Şimdi Ara

iPhone 6 Ekran Sol Üst Köşede Karartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
34.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Sorunum şu ki iphone 6nın sol üst köşesinde çok büyük olmasada bir karartı ortaya çıktı. Bu karartı gri, mavi, kahverengi gibi renklerde baya belli oluyor ama işin ilginç yanı beyaz renkte o kadar belli olmuyor. Forumdan araştırdım biraz bu ekran kararmasını ama gördüklerimde ekranın komple sol yarısı kararmış haldeydi. Benim sorunumun ilginç yanı sanki ekran aydınlatmasıyla ilgili değil çünkü dediğim gibi beyaz renkte çok dikkat çeken bir durum yokken diğer renklerde bariz belli olması. Acaba başına böyle bir durum gelen var mı? Sizce garantiye vermeli miyim? Bundan önce ön kamera kayması yüzünden telefonu ankara genpaya vermiştim. Bir gün içinde ön kamerayı sabitleyip geri vermişlerdi. Tavsiyeleriniz ve görüşleriniz nedir ?

• Garantiye verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran değişir, tabii çerçevesinde göçme ve yamulma yoksa.

Bunlar varsa 1000-1100 TL'ye cihaz değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelle90

Arkadaşlar merhaba. Sorunum şu ki iphone 6nın sol üst köşesinde çok büyük olmasada bir karartı ortaya çıktı. Bu karartı gri, mavi, kahverengi gibi renklerde baya belli oluyor ama işin ilginç yanı beyaz renkte o kadar belli olmuyor. Forumdan araştırdım biraz bu ekran kararmasını ama gördüklerimde ekranın komple sol yarısı kararmış haldeydi. Benim sorunumun ilginç yanı sanki ekran aydınlatmasıyla ilgili değil çünkü dediğim gibi beyaz renkte çok dikkat çeken bir durum yokken diğer renklerde bariz belli olması. Acaba başına böyle bir durum gelen var mı? Sizce garantiye vermeli miyim? Bundan önce ön kamera kayması yüzünden telefonu ankara genpaya vermiştim. Bir gün içinde ön kamerayı sabitleyip geri vermişlerdi. Tavsiyeleriniz ve görüşleriniz nedir ?

Ayni sorun bende de var. Sebeke gostergesinin orda. Mavi arka planda cok belli. Beyazda belli degil. Bi apple store'a goturmek gerek sanirim.

• Cihazin cercevesinde yada herhangi bir yerine cizik vuruk yada eğilme yok . Ayrica suan farkettim ekranin sag tarafinda kapatma tusunun yakinlarina basinca cit cit ses geliyor. Bana da ekran degisimi yaparlar gibi geliyor ama telefonun ici acilip on kamera tamir edilmeden once yoktu bu citlama. Simdi verecem ekran degisincede citlayacak buyuk ihtimal. Bundan once iphone 3gs ve 5s kullandim hepsinde bir sikinti cikmisti ve degisim olmustu sonrasinda o swap cihazlardan yana hic sikayetim olmamisti. Simdi ikinci kez servise versem bile cihaz degisimi olmasi muallakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: yarkan88

quote:

Arkadaşlar merhaba. Sorunum şu ki iphone 6nın sol üst köşesinde çok büyük olmasada bir karartı ortaya çıktı. Bu karartı gri, mavi, kahverengi gibi renklerde baya belli oluyor ama işin ilginç yanı beyaz renkte o kadar belli olmuyor. Forumdan araştırdım biraz bu ekran kararmasını ama gördüklerimde ekranın komple sol yarısı kararmış haldeydi. Benim sorunumun ilginç yanı sanki ekran aydınlatmasıyla ilgili değil çünkü dediğim gibi beyaz renkte çok dikkat çeken bir durum yokken diğer renklerde bariz belli olması. Acaba başına böyle bir durum gelen var mı? Sizce garantiye vermeli miyim? Bundan önce ön kamera kayması yüzünden telefonu ankara genpaya vermiştim. Bir gün içinde ön kamerayı sabitleyip geri vermişlerdi. Tavsiyeleriniz ve görüşleriniz nedir ?

Ayni sorun bende de var. Sebeke gostergesinin orda. Mavi arka planda cok belli. Beyazda belli degil. Bi apple store'a goturmek gerek sanirim.

Aynen dediginiz gibi mavi ekranda tam bahsettiginiz yerde cok belli oluyor. Facebook ve twitter gibi mavi tema agirlikli programlarda farkettim zaten boyle bir sorun oldugunu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yarkan88

quote:

Aynen dediginiz gibi mavi ekranda tam bahsettiginiz yerde cok belli oluyor. Facebook ve twitter gibi mavi tema agirlikli programlarda farkettim zaten boyle bir sorun oldugunu.

bilmiyorum ne yapmak lazım hocam.

store dan randevu koparmakta zor.

• Olay haricinde benim hala anlamadigim 5s in ekran degisim ucreti halen 6 dan pahali :)

• konu sahibi hocam, benim cihazın sol üstte operatör noktalarının orda göze bakmayacak kadar karartı olduğunu fark ettim. beyaz ekranda belli değil dediğiniz gibi. acaba siz ne yaptınız ? cihazı garantiye mi verdiniz ?
  • brkbrktgl B kullanıcısına yanıt
    Hocam olay şöyle gelişti. Ekran çıtlaması ve ekrandaki kararma yüzünden telefonu genpa teknik servise verdim. 2 gün içinde geri dönüş yaptılar ve cihazda sorun yok dediler. Bende genpada teknisyeni çağırdım sorunların giderilmediğini söyledim ve bana verdikleri kağıtta yaptıkları işleme dair hiçbir şey yazmıyordu. Verilen belgenin değişmesini ve telefonun içinin açıldığını ve vidalarının sıkıldığının belirtilmesini istedim. Sert çıkınca bu belgeyi verdiler. Bende apple ı aradım durumu anlattım, Apple da da telefonla görüşülebilecek en kıdemli kişiye kadar görüştüm. Bana çözüm arayacaklarını ve mail yoluyla haber vereceklerini söylediler. 1 2 gün sonra mail geldi ve telefonu başarı teknik servise götürmemi söylediler. Başarıya gittim durumu anlattım. Apple da görüştüğüm kişinin adını verdim zaten o da aramış servisi. Başarıya verdikten 3 gün sonrada telefon yenisiyle değişti. Böyle uzun uzun yazdım ama tüm bu olaylar toplam 5 gün civarı sürdü. Ama üstüne düşmesem olayın, telefon içi açılıp hiç işlem uygulanmadan sorunlar giderilmemiş bir şekilde bana geri dönecekti. Sizde eğer apple store harici bir teknik servise verecekseniz telefonu sorunun çözümü için ısrarcı olun hakkınızı yedirmeyin.

• quote:

Hocam olay şöyle gelişti. Ekran çıtlaması ve ekrandaki kararma yüzünden telefonu genpa teknik servise verdim. 2 gün içinde geri dönüş yaptılar ve cihazda sorun yok dediler. Bende genpada teknisyeni çağırdım sorunların giderilmediğini söyledim ve bana verdikleri kağıtta yaptıkları işleme dair hiçbir şey yazmıyordu. Verilen belgenin değişmesini ve telefonun içinin açıldığını ve vidalarının sıkıldığının belirtilmesini istedim. Sert çıkınca bu belgeyi verdiler. Bende apple ı aradım durumu anlattım, Apple da da telefonla görüşülebilecek en kıdemli kişiye kadar görüştüm. Bana çözüm arayacaklarını ve mail yoluyla haber vereceklerini söylediler. 1 2 gün sonra mail geldi ve telefonu başarı teknik servise götürmemi söylediler. Başarıya gittim durumu anlattım. Apple da görüştüğüm kişinin adını verdim zaten o da aramış servisi. Başarıya verdikten 3 gün sonrada telefon yenisiyle değişti. Böyle uzun uzun yazdım ama tüm bu olaylar toplam 5 gün civarı sürdü. Ama üstüne düşmesem olayın, telefon içi açılıp hiç işlem uygulanmadan sorunlar giderilmemiş bir şekilde bana geri dönecekti. Sizde eğer apple store harici bir teknik servise verecekseniz telefonu sorunun çözümü için ısrarcı olun hakkınızı yedirmeyin.

İyi yapmışsınız hocam. Benim için göze batan birşey yok. Yanlamasına en fazla 1cm eni ise 0.2 mm felandır karartının ölçüleri :) Garantiye vermeyi düşünmüyorum. Ancak verecek olursam söylediklerini dikkate alacam. Zaten ön kameramda da kayma var. Sadece onun için bile garantiye verebilirim ama foto çekmeme engrl olmuyor. Teşekkürler cevap için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• brkbrktgl B kullanıcısına yanıt
    Kardesim bende de oldu bu sorun 1 haftadir var inanin bende sıkıntıya girdim ios 9 yukledikten sonra oldu temiz dfm moda alip yukledim 9u ama duzelmedi ayni sorundanmi bahsediyoruz beyaz ekranda yok mavi alt bildirimi yukari cektigimde gozukuyor

• kelle90 K kullanıcısına yanıt
    Kardesim bende de var ayni sorundami bahsediyoruz bilmiyorum ama alt bildirimi yukari cektigimde ayni kosede ufak bi kararti cikiyor beyaz ekran yok kafayi yiyecem
    Ayni sorunmu mavi ekran da da belli oluyor :(

• quote:

Orijinalden alıntı: BogazınYargıcı

Kardesim bende de oldu bu sorun 1 haftadir var inanin bende sıkıntıya girdim ios 9 yukledikten sonra oldu temiz dfm moda alip yukledim 9u ama duzelmedi ayni sorundanmi bahsediyoruz beyaz ekranda yok mavi alt bildirimi yukari cektigimde gozukuyor

Hocam resim gözükmüyor. Herhangi bir resim sitesine upload edip link atarmısın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nasil yapcam bilmiyorum whatsapdan mesaj atarmisiniz :( ordan yollasam 507 171 60 50

• Bu kronik bir sorun olabilir sanırım. Ben dikkatli olarak baktığımda anlamıştım sol üstte milimetrik bir karartı olduğunu. Hatta bunun şebeke çubuğunun oralarda, şeffaf ekran tribali sebebiyle arka plandan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm. Sonra birkaç farklı uygulama ile ekran yatay konumda ile denediğimde bunun gerçekten milimetrik bir karartı olduğunu anladım. Ekran alt aydınlatması Nasıl yapılıyor bilmiyorum fakat sol üst tarafta herhangi bir mani aksam sebebiyle ışık engellenmesi olmuştur belki. Benim mesele rahatsız etmediği için tuzum kuru ama olayı yakından takip etmek istiyorum. Elde ettiğiniz bilgileri paylaşırsanız sevinirim.

İyi forumlar.

• Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. Beyazda gözükmeyecek şekilde sol üstte milimetrik bir kararma var. Ön kameramda sola kayık bir şekilde durduğu için ikisini beraber garantiye yollarım diye düşünüyordum. Garantiye yollayan arkadaşlar gelişmelerden haberdar edebilirse sevinirim. Bu kadar kişide olduğunu görünce kronik olabileceğini düşündüm bende.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasanda ezilme falan yoksa garantiye ver kardeşim değiştirirler merak etme
  • aynı sol üst köşede kararma ve ön kamerada kayma var.
    şarj girişinin orda ufak bir ezik var. yine de değişim yaparlar mı.

• Aynı sorun (ekran sol üst köşede ufak karartı) geçen yıl aldığım ve pil sorunu nedeniyle 1 kez değişim yapılmış cihazımda da oldu. Teleservice'a verdim, bir şey yok her cihazda aynı dediler. Apple'ı aradım, öyle şey olmaz deyip Başarı'ya yönlendirdiler. Dün cihazı Başarı baktı ekranda sorun var dedi, cihazı İstanbul'a gönderdi. Apple'dan cevap bekleniyor şu an. Teknisyen, geçen yıl bu sorunda cihaz değişimi yapılıyordu ancak 2016'dan beri ekran değişimine gidiliyor dedi. Daha önce cihaz değişimi yaptıkları için ekran değişimini reddettim. Cihaz değişimi istedim. Bakalım ne olacak? Sonucu yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loremipsum -- 23 Mart 2016; 9:58:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.