Şimdi Ara

İphone 4 suya düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İphone 4 le suya girdim 15dakika gibi bir zaman suyun içinde kaldım farkına vardıgımda açmayı dedim ve doğal olarak açılmadı.
    Açılmazmı güneşemi koymalıyım fönle şarj yerinden kuruttum şimdide güneşe koyucam ama fayda edermi, şansa açılma ihtimali varmı ne yapmalıyım?

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: opacaci

Merhaba arkadaşlar
    İphone 4 le suya girdim 15dakika gibi bir zaman suyun içinde kaldım farkına vardıgımda açmayı dedim ve doğal olarak açılmadı.
    Açılmazmı güneşemi koymalıyım fönle şarj yerinden kuruttum şimdide güneşe koyucam ama fayda edermi, şansa açılma ihtimali varmı ne yapmalıyım?

Teşekkürler

( kusura bakma bir çok arkadaşın tepkisine tercüman olmak istedim )

üstüne soğuk bir su iç.. hiç şansın yok.. kapalı bir cihaz suyla temas ettiğinde tamamen kurutularak çözüm sağlanabilir ama açık iken suyla teması durumunda elektronik parçaları kısa devre yapar ve bozulur. anlık su değmesinde bile kalıcı hasar bırakırken sen 15 dakikadan bahsediyorsun..

herkesin sormak istediği soruyu soruyorum..
    hocam cep telefonu ile nası suya girdin yani hayal etmeye çalışıyorum da bir türlü kafamda canlandıramadım.. tek hayal edebildiğim denize gittin, fermuarlı cebi olan şortun vardı ve cebindeydi.. doğru mu tahmin ettim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andruil -- 31 Ağustos 2011; 16:40:15 >

• Açmaya çalışma, fön makinesi kullanma, bezle mümkün olduğunca kurut ve pirinç dolu bir kaba göm. 1 hafta unut ve arada açmayı deneme. Güneşe de koyma. Eğer tuzlu su ise en yakın zamanda telefoncuya götür.
  • Maalesef o telefonu kurtarma şansınız yok.15 dakika suda kalıp, üstüne cihazı açmayı denemek ve fön tutmakla bitkisel hayattaki cihazı zaten öldürmüşsünüz.
    Bir bardak soğuk su
  • Şansini dene 1 hafta pirince beklet ama çok zor biz temas etmesinden korkarken seninki 15 dakika suda durmuş

Gecmis olsun
  • Hocam bence hemen servise götür baktır ama çok şansın olacağını zannetmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

Maalesef o telefonu kurtarma şansınız yok.15 dakika suda kalıp, üstüne cihazı açmayı denemek ve fön tutmakla bitkisel hayattaki cihazı zaten öldürmüşsünüz.
    Bir bardak soğuk su

quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Açmaya çalışma, fön makinesi kullanma, bezle mümkün olduğunca kurut ve pirinç dolu bir kaba göm. 1 hafta unut ve arada açmayı deneme. Güneşe de koyma. Eğer tuzlu su ise en yakın zamanda telefoncuya götür.

Arkadaşlar haklı aynen onların dediklerini yapman gerekiyordu, o cihazı kurtarman çok çok düşük bir ihtimal.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tuzlu suysa unut gitsin
  • Cihaz perte çıkmış durumdadır şuan tahminimce. Çünkü sıvı teması olmuş herhangi bir elektronik aleti açmaya çalışmak, sana karşı gelen dalgaya kürek çekmekle eşdeğerdedir.
  • Kameranın flaşı yanıyor mu?Elma logosu ekrana geliyor mu?Telini açmaya denediğinde,eğer şarj azalmış ise prize tak uyarı veriyor mu?Bir miktar şarja taktıktan sonra itunnese bağlayınız ibaresi gözükmekte mi?Pc de itunnesi,cihaz pc ye bağlıyken taktığında iphone olarak görme şansın hiç oldu mu?

Eğer yukardaki soruların birkaç tanesine cevabın evet ise,telefoncular hallediyor.Benim başımada geldi ondan biliyorum.Cihazımı şimdi sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım.

Not:Yukarda yazdığım olayların hepsi benim tel. de mevcuttu.
  • geçmiş olsun :(
  • aynı olay erkek arkadaşımın başına geldi,
    olay tuzlu su yok tatlı su meselesi değil.

cihazın parçaları mahvolmuş, elektronik aleti suyla temas ettirin çalışır mı ?
    doğal olarak o da çalışmıyor.

Garantisi varsa götür, erkek arkadaşım yurt dışından getirttiği için burda Apple ürünlerini tamir eden bi telefoncuya götürmüştük ancak yapamayacaklarını dile getirdiler yani yaparız ücretimizi alırız ama garantisi yok telefonun açılacağına dediler.
    yaptırmadık telefon süs gibi duruyor :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysmciq

aynı olay erkek arkadaşımın başına geldi,

Garantisi varsa götür, erkek arkadaşım yurt dışından getirttiği için burda Apple ürünlerini tamir eden bi telefoncuya götürmüştük ancak yapamayacaklarını dile getirdiler yani yaparız ücretimizi alırız ama garantisi yok telefonun açılacağına dediler.

tuzlu su tatlı suya oranla çok daha yüksek bir şekilde elektrik akımını iletir ve kısa devre yapmasına neden olur. ama arkadaş 15 dk suyun içinde kaldığını söylediği için en ufak noktasına kadar su girmiştir tabi ki.

garantiye götürmesine bile gerek yok, boşa yol masrafı çünkü verecekleri cevap belli. kurtarma şansı 0. o kadar parçasını değiştirirler ki bi tek kapağı ve tuşları değiştirmezler sanırım :) o derece masraf olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: andruil

quote:

Orijinalden alıntı: ysmciq

aynı olay erkek arkadaşımın başına geldi,

tuzlu su tatlı suya oranla çok daha yüksek bir şekilde elektrik akımını iletir ve kısa devre yapmasına neden olur. ama arkadaş 15 dk suyun içinde kaldığını söylediği için en ufak noktasına kadar su girmiştir tabi ki.

garantiye götürmesine bile gerek yok, boşa yol masrafı çünkü verecekleri cevap belli. kurtarma şansı 0. o kadar parçasını değiştirirler ki bi tek kapağı ve tuşları değiştirmezler sanırım :) o derece masraf olur.

bende farklı bişey yazmamışım sanırım :)

adamlar yaparız diyorlar yapmayız demiyorlar tabi ki para kazanmak için ancak cihaz açılmasa da paramızı alırız diyorlar her neyse.
    cihazın son gelişmelerini, açılıp açılmadığı, telefoncuya götürüp götürmediğini bize bildirirsen belki yardımın dokunur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.