Şimdi Ara

iphone 4 yeni parti perşembe geliyormuş (turkcell) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
0
Favori
16.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Karn-ı bahar

quote:

Orijinalden alıntı: feckless

Öyle saçma şey olmaz abi mantıklı olun azcık elde oyuncak olmasın die cihaz üretilmez mi?Parasına bakar kapital düzen yemişim elde oyuncak olmasını,ne kadar fazla İP4 o kadar çok reklam

şöyle düşün
    ferrari bir araba üretiyor normalde 1000 tane üretiyorsa bundan 100000 tane üretiyor ve daha düşük fiyata satıyor.Böylelikle ferrari 3-5 parası olanın elinde oyuncak oluyor ve markanın kalitesi bir bakımdan düşüyor.işçilik aynı,marka aynı fakat aynı üründen yüzlerce görebiliyorsun caddelerce.Gidip o aracı mı alırsın yoksa biraz daha para verip kimsede olmayan başka bir modeli mi alırsın ? Bu böyle birşey yani sokakta herkeste 5800 görebilirsin ama iphone 4 göremezsin böylece firma çizgisini korumuş olur.

ayrıca apple taştan telefon bile yapsa milyonlarca satacağını bildiği için satış kaygısı yok.istediği kadar üretiyor istediği kadar fiyat çekiyor.

Bu da mantıklı saygı duyuyorum üstad

• Neyse ben vazgeçtim telefon açmaktan. Pusuya yatıyorum direk
  • Saçma sapan konuşup araba ile telefonu kıyaslamaya girmişsiniz. 400 bin € luk arabayla 800 € luk malı kıyasını aynı kefede tutmuşsunuz tebrik ederim. Arasında ne fark var yea dersen birisine dünya üzerinde çok çok ufak bir yüzdelik kısım sahip olabiliyorken diğerine en zor şekilde geçim mücadelesi veren bir kişi bile sahip olabilir ( taksite girer alır, keyif onun köy bilmemkimin )

Nedir bu iphone u ulaşılamayan obje olarak gösterme merakı? Sağda solda okuyorum yok herkesin eline düştü böyle iphone mu olur sadece bende olmalı vs. Apple zaten bu aleti 1 e üretiyorsa en aşağı 10 a satıyor ve dünya üzerinde halen kapanın elinde kalıyor. Daha neyin tartışması yapılıyor anlamış değilim. Tim'in müdürü çok biliyomuş, herkes başarısızlığını bi komplo teorisiyle örtmeye meraklı zaten.
  • quote:

şöyle düşün
    ferrari bir araba üretiyor normalde 1000 tane üretiyorsa bundan 100000 tane üretiyor ve daha düşük fiyata satıyor.Böylelikle ferrari 3-5 parası olanın elinde oyuncak oluyor ve markanın kalitesi bir bakımdan düşüyor.işçilik aynı,marka aynı fakat aynı üründen yüzlerce görebiliyorsun caddelerce.Gidip o aracı mı alırsın yoksa biraz daha para verip kimsede olmayan başka bir modeli mi alırsın ? Bu böyle birşey yani sokakta herkeste 5800 görebilirsin ama iphone 4 göremezsin böylece firma çizgisini korumuş olur.

ayrıca apple taştan telefon bile yapsa milyonlarca satacağını bildiği için satış kaygısı yok.istediği kadar üretiyor istediği kadar fiyat çekiyor.

ya ferrari ile konumuzun ne alakası var??? biri exotic spor otomobil biri kaliteli bir cep telefonu... alanları farklı, satış amaçları farklı... direk senin düşüncen gibi olsa ya da o gerizekalı TİM müdürünün dediği gibi olsa iPhone 4 şu anda sadece çok çok zengin insanların ellerinde olurdu...

bunu elde oyuncak gibi düşünmek kadar abes bir düşünce olamaz.. işinizi görecek özelliklere sahip olduğu için alıp kullanırsanız ok!..

yoksa daha iTunes'un ne olduğunu bilmeyen, hangi appler ne işe yarar bilmeyen ya da işine yarayacak olan applerin varlığından habersiz showmanlerde alıyor bunu... esas onların elinde oyuncak oluyor, senin bnm değil...

• araba ile telefonu kıyaslayan kim ? sadece örnek verdim o da anlayana
    bir 5800 veya n97 için kimse mağazanın önünde kuyruk oluşturmaz veya aylarca beklemez fakat iphone için beklenir.firma da bunu istiyor
  • quote:

şöyle düşün

quote:

araba ile telefonu kıyaslayan kim ? sadece örnek verdim o da anlayana
    bir 5800 veya n97 için kimse mağazanın önünde kuyruk oluşturmaz veya aylarca beklemez fakat iphone için beklenir.firma da bunu istiyor

Hmm evet kıyas yokmuş anlayamamışım.

