Bildiğiniz gibi Haziran ayında Apple şirketi tarafından tanıtılan ve piyasaya sürülen IPHONE 4, aslında erken piyasaya sürüldü.
IPHONE 4, Aplle şirketinin Yazılım Mühendisleri tarafından 1 hafta süreyle inceleniyor ve mühendisler cihazları 1 hafta boyunca normal hayatlarında da kullanyorlardı. Fakat mühendislerden bir tanesi, barda kimsenin bilmediği Iphone 4'ü unutunca bütün olaylar karışıverdi. Unutulan cihaz, barmen tarafından internetten satışa sunulunca 5.000 $ gibi bir fiyata bir teknoloji dergisi tarafından satın alınıyor. Cihazı açıp inceleyen kişiler, cihazın içinde Apple simgesini görünce telefonun, hazırlanan yeni Iphone olduğunu anlıyorlar. Tabi Apple şirketi, Iphone 4'ün çıkmadan diğer şirketler tarafından aynı özelliklere sahip olarak başka bir telefon olarak piyasaya sürülmesini engellemek amacıyla, yeni nesil Iphone'u maalesef erken piyasaya sürmek zorunda kalıyor. Milyon dolarlarlık zararlara mal olan bu unutkanlık, hala konuşuluyor.
Kim bilir, belkilde böyle bir hata yapılmasaydı sabırsızlıkla beklenen Iphone daha yeni özellikleriyle piyasaya sürülecekti.
İşte bir mühendisin dalgınlığı sonucu ortaya çıkan olay, bu şekilde sonuçlanıyor..
alintiditir..
vay be gerçekten de böylemi oluyor yahu
Muhendisin telefonunu unuttugu dogru fakat yinede boylr bi sebep yuzunden olabilecegine ben ihtimal vermiyorum
apple zaten ağustosta yeni ürün çıkartmıyor mu ? 2 ay erken çıkarmışlar işte
öyle birşey yok.unutuldugu dogru ama apple genel olarak hep haziran aylarında tanıtıyordu.bu da böyle oldu.diger iphonelarda haziran gibi tanıtıldı diye hatırlıyorum.
Kesinlikle katılıyorum Önceki 3 Iphone modeli de haziranın ilk haftasında tanıtıldı. Haber doğru, yorum ASPARAGAS!
öyle birşey yok.unutuldugu dogru ama apple genel olarak hep haziran aylarında tanıtıyordu.bu da böyle oldu.diger iphonelarda haziran gibi tanıtıldı diye hatırlıyorum.
+ şunu eklemek istiyorum madem ürün henüz tamamlanmamış neden test edilmesi için verilmiş mühendislere ?
ip4'ün hangi özelliği diğer firmalar tarafından bilinmiyor veya kullanmılıyor acaba ?
Telefonun unutulması hikaye . Apple lin güzel bir reklamıydı bu unutma olayı.Dikkatleri aletin üzerine çektiler bir anda. İnsanlara bilinmeyen şeye ulaştılar hissi verildi.O kadar değerli birşey ki barda unutulması bile dünyayı salladı Koca mühendis elinde telle bara gidiyor.Birde o telefonu barda unutuyor. İnsan donunu unutur barda onu unutmaz
ben inanmıyorum ya olurmu öyle şey
quote:
Orijinalden alıntı: Teacher
Telefonun unutulması hikaye . Apple lin güzel bir reklamıydı bu unutma olayı.Dikkatleri aletin üzerine çektiler bir anda. İnsanlara bilinmeyen şeye ulaştılar hissi verildi.O kadar değerli birşey ki barda unutulması bile dünyayı salladı Koca mühendis elinde telle bara gidiyor.Birde o telefonu barda unutuyor. İnsan donunu unutur barda onu unutmaz
Adam arabasını vapurda unutuyor dostum sen telefonu unutmaz diyorsun.. İki tek attı mı bırak telefonu, kendini unutan adamlar var :)
quote:
Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK
quote:
Adam arabasını vapurda unutuyor dostum sen telefonu unutmaz diyorsun.. İki tek attı mı bırak telefonu, kendini unutan adamlar var :)
Adam arabasını arabanın piyasaya çıkış tarihinden 1 ay önce unutmaz ama. Telefonun çıkış tarihinden 1 ay önce mühendis kafa çekerken telefonnu unutur. Barda bir arkadaş telefonun yeni iphone olduğunu görür anlar zaten yeni iphone unutan mühendis karşısına çıkar diye bar bar dolaşıyordur. Sonra hemen e-bay de satışa çıkarır. Masum bir dergi çalışanı e bay de bu ilana denk gelir (Allahın işi işte )ve hemen satın alır. Olay patlak verir
quote:
quote:
quote:
Adam arabasını arabanın piyasaya çıkış tarihinden 1 ay önce unutmaz ama. Telefonun çıkış tarihinden 1 ay önce mühendis kafa çekerken telefonnu unutur. Barda bir arkadaş telefonun yeni iphone olduğunu görür anlar zaten yeni iphone unutan mühendis karşısına çıkar diye bar bar dolaşıyordur. Sonra hemen e-bay de satışa çıkarır. Masum bir dergi çalışanı e bay de bu ilana denk gelir (Allahın işi işte )ve hemen satın alır. Olay patlak verir
güzel demişsin.İyi reklam oldu apple için
Adamlara milyon dolarlık zarara mal olmuşta niye 5000 dolara dergiye satılmış. Apple zaten satın alırdı.
Telefon tanıtımdan 1 ay önce bulundu; 1 hafta test süresi zaten çok az. Ayrıca yukarıda da denildiği gibi zaten her yıl Haziran'da çıkarılıyor iPhoneler.
Herkes değişik birşey söylüyor ama alan herkes memnun bulabilirsem bende alıcam böyle söylentilerde sacma geliyor bana.
quote:
quote:
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme