Şimdi Ara

İphone 6 tam ekran resim çekimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
20.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. İlk defa İOS işletim sistemi kullanan bir cihaz aldım öncelikle bunu belirteyim. Netteki araştırmalarım sonucuda bir cevaba ulaşamadım bu iphone 6'larda tam ekran resim çekme özelliği yok mu? Cİhazın kamera uygulamasında foto yada karede seçsem resimler tam ekran olmuyor sanki hep 4.3 formatında resim çekiyor gibi, bunun 16:9 gibi bir ayarı var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone Kamerayla Tam Ekran Fotoğraf Çekme

iPhone'unuzun kamerasıyla tam ekran fotoğraflar çekerek anılarını en iyi şekilde yakalayabilirsin. İşte tam ekran fotoğraf çekme adımları:

iPhone 6 İçin:

• Kamera uygulamasını aç.
    • Sol üst köşedeki kare simgesine dokun.
    • Bu, kamerayı tam ekran moduna alacaktır.
    • Çekmek istediğin fotoğrafı kadrajla ve Deklanşör düğmesine dokun.

Daha Yeni iPhone Modelleri İçin:

• Kamera uygulamasını aç.
    • Ekranın altındaki "Fotoğraf" moduna geç.
    • Sağ üst köşedeki tam ekran simgesine dokun. Bu, kamerayı tam ekran moduna alacaktır.
    • Çekmek istediğin fotoğrafı kadrajla ve Deklanşör düğmesine dokun.

İpuçları:

• En iyi kalite için telefonu sabit tut.
    • Yeterli ışık olduğundan emin ol.
    • Konu ile arandaki mesafeyi ayarla.
    • Çektiğin fotoğrafı daha sonra düzenleyerek kırpabilir ve ayarlayabilirsin.

iPhone kameranın tam ekran özelliği ile harika manzaraları, grup fotoğraflarını ve özçekimleri tam olarak yakalayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • konu güncel
  • Cihazı yan tutup çekersen olur.
    ( ekran döndürme kilidi açık olmasın )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kamerayı açtıktan sonra ekranda parmağını sağa sola kaydır vide modu ağır çekim modu filan var seninki kare modunda kalmıştır onu normale geitr istediğin olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: krach55

hocam kamerayı açtıktan sonra ekranda parmağını sağa sola kaydır vide modu ağır çekim modu filan var seninki kare modunda kalmıştır onu normale geitr istediğin olur

Hocam iki şekilde de denedim. Videoda tam ekran oluyor ama foto yada karede tam ekran olmuyor.
  • İphone 4 formatında hala kamera. Ben de 5 kullanırken bu sorunu yaşadım. Kocaman ekran, **t kadar resim...

• Sensör 4;3 oranında olduğu için maalesef resimlerde 4;3 formatında. Bu iphone 5 ve 5s'de böyle olması en çok şikayet alan konu idi ama iphone 6'da da aynen devam ediyorlar. Bu kadar aptalca bir durum olamaz gerçekten. [sm=s20.gif

Bazı uygulamalar 16;9 resim çekiyor (procam vs. ) bunları da denedim ama hiçbiri gerçek 16;9 çekmiyorlar. Hepsi yazılımsal efekt veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 11 Ekim 2014; 11:56:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6+ da da mı aynı şekilde acaba?
  • Yalnız bu bir sorun değil. Video formatı 16:9 aynı zamanda ekran formatı 16:9 olduğu için videolar kusursuz oturuyor. Ancak resimler dünya üzerinde her cihazda standartlaşmış ölçülerde bulunduğu için cihazı yatay tuttuğunuzda yanlarda boşluk kalıyor. Kısaca bu iphone 6 nın bir sorunu değil. 16:9 isterseniz resmi çektikten sonra 16:9 ölçüsünde düzenleyebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_k12

6+ da da mı aynı şekilde acaba?

Evet hocam maalesef 6 plus'ta aynı şekilde. G2'de bile tam ekran resim çekerken bunda olmaması beni biraz rahatsız etti. Bu kadar kaliteli bir kamera ama pc ye atınca kare sayılabilecek bir resim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbizx

quote:

Orijinalden alıntı: cem_k12

6+ da da mı aynı şekilde acaba?

Evet hocam maalesef 6 plus'ta aynı şekilde. G2'de bile tam ekran resim çekerken bunda olmaması beni biraz rahatsız etti. Bu kadar kaliteli bir kamera ama pc ye atınca kare sayılabilecek bir resim.

Lg g2 bende kullandım 4;3 formatında 13mp kamera 16/9 yapınca 8 e düşüyor zaten çözünğrlük.
    İphone da en azından 16/9 formatı seçeneği olmalı imiş.

• quote:

Arkadaşlar merhaba. İlk defa İOS işletim sistemi kullanan bir cihaz aldım öncelikle bunu belirteyim. Netteki araştırmalarım sonucuda bir cevaba ulaşamadım bu iphone 6'larda tam ekran resim çekme özelliği yok mu? Cİhazın kamera uygulamasında foto yada karede seçsem resimler tam ekran olmuyor sanki hep 4.3 formatında resim çekiyor gibi, bunun 16:9 gibi bir ayarı var mı ?

Bu programi kullanabilirsin widget destegi mevcut ve bircok efekti de var

PinGuo Inc.: Camera360 Ultimate
    https://appsto.re/tr/T7qBA.i

• Tam ekran resim çekmek güzel olurdu. Alttaki ve üstteki siyah kısımları sevmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: O.Beverly

Yalnız bu bir sorun değil. Video formatı 16:9 aynı zamanda ekran formatı 16:9 olduğu için videolar kusursuz oturuyor. Ancak resimler dünya üzerinde her cihazda standartlaşmış ölçülerde bulunduğu için cihazı yatay tuttuğunuzda yanlarda boşluk kalıyor. Kısaca bu iphone 6 nın bir sorunu değil. 16:9 isterseniz resmi çektikten sonra 16:9 ölçüsünde düzenleyebilirsiniz

Katılıyorum.ya da kare monitör alın.hiç olmazsa fotoğrafı çektikten sonra galeriye gidin fotoğrafı açın biraz yakınlaştırıp kenarları doldurun ve ekran görüntüsü alın,ardından orijinal fotoğrafı silin.hem geniş ekran fotoğrafınız olsun hem de ekstra hdd alanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Battlestar DH -- 12 Ekim 2014; 19:11:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Battlestar DH

quote:

Yalnız bu bir sorun değil. Video formatı 16:9 aynı zamanda ekran formatı 16:9 olduğu için videolar kusursuz oturuyor. Ancak resimler dünya üzerinde her cihazda standartlaşmış ölçülerde bulunduğu için cihazı yatay tuttuğunuzda yanlarda boşluk kalıyor. Kısaca bu iphone 6 nın bir sorunu değil. 16:9 isterseniz resmi çektikten sonra 16:9 ölçüsünde düzenleyebilirsiniz

Katılıyorum.ya da kare monitör alın.hiç olmazsa fotoğrafı çektikten sonra galeriye gidin fotoğrafı açın biraz yakınlaştırıp kenarları doldurun ve ekran görüntüsü alın,ardından orijinal fotoğrafı silin.hem geniş ekran fotoğrafınız olsun hem de ekstra hdd alanı.

O kadar işlemden sonra ortada resim kalitesi kalmaz

• Ben de katılıyorum bu kadar para veriyoruz tam ekran bir foto çekemiyoruz. Keşke 16:9 seçeneği olsaydı 5 MP de çekilseydi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple seneye 16:9 formatı yeni bir özellikmiş gibi bize tanıtır ve o anda salondan bir alkış kopar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Battlestar DH

quote:

O kadar işlemden sonra ortada resim kalitesi kalmaz

Pek fark olmaz renkler falan kalır aynı.biraz detay kaybedersiniz o da olsun.şaka maka en iyisi lazım olunca pc de kırpmak.boyle de kaliteli fotoğraflar çıkıyor ortaya.

• Standart fotoğraf formatı 4:3'tür.

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinss

Standart fotoğraf formatı 4:3'tür.

Piyasadaki satılan ekranlar tv'ler 16:9 formatında. Keşke kullanıcıya seçim şansı bırakılsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbizx -- 12 Ekim 2014; 20:58:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.