Arkadaşlar abim yeni telefon aldı ve eski iphone 6 sını bana verdi
Telefonun mikrofonu ahizesi ve ses açma tuşu sıkıntılıydı bu 3 ünü tamir ettim fakat tamir ederken sanırım ekranın içine ettim.
LCD kablolarını biraz büküp takınca falan görüntü geliyo fakat dokunmatiğin yarısı çalışıyor yarısı alışmıyor.bükmeden taktığımda kare kare yeşil yeşil bir görünütü alıyorum.Piyasada orjinal LCD olmadığını biliyorum.Bu ekran kesin gitmiş midir yoksa bi yol var mıdır?İnternetten 100-150 liraya lcd almaya kalksam onlar nasıldır dokunmatik hassasiyeti kötü görüntüsü kötü diyen de var ,hayır neredeyse aynı diyen de var.
Amacım tam tamir edip 800-1000 tl ye okutmaktı,üniversite öğrencisiyim bu para çok tatlı olacaktı bana :/
Sorulara cevap verip öneride bulunan herkese şimdiden teşekkürler.
NOT:cihaz ilk çıkan iphone 6 ,4 senelik garantisi yok
teşekkürler tavsiye için umarım güzel ekran bulurum
frosty9
kullanıcısına yanıt
Artist,adam zaten galiba demiş.Tantana yapma!
Ben 5 için hepsiburada dan 75 tlye bir ekran aldım,renkleri orjinale göre daha kötü ama aşırı değil 1 haftaya alışıyoraun.Dokunmatik hassasiyetide orjinal gibi bir fark göremedim.
frosty9
kullanıcısına yanıt
Tahtakalede “orijinal” ekran bulamazsın, apple store dışında bulamazsın zaten çünkü Apple dışarı parça vermiyor anca çıkma orijinal bulabilirsin o da ne durumda olur üst camı değişmiş midir kurcalaman lazım ve arkadaş yanlış Bilgi vermemiş 5s üstü cihazlarda ekran değişince Touch ID çalışmaz ancak bunu sonradan üretilen çakma ekranlarda çözdüler tıpkı ios7 zamanındaki desteklenmeyen çakma kablo uyarıları gibi. Son olarak flexlerle oyna zaten hasar görmüş belki bir temassızlıktan ibarettir ve ve bir ihtimal düzelebilir bu dediğim lcd için çünkü bir 5si bu şekilde alıp flexi ile oynayarak bozuk görüntüyü mükemmel yapmıştım ama onda dokunmatik sorunu yoktu ve çakma ekranda renk tonu ile hz farkı olur hz farkı misal control centeri çok yavaş çekersen belli olur piksel piksel atlar kalitesiz çakmalarda kaliteli olanlarda ise daha yumuşak kayar yukarı tahtakaleden ucuza temin edebilirsin ve tavsiyem cihaz ile git orda flexleri bağla ve dene herşeyi
Parmak izi bozulmaz en doğru bilgiyi Kadıköy iphoneden alınız bence
levo1203
kullanıcısına yanıt
Be sallamışsınız be kardeşim!!! Madem bilmiyorsunuz saçma sapan kesin bilgi gibi yorumlar yapmayın!!!
Touch id ile ekranın bir alakası yok!!! İkiside bir birinden bağımsız
Sadece söküp takarken işinin ehli bir usta yerine kasap birisine işlem yaptırırsanız touch id sökerlerken yurtabilirler zarar verebilirler
Ayrıca çıkma ekranla falanda çözülmüyor biraz araştırın
İkiside bir birinden bağımsız parçalar
Ekranda tek parça olduğuna aldanmayın,google yada youtubede haddinden fazla kaynak video var
iphone teknikİ
kullanıcısına yanıt
Bayram sabahı üslubuna dikkat et, kim neyi ne kadar biliyor kim bilmiyor üsluptan belli oluyor. Ben sana alakası var demedim mesajımı bi 3-4 kere daha okumanı tavsiye ederim. 5S ilk çıktığından ekran değişimi yapıldığında Touch ID çalışmazdı sonra çözdüler bunu hala en düşük kalite ekran takanlarda mevcut bu sorun zibilyon tane konu var ekran değişti Touch ID aktif olmuyor diye hatta biraz redditte gezin bayram sabanı kimseye kötü söz söylemek ve kendimi germek istemediğimden de bloğun hayırlı olsun
levo1203
kullanıcısına yanıt
Hala saçmalıyorsun bravo gerçekten
Satılan ekranların iki çeşidi var. Birisi dolu diğeri boş olarak geçiyor. Boş olanda ön kamera, ahize, mesafe sensörü ve Touch ID yok, eski ekrandan aktarıyorsunuz. Dolu olanda ise bunlar var, hatta üzerinde Touch ID de var fakat aslında bunun parmak okuma özelliği yok yani home butonundan başka bir şey değil. Bu sebeple sadece Touch ID’yi eski ekrandan aktarıyorsunuz.
Tavsiyem dolu ekranlardan alıp sadece Touch ID’nin eski ekrandan aktarılmasıdır, 10 dakikalık bir iş. YouTube üzerinde onlarca video var, eliniz biraz yatkınsa teknik desteğe gerek yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme