Bildirim
iphone 5s mi? 6 mı? (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
İphone 5s de antutuya gerek yok zaten gram donma yaşamasın63,253 puan aldı burdan resim gönderemedim özelden gönderdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu antutuda çok tutarsız dün 70bin aldım 5s ile bugün 60bin aldı 2. denemede 65bin aldı çok tutarsız -
İphone 6 şuan benim gördüğüm en uygun 2400 küsürlerde daha ucuza bulamadım 2.000 e bulsam 6 yı alırım büyük ekran yeni tasarım vs için ama daha uyguna bulamadım o yüzden vatan.com dan 5s almayı düşünüyorum 1500 e zaten 2 hafta içerisinde daha uygun fiyata bulursam yada 6 2000 e düşerse iade edip 6 alabilirim -
arkadaşlar telefonu almaya gittiğimde bu vodafone da çalışan süper zekalar sanırım faturayı kaybetmişler kendi ellerinde olan diğer nüshanın fotokopisini verdiler.ilerde bir sorun çıkartırlarmı arıza vs gibi durumlarda bu fotokopi diye gerçi aslıdır diye yazıp üzerine imzasını attı kız ama yinede içime sinmedi paramızla rezil oluyoruz.sinir ettiler resmen beni sustum birşey demedim artık yoksa kötü olacak 15 liralık kapağı anneme 72 liraya satmışlar 24*3 liraya yani faturaya ek 3 liraya her yerde 15 liraya satılan plastik kabı almış olduk anneme kızdım birde niye bana sormadan alıyorsun diye her neyse bu fatura olayında kaldı aklım bir sorun çıkarmı ilerde arıza vs olursa? -
Fatura aslı şirketim için lazım deyin. Eskisini iptal edip vermeye mecburlar.
Satarken da aslı olsa, daha iyi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: semamca_07
vodafone dan annemin hat üzerinden aldım arkadaşlar 60 tl fatura + 75 tl telefon taksidi toplam 135 lira 24 ay taksitle aldım.telefonu yarın alıcam 1800 liraya gelmiş oluyor.6s alsam 210 tl ödemem gerekecek 75 tl*24= 1800 tl fark çıkıyor 5s le arasında, değeceğini düşünmüyorum açıkçası ama hala kararsızım.tekrar inceliyorum acaba hatamı yapıyorum diye ama 6s alsam 24 ayda 5040 lira ödemiş olacağım 5s ile 3240 lira ödüyorum 5040 çok geldi. birde 6s 16 gb kurtarmaz 64 gb alsam 6000 tl ye dayanacak o yüzden yarına kadar fikrimi değiştirmezsem 5s space gray almış bulunuyorum ama dediğim gibi hala kararsızım, türkiyede benden daha kararsız bir insan yoktur :D
Vodafone'da zaten 64 GB ve 128 GB 210 TL. -
Şu anda ya 5s alınır yada 6s alınır . Nedenı ıse 5s ıle arkasındaki fark 1000 lıra cıvarında büyük para ama 6 ıle 6s Arasında 400 liralık bı fark var. 400 liralık bı fark ıcın 2 gb ramli touch id olan telefon daha ıyıdır bence
sağolun temiz cihaz ayrıca herkese tavsiye ederim hiç sıkıntısı veya donması olmadı model çok önemli degilse sizin için 5 in hala gideri var ucuza alırsınız -
quote:
Orijinalden alıntı: OttomanEmpire86
hocam manyaklık etmeyin. 5smi 6mı demişsiniz 5s demişler :) ben 5 ten 5s e geçtim bir fark anlamadım. 5sten 6ya geçtim inanın bana 6 5sten cok daha üstün bir cihaz. üstün gözükmese bile öyle. ekran parlaklığı birinci artısı..
ikinci artısı ekran boyutu. büyük cihaz kullanınca 5s oyuncak gibi gelecek.
ücüncü artısı 6 yeni nesil bir cihaz daha cok güncelleme alacak olması. 4 artısı 6s ile aynı kasaya sahip. bu sene 7 cıkınca 6 eski duracak evet ama 5s unutulmuş olacak.. bu 6nın durumundan dahada kötü.satarken daha değerli satacaksınız.. kamerası 5sten daha iyi.. bilemiyorum, ben 5sle 6 arasında kalırsanız kesinlikle 6 derim.
6 5s'ten çok üstün değil değil. Sadece yarım tık daha iyi. Aşağı yukarı %10 işlemci farkı var. Ekran büyüklüğü falan boş şeyler bunlar kullanıcının isteğine göre değişir. Önemli olan işlemci ve RAM miktarıdır. Zaten bunlarda 5s ve 6 neredeyse aynı. Kullandıkları RAM (1 GB LPDDR3) aynı. Sadece işlemci ve çözünürlük farkı var. Ayrıca 6 yeni nesilse 5s de yeni nesil sayılır. Dediğim gibi işlemci farkı çok az ve RAM tamamen aynı. 5s ne zaman kasarsa 6 da o zaman başlar kasmaya.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
hmm. güzel kafa.
demek işlemci farkı %10..
sizle tartışmaya giren ya da sizin yorumlarınızı dikkate alan bizde hata :) -
İşlemci konusunda burada okumuştum %10 yazıyor diye farkı ama %25 imiş. Sen bunu fark olarak görüyorsan gülerler adama. Çünkü kullanımda bunun farkı hissedilmeyecek kadar azdır. RAM zaten aynı. 5s'teki RAM'i alıp 6'ya koymuş. Donanım bazında tek artı GPU tarafında. Onun haricinde bir numarası yok. E sırf bunun için de 1000 lira fazla para verilmez. Verilen paraya yazık. Adamı zarara sokmanın alemi yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekran boyutu, kamera? Yeni kasa? Sence önemli değilmi? İncelik?
5s geekbench skoru 2500 civari
6 geekbench skoru 2800 civari
İslemcide boyle kucucuk bi fark var, aksini iddaa edenlere itibar etmeyin, iphone 6 parasini hak etmeyen bi cöptür 300 400 lira fazlaya ondan kat kat iyi 6s varken
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kahya Yahya -- 31 Ocak 2016; 22:03:50 >
Ekran boyutu performansı etkilemez. Ayrıca her kullanıcı büyük ekranı sevmez. O biraz da kullanıcının zevkine kalmış. Şimdi millet küçük ekranlı ve performanslı olduğu için fellik fellik 5s arıyor. Yeni kasa olmuş eski olmuş. Ben temel donanıma ve işlevselliğe bakarım. Görsellik ikinci plandadır. Önemsiz demiyorum elbette önemli ama donanım ön plandadır. Ayrıca 5 ile 5s arasında uçurum var. 64-bit farkı bariz hissedilir. Ayrıca her ikisi de 1 GB RAM'e sahip olsa da biri LPDDR2 diğeri LPDDR3 teknolojisine sahip.
6 daha iyi ama bu fark çok çok az olmasına rağmen 1000 lira fark var ve bu farka değecek bir şey yok. 5s'ten az bir farkla önde olan bir cihaza 1000 lira fazladan para vermek akıl kârı bir iş değil. Onun yapabildiği açabildiği her şeyi 5s de rahatlıkla yapar.
quote:
Orijinalden alıntı: Exvision
Rakamların sallama olduğunu mu düşünüyorsunuz? Amacım tartışma değil fakat her 5s-6 konusunda 6 çöp 6 almayın gibi kötüleme yapıyorsunuz anlam veremedim.
Evet geekbench skoru ortada, iphone 6 cöptür ekran disinda 1000 liraya degecek hicbir ustunlugu yok 5s e karsi varsa soyle ? Şu ozellik 1000 liraya deger de bana, 2800 e 2 kat daha guclu 6s varken kim neden 2400e iphone 6 alsin ?
5s
quote:
Amerika, 0.043 mhz'lik işlemciyle aya insan yolladı. Geçenlerde snap 801 ile drone uçuruldu. Ama bizim insanımız 1 seneki teknolojiye çöp diyor şu geekbench işi ilginçmiş yalnız. Algoritmasına bakmam gerek.
Verecek cevabi olmayinca alakasiz konulara hoplayanlara cok guluyorum, iphone 6ya kotu demiyorum çöp dememin sebebi o fiyati haketmemesi
iPad'de Apple farklı optimizasyon kullanıyor ekran çözünürlüğünden dolayı. Normalde fark %25.
iPhone 6 lansmanında bizzat üzerine vurgu yapıldı.
http://www.theverge.com/2014/9/9/6127111/iphone-6-and-iphone-6-plus-have-a-new-faster-a8-processor
quote:
Aynen. Rock balboa'dan öyle bi ayar yedim ki ben boşuna mühendislik okumuşum dedim.
Ahahahhahaha dostum karsindakinin hangi bolumden mezun oldugunu bilmeden muhendisim demen ya adam hem bilgisiz hemde muhendis oldugu icin kendini bir halt saniyor, ben bursa uludag makine muhendisligi mezunuyum ama asla bununla ovunmem bu ezikliktir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X