benım derdım elımden gelenı yapmak en son iş gıdıp actırmak aldıgım fırmaya maıl attım hangı operatorden kıtlıyse arıyacam durumu bıldırıp acmalarını ıstıyecem hıc olmadı verıcem artık 50-55 euro neyse 2 tane aldım 3200tl para verdım 50 euro da verırız de bı tum yolu denıyım en son ole yapcam artık
Telefonu oparatorden alan adamın bilgilerini biliyormusun ki öyle mail ile açmazlar o bilgileri bilmedigin için olumsuz olur o işlem boşuna ugraşma.
TELEFONU ALAN BENIM DOSTUM. BILGI ILE ILGILI SIKINTI YOK KI ZATEN ? GITTIM FIRMANIN ADINI UNUTTUM INGILTERENIN BUYUK TELEFON FIRMALARINDAN BIRI ORDAN ALDIM CUNKU TEK ORDA VARDI APPLE STORE LERDE BULAMADIM ALIRKENDE KESINLIKLE SIM FREE ISTEDIGIMI BELIRTTIM YURT DISINDA KULLANICAM DEDIM O SEKILDE ALDIM. BIRDE DOGU BANKA GITTIGIMDE HEM ORANGE ILE CALISTI HEMDE O2 ILE BENDE TELEFONCUDA BAYA SASIRDIK BU ACABA INGILTERE SIM FREE MIDIR DIE BIR DUSUNCEYE KAPILDIK. BU TELEFON KILITLI ISE BILE HANGI HATLA KILITLI OLDUGU BILE BELLI DEIL ALDIGIM FIRMADAN HALA MAIL GELMEDI ONU BEKLIYORUM HIC OLMADI ORANGE YI FELAN ARAYIP DURUMU BILDIRECEM SANSIMI BI DENIYECEM ODA OLMADI APPLE I ARAYIP DURUMU ANLATICAM HIC COZEMEDIM 55 EURO VERIP ACTIRACAM TELEFONU
Senin yerinde olsam 2 euro verip telefonu sorgulatirim yada itools programini indirip hangi oparator oldugunu ogrenirdim maile cevap beklemezdim.
merhabalar, aynı sıkıntı bende de var. 4g de çalışan hat 4gs de çalışmıyor eli sim kartsız kullana biliyorum açılıyor aktivasyonu yaptım ama siz kart takılınca pin giriyorum 3-5 sn vodafone yazısı geliyor tel çekmeye başlıyor sonra ekranda elma işareti belirip arkadaşın bahsettiği sim cart hatasını veriyor.
Selam millet ATT kart lazımsa dükkanıma bakın temin edilir.
Arkadaşlar merhaba,
Ben Fransa’daki applestore’dan iphone4s simfree aldım ancak y.dışında iken avea simkartımı microsime çevirmek için kestirdim ancak yanlış kesmişler. Kesilen simkartı telefon göremediği için aldığım a.store’a götürdüm; oradaki çalışan simkartın yanlış yerden kesildiğini söyleyerek orada bulunan –HANGİ OPERATÖR BİLMİYORUM- yabancı bir simkart takarak aktivasyon yaptı. Taktığı simkartı çıkardıktan sonra ipod olarak kullanabildim.
PROBLEM-1: Türkiye’ye döndükten taktığım simkartların hiçbirisi ile aktivasyon sağlayamadım ve “Only compatible SIM Cards from a supported Carrier May be used to ...” uyarısı veriyor.
ÇÖZÜM: Iphone4s simfree olmasına rağmen bazen yurtdışında takılan ilk uyumlu sim kartın operatörüne kilitleniyormuş. Forumlarda “aldığınız mağaza ile ve kilitli olduğu operatör ile iletişime geçin, cihazi kilitleyen operatör Apple'a imei numarasını yollar ve kilidi kaldırın talimatı verir. Apple 1 gün içerisinde kilidi kaldırır” şeklinde bilgiye ulaştım.
PROBLEM-2: Telefonun kilitli olduğu operatöre ulaşmam gerekli ancak applestore çalışanının HANGİ OPERATÖRE AİT SİMKARTI taktığını bilmiyorum. Telefonumun hangi operatöre kilitlendiğini nasıl öğrenebilirim?
Yardımlarınıziçin şimdiden teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: alltaayy
Arkadaşlar merhaba,
Ben Fransa’daki applestore’dan iphone4s simfree aldım ancak y.dışında iken avea simkartımı microsime çevirmek için kestirdim ancak yanlış kesmişler. Kesilen simkartı telefon göremediği için aldığım a.store’a götürdüm; oradaki çalışan simkartın yanlış yerden kesildiğini söyleyerek orada bulunan –HANGİ OPERATÖR BİLMİYORUM- yabancı bir simkart takarak aktivasyon yaptı. Taktığı simkartı çıkardıktan sonra ipod olarak kullanabildim.
PROBLEM-1: Türkiye’ye döndükten taktığım simkartların hiçbirisi ile aktivasyon sağlayamadım ve “Only compatible SIM Cards from a supported Carrier May be used to ...” uyarısı veriyor.
ÇÖZÜM: Iphone4s simfree olmasına rağmen bazen yurtdışında takılan ilk uyumlu sim kartın operatörüne kilitleniyormuş. Forumlarda “aldığınız mağaza ile ve kilitli olduğu operatör ile iletişime geçin, cihazi kilitleyen operatör Apple'a imei numarasını yollar ve kilidi kaldırın talimatı verir. Apple 1 gün içerisinde kilidi kaldırır” şeklinde bilgiye ulaştım.
PROBLEM-2: Telefonun kilitli olduğu operatöre ulaşmam gerekli ancak applestore çalışanının HANGİ OPERATÖRE AİT SİMKARTI taktığını bilmiyorum. Telefonumun hangi operatöre kilitlendiğini nasıl öğrenebilirim?
allgsmunlock sitesinde resellers listesi var orda erol bey var mail atabilirsiniz
quote:
Arkadaşlar merhaba,
yapmanız gereken allgsmunlock dan oparator detector yapıp ögrenmen. Hangi oparatorden oldugunu böylece ögrenmiş olursun. ' euro ücreti var
offf ya bnde yurtdışı simfree iphone 4s getirtcektim bunları okuduktan sonra kararsız kaldım trde fiyatların düşmesni bekliyeymmi yoksa alayımmı ??
quote:
Arkadaşlar merhaba,
ben almanyadan 4s aldım şuan elime geçmedi ordan aldırdığım tanıdığıma bir türk hat tak.free mi değil mi kontrol et dedim bu dediğin gibiyse türkiyeye geldiğinde kendi (turkcell)hattımı takınca aktivasyonu gecemeyecekmiyim bir nevi önceki takılan hatta mı kilitli olacak
Aldirdigin tanidigina soyle sana imei numarasini yollasin sende kontrol et oparator detector den boylece anlamis olursun simfree mi kitli mi diye.
Ben yurtdışından 4 tane ip.4s almıstım. sadece yurtdışında iken yabancı operatörün takıldığı telefonde sorun cıktı. Aynı applestoredan alıp Tr'de actığım 3 iphoneda sorun olmadı. Bilginize...
quote:
Ben yurtdışından 4 tane ip.4s almıstım. sadece yurtdışında iken yabancı operatörün takıldığı telefonde sorun cıktı. Aynı applestoredan alıp Tr'de actığım 3 iphoneda sorun olmadı. Bilginize...
sorun derken nasıl bir sorun çıktı?
quote:
Arkadaşlar merhaba,
baska sim kartlari ile dene daha olmadi apple store ile iletisime gec cunku fransadaki apple store'lar simfree satiyor cihazin kilitlenmis ise sorunuz acarlar ayrica telefonun hakkinda kismina bakarsan hangi operator ile acilmis oldugunu gorursun normalde cunku en son takilan hattin bilgileri cikiyor.
arkadaşlar banada danimarkadan bi tanıdığım bi tanıdığım 4s verdi önce aradım abi dedim bunu sim free yaptır.gidip firmayla konuşup yaptırdığını söledi fakat hiç bir değişen olmadı şuan bende danimarkadayım şöyle diyim telefonun içinde alındığı firmanın hattı var o hattı takınca etkinleştrme fln sormuyo ama hattıda görmüyo servis yok diyor o firmaya ait başka hat takınca çalıştı fakat hiç bir türkiye veya başka çeşit hatlarla çalışmıyor model nosu MD239KN nasıl bir yol izlemem lazım acaba
ARKADASLAR BENIM TELEFONLAR INGILTERE SIM FREE CIKTI ALDIGIM FIRMA TAMAM HANGI OPERATORE BAGLI ISE BULUP ACTIRCAZ DEDILER FAKAT GERI DONDULER TELEFON HIC BIR OPERATORDEN KILITLI OLMADIGI ICIN YARDIMCI OLAMIYORUZ TELEFON ACIK DIYORLAR AMA SADECE INGILTERE HATLARINA ACIK BU DURUMU COZSE COZSE APPLE COZER MAIL ATTIM BIR TURLU DONMUYORLAR APPLE HIZLI BIR SEKILDE ILETISIM NASI KURABILIRIZ? BIRDE ALLGSMUNLCK SITESINDEN ACTIRMAK ISTESEM ACTIRABILIRMIYIMKI HERHANGIBI BIR OPERATOREDE BAGLI DEIL
iyide madem acık neden hat gelmıyor direk ? neden gecerlı bır sım kartı istiyor ? gecerlı bir sim kart uyarısı operatör ile anlasmalı cıhazlarda vermıyor mu ?
telefonlara orangede taktık o2 de taktık 2 sındede calıstı aktıve oldu suan o aktıve et hatasını almıyorum suan acık ama tr hattı takınca yenıden aktıve sayfası gelıor orda kalıyor. aldıgım fırmada telefonlar ıngıltere sım free dıyor yanı sadece ıngıltere hatları ıle calısıyor bu yuzden kılıtlı oldugu bır operator yok dıyor
ben de tamamen aynı sorunu yaşıyorum. simfree ama sadece ingiltere hatları ile çalışıyor. ne yaptınız, halledebildiniz mi? yol gösterebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler[
Merhaba Kolay Gelsin..Banada yurt disindan iphone 4s Geldi Ve turkceyi seciyorum Saat dilimini Seciorum Wirallesi Seciorum .. Bu uyariyi Veriyor "The SIM card inserted in this İPhone does not appear to be supported.
Only compatible SIM cards from a supported Carrier may be used to activate İPhone.
Please insert the SIM card that came with your İPhone or visit a supported Carrier's store to receive a replacement SIM car Ayni hatayi Pc ye Taktigimda itunes ten de Soyliyor.. Servise goturdum. Bana Sunu soylediler.. yurt disindaki servsini Ariyoruz ve Tum simleri telfonda kullanmak icin actiriyormusuz biz Yaparsak 100 dolar istediler Ne Yapabilirim ?