ve 6.257, Pro sürümlerde bulunan Apple A17 Pro ise sırasıyla 3.910 ve 7.199 skora sahip. Dolayısıyla Apple, geçen yılki sürümlere kıyasla kayda değer bir iyileşme yakalamayı başarmış. Ancak nihai sonuçlar için bir süre daha beklememiz gerektiğini belirtelim.

• Apple A16 (iPhone 15 ve 15 Plus): 2.417- 6.257

• Apple A17 Pro (iPhone 15 Pro ve Pro Max): 3.910 - 7.199

• Apple A18: 3.114 - 6.666

Ayrıca Bkz.iPhone 16 Pro Max vs Galaxy S24 Ultra karşılaştırması: Hangisi daha üstün?

Apple A18 neler sunuyor?

Apple A18 ikinci nesil 3nm üretim süreci sayesinde daha verimli ve daha performanslı. 2 adet performans çekirdeğinin yanına 4 adet verimlilik çekirdeği konumlanmış. Apple A16 Bionic yonga setine göre yüzde 30 daha yüksek işlemci performansı ve yüzde 30 elde ediliyor.

Grafik birimi 5 çekirdek olarak ölçeklendirilmiş ve yine A16 Bionic’e göre yüzde 40 civarında performans iyileştirmesi ile yüzde 35 enerji verimliliği elde ediliyor. 16 çekirdekli nöral işlem birimi de 35TOPS performansa sahip. Bellek bant genişliği yüzde 17 arttırılmış. Apple A18 Pro işlemcisinde olduğu gibi yüksek hacimli medya işleme ve yapay zeka performansı burada mevcut değil.

• Geçen senenin a17 prosu gibi sorunluysa bununda verimliliği kötüyse o kadar frekansı kaldıramaz mahalleyi ısıtmak için kullanabilirsiniz kömür yada doğalgaz kullanmazsiniz hava kirlenmez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • A17 pronun tek çekirdekte o kadar yüksek aldığını hiç sanmıyorum. Yanlış yazılmış olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Baya' güçlü olmuş ama 'gereksiz'. Cep telefonu ortamında şu SoC'le en fazla ne yapabilirsin ki? Zaten halihazırda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 ve sonrası, MediaTek Dimensity 8250 - 8300 ve sonrası günlük hayatta neredeyse aynı akıcılığı vaat ediyor. Bazı spesifik aplikasyonlar hariç...

• Eğer baz modeller önceki senenin prolarını geçemiyorsa ve baz/pro aynı işlemciyi kullanıyorsa öyleyse pro modeller de geçen senenin pro modellerini geçemeyecek. Yada pro modellerin frekansı yüksek tutulup önceki nesil geçilecek bu sayede hem kağıt üstünde bir kazanım sağlanacak hem baz modeli alanlar pro modeller ile aynı işlemciyi aldım diye sevinirken Apple tarafından düdüklenmiş olacaklar

• Apple cihazların performansı işletim sistemi ona izin verdiği kadardır. Hiçbir zaman bir Android olamayacaklar. Güzel işlem gücü, sıkıcı işletim sistemi

• Android olunca ne oluyor ? Atom mu parçalıyor android kullananlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir Samsung kullanıcısı olarak butun butonlarin kalkmasinin konuşulduğu dönemde Apple in yeni butonunu çok kıskandım.

• Apple A16 Bionic yonga setine göre yüzde 30 daha yüksek işlemci performansı ve yüzde 30 elde ediliyor.

yüzde 30 ???? elde ediliyor.
    ?

• Çoklu işlemci Performansı daha yüksek olabilirmiş.Bunlarda benim testlerim 15 Pro Max ve 8 Gen 2 Fold 5

iPhone 16 ve 16 Plus performans sonuçları ortaya çıktı: Apple A18 ne kadar güçlü?

• Tanıtımda da söylendi geçen nesile göre %15 artış. A17P nin 3000 e yakın aldığı düşünülürse 3400 pek şaşırtıcı değil. Apple da yıllardır en az %10 en fazla %20 değiştiriyor

A18P vs A17P (3400~ e 2900~) %17

A17P vs A16 (2900~ e 2600~) %11

A16 vs A15 (2600~ e 2400~) %10

A15 vs A14 (2400~ e 2100~) %14

A14 vs A13 (2100~ e 1700~) %20

5 yılda muazzam bir artış yok. Küçük değişimler Android tarafının işine yaradı. 8G3 ün skoru 2200 bir nevi A14 den bir tık daha iyi (tek çekirdekli skorda). 8G4 ün ise 3200 bekleniyor 1 nesilde %50 ye varan değişim var. Adamlar tek jenerasyonla nerdeyse 4 nesil farkı kapıyor, çoklu çekirdek kısmında zaten geçecek bazı istisnalarda zaten geçiyordu. Apple A19P ile %20 artış yapsa, 8G5 %26 yapsa direk tekli çekirdekte de geçecekler

• Çok önemli sanki telefonla işlemci zorlayacağız…

• FısFısss kullanıcısına yanıt
    Android kadar dandik bir işletim sistemi yok… Virüslere aynı bizim sınır kapıları gibi serbest elini kolunu sallayan giriyor

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Evet, şuanda ayfonda gördüğün her şey android'den araklama.

Ayfon 3'e kadar video bile çekmiyordu. Steve Jobs gereksiz görüyordu.

• FısFısss kullanıcısına yanıt

Yaw he he. Ona bakarsan iphone 3 olmasa tuşlu nokia kullanıyordun. Verdiği örneğe bak.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Dokunmatik ekranlar ilk iphone telefonlarla başlamadı biraz araştırın derim.

• oneplus 13 8gen4 sonuçları geldi 3200tek çekirdek 10000çok çekirdek apple suck it suck it suck it suck it

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashris -- 11 Eylül 2024; 19:03:07 >
  • İlk iphone çıkarmadı ama iphone çıkardıktan sonra yaygınlaştı. Adamlar sektörü değiştirdi, nokia’yı da sildiler piyasadan.

• joven kullanıcısına yanıt
    Ona bakarsan Nokia kasıp kavuruyordu bir zamanlar ortalığı kayboldu gitti ios işletim sistemi olduğu sürece android hiç bir zaman öne geçemez en dandik telefonu bile çıkarsa işletim sistemi sayesinde öne geçiyor

• M1'i yakalamış hatta az biraz geçmiş A18. Hem A10 hemde M1 ipad kullanıyorum. Günlük kullanımda A10 Fusion bile hala uçuyor kaçıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.