Şimdi Ara

İphone'dan LG G2'ye geçenler... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
5.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iosdan androide geçenler, neden dayanamadınız? Bakıyorum herkes 1 hafta içinde satmış androidleri iosa dönmüşler. Tamam birinci seçenek market kötü diğer bir seçenek stabilite ios gibi değil. Başka ne yüzünden tercih etmiyorsunuz androidi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bayramlar.. Bir merakım oldu da siz üstatlara sorayım dedim; stabil ne demek? Bir de, Türkçe karşılığı var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

İyi bayramlar.. Bir merakım oldu da siz üstatlara sorayım dedim; stabil ne demek? Bir de, Türkçe karşılığı var mıdır?

Kararlılık demektir. Stabil olmayan bir işletim sistemi inde takılmalar olur, programlar geç açılır, kasar, donar. Örnek Facebook uygulaması, iosta ve wp8 de yağ gibidir ama androidde basit bir kaydırma hareketinde bile takılmalar olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Bu iosdan androide geçenler, neden dayanamadınız? Bakıyorum herkes 1 hafta içinde satmış androidleri iosa dönmüşler. Tamam birinci seçenek market kötü diğer bir seçenek stabilite ios gibi değil. Başka ne yüzünden tercih etmiyorsunuz androidi?

Üniversitelerin işletme veya pazarlama bölümlerinde ürüne dayalı pazarlama için çoğu hoca şu örneği verir: Ford'un kurucusu Heny Ford bir röpartajında tüketicilerin siyah olmak kaydıyla istediği renkteki arabayı alabileceklerini vurgulamış. Adam siyah rengi tüketicilere zorla dayattırıp bir de dalga geçmiş. Talep çok, arz az olunca o zamanki tüketiciler mecbur almışlar. Şimdi sıkıysa aynısını yap, 6 ay sonra batarsın. Bu örneği Apple için yorumlayalım; Apple IPhone'nin 4'inc olmasından ötürü tek elle kullanım için en uygun boyut olduğu iddia ederek daha büyük ekranlı telefon üretmiyor. Benim ne sevip sevmeyeceğimi Apple belirliyor, seçme hakkım yok. Belki ben büyük ekranda video seyredeceğim, oyun oynayacağım veya web'te gezineceğim. Beni o küçük telefona niye mahkum ediyorsun?

Apple'den Android'e geçişin en büyük sebebi yukarıda anlattığım gibi Apple'nin tutucu ve her şeyi ben bilirim havası olduğundandır. Sony'de 30 sene önce televizyonda bir numara idi. Şimdi ne oldu? Apple böyle giderse sonu Sony gibi olacak. İşin özü şu tüketici ne istiyorsa onu vereceksin. Tüketici de parasını seve seve gelip verecek. Rakip çok, bu segmenti ilk üreten sen olsanda dayatmayla ancak kendi sonunu getirirsin. Örnek : Nokia, Blackberry.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkadem -- 16 Ekim 2013; 19:12:44 >

• buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam haklisin ya insanlarla ugrasmamak gerekiyor.Adamin uslubuna bak gelmis atmasyon bilmem ne diyo.Ben sanki ego tatmini yapiyorum boyle forumlara girip sunu kullandim bunu kullandim diyerek.
    Iste toplumumuzun gercegi malesef biz buyuz iste.En iyisini yapiorsun he he diyip geccen boylelerine.iyi bayramlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bkadem B kullanıcısına yanıt
    :)Haklisin

• G2den memnun olmayan adamın tek bahanesi fazla kısa parmaklarıyla telefonu kullanamaması olur, bir türlü elime alamasam da fikrim budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: qweto

quote:

Orijinalden alıntı: antizero

quote:

Orijinalden alıntı: qweto

Simdi aslanim bak benim yasim 34 ve Allah a sukur durumumda gayet iyi ve bu mobil teknolojiler konusunda da ciddi merakim var.Her cikan cihazi alabiliyorum.Dolayiysla senin avam konusma tarzinda salladigim filan yok.
    Anladigim kadariyla sen dar bir cevredesin ki uc bes telefonu alip satabilmek sana utopik geliyor.
    Ayrica sen 1 ayda cozecegin isleri insanlar bir haftada cozebilir 1 gunde de.
    Oyle klavye basinda bilmis bilmis karsindaki insanin kim oldugunu bilmeden atip tutmak kolay.Yorumlarindan yasinin kucuk oldugunu hissettim.Bence sen fazla klavye basinda vakit gecirme cik disari biraz gercek sosyal iliskiler kur.Bu alistigin tarzi yarin bir gun tersi tersi birine uygularsin,o da seni bir sallar bir sallar o zaman muazzam bir adam sen olursun sana diyim

Ayrica efendim yasiniza uygun 1 kelime dahi etmemissiniz. Ters biri gelir seni sallar felan ? Gelsin o ters biri beni sallasin. Klavye felanda bizim isimiz degil dikkat ettiyseniz cogu mesajim mobilden. Yani hep disaridayim. Sizin dusundugunuz gibi degil bazen isten dolayi eve gelemiyorum. Lutfen hocam ithamda bulunurken en azindan karsinizdakine sayginiz olsun....

Arkadasim sen nerden ciktin bole.Hem karsindakini yalancilikla itham ediyorsun hemde hala birde saygi dersi veriyorsun.Bayram bayram adrenalinimi yukseltiyorsun.Muhendis olunca noluyor anlamadim adammi olunuyor ki bende muhendisim ole hayatima bir isik filan olmadi universiteyi bitirincede yurtdisinda okuyuncada.sen istanbullusun ki Turkiyenin en gelismis yerinde yasiyorsun ki goruyoruz durumunu.
    Saygi saygu diyorsun ki daha ilk mesajinda bana yalanci bilmem ne diyorsun.Sen bir karsinda tanimadigin insanlarla konusmayi ogren ondan sonra gel bana saygiyi ogret tamam mi aslanim.Oyle muazzam adamsin filan yok atmasyon,sen kimsin ki sana neyi ispatlicam.Hadi canim benim.Yazma bir daha bana cevap filan bak keyfine sen

Ya tamam siz haklisiniz kesin muhattab olmayalim.
    2.bir konu aslanim kocum tanimadigin insanlara soylenmez yegenim tamam mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antizero -- 15 Ekim 2013; 20:16:22 >

• Kısır tartışmalar hariç konu güzel. 34 aydır IP4 kullanıyorum ben de karar aşamasındayım...
  • Arka taraftaki tuşlar rahatsız ediyor mu? Keşke yanda olsaydı diyor musunuz? Teli elime alıp inceleme şansım olmadı, bu konuyu merak ediyorum.

Bir de telefonun malzemesi nedir? Plastik mi? (Tartışma çıksın diye sormuyorum)
  • antizero kullanıcısına yanıt
    iyi bayramlar kardesim,iyi bayramlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

Arka taraftaki tuşlar rahatsız ediyor mu? Keşke yanda olsaydı diyor musunuz? Teli elime alıp inceleme şansım olmadı, bu konuyu merak ediyorum.

Yanda derken? Home tuşu yanda olan telefon hiç görmedim.

• quote:

quote:

Arka taraftaki tuşlar rahatsız ediyor mu? Keşke yanda olsaydı diyor musunuz? Teli elime alıp inceleme şansım olmadı, bu konuyu merak ediyorum.

xperia serisi yanda değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: vires

4s'in 3.5" ekranından bıktım artık arkadaşlar gözlerim bozulacak az kaldı. LG G2'ye geçen arkadaşlar nasıl memnun musunuz bir de keşke başka bir android telefon (htc one, samsung s4) alsaydım diyeniniz var mı ?

O keske alsaydim dediklerinin yuzune bakmam lg g2 alirdim ben yani senin yaptigini yapardim. G2 gercekten cok iyi bir cihaz dizaynini da begendim tasarimi cok hos. Sadece kameranin durusunu begenmedim ben hos degil. Bu iste sony ve apple bir numara. Oyle bir yere konduruyorlar ki kamera lensini cok sik duruyor goze hos geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: L!oN K!nG

quote:

quote:

xperia serisi yanda değil mi ?

Opss altta diye okumuşum kusura bakma :) Bence arkada olması daha ergonomik tabi biraz alışma süreci gerekli.

• Şu anda kullandığım iPhone 5'ten önce 1 yıl S3 kullandım. Bence iPhone 4 veya 4S'ten geçilir ama iPhone 5'ten geçilmez. Ios 7'li iPhone 5 harika özellikle tarayıcıyı çok kullanıyorum safarinin rakibi yok bence. Daha büyük ekrana özeniyorum ara sıra ama dediğim gibi bir yıl S3 kullandığım için bir daha o çileyi çekemem gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: vires

4s'in 3.5" ekranından bıktım artık arkadaşlar gözlerim bozulacak az kaldı. LG G2'ye geçen arkadaşlar nasıl memnun musunuz bir de keşke başka bir android telefon (htc one, samsung s4) alsaydım diyeniniz var mı ?

sen 7- 8 sene önce ne yapıyordun ben onu merak ediyorum. Küçücük ekranla

• quote:

Orijinalden alıntı: bluebest

Şu anda kullandığım iPhone 5'ten önce 1 yıl S3 kullandım. Bence iPhone 4 veya 4S'ten geçilir ama iPhone 5'ten geçilmez. Ios 7'li iPhone 5 harika özellikle tarayıcıyı çok kullanıyorum safarinin rakibi yok bence. Daha büyük ekrana özeniyorum ara sıra ama dediğim gibi bir yıl S3 kullandığım için bir daha o çileyi çekemem gibi geliyor.

Aradan bir yıl geçse bile o zaman ki S3 ile şimdiki üst düzey telefonlar arasında bir uçurum var. Bende de S3 ile aynı puanı alan ve benzer bir kullanıcı deneyimi yaşatan Huawei Ascend G615 telefonum var. Ama bende LG G2 alacağım. Android ancak Snapdragon S800 platformu ile adam oldu :) Bundan sonra Android'in önü açık. Çünkü S800 ile stabiliteyi yakaladı. Yeni donanımlarla kullanıcı deneyimi arttırılacağı düşüncesindeyim. Ondan sonra Android'te monotonlaşır gibime geliyor. Sahneye Windows Mobile girer. Çünkü bir önceki nesil çift çekirdek ile Android'in dört çekirdeğine kafa tutan bir platform; yeni nesil S800 ile neler yapar tahmin edemiyorum. Yakında Nokia 1520 çıkacak performansını merak ediyorum.

Apple gelecek nesil'de IPhone'nin boyutunu büyütemez ise şu anda kaybettiği kullanıcılardan çok daha fazlasını kaybeder. IPhone 5C'nin beklenenden çok daha az satması Apple'nin tutucu olmasının artık tüketicilerde yemediğinin bir göstergesidir. Arkadaşlarımdan ve çevremden görüyorum ki ( Profosyonelce akıllı telefon kullananları kastediyorum ) Android'in yeni nesil telefonlarına karşı bir özentileri var. Eskiden Android telefona elini bile sürmezken şimdi hafta sonu ver bir deneyeyim diyor. Ben isterim ki IPhone kullanıcıları Apple'ye sağlam bir ders versinler ki kullanıcı deneyimini arttıran telefonlar geliştirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkadem -- 16 Ekim 2013; 23:08:40 >

• Marka bağımlıları için denilebilecek bir şey yok, ama hem fonksiyonilite hem de fiyat açısından LG G2 çok daha iyi.

Türkiye deki fiyatlar:
    Iphone 5S 16GB = 2299 TL
    LG G2 16GB = 1439 TL

Iphone 5S ve LG G2 Karşılaştırma Video'su (İngilizce)
    http://www.youtube.com/watch?v=TVFINY5SFd4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkadem -- 16 Ekim 2013; 23:20:43 >
  • Pardon G2 nerede 1439 Lira ben bakıyorum her yerde 16gb 1599 Lira da?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.