• Para hazır ama cihaz yok bende PC karşısında oturmuş olmayan telefonum için wallpaper indiriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurf

quote:

şöyle düşün

quote:

araba ile telefonu kıyaslayan kim ? sadece örnek verdim o da anlayana

Hmm evet kıyas yokmuş anlayamamışım.

sen git kıyaslamanın ne demek olduğunu öğren
    madem bu şekilde anlayamadım sana başka türlü anlatayım
    5800'ı koy o ferrari yerine.Sokakta 10 kişiden belki 5 inde 5800 var.Sen herkeste olan telefondan mı alırsın (paran varsa) yoksa az kişide olan ve daha ilgi çekici bir telefonu mu

• Filmler hazır müzik playlistim dahi hazır gözüm telde arıcaklar diye bekliorum artık arayıp bekliyoruz diye konuşan bir hanımefendi sesi duymak istemiyorum
  • İlk başta ferrari ile başladık iphone u karşılaştırmaya şimdi de durumu kurtarmak için 5800'a sarıldık.

Madde madde yazayım sizin için de daha kolay olsun benim içinde;

1- Apple'ın ürün fiyatını şu an ki gibi yüksek tutup ( sizin deyiminizle ) belirli bir sınıfın ( hani ferrari sahipleri gibi, demin kıyasladınız ya ) almasını istediği gibi bir şey yok. Apple'ın zaten bu ürününe inanılmaz bir talep var. Yani sizin deyiminizle 5800 ı 1000 küsür liralardan çıkarıp 400 liraya indirip satışını yükseltmeı gibi bir amacı yok çünkü zaten karaborsa satılıyor nerdeyse.

2- Tim'deki şu meşhur müdürünüz çok fazla komplo teorilerine takılmış onun yerine Turkcell'i biraz daha sıkıştırıp daha sağlam bir stok ile türkiye'ye girmelerini sağlayabilirdi. Gerçi o müdürün elinde değil ama en azından böyle saçma komplo teorileri duymamış olurduk.

3- İphone sizin inanmak istemediğinizin aksine şu an zaten herkesin elindedir. Yani 800 € luk bir ürünü 12 taksitle satın alma şansı var çoğu kişinin, şimdi kimse ekmek alamayan kişilerden bahsetmesin onlar 5800 ( en sevdiğimiz kıyas objesi ) da alamıyor zaten.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

• tamam kardeşim son yazdığını okuma gereği bile duymadım saçmalamayı kes lütfen
    Ben örnek verdim daha kolay anlaşılabilmesi için fakat sen gittin başka yerlere çektin.Neyse daha da cevap atmam bu konuya anlayan anladı beni
  • Daha az urunu daha yuksek fiyattan satmak sonucta ayni kari getirecek, ama daha az musteri sorunu, daha az sorunlu cihaz, daha az problem ve daha az isle ayni parayi kazanmak anlamina gelecek. neden yapmasin kapitalist sistem ayni parayi kazanacak olduktan sonra. Hani komple goz ardi edilecek bir ihtimal degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 5 Ekim 2010; 12:03:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurf

İlk başta ferrari ile başladık iphone u karşılaştırmaya şimdi de durumu kurtarmak için 5800'a sarıldık.

Madde madde yazayım sizin için de daha kolay olsun benim içinde;

1- Apple'ın ürün fiyatını şu an ki gibi yüksek tutup ( sizin deyiminizle ) belirli bir sınıfın ( hani ferrari sahipleri gibi, demin kıyasladınız ya ) almasını istediği gibi bir şey yok. Apple'ın zaten bu ürününe inanılmaz bir talep var. Yani sizin deyiminizle 5800 ı 1000 küsür liralardan çıkarıp 400 liraya indirip satışını yükseltmeı gibi bir amacı yok çünkü zaten karaborsa satılıyor nerdeyse.

2- Tim'deki şu meşhur müdürünüz çok fazla komplo teorilerine takılmış onun yerine Turkcell'i biraz daha sıkıştırıp daha sağlam bir stok ile türkiye'ye girmelerini sağlayabilirdi. Gerçi o müdürün elinde değil ama en azından böyle saçma komplo teorileri duymamış olurduk.

3- İphone sizin inanmak istemediğinizin aksine şu an zaten herkesin elindedir. Yani 800 € luk bir ürünü 12 taksitle satın alma şansı var çoğu kişinin, şimdi kimse ekmek alamayan kişilerden bahsetmesin onlar 5800 ( en sevdiğimiz kıyas objesi ) da alamıyor zaten.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

5800 da bir ara karaborsaya düşmüştü hatırlatırım. 1-2 ay sonraya bayiler ellerindeki ip4 leri satmak için kaç türlü maymunluk yaparlar kim bilir. mevzu 1 ay kadar sabredebilmek sadece.

• quote:

tamam kardeşim son yazdığını okuma gereği bile duymadım saçmalamayı kes lütfen
    Ben örnek verdim daha kolay anlaşılabilmesi için fakat sen gittin başka yerlere çektin.Neyse daha da cevap atmam bu konuya anlayan anladı beni

Eyvallah hocam bizde adamdan saydık cevap verdik, benim hatam. Daha kendi kafasındaki düşüncesini savunamayan, karşıdakini dinlemeden tamam saçmalamayı kes diyen birine laf anlatmaya çalışmışız. Ne güzel atasözüymüş şu cahille tartışılmaz lafı.

quote:

Orijinalden alıntı: alimakkaya

Daha az urunu daha yuksek fiyattan satmak sonucta ayni kari getirecek, ama daha az musteri sorunu, daha az sorunlu cihaz, daha az problem ve daha az isle ayni parayi kazanmak anlamina gelecek. neden yapmasin kapitalist sistem ayni parayi kazanacak olduktan sonra. Hani komple goz ardi edilecek bir ihtimal degil.

5 bin 10 bin satan bir cihazdan bahsetmiyoruz. Şu anda sadece iphone 4, 3 milyonun üzerinde sattı. Senin deyişinle komple diye bir ihtimal yok yani ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurf -- 5 Ekim 2010; 12:18:15 >

• Bu kadar kasmaya gerek yok zamanla düşrr bütün köşebaşlarına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furusato -- 5 Ekim 2010; 12:10:49 >
  • Hocam zamanla düşer ne demek yau. Öyle olacağını herkes biliyor zaten de gönül dinlemiyor işte :)

Telefon ya bu, gidip bi yere alabiliyor olmanız lazım yani. Tüm Türkiye için adamlar 8'er 10'ar tane yolluyorlar bayilere, ama kenarda köşede binlercesi duruyor yok efendim platin paket, altın paket, gümüş paket, bakır paket, işyeri paketi diye. Adamlar kapılarına götürüyor bide utanmadan.
  • 5800 örneği bambaşka.. NOKIA'nın adam akıllı full dokunmatik (yes no ve menü tuşları hariç) çıkarttığı ilk telefon (Commicator serileride hariç)...

1000TL'den fiyat düşürmelerinin sebebide orta - düşük bütçeli kullanıcılarıda ürünü ulaştırmak... keyfinden düşürmedi yani fiyatı... neyse konumuz iPhone 4 şimdi başka konularla saptırmayalım olayı...
  • Aynen, bir ay sonra paşa paşa alırım, 1600 TL'ye bu arada forumu vb takip eder, en iyi kılıf , aksesuarı öğreniriz, wallpaper indiririz. Daha 10 gün oldu, daha çok telefon gelir. Bir kişi pek çok mağazayı geziyor, numara yazdırıyor, satıcı talep çok zannediyor fiyatı bindiriyor . Alınteri ile kolay para kazanılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Hocam zamanla düşer ne demek yau. Öyle olacağını herkes biliyor zaten de gönül dinlemiyor işte :)

Telefon ya bu, gidip bi yere alabiliyor olmanız lazım yani. Tüm Türkiye için adamlar 8'er 10'ar tane yolluyorlar bayilere, ama kenarda köşede binlercesi duruyor yok efendim platin paket, altın paket, gümüş paket, bakır paket, işyeri paketi diye. Adamlar kapılarına götürüyor bide utanmadan.

aynen öyle... şu anda Turkcell'in elinde binlerce iPhone 4 var ancak ne yazık ki Platinum müşterilerine ayırmış vaziyetteler.. bende Platinum müşteriyim, birçok hizmetlerinden yararlandım bu zamana kdr (mağaza, konaklama indirimleri - anında destek vs) 3 keredir arandım "iPhone 4 başvurunuz varmış bilgilendirmek için aradık" diye.. eee diyorum "kontratlı alırsanız sizin belirleyeceğiniz bir gün ve saatte istediğiniz adrese gelip telefonu teslim edeceğiz" diyorlar, ben kontratsız alıcam diyorum peki diyip kapatıyorlar.. bir daha ararlarsa felaket cavlicam zaten... illa kontratla adam bağlamaya çalışıyor dengesizler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Hocam zamanla düşer ne demek yau. Öyle olacağını herkes biliyor zaten de gönül dinlemiyor işte :)

O altın paket , platin paketlerin kaç lira fatura ödediğini bilsen gelmelerini istemezsin Altın, platin yumurtlayan tavuğu ürkütmemek, hoş tutmak için yapılan hizmetler onlar. Çok fatura öde, paket ol, o kadar.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.