Şimdi Ara

İphone 6S 64gb ölü piksel değişim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Tecrübeli arakadaşların yardımına ihtiyacım var.

Şimdi durum şöyle. 09 Mayıs 2016 Pazartesi günü hepsiburada.com dan 1 yıl apple türkiye 1 yıl ithalatçı garantisi olan İphone 6s 64gb satın aldım cihaz 11 Mayıs 2016 Çarşamba günü elime ulaştı fakat cihazın kurulumunu yaparken ekranın sağ alt köşesinde ölü piksel olduğunu farkettim. Bunun üzerine cihazın 1 yıl apple store garantisi olduğu için hemen Zorlu Center Apple Store' a gittim. Burda cihazın değişiminin yapılamıyacağını sadece ekranı değiştirebileceklerini söylediler ve 15 gün içerisinde cihazı aldığım yere gönderip yeni bir cihaz talep etmemi söylediler. Daha sonra bende cihazı hepsiburada.com üzerinden iade ettim.

Bu süreçte benim yeni bir cihaz talep edebilmem için izleme gereken adımlar nelerdir? Ürünün yenisi ile değiştirilmemesi gibi bir durum olabilirmi ?

Tekrar iyi forumlar dilerim.

• Daha önce hepsiburada'dan cep telefonu almıştım ve aldığım telefondan memnun kalmayıp 4 gün sonra iade etmiştim. Ve paramı 1 günde geri iade etmişlerdi. Bence hiçbir sıkıntı çıkarmadan iade kabul edeceklerdir. Site üzerinden iade ile ilgili izlemeniz gereken adımlar anlatılıyor. Aslında çokta adım falan yok, hepsiburadanin anlaşmalı kargo şirketi ile iade oldugunu belirterek hepsiburada ya gönderiyorsunuz hepsi bu. Cihazı ve kutusunu mümkün oldukça ilk size geldiği gibi gönderin, yani aksesuarları yerli yerinde ve eksiksiz olsun.

Bu arada şöyle önemli bir nokta var; Bence cihazin sorunundan kesinlikle bahsetmeyin ve iade etmek istediginizi soyleyin ve paranizi geri alin. Paranızı eri aldıktan sonra zaten yeni cihaz alırsınız. Eğer cihazin sorunundan bahsederseniz olayın rengi değişir ve cihazın tamiri ve garantisiyle ilgili bir süreç başlatmış olursunuz.Sizin şuan koşulsuz şartsız iade etme hakkınız var bunu kullanın ve elinizi çabuk tutun derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fakat şöyle bir durum var ürünün sorunu belitmiş bulundum hepsiburada.com üzerinden. Çok sorun çıkartırlar mı bana ? Keşke daha önce yazsaymışım buraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MertKalkan

Fakat şöyle bir durum var ürünün sorunu belitmiş bulundum hepsiburada.com üzerinden. Çok sorun çıkartırlar mı bana ? Keşke daha önce yazsaymışım buraya.

İade etmek istediğinizi kesin ve kararlı bir şekilde söyleyin ve iade sürecini başlatın.

• Anlıyorum. Benim talebim dışına ürünün ekran değişimi gibi bir şey söz konusu olabilir mi ?
  • Benim hepsiburadadan bir kez telefon iade etme tecrübem oldu. O da tam kabus gibiydi.

Aynen yukarıdaki arkadaşın durumu gibi. Aldığım tel sorunluydu ama ben sorun bildirince başıma geleceği tahmin ettiğimden sadece memmun olmadığımı bu yüzden iade etmek istediğimi söyledim. Bana müşteri temsilcisi illa ve de ısrarla "sorun nedir, neden iade etmek istiyorsunuz" diyordu sürekli. En sonunda olay şuraya geldi " Eğer bir sorun yoksa kutuyu açmamış, cihazı aktifleştirmemiş olmanız gerekiyordu. Bu durumda yapabileceğimiz birşey yok" Tabi o zaman "Tamam cihaz sorunlu. Ve iade etmek istiyorum" deyince o zaman da "bu durumda servise yönlendiriyoruz" dediler. Zaten getirmek istedikleri nokta buymuş. En sonunda ondan fazla telefon görüşmesi, tartışma vs ardından güya iade aldılar. Paramı ise yaklaşık 45 gün sonra iade ettiler.

Ve bu adamlar şu anda reklamlarını bile iade şöyle kolay böyle kolay diye yapan adamlar. Dediğim olayın üzerinden yaklaşık 3 yıl geçti. Bunu söylemem lazım. Şimdi durum ne kadar değişmiştir bilmem. Ama o gün bugündür web üzerinden telefon almıyorum.

• Peki ben şu an ne yapmayılım para iadesi veya yeni bir cihaz alabilmek için ?
  • İade olur ama paranı al ve ithalatçı garantili cihaz alma. Biraz fazla olsun apple garantili al.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.