Şimdi Ara

iphone 6s plusum sarjı çok çabuk bitiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
23.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkesin dediği gibi 10 saat kullanım falan vermiyor telefon.Hatta normal bir telefondan bile az bir süre veriyor.Anlamadım bendemi problem.Alalı 1 hafta oldu,nedeni ne olabilir ve nasıl çözebilirim arkadaşlar

• Kaç saat kullanım süresi alıyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şikayetçiyim aslında aktif olarak kullanıyorum 3G wifi full açık tüm sürümlerde hep aynı kullanımı aldım şuan 9.3 beta 7
    7 saate yakın kullanım alıyorum 9 10 saatleri bende henüz göremedim

• Ya kalıbrasyonmu gerek acaba bendede dusus var

• Oyun falan oynayınca bildiğin 3 saat alıyorum.Anlamadım gerçekten o kadar para verdim fazla çabuk bitiyor bence.Alır almaz update yaptım hiç kalibrasyon yapmadım öyle bişeymi lazım acaba

• Bende de aynı sorun var hocam en fazla 9 saat kullanım gördüm 6s plus

• Arkadaşlar sorun kesinlikle telefonda değil. Şarja takış sürelerinde. Şimdi eğer 20%'nin üzerinde şarja takarsanız pil ömrünüz azalır. Şarj 40'lardadır bari takayım dersiniz ama bu pil ömrü için acayip zararlı. 90%'nın altında şarjdan çıkarırsanız pil ömrünüz yine azalır. Yani bana şimdilik 60 yeter deyip çekmeyin telefonunuzu. Eğer dolması için yeterli süreniz yoksa hiç takmamak daha hayırlı. Bazen telefonun iyiliği için onu kullanmamak da gerek. Şarjdayken telefonu kullanırsanız yine azalır. iPhone kullanırken buna çok dikkat etmelisiniz. Ben 6S kullanıyorum. Birkaç ay oldu alalı. Hala şarjım mükemmel gidiyor. Bazen 1.5 gün bile dayandığı oluyor. O kadar oyun oynamama rağmen. Bu dediklerime dikkat etmelisiniz. Ayrıca bende de 3G Wi-Fi hep açık. Ona rağmen bu kadar dayanıyor. Çünkü dikkat ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HastaLaVi2 -- 16 Mart 2016; 20:40:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone 5s pil sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HastaLaVi2

Arkadaşlar sorun kesinlikle telefonda değil. Şarja takış sürelerinde. Şimdi eğer 20%'nin üzerinde şarja takarsanız pil ömrünüz azalır. Şarj 40'lardadır bari takayım dersiniz ama bu pil ömrü için acayip zararlı. 90%'nın altında şarjdan çıkarırsanız pil ömrünüz yine azalır. Yani bana şimdilik 60 yeter deyip çekmeyin telefonunuzu. Eğer dolması için yeterli süreniz yoksa hiç takmamak daha hayırlı. Bazen telefonun iyiliği için onu kullanmamak da gerek. Şarjdayken telefonu kullanırsanız yine azalır. iPhone kullanırken buna çok dikkat etmelisiniz. Ben 6S kullanıyorum. Birkaç ay oldu alalı. Hala şarjım mükemmel gidiyor. Bazen 1.5 gün bile dayandığı oluyor. O kadar oyun oynamama rağmen. Bu dediklerime dikkat etmelisiniz. Ayrıca bende de 3G Wi-Fi hep açık. Ona rağmen bu kadar dayanıyor. Çünkü dikkat ediyorum

Ben dikkat etmedim yani o yüzden 1 haftalık telefonda 3 saatmi alıyorum ? 1 hafta diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HastaLaVi2

Arkadaşlar sorun kesinlikle telefonda değil. Şarja takış sürelerinde. Şimdi eğer 20%'nin üzerinde şarja takarsanız pil ömrünüz azalır. Şarj 40'lardadır bari takayım dersiniz ama bu pil ömrü için acayip zararlı. 90%'nın altında şarjdan çıkarırsanız pil ömrünüz yine azalır. Yani bana şimdilik 60 yeter deyip çekmeyin telefonunuzu. Eğer dolması için yeterli süreniz yoksa hiç takmamak daha hayırlı. Bazen telefonun iyiliği için onu kullanmamak da gerek. Şarjdayken telefonu kullanırsanız yine azalır. iPhone kullanırken buna çok dikkat etmelisiniz. Ben 6S kullanıyorum. Birkaç ay oldu alalı. Hala şarjım mükemmel gidiyor. Bazen 1.5 gün bile dayandığı oluyor. O kadar oyun oynamama rağmen. Bu dediklerime dikkat etmelisiniz. Ayrıca bende de 3G Wi-Fi hep açık. Ona rağmen bu kadar dayanıyor. Çünkü dikkat ediyorum

Yanlış. Tamamen yanlış. Lityum iyon pillerin doğasına aykırı ne kadar şey varsa, yukarıdaki alıntıda toplanmış resmen.

Şarjınız çok çabuk gidiyorsa yazılımsal bir sıkıntı olabilir. Arka planda bir uygulama sık sık takılı kalıyor olabilir, pil kullanımı detaylarından takip edebilirsiniz. (bendeki sorumlu facebook uygulamasıydı mesela)

Yüklediğiniz ios sürümünden kaynaklanıyor olabilir. 6s'i ilk aldığımda yüklü gelen 9.0.2 ile "mükemmel" bir batarya performansına sahipken, güncelleye güncelleye, hatta tertemiz bir kurulum yapıp yeni telefon olarak ayarlamama rağmen, telefonun şarjı eskisi kadar gitmiyor ne yazık ki. Bu da güncelleme meraklılarına bir tüyo olsun.

Uygulama bazında bir problem yoksa, telefonu dfu moduna alıp yazılımını sıfırdan kurup, yeni iphone olarak ayarla seçeneğiyle kurulum yaparsanız, gerek itunes yedeğinden, gerekse icloud yedeğinden telefonunuza her seferinde geri gelen bir takım potansiyel suçluları elimine etmiş olursunuz. Yeni kurulumdan sonra, icloud hesabınıza giriş yaptığınız taktirde, kişiler, takvim bilgileri, notlar, şayet açıksa icloud fotoğraf zinciri, safari yer imleri gibi, icloud'a yedeklediğiniz bilgiler de telefonunuza geri gelir. Ancak uygulamaları teker teker sıfırdan indirmeniz gerekli ne yazık ki. Tabi uygulama verileri de sıfırlanmış olacak. Bilmekte fayda var.

Lityum iyon bataryalara gelirsek, bu bataryalar eski nikel kadmiyumlar gibi değiller. İstediğiniz zaman şarja takın, istediğiniz zaman çekin. %100 doldurmak zorunda değilsiniz. Hatta %20'nin altına düşürmemeye çalışın. Fırsat buldukça şarja takın mesela. İş yerinde misiniz? O anda masanızda müsaitseniz, takın şarja. Zarar değil, aksine bataryanın ömrüne yarar sağlarsınız. Lityum iyon bataryalar, stabil durmayı sevmezler, hareket isterler, öyle söyleyeyim size.

Ve her zaman olduğu gibi, aynı telefonla 2 saat kullanımı zar zor alan olduğu gibi, 10 gün kullanım aldığını iddia edenler de olacaktır, her zaman olduğu gibi. Kullanım sıklığınız, kullandığınız programlar, kullandığınız hattınız, operatörün gsm bandı, şebeke kapsama alanı vs. vs. bir ton etken var şarjınızı etkileyen. Çok takmamaya çalışın desem de, ben çok yoğun kullandığım için dayanamayıp bir powerbank almıştım vaktinde. Artık çantada taşı, tak çıkar derken sıkmaya başlamıştı, son çare olarak smart battery case aldım, rahatladım. Aklında olanlara tavsiye ederim.

• 1 ay filan kullan batarya bi kendini toplasın dostum

• Tremonster kullanıcısına yanıt
    Alırken Apple mağazasındaki adamın bana dediklerini anlattım. Ama ne yalan söyleyeyim önceki 5S'e göre bu 6S'in şarjı müthiş gidiyor dediğim gibi bazen bana 1.5 gün yetiyor.

• engnavci kullanıcısına yanıt
    Hocam konunun yeri olmadığını biliyorum ama 5s 9.3 beta 6 kullanıyorum beta 7 gözükmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mk789

Hocam konunun yeri olmadığını biliyorum ama 5s 9.3 beta 6 kullanıyorum beta 7 gözükmüyor

Evriet yeri değil...

• Tremonster kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sıkıntı bendede var Facebook neredeyse en çok şarj tüketen uygulama görünüyor ama o kadar fazla kullanmıyorum. Facebook 39 dk önplanda 59dk arka planda çalışmış. Sen bu sorunu nasıl çözdün?
  • Şu pillerin teknolojisini hala öğrenemedi herkes...%20'nin altına düşürmeyin gerisi önemli değil,ha %20'nin altına düştü ve kapanana kadar kullandım eyvah pil bozulur diyede endişe etmeyin mümkün olduğu kadar buna izin vermeyin yani...
    Gerisi yukarda arkadaşında dediği gibi istediğiniz zaman takın çıkarın şarja ben günde 25-30 defa şarja takıp çektiğim oluyor hatta daha fazla ama hala taş gibi çalışıyor...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliadar

Hocam aynı sıkıntı bendede var Facebook neredeyse en çok şarj tüketen uygulama görünüyor ama o kadar fazla kullanmıyorum. Facebook 39 dk önplanda 59dk arka planda çalışmış. Sen bu sorunu nasıl çözdün?

Uygulamayı silerek.

Kaç kere güncelleme çıkardılar. Her seferinde bu sorunu çözdüklerini söylediler ama nafile.

Ben de son çare olarak sildim. Gerek olduğunda safariden mobil facebook'a giriyorum. Animasyonlar, geçişler, kısacası görünüm haricinde neredeyse aynı deneyimi sunuyor. Ayrıca bu sayede, eskisi kadar çok vakit geçirmiyorum facebookta

• 7 saat bekleme ve 3 saat kullanım ile şuan yüzde 49.Gerçekten çabuk bitiyor.Hani herkes alakasız farklı şeyler söylüyor.Cihaz daha 1 haftalık nedeni ne arkadaşlsr

• hocam benim telefon da 7 aylık bende de 6 plus var bulamadım sebebini aynı sizin gibi 6 saati geçemiyor şu kullanım sürem bir türlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c34 -- 18 Mart 2016; 16:58:21 >
  • hocam bende de sıkıntı vardı dün gece dayanamayıp shift + restore çektim cihaz kendine geldi.

Şuan ki durum; -Kullanım: 3sa 50dk.
    -Beklemede : 14sa 40dk.

şarj : %51

3g tüm gün açık.

@afacan2000y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuMé®@NG -- 18 Mart 2016; 17:44:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuMé®@NG

hocam bende de sıkıntı vardı dün gece dayanamayıp shift + restore çektim cihaz kendine geldi.

Şuan ki durum; -Kullanım: 3sa 50dk.
    -Beklemede : 14sa 40dk.

şarj : %51

3g tüm gün açık.

@afacan2000y

o dediğiniz işlem nasıl yapılıyor hocam.Biraz aydınlatırsanız bende hallediyim ya şunu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